TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 27 Mar 2013 19:26 #138927

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Piękne Sari.. ja bym chciała choć raz takie ubrać.......
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 27 Mar 2013 20:11 #138940

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Mnie się podoba sposób chodzenia kobiet Wschodu. Tyle maja gracji, wdzięku i klasy. Wyprostowane, piekne i kobiece.U nas kobiety poruszają się jak babole. :happy:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Domek na prerii 28 Mar 2013 00:34 #139013

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 244
Księżyc piękny ! :supr: U nas też pełnia,a co niektórzy spać nie mogą w czasie pełni :happy: W ogrodzie raczej nie powinno się nic robić teraz,tzn siać,sadzić ,przesadzać.

Diano,no stroje piękne,ale najlepiej by było,gdybyś nam się w nich zaprezentowała :happy: Widzę,że masz niezłą kolekcję .I nie wstydz się pokazać brzuszka :happy2: Póki jesteś młoda pokazuj brzuszek i nóżki,bo czas szybko leci,póżniej będziesz miała większe opory :evil:

Domek na prerii 28 Mar 2013 00:50 #139014

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Ulo- moze powinnam ci podeslac :wink4: Jak tylko bede wolniejsza, mozemy pogadac o kolorach-bedziesz potrzebowala bluzeczke i musisz mi podac obwod tamze :P

Dangar-ponoc to proste. Postaw garnek na glowie z woda i przejdz dziennie 10 km. I tak codziennie :wink4: :rotfl1:

Elu-poza ...hm...faldami mam na brzuchu slady po trzech operacjach. No nie da rady :whistle:

A spac nie moga tak czy tak. Mojego chrapiacego meza mi brakuje! Psy tez chrapia, ale jakos nie tak... :whistle:

Za to zrobilam zakupy pod katem malowania nieba:

Farby akrylowe, ktore bede mieszac z biala farba do uzyskania roznych odcieni niebieskiego:

DSCN4345.JPG

Pedzle...

DSCN4346.JPG

Rozcienczacz do farb i wydluzacz wysychania :P (tlumaczenie autorskie :devil1: )

DSCN4347.JPG

Fachowa ksiazka jak mieszac farby i jakimi pedzlami uzyskuje sie rozne efekty..

DSCN4343.JPG

Nie wiem, czy bede malowac konie ale musialam te ksiazke kupic :oops:

DSCN4344.JPG

No i galon bialej farby w drodze od lekarza. Ow lekarz od bolu chce mnie poslac na rezonans magnetyczny,. zeby zobaczyc co sie tam dzieje i na razie mam brac nowe srodki przeciwbolowe, a ewentualnie beda mi pod lokalnym znieczuleniem i glupim jasiem wstrzykiwac srodki znieczulajace ow nerw, ewentualnie wszczepia tam elektrode...no super! Bede wlaczala wszystkie alarmy na lotniskach! :rotfl1: :rotfl1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Domek na prerii 28 Mar 2013 01:53 #139016

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Ostatnie dni podwoilam ilosc kociego zarcia, jakie wystawiam, bo wszytsko znika, nawet okruszka nie ma.

Przedstawiam moje kocie zarloki :lol:

Gepard
DSCN4355.JPG

Pan kot/ka wielokolorowy/a

DSCN4357.JPG

Jeden z trojki identycznych czarnuchow, ktore karmie od urodzenia, znaczy sie ich urodzenia :lol:

DSCN4358.JPG

i tzw reszta :P

DSCN4351.JPG

DSCN4302.JPG

Szara kota w bardzo zaawansowanej ciazy, z brzuchem do ziemi.. :dry:

DSCN4362.JPG

Wiecej przychodzi juz po zmroku, takie z nich dzikusy :dry:

Dobrej nocy! :bye:

DSCN4350.JPG

DSCN4361.JPG

DSCN4365.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 28 Mar 2013 02:02 przez planta.

Domek na prerii 28 Mar 2013 08:53 #139047

• Cypryda
  • Cypryda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 340
Mnie tez zawsze sari zachwycało. To chyba musi być bardzo delikatna tkanina bo tak zwiewnie wygląda i mało jest tego materiału. Ile metrów ma sari?
Brzuszkiem się nie przejmuj. Ale chciałabym zobaczyć Ciebie w takim ubiorze.

Koty są śliczne ten bury na pierwszym zdjęciu cudo.Czy to bezdomne czy mają gdzieś dom a przychodzą jedynie do stołówki?
To czarne z rudymi maźnięciami na drugim zdjęciu to 100% kotka i ta siwa z rudymi plamkami tez kotka. Obydwie piękne. Wszystkie są zadbane wypasione i mają piękne futra.

Domek na prerii 28 Mar 2013 09:43 #139058

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Piękne kociaki. Diano moje fi to obecnie rozmiar hehe pomiędzy 38 a 40 no ale jakoś nie tęsknię do poprzedniej 36ki

Domek na prerii 28 Mar 2013 09:47 #139060

Zaczęłam czytać Twój wątek w wolnych chwilach (czyli niestety zbyt rzadko :huh:) i wciąż jestem na samiutkim początku, ale to co już widziałam robi na mnie wrażenie - to naprawdę kawał dobrej roboty. Chyba masz nadmiar energii :eek3: ja temu wszystkiemu w pojedynkę bym nie podołała :jeez:

Piękne masz te saree :) Mnie najbardziej spodobało się to:
DSCN4339.JPG

i ten błękitny zestaw ;), zresztą wszystkie mi się podobają :lol: Ja również uwielbiam oglądać takie stroje, ale też od czasu do czasu nosić (ostatnio ubierałam na sylwestra). A przy okazji - saree jest super nawet jak przytyjesz (pod warunkiem że znajdzie się inną bluzeczkę, a może być jakakolwiek w tym kroju ;) ) bo maskuje co nieco :P Spinek do stroju nie noszę, a jedyne udogodnienie, które sobie wymyśliłam to są tasiemki wiążące na samym początku, wtedy nie muszę koniecznie używać halki co się przydaje latem w upały ;). Jedyne spinki, które używam to ozdobne, np. obciążnik do fałd, jednak do normalnego stroju na co dzień, nie używam nic.
Pytałaś jakie ja mam - jest ich kilka, w tym dwa jedwabne i jedno robione przeze mnie do ślubu, jednak teraz nie mam żadnych zdjęć nadających się do pokazania :P, ale jeśli będziesz chciała to zrobię. Podaj proszę e-mail na pw to jakieś zdjęcia podeślę, żeby bałaganu w Twoim wątku nie robić. Chyba, że znajdzie się więcej zainteresowanych i przeniesiemy się z tematem do innego działu :think:

Będziesz malować akrylami sufit? No popatrz nie pomyślałam o tym i wciąż z uporem maniaka barwię zwykłe ścienne farby... Przyda mi się ten pomysł :thanks:
Księżyc u Ciebie jakiś niesamowicie duży :) Ostatnie zdjęcie nieba bardzo mi się podoba - czy to wprawki pod malowanie sufitu ?

Do Cyprydy: sari to zazwyczaj ok 6 m kawałek materiału, ale nie zawsze jest to delikatna tkanina, bywają też sztywne i bardzo ciężkie - od masy zdobień, ale te kosztują zwykle majątek ;) Przepraszam Diano, że poprzedzam Twoją odpowiedź :oops:
Pozdrawiam
Kasia
Ostatnio zmieniany: 28 Mar 2013 09:48 przez Kaska-Simeonowa.

Domek na prerii 28 Mar 2013 10:26 #139071

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasia ja chcę! Ja chce zobaczyć!!!

Domek na prerii 28 Mar 2013 11:01 #139077

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Kaska-Simeonowa wrote:
Piękne masz te saree :) Mnie najbardziej spodobało się to...
... Podaj proszę e-mail na pw to jakieś zdjęcia podeślę, żeby bałaganu w Twoim wątku nie robić. Chyba, że znajdzie się więcej zainteresowanych i przeniesiemy się z tematem do innego działu :think:
...
Do Cyprydy: sari to zazwyczaj ok 6 m kawałek materiału, ale nie zawsze jest to delikatna tkanina, bywają też sztywne i bardzo ciężkie - od masy zdobień, ale te kosztują zwykle majątek ;) Przepraszam Diano, że poprzedzam Twoją odpowiedź :oops:

Ja jestem zainteresowana tematem i zdjęciami. Proszę załóżcie wątek :thanks:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Domek na prerii 28 Mar 2013 11:05 #139079

• Roma
  • Roma's Avatar
Także chętnie zobaczyłabym jak wyglądacie w tych pięknych strojach w końcu nie samym chlebem(kwiatami i ogrodami)człowiek żyje :P

Domek na prerii 28 Mar 2013 14:46 #139108

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Ja tez chce zobaczyc! :fly:

A co do zasmiecania..moj watek od dawna nie jest stricte ogrodniczy wiec dopoki moderatorzy nie wycinaja, jest OK (Romo, Kocino, Hiacynto- :hug: )
Doceniam tez odpowiadanie innym forumkom-nie jestem alfa i omega wiec z checia sama sie dowiem nowych rzeczy-chociazby o tym obciaznikach do fald, bo u nas wiatr wieje praktycznie caly czas, wiec nie bylabym podwiewana ! :P

No wlasnie te szaroturkusowe sari jest bardzo sztywne. Z kolei ten wisniowy komplet jest bardzo ciezki od tych zdobien, ale i tak je lubie; nawet jesli nie bede nosic zachowam je dla ich piekna. Z reszta owych sari-te zielone zwlaszcza, z checia sie rozstane, bo tylko zawalaja mi miejsce...

Ulo-to tak ja ja! A te stroje maja bluzeczki w rozmiarze 36 wiec raczej juz tylko popatrze... :devil1: Jakie kolory lubisz?

Co do akryli to jak najbardziej-pisza w ksiazkach ze jest to podstawowa farba do murali, bo nierozcienczone prosto z tuby zachowuje sie i wyglada jak olejna, a po rozcienczaniu woda jak pastele, mozna wtedy nakladac wiele polprzezroczystych warstw. Jak tylko maz podlaczy drukarke ze skanerem, moge poskanowac zrodla i przeslac na priv(legalistow prosze o nie czytanie :wink4: )Do wiekszych powierzchni zalecaja uzywanie zwyklych lateksowych farb do scian, bez polysku; ja zamierzam zmieszac te akrylowe z biala lateksowa do uzyskania pozadanych odcieni. Zobaczymy jak wyjdzie.

A koty sa owszem, wypasione, bo sasiedzi tez wystawiaja jedzenie, ja wystawiam miske jak na bernardyna, wiec nawet lapac myszy im sie nie chce :lol: To sa kompletne dzikusy i zdjecia moge im robic z domu na odleglosc podjazdu na maksymalnym zblizeniu w aparacie, jesli tylko zrobie krok w ich strone to pryskaja :lol:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 28 Mar 2013 14:46 przez planta.

Domek na prerii 28 Mar 2013 16:17 #139120

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
kolory....................te orientalne klaje zawsze kojażą mi się z czystymi, żywymi barwami. Jakie kolory lubię - ogólnie kwiatowe, naturalne, nie wiem nawet co bym miała powiedzieć, siedze i myślę i nie da się tak ot powiedzieć. Niby skłaniam się ku czerwieniom, ale ostatnio na wizażu dowiedziałam się, że mi najlepiej w kolorach o tonacji tzw zimnej, czyli przykładowo czerwień nie pomidora a maliny. Ogólnie ciężko cokolwiek powiedzieć, no wiem tylko że nie lubię na sobie brązów ani zgniłych barw. Kiedyś nie koniecznie a teraz np podobają mi się fiolety. Te pośrednie hehe pomiędzy ciemymi jak noc a jasnymi:):)
ojej normalnie widać że mnie dziś łeb bolał skoro tak się rozpisuję

Domek na prerii 28 Mar 2013 17:43 #139132

• Cypryda
  • Cypryda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 340
Ja też chcę Was oglądać w saree. A Twój wątek uwielbiam. Może dlatego że o wszystkim i że ciekawie piszesz. Zawsze zaczynam od wejścia do Ciebie.
Ciekawi mnie ta książka o malowaniu koni. Mam koleżankę która cudnie maluje. Mam od niej kilkanaście obrazków koni i kilka moich kotów.
Nie wiedziałam że są jakieś obciązniki do tych fałd.

Domek na prerii 28 Mar 2013 19:32 #139162

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Wlasnie skonczylam sufit.

Moje spostrzezenia, mam nadzieje beda przydatne dla tych, ktorzy tez zdecyduja sie urpozmaicic sobie zycie :P

Niebo jest najciemniejsze w zenicie (nad glowa, rozjasnia sie ku horyzontowi.
Zaczynac od barw najjasniejszych wzdluz brzegow sufitu, potem ciemniejszych ku srodkowi-latwiej jest dodac odrobine barwnika i uzyc techniki tzw dry brushing. Polega to na tym ze pedzel umaczany w danym kolorze jest wycierany, a jak jest prawie suchy, wtedy przejezdzamy po poprzednim kolorze. W ten sposob maluje tez zbroje na rycerzach-baza jest czarna, maczam pedzelek w srebrnym, wycieram i takim prawie suchym przejezdzam po zbroi, w temn sposob tylko elementy wystajace sa malowane, a tlo pozostaje ciemne, dajac kontrast. W ten sam sposob mozna robic przechodzenie odcieni jasnych i ciemnych.
Do resztki farby dolalam bialej i tak zrobilam najpierw zarysy chmur tzn pomalowalam calosc, nastepnie dolalam duzo bialej i zrobilam smugi uzywajac prawie suchego pedzla.

Lubie chmury wysokie -cirrocumulusy i takie usilowalam namalowac :lol:

Po tym wszystkim bardzo boli kark od zadzierania glowy... :whistle:

Biale tlo-kolo lampy jest wylot klimy.

DSCN4366.JPG

Po pomalowaniu:

DSCN4369.JPG

DSCN4370.JPG

DSCN4371.JPG

DSCN4372.JPG

Jako ze trudno objac obiektywem caly sufit, niestety musialam zrobic kilka ujec.

Jesli juz u nas sa chmury, bardzo czesto wygladaja tak:

DSCN4375.JPG

DSCN4377.JPG

Cyprydo-dzieki sliczne. To naprawde wspaniale uczucie i cieplo sie robi kolo serca, ze ludzie zagladaja, komentuja..i lubia moj watek. Dziekuje. :kiss3:
Co do ksiazki o koniach, postaram sie w wolnym czasie (weekend? ) zeskanowac i wyslac. Zamowilam tez druga ksiazke o malowaniu koni na Amazonie, ale dostane pewnie dopiero za tydzien, jak dobrze pojdzie..

Ulo-no kurka to mi dalas wskazowki :P :hug: Poprosze o bardziej szczegolowe, jak Cie przestanie bolec glowa..A to akurat rozumiem, bo juz piaty dzien wstaje z potezna migrena. Lykam procha starajac sie nie poruszac zbytnio, a przynajmniej nie ruszac glowa. A po pol godzinie bol mija, za to jestem oszolomiona jak po alkoholu...cos za cos..

A pisze to osoba, ktora po bardzo rozcienczonym przez meza drinku (jednym i w malej szklaneczce, peach schnups sie ot nazywa, nie wiem dokladnie jak sie pisze, ale dobry jest :lol: :silly: ) najpierw spiewala piosenki a potem zasnela przy stole...maz musial mnie holowac do samochodu. Przyznam ze tego nie pamietam. Ale niestety geny mam calkiem nie polskie... :devil1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 28 Mar 2013 19:47 przez planta.

Domek na prerii 28 Mar 2013 19:41 #139164

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Teraz sobie odpoczne przy herbatce, albo i dwoch...i do ogrodu. Musze podlaczyc do nawadniania kilka iglaczkow, jako ze posadzilam i nie mialam czasu podlaczyc, a temperatury siegaja 26 stopni C...

No i rozladowac pickupa sciolki, coby moj slubny mogl jutro pojechac i zaladowac wiecej-swoja droga musze znalezc okulary do malowania, bo jak wiatr wieje to caly pyl tej sciolki leci w oczy i potem bardzo przeszkadza jechac :devil1:

A to moje domowe jasminowqce, ktore czekaja na posadzenie-i nie wiem keidy to zrobic, bo w poniedzialek ma byc +18 w dzien i -7 w nocy... :think:

DSCN4374.JPG

DSCN4373.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 28 Mar 2013 20:12 #139168

• TeBe
  • TeBe's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 897
Piękne niebo !!! Prawie jak w kasynie w LV ;-)
Pozdrawiamy,
Małgosia i Tomek
Ogród Małgosi i Tomka

Domek na prerii 28 Mar 2013 22:03 #139204

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
LV? :think:
Dzieki :lol: