TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 22 Gru 2013 09:09 #210395

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Dianko w najgorszym momencie ta grypa ,mnie się też czasem zdarza, np.Wielkanoc w tym roku miałam grypę , boje się bo 5 stycznia jadę do sanatorium w Ustce ,muszę być zdrowa .

Zdrowiej Dianko :kiss3:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 22 Gru 2013 20:50 #210448

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Dziekuje, E-geniu :kiss3: . Ja tez mam nadzieje, ze wyzdrowieje szybkoo, ostatnia noc byla okropna, trzeslo mnie i pocilamm sie na przemian. Meza prawie zepchnelam z lozka w poszukiwaniu ciepla :lol:

Czy tylko moj maz wyrzuca smieci w zimie w takim stroju? :devil1: :rotfl1:

DSCN7608.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Domek na prerii 22 Gru 2013 22:17 #210465

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Czasami totalny brak czasu na ubiór.... ;) ja ostatnio z moim młodym czworonożnym futrzakiem wychodzę w kapciach i szlafroku na ,,trzy kółka'' po ogrodzie by załatwił swoje potrzeby przy -2 :crazy:

Domek na prerii 23 Gru 2013 02:01 #210481

• Roma
  • Roma's Avatar
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: Daję słowo,nie jest odosobniony,już widziałam kilku takich wariatów w tym moja skromna osoba :devil1: :devil1:

Domek na prerii 23 Gru 2013 08:20 #210488

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Mnie już przeszła taka nieodpowiedzialność kiedyś jak nie mogłam spać nocą to wychodziłam na taras w piżamie też przy -2 i jak mnie pokręciło ,że nie mogłam głową ruszać , zapalenie oskrzeli :club2: , przestałam , teraz nawet latem owijam się w koc jak wchychodzę z łóżka na taras .

Domek na prerii 23 Gru 2013 22:10 #210558

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Ja polecialam na zewnatrz odebrac przesylki od listonosza, znaczy wyskoczylam za prog, doznalam szoku temperaturowego i wrocilam po kurtke :devil1: :rotfl1: :rotfl1:
Dla przyjaciela meza mam to: :evil:

DSCN7615.JPG

Kupilam taki sos dla meza, ale sie stlukl w czasie trasportu i nawet jak wysla mi nowa, nie zdaze na swieta :hammer: :mad2:

DSCN7613.JPG

Wlasnie skonczylam lepic wiadro uszek i koncze pierogi z kapusta, bo mi troche farszu zostalo z lepienia w sobote. Do tego zamarynuje lososia i chyba padne :whistle:
Mialam ambitny plan zrobienia dzis golabkow, ale nie dam rady... :pinch:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 23 Gru 2013 23:37 #210564

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 244
Uuuu.szkoda Zombie :hug2: Ale na pocieszenie pan mąż będzie miał gołąbki :P

Diano, widzę,że w tym roku będą u ciebie polskie święta- z barszczem i pierogami z kapustą -tylko kto to wszystko zje,skoro mąż nie lubi? :think:
Ja też nalepiłam pierogów i uszek olbrzymie ilości,bo u mnie dwie Wigilie w tym roku-jedna już była,w niedzielę i spora część juz pożarta :) Barszcz robiłam na kiszonych burakach- bez odrobiny octu-wyszedł pyszny, winny.Oprócz barszczu z uszkami i pierogów jest kapusta z grzybami,karp smażony,karp w galarecie,śledzie pod pierzyną ,śledzie korzenne ze śliwką,kompot z suszu i sałatka z konserwowych buraczków.A na deser piernik i makowiec.
Szkoda Diano,że nie wspomniałaś wcześniej o suszonych grzybach - bym wysłała ci trochę choćby w kopercie bąbelkowej.Zapachu i smaku suszonych,leśnych grzybów z Polski nie zastąpią dobrze ani pieczarki ani chińskie grzybki...

Zawsze na Święta robiłam stroiki- w tym roku zainspirowana tematem o dekoracjach światecznych na tym forum,popełniłam 7 wianków :jeez: Dwa zostają w domu,reszta powędrowała do zaprzyjaźnionych domów razem z własnoręcznie upieczonymi pierniczkami :) Oprócz tego zrobiłam 3 stroiki na cmentarz na gąbce florystycznej ,ubrałam choinkę i w zasadzie już świętuję :wink4:
Tak lub podobnie wygladaja wianuszki;

PC190051.JPG

A tak pierniczki

PC180030.JPG

A Teraz pora na życzenia :wink2: - Tobie Diano i Twojej Rodzinie,oraz wszystkim sympatykom tego tematu a także przypadkowo zaglądającym - życzę zdrowych ,spokojnych ,magicznych Świat spędzonych w gronie Rodziny przy suto zastawionych stołach,pięknych prezentów od Mikołaja i spełnienia wszystkich marzeń... :kiss3:
Ela
Ostatnio zmieniany: 23 Gru 2013 23:41 przez Ela.

Domek na prerii 24 Gru 2013 05:56 #210577

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Okazuje sie, ze pan sprzedawca z eBaya po wiesci ze to mial byc prezent pod choinke dla meza, wyslal mi dzis wieczorem nowa butelke poczta ekspresowa, zeby doszlo na swieta! I to bez doplaty!! :supr3: Bardzo milo z jego strony...

Elu-usmiechne sie o grzybki w nastepnym roku. Bo masz racje-nie ma to jak polskie, suszone grzyby, wtedy cala kuchnia jest pelna zapachu :drool: Stroiki przesliczne!! Niestety, nawet nie mam materialu, zeby zrobic na stol, bo moje swierki sa na to za male :think: Pierniczki... :yummi: :drool:

Za zyczenia dziekuje i rowniez zycze wszystkim spelnienia marzen...

PS. Zrobilam te liste iglakow!!! Teraz tylko musze przepisac z notatek na kompa :P
A to moje wlasne prezenty, ktore zamowilam sobie pod choinke, dzis przyszly :woohoo:

Jak zbudowac stajnie...

DSCN7616.JPG

Jak uniknac bycia kopnietym i inne dobre rady... ;)

DSCN7617.JPG

Ciezki jak cegla podrecznik chodow i ras koni ze specyficznymi chodami. Za cale 5$ z wysylka :lol:

DSCN7618.JPG

I zestaw 6 DVD o jezdzie/obsludze/problemach koni ze specyficznymi chodami. Licytowalam to przez tydzien, zeby ktos mi nie odbil... :jeez:

DSCN7619.JPG

To teraz ladnie zapakowac pod choinke :P :woohoo:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 24 Gru 2013 11:25 #210587

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
To udane prezenty sobie zamówiłaś. Ja chciałabym encyklopedię iglaków, ale jak sobie pomyśłałam ile za tę kwote mogę kupić iglaków to mi chęć odeszła. W koncu Paweł robi encyklopedię. Po co mi druga. :happy:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Domek na prerii 24 Gru 2013 12:22 #210589

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
To raz, a po drugie, juz po roku nie ma w niej polowy nowych odmian :lol:
Ja tez zastanawialam sie nad encyklopedia iglakow i dalam sobie spokoj-po tym jak usilowalam znalezc troche odmian sprzedawanych online... :whistle:

Pawelku-bierz sie do roboty! :devil1: :rotfl1: :rotfl1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 24 Gru 2013 22:58 #210609

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Wesolych i LENIWYCH Swiat!! :wink4: :rotfl1:

DSCN7621.JPG

DSCN7625.JPG

Wlasnie skonczylismy klasc prezenty pod choinke. 90% z nich jest dla dziecka :devil1:

DSCN7626.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 25 Gru 2013 04:00 przez planta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Anielska

Domek na prerii 25 Gru 2013 07:25 #210613

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Dianko w ten świąteczny dzień :hug:

512.gif

u mnie pod choinką tylko prezenty dla Amelki
Za tę wiadomość podziękował(a): planta

Domek na prerii 25 Gru 2013 15:28 #210629

• Roma
  • Roma's Avatar
Dianś-Z najlepszymi życzeniami od lasaków :kiss3:

1-DSCF0029-005.JPG

Domek na prerii 25 Gru 2013 21:17 #210670

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
No. Nizej podpisana dostala od Mikolaja dwie calkiem grube koperty; jedna z przeznaczeniem na oplacenie lekcji jazdy, a druga na sprzet.
Maz wczoraj wieczorem rzucil sie na swiezo ugotowane golabki, pozarl ich w ciagu dwoch godzin 14, rozmiaru kobiecej piesci. Potem tylko siedzial i umieral z przejedzenia :lol: :silly:

Furore u dzieckz robil komplet dzieciecych kosmetykow (smarujemy blyszczyk na pol twarzy jak Joker, scieramy, smarujemy innym kolorem,scieramy....ad infinitum :devil1: ) i zamek ksiezniczki z klockow LEGO, ktory zostal pieczolowiecie zlozony przez caly poranek az do poludnia przez...meza :rotfl1: :rotfl1:
O ten zamek wlasnie rozpakowuje, jeszcze polprzytomna po snie :lol:

DSCN7634.JPG

Jako, ze corka uwaza, ze Gaby jest jej, dostala poduszke z dobermanem :woohoo:

DSCN7644.JPG

A psice dostaly piszczace zabawki :devil1:

DSCN7637.JPG

DSCN7640.JPG

Moja i nie oddam... :P

DSCN7648.JPG

:bye: :hug:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 26 Gru 2013 01:17 #210690

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Dedykuje Wam najpopularniejsza tutaj kolede :Feliz Navidad! :kiss3:

A to ulubiona koleda mojej corki: babcia zostala przejechana przez renifera, bo wypila za duzo i wyszla na zewnatrz... :rotfl1: :rotfl1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 26 Gru 2013 01:22 przez planta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ela

Domek na prerii 26 Gru 2013 09:38 #210691

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Ta pierwsza kolęda mnie się bardzo podoba , też puszczam sobie u Ciebie już kilka razy .

Domek na prerii 26 Gru 2013 22:16 #210780

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 244
I jak minęły święta? ;) "Leniwe" zdjęcie z mężem i psicami wymiata po prostu :rotfl1: :rotfl1:
Prezentów moc i jak czytam,trafione ! :wink2: ( bo z tym różnie bywa ;) ) Ja np dostałam wypasiony budzik,którego nie potrafię obsługiwać :happy: Ale Mikołaj powiedział,ze w razie potrzeby wymieni na tradycyjny :funnyface:

Feliz Navidad fajna,świetnie się słucha :) Choć to chyba nie kolęda,a raczej piosenka świąteczna :)

Domek na prerii 26 Gru 2013 22:33 #210782

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Swieta minely leniwie. Jako ze pierwszego dnia swiat zapadlam na migrene (zmiana cisnienia :pinch: ) wiec wieksosc dnia przespalam po tabletkach na migrene. A maz zabawial dziecko tzn pol dnia spedzil skladajac ten zamek LEGO :lol: :rotfl1:
:rotfl1:

Dzis za to zaladowalam pake Rosomaka torbami, reklamowkami i pudlami z jedzeniem, ubraniami i sprzetami domowego uzytku dla schroniska dla kobiet. Prawie poltorej godziny bladzilam po miescie myslac "kurczak mi sie rozmrozi, cholewka jasna!!!", GPS nie mogl znalezc tego domu, malo sie mna policja nie zainteresowala (przejezdzalam te same sasiedztwa domkow jednorodzinnych i w koncu ludzie sie zainteresowali co tu robie), ale w koncu sie udalo! Dzieki GPS w telefonie... :jeez: Kobieta, ktora nadzoruje i jest wlascicielka tego schroniska usciskala mnie i zyczyla mi aby Bog mnie blogoslawil. Podziekowalam jej za to co ona i tacy ludzie jak ona robia dla innych i powiedzialam jej, ze bylam w takim miejscu , wiec naprawde doceniam to, co robi ....
I nawet bezbolesnie znalazlam droge do domu!. Telefon rulez!! :lol: I jakos cieplo mi na sercu, ze komus pomoglam... :oops:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Ela, Anielska

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.840 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum