TEMAT: Domek na prerii

Odp: Domek na prerii 23 Gru 2012 17:09 #104230

• peonia
  • peonia's Avatar
Diano, ciepłych, zdrowych Świąt Bozego Narodzenia i pomyślnego Nowego Roku dla całej rodziny przesyłamy Ci z kraju, :kiss3:

3913608_kartka-swiateczna-scrapbooking.jpg
Ostatnio zmieniany: 23 Gru 2012 17:12 przez peonia.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Domek na prerii 23 Gru 2012 23:49 #104281

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Dziekuje Wam bardzo!! :hearts:
Cos mi sie wydaje, ze swieta beda w lozeczku-wszystkich troje rozbiera jakis wirus. Najgorsze chyba gardlo i zatoki. Ale nic to :lol: Mialam dzis lepic pierogi ruskie i dalam sobie spokoj, za to pojechalismy do paru sklepow; chcialam malej kupic ciepla zimowa kurtke bo jej gdzies wsiakla w przedszkolu i nie ma :angry: W sklepie gdzie kupilam kurtki dla rodzicow (nota bene, jeszce nie doszly), kurtki dzieciece byly 100-120$! :whistle: CZtery razy wiecej niz w Walmarcie...odzalowalabym , ale jaka mam pewnosc ze bedzie dobra dluzej niz jeden sezon.. :blink:
Za to kupilismy psicom wielkie "kosci" z suszonej i pozwiazywanej skory swinskiej, o smaku masla orzechowego i metrowej dlugosci-moze starcza na dluzej :rotfl1: . Do tego pare paczek smakolykow dla psow, ktore jutro podrzucimy miejscowemu schronisku dla zwierzat.
Tak wiec mamy rybe, mamy pierogi z kapusta i grzybami i drugie z miesem, mam zamiar zrobic zawijane roladki z piersi kurczaka z sosem smietanowo-grzybowym oraz smazonego kurczaka po gruzinsku (przepisy z ksiazki o kuchni polskiej i rosyjskiej po angielsku :wink4: ) i dla siebie barszcz ukrainski. Mala juz sie doczekac nie moze i caly czas maluje wizerunki co chcialaby dostac :whistle: ...aby do jutra :wink4: przy dzwiekach piosenki "Grandma got run over by a raindeer" czyli "babcia zostala przejechana przez renifera " :rotfl1:

WESOLYCH SWIAT!!!! :hug: :bye:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162
Ostatnio zmieniany: 23 Gru 2012 23:52 przez planta.

Odp: Domek na prerii 24 Gru 2012 06:55 #104288

• Jo37
  • Jo37's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 251
Zdrowych , wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
Pięknych prezentów pod choinką i rodzinnej atmosfery.
Pozdrawiam,Joanna

Odp: Domek na prerii 24 Gru 2012 09:28 #104297

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ostatnio zmieniany: 24 Gru 2012 12:21 przez pamelka.

Odp: Domek na prerii 25 Gru 2012 15:38 #104361

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Rodzinna atmosfera jest! :lol: Dziecko wstalo przed siodma zebys prawdzic, co Mikolaj zostawil. Mi zostawil szufle do sniegu (miedzy innymi), wredota jeden :bad-idea: Ale od meza dostalam wypasiony automat do chleba i kolczyki o kotrych marzylam, wiec wybaczylam :rotfl1: :rotfl1:
Za to za oknem powitaly nas biale swieta-pierwszy snieg w tym roku! :lol: Do tego jest zamiec i zimno bardzo, wiec zamierzamz ostac w cieplym domku caly dzien. Psice lataja co chwila na zewnatrz, Gaby jest zafascynowana sniegiem, ale po chwili marzna im lapy i biegna do domu :wink4:
Przy padajacym sniegu i ok 5 cm sniegu na ziemi mamy....79% wilgotnosci powietrza! W Teksasie nawet snieg jest suchy!! :devil1:
Wesolych Swiat!! :coffe: :hug:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 25 Gru 2012 20:01 #104388

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Wesołych świąt Diano u nas biało było rano w wigilię ale do wieczora śnieg stopniał ,jutro +5 i słoneczko.
Nie pochwalę się prezentem bo nic nie dostałam , jakoś w tym roku zabrakło pieniędzy , najważniejsze że dla wnusi starczyło, no i rodzinkę miałam całą przy sobie .
Była bardzo szczęśliwa .
Ostatnio zmieniany: 25 Gru 2012 20:02 przez e-genia.

Odp: Domek na prerii 25 Gru 2012 21:52 #104410

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
no witam u mnie gwiazdor bogaty ale mniejsza z tym Wszystkiego najlepszego dóżo zdrówka i tego co najlepsze temperatura plus 10stopni ja też bym chciał żeby było z 10 cm śniegu to y były święta a ciepło jest jak w marcu trudno :rotfl1: Trzymaj się tam na obczyżnie kopbitko :dance: :dance: :dance:

Odp: Domek na prerii 25 Gru 2012 23:24 #104423

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
planta wrote:
Za to za oknem powitaly nas biale swieta-pierwszy snieg w tym roku! ... Przy padajacym sniegu i ok 5 cm sniegu na ziemi mamy....79% wilgotnosci powietrza! W Teksasie nawet snieg jest suchy!! :devil1:
Wesolych Swiat!! :coffe: :hug:

I ja życzę szczęśliwych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Dziś u mnie zaś wiosennie :happy: zamiast mrozu i śniegu jest odwilż i 13 stopni na plusie. :supr3:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie
Ostatnio zmieniany: 25 Gru 2012 23:26 przez piotrek_ns.

Odp: Domek na prerii 26 Gru 2012 01:58 #104442

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Twoje teksańskie opowieści są niezwykle wciągające, a energia życiowa wprost niewiarygodna :kiss3:

Diano, dużo zdrówka i radości życzę Ci w Święta i w Nowym Roku :kiss3: No i abyś nigdy nie musiała używać broni na napastników, a węże aby omijały Twój trawnik z daleka :drink1:

Odp: Domek na prerii 26 Gru 2012 22:28 #104598

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Dzieki, kochani :hug: Nie poprzeziebiajcie sie tam, jak ja! :hammer:
U nas juz topnieje snieg. Pojechalam na zakupy -no bo jakze to, dostac maszynke do chleba i nie wyprobowac? :wink4: Raz troche obrocilo mnie, bo posypali piaseczkiem i zostawili, wiec snieg zalepil opony i pojechalam jak na saneczkach. Potem juz grzecznie wlaczylam naped na 4 :devil1:
Zakupilam specjalne maki chlebowe, mleko w proszku i drozdze i teraz wlasnie wyrabia mi chlebek cynamonowo-rodzynkowy :lol: Musialam doczytac, ze musze dodac wiecej wody niz w przepisie, bo raz ze suchy klimat, a po drugie duza wysokosc npm.
Psice usilowaly biegac po swiezym sniegu, ale Gaby sie zakopala w rowie wypelnionym sniegiem po brzuch i milala mine"mamo, ratuj" :rotfl1: :rotfl1: Przy okazji wypelnilam miche dla bezdomnych kotow; taka pogoda musi byc dla nich ciezka..Dziennie idzie pelna duza psia miska kociej karmy! 10 kg opakowanie w 7-10 dni....
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 27 Gru 2012 13:17 #104707

• Roma
  • Roma's Avatar
Witam poświątecznie :bye: jak tam wyszedł Ci chleb w tej nowej maszynie?

Odp: Domek na prerii 27 Gru 2012 16:58 #104767

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Pyszny byl! Niestety, musialam sie dzielic z psimai bo nie odstapily mnie, az zniknal ostatni okruch :angry:
Dzis w planach chlebek francuski :lol:
W tej maszynce moge zrobic jeden malutki chlebek, dwa malutkie lub jeden duzy-malutki jest w sam raz na jeden dzien dla mnie. Maz sie smieje, ze bede robic codziennie...

A propos, kupil tez wczoraj aparat foto wiec moge kontynuowac robic zdjecia :lol:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 27 Gru 2012 18:07 #104796

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Pstrykaj dla nas pstrykaj, zwłaszcza światełka ogródkowe :)

Odp: Domek na prerii 27 Gru 2012 18:19 #104802

• peonia
  • peonia's Avatar
Jeśli jest chlebek , to super. Piszesz francuski , coraz lepsze smaki.
Ja też jestem ciekawa iluminacji w okolicach.
Pozdrowiena,

Odp: Domek na prerii 27 Gru 2012 21:26 #104878

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Diano fajnie że masz już aparat też czekam na zdjęcia , szczególnie tego chlebka .

Odp: Domek na prerii 28 Gru 2012 20:17 #105155

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Dzis dostalam swiateczne kartki i zyczenia od kilku osob, az m lzy stanely w oczach, bardzo Wam dziekuje :flower1:
Hiacynto, Peonio, E-geniu-jak tylko uda mi sie meza wyciagnac wieczorem, pstrykne. Nasi sasiedzi juz pozwijali swiatelka, w tej chwili jestesmy jedyni na naszej ulicy, ktorzy jeszcze maja dekoracje swiateczne. A chlebek znikl pozarty, ten francuski przypomina bardzo nasz zwykly polski chleb-az bylam zdziwiona ze na drugi dzien dalej jest miekki i jadalny, w przeciwienstwie do kupnego, ktory twardnieje na skale juz po kilkunastu godzinach.
Moze potem wyjde zrobic zdjecia iglaczkom; w tej chwili wrocilam z psiego parku, gdzie psice ganialy po ogrodzonym terenie przez dobre pol godziny. Troche zmarzlam bo zapomnialam szalika :P . Psi park jest czescia dosc duzego parku miejskiego, ze stawem na ktorym wlasnie koczowalo dobre kilkaset gesi kanadyjskich-halas nie do opisania :dazed: ale jestem zadowolona, ze troche pobiegaly , bo w domu tylko spia :devil1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 28 Gru 2012 21:01 #105191

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
planta wrote:
Dzis dostalam swiateczne kartki
Hmmmm znaczy nie wszystkie jeszcze doszły :think:
Ubieraj się tam ciepło, pamiętam jeszcze kilka dni temu ktoś nosem ciągał :P

Odp: Domek na prerii 28 Gru 2012 22:17 #105230

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
pamelka wrote:
planta wrote:
Dzis dostalam swiateczne kartki
Hmmmm znaczy nie wszystkie jeszcze doszły :think:
Ubieraj się tam ciepło, pamiętam jeszcze kilka dni temu ktoś nosem ciągał :P

Jestem ciekawa czy kartka ode mnie dojdzie?, M wysyłał bo ja mam problemy z chodzeniem .

Dziś ja mam grypę i źle się czuję , u nas to jeszcze co najmniej do 6 stycznia będą światełka na choinkach .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.805 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum