TEMAT: Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 10:14 #185999

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
No skoro tak to pomidor :silly:
DSC07190.JPG

DSC07191.JPG

DSC07200.JPG

DSC07296.JPG
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Zielone okna z estimeble.pl

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 10:50 #186009

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marzenka, jak sie okaząło po konsultacjach :silly: mój pajdorek to 'Green Zebra' :lol: Wiesz, ze czeakąłm aż będzie czerwony :rotfl1:
Fascynuje mnie ten Twój czarny dalej :woohoo: jaka to odmiana, jaki smak - opowiedz proszę ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 12:29 #186027

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Ten czarny pomidorek mnie też zaintrygował :lol: , bo u mnie również jedynie Green zebra który nie chce czerwienieć :happy:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 21:52 #186131

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
A ten podłużny to pomidor? A nie papryka? Może jeszcze zielone jak ogórki masz? ;)
A ja się zachwycę pięknym kwitnieniem hortensji! Najpiękniejsza, oczywiście, w całym ROD?
A dzielżany koleżanka posiada? :rotfl1: Bo komisja i jesienią chodzić potrafi... Przynajmniej tak mi się wydaje... ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 22:57 #186157

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu ten bakłażanowego koloru jeszcze nie próbowany ,dojrzewa do zbioru nie omieszkam zdać relacji cóz on za jeden ja dostałam nasiona pod malowniczą nazwą P-20 :rotfl1: W każdym razie nasiona jako ciekawostkę będę zbierać :lol:
Wiesiu no skoro green to red się nie zrobi! Chyba ... raczej ;) Ja jestem nawet podekscytowana nawet ,no takiego dziwaka jeszcze nie jadłam :yummi:
Martunia pomidor to ci jest ,jak bumcykcyk! No zielone też mam malakitowa szkatułka ,zielony z rumieńcem (choć tego w tym roku nie siałam),green grape i coś jeszcze w banku nasion by się znalazło ;) No i green zebrę tez obowiązkowo :happy-old:
Czy mi sie wydaje ,czy Ty się ze mnie podśmiewasz :P E wydaje mi się ,no oczywiście ,że najpiekniejsza :teach: :rotfl1: Tyle ,że nie w całym ROD ,a dla mnie :whistle: Coś tam podczytywałam ,że chyba Jola zakupiła hortensje nowe ,bo i ja musiałabym zanabyć drogą kupna ze dwie ,jakieś może podpowiecie co jest teraz "toponthetop" :happy4: Szykuje mi się rewolta i wielka trawiasto ...hortensjowa ... może i różana rabatka w kolorze green/white :funnyface: ! Co do dzielżanów to jeszcze nie ,ale nie mówię nie .mówię ,nie mówię bo się gubię ,co lubię :silly: Mnie sie rudbekie takie pełne ,chyba je ma Wiesia i Ty ,oj co z ta pamięcią? Niestety nie widziałam na lokalnym rynku :( Jesienią to komisja może zajść pomóc bałagan jaki zamierzam narobić posprzątać :P

no to pomidor drogie kumy ;)
DSC07192.JPG

DSC07193.JPG

DSC07196.JPG

DSC07201.JPG

DSC07203.JPG

DSC07204.JPG

DSC07208.JPG
Ostatnio zmieniany: 14 Sie 2013 22:58 przez marzenaF.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 23:02 #186158

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
W końcu nie samym kwieciem człowiek żyje :D

DSC07233.JPG

DSC07235.JPG

DSC07236.JPG

DSC07277.JPG

DSC07278.JPG

DSC07290.JPG

nie samym ,ale ciężko się kwieciu oprzeć :happy-old:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 23:04 #186159

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Ten ostatni to chyba jakis megagron czy cóś?masz żniwa pomidorowe,od kolorów mozna zawrotu głowy dostać :happy3: który najsmaczniejszy?poruszenie na forum zrobiłaś pomidorowe,nawet o kwiatach zapomniały :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:ten zebrzasty mocno oblepiony,podoba mi się,smaczny?
Ostatnio zmieniany: 14 Sie 2013 23:06 przez sierika.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 23:13 #186161

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa bardzo się z poruszenia cieszę ,bo smak prawdziwego pomidora powinien poznać naród! Ostatni zgadza sie megagroniasty ,ale w poprzednim poście. Nawet smaczny kwaskowy taki ,jakby tu nazwać kwaskowo-pomidorowy :rotfl1: :silly: :silly: Ta zeberka po osiągnięciu dojrzałości jest prawie czarna w kolorze (patrz na talerzu) Skorka dość twarda ,ale to prawie wszystkie koktajlowe mają ;) Smak dla mnie ok ,z jednym małym aleee ile ludzi tyle podniebień ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 14 Sie 2013 23:19 #186162

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Oj, tak patrzę i czerwienieję ze wstydu. Mój warzywnik to jeden wielki galimatias. Muszę się wziąć za porządki :oops:
Cudaczne pomidorki prima sort, urodą i zapachem gotowe przyćmić lilie. A u mnie koralik na koraliku koralikiem pogania :rotfl1:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 00:08 #186172

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Iza zaraz tam galimatias :lol: Pomidorki a i owszem urodziwe! No i coraz bardziej zadowolona z efektów tych moich upraw jestem B) Koraliki to jak perz ,posadzisz raz i są wszędzie ;)
No a lilie <3 no ich urody to nikt nie przyćmi ,no chyba ,że róże :rotfl1:

Nie wszystkie dodam :silly: B)
DSC07270.JPG

DSC07264.JPG

bujność króluje..
DSC07263.JPG

tytoń wypikowany mymi dłoniami ;)

DSC07261.JPG

DSC07258.JPG

DSC07239.JPG

DSC07231.JPG

DSC07226.JPG

bałagan ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 09:43 #186180

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
tarasik a nie bałagan ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 11:33 #186199

• Poll
  • Poll's Avatar
Marzuś, dziękuję za życzenia.... :kiss3: ...ale mogłas mi podesłać w prezencie kosz koralików! :hammer: Uwielbiam je , szczegolnie żywcem, z krzaczka. :lol: Żadne inne, nie maja dla mnie takiego aromatu a jak jeszcze w poblizu jest mozarella, albo feta, to juz pełnia szczęścia. :lol:

Skorzystam z bytności Ewy....Wybierasz się na targi do Berlina? :flower2:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 12:19 #186211

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
Już za same pomidorki i grządki warzywne medal Ci się należy, jak ja lubię takie porządki.
Szukaj dzielżanów, do traw i hortensji będą w sam raz.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 20:59 #186281

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ja w temacie hortensjowym troszkę obeznana... ;) Marzenka, do Twojego ogródka na rabatkę green/white świetnie by się nadawała Little Lime, miniaturka Limelight, wciąż jej jeszcze nie posiadam, ale poluję... Levany, którą ostatnio upolowałam nie polecam, dorasta do 5 metrów! :eek3: To aż trudno sobie wyobrazić...
I są jeszcze takie o wielkich kwiatostanach, ale nie za wysokie... Polar Bear, Magical Moonlight...
Poszperaj w naszym dziale hortensjowym, tam dziewczyny i chłopaki nieźle rządzą! :)
Bardzo mi się podobają te Twoje pomidory-dziwaki! Można się o nasionka dla cioci uśmiechnąć? :)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 22:00 #186301

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
No jasne ,że służę nasieniem Martulu 8) Przekaż cioci ,że będzie zadowolona :happy4:
Dobra ze mnie reproduktorka ;) Właśnie dzisiaj rozmawiałam ,żeby mi kucharz z Chin na przyszły rok przywiózł jakiś ichnich śmiesznych tomatów :lol: Odnośnie tych hotensji to muszę się za nimi rozejrzeć. Zależałoby mi też ,żeby nie różowiały tylko były białe ,bądź na zielono się przebarwiały jak Anabelka :crazy: No i nie wielkości domu :woohoo: Rabata będzie miała tylko parę metrów2! Nie mam hektarów dlatego muszę uważać ,żeby nie przeładować ,bo tak właśnie doszłam do wniosku ,przeglądając zdjęcia lubię bujność ,ale nie busz!
Tak mi się wszystko rozrosło ,że szpadel mym przyjacielem przez dwa miesiące chyba będzie... a męczyć się nie lubimy,o co to,to nie! Marzy nam się spokój i :coffe: , :paper: no!
Vituś a są już zielone i białe dzielżany ? :rotfl1: Na ta rabatę ni jak mi nie będą pasować ,ale mam inne sekretne miejsca ;)Pomyślę ....
Pol kotenieńku no popaCz jakie niedopatrzenie! Może to przez to ,że takiego koralika,koralika w sensie prawdziwego nie posadziłam ,ale milion innych koktajlówek owszem :oops: Widzę ,że gusta kulinarne mamy podobne ,bosz nie chciałabyś się ze mną ożenić ? :rotfl1: Nareszcie by mnie ktoś zrozumiał i dzielił moje pasje :cool3: Ty pytasz czy ja jadę ,czy Ewcia? No jakby Ewcia jechała większą furą , i ja bym miała wolne to dałabym się nawet do haka przywiązać ! Byleby Cię zobaczyć :hearts:
DSC07187.JPG

DSC07209.JPG

DSC07215.JPG

DSC07219.JPG

DSC07222.JPG

DSC07223.JPG
Tadam mój nowy kompostownik :D

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 23:04 #186316

• Poll
  • Poll's Avatar
ąmarzenaF wrote:
Pol kotenieńku ....,bosz nie chciałabyś się ze mną ożenić ? :rotfl1:
A chcialabyś Ty mnie? :dry: Bo ostatnio, :laugh1: nie ma na mnie zbyt wielkiego zapotrzebowania. :coffe:
Z Berlinem, to u mnie nie wiadomo....Siedzę na fonie i czekam .Ile będę czekać: tydzień, dwa, miesiąc??? Tego nikt nie wie. :cry3: Dlatego pytam Ewci, bo potrzebowałabym ją wydelegować. :garden:

Kompostownik mniamusny! :hearts: Ja mam praktyczne, ale brzydkie. :ohmy:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2013 23:43 przez Poll.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 23:46 #186332

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder

Z tym zapotrzebowaniem to odwieczny jest ambaras ;)

Ewcia pewnie jak zawsze pojedzie :lol:
Kompostownik i mnie się podoba ,nawet ma drzwiczki :D No pełen wypas! Kupiłam 8 płotów po 15 złotych a zyskałam gretingi na ściany domu ,podest do posiedzenia i kompostownik , to był bardzo dobry od sąsiedzki zakup :teach:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2013 23:52 przez marzenaF.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 23:54 #186334

• Poll
  • Poll's Avatar
Sama zbudowałaś ten kompostownik?

Ujjjjjjjjjjjjjjjjj...aleś źle trafiła z ( akurat) tą piosnką. :jeez: To se idem. :cry3:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2013 23:56 przez Poll.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.678 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum