TEMAT: Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Sie 2013 23:59 #186337

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Nie obiecywałam ,że od razu będzie nam dobrze Pol :oops: :silly: Trzeba się dopasować ;)
Sama go zaprojektowałam ,te płoty pieruńsko ciężkie,syn somsiada taki małoletni 56 letni ,co to go siem praca nie ima ,znalazł u mnie zajęcie ;) wiertarkę i pyndzel umie trzymać :rotfl1:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D
Ostatnio zmieniany: 16 Sie 2013 00:00 przez marzenaF.

Zielone okna z estimeble.pl

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Sie 2013 07:55 #186348

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Ewcia jedzie jak zawsze ...jedną z lepszych imprez nie powinno się opuszczać . A jak jeszcze Poll deleguje to bez gadania :)

Marzuś kompostownik cudo ;) i do tego drzwiczki ...zazdraszczam ...a temu synowi sąsiada bardzo się u Marzenki podoba a może to Marzenka :happy4: w dekolt zagładą ...zaraz mi się dostanie :club2: :club2: :club2:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Sie 2013 08:24 #186352

• Poll
  • Poll's Avatar
Marzuś...jesli marzy Ci się dopasowanie, to zapomnij...Ja podobno jestem 'niedopasowawcza'. :think:
Ewciu, jakby co, odezwę sie, bo prowadzę pewne rozmowy i nie wiem, jaki bedzie efekt. :hug: zaglądanie w dekolt, to rzecz normalna, jak zauwazyłam. Trza przywyknąć, albo nosic golfy i szale....jak się tego nie chce. :P
Ostatnio zmieniany: 16 Sie 2013 08:25 przez Poll.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Sie 2013 09:52 #186362

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
O rajuśku Ewcia no chyba jednak użyję tej :club2: :rotfl1:
Nigdy nie wiadomo co się komu spodoba i w co będzie spozierać :search:
Pol no to już jesteśmy dwie niedopasowane ...No to po kwiatuszku ;)

DSC07262.JPG

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 18 Sie 2013 13:43 #186668

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
Piękne pomidorki :bravo:
a ta ciemna odmiana to jaka?

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 18 Sie 2013 22:48 #186793

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Kompostownik to podstawa (powinna być) u każdego ogrodnika :) Wyszedł całkiem całkiem a czy stoi na jakiejś podstawie czy na gołej ziemi? Bo jeśli na gołej to sporo dobroci się będzie marnować.
Ładna piórkówka :) mnie też zaczynają kwitnąć, bardzo lubię ich delikatne kwiatostany.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 00:49 #186805

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Leszku z tego co mi wiadomo to nazywa się P-20 ,no bardzo prosta i wpadająca w ucho nazwa :rotfl1: ;)
Piotrek ,że podstawa wiem! Jeden już mam ,ale w ogóle nie spełnia moich oczekiwań (murowany ,z wybetonowanym dnem) Kiepsko się w nim wszystko przerabia :unsure: Więc wyczyszczę go i będzie robił za "schowanko" na konewki,doniczki ,łopatki i inne przydasie :lol: Ten dostęp powietrza będzie miał bardzo dobry ,konstrukcja stoi na płytkach betonowych ,ale podłogi jako takiej nie ma. Trudno coś tam ucieknie ,ale na bank nie wszystko :P
No to co panowie? Po kwiatuszku ? ;)
Tu widać stary kompostownik

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 09:37 #186823

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marzuś rewelacyjny ten czarny pomidorek :woohoo: a jak smakuje, jak owocuje napisz proszę?
Mogę się zapisać na nasionek kilka :thanks:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 11:57 #186850

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
marzenaF wrote:
Piotrek ,że podstawa wiem! ... Ten dostęp powietrza będzie miał bardzo dobry ,konstrukcja stoi na płytkach betonowych ,ale podłogi jako takiej nie ma. Trudno coś tam ucieknie ,ale na bank nie wszystko :P

Jak już ma podstawę z płytek to możesz zrobić podobnie jak zrobiłem u siebie.

Konstrukcja mojego kompostownika również stoi na betonie ale na bloczkach fundamentowych. Dno zostało wyłożone gumoleum ale wcześniej ziemia tak została wyprofilowana aby przed kompostownikiem w ziemię można było wkopać wiaderko, do którego ścieka nawóz płynny biohumus. Pracy to nie wymaga dużo a zysk jest duży :)

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 13:44 #186868

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marzenko, te ciemne pomidorki natychmiast skojarzyły mi się z ...naszyjnikiem z czarnych pereł :eek3:
Nawet błyszczą tak samo! Niesamowite są! W smaku też?
Śliczne kwiatowe późnoletnie widoczki :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 21:46 #187005

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Jestem zadowolona, że ciocia będzie zadowolona! ;) Marzenka, to rozglądaj się za Little Lime! Doskonale Twoje preferencje hortensjowe rozumiem, bo mam takie same... Jak już muszą różowieć, to jak najpóźniej...
Skandal, że jeszcze nie ma białych i zielonych dzielżanów, tak na marginesie zauważę... ;)
Marzenka, kompostownik nowy i stary równie piękne! Ale to będą dwa czy nowy zastąpił stary?

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 23:00 #187060

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Jola powiem tak pierwsze dwa oberżynowe pomidory zostały zjedzone komisyjnie! Odwiedziła mnie koleżanka ze Śląska z rodziną :) Pomidor jest tak w 3/4 fioletowy i w miarę dojrzewania zaczyna przez skórkę przechodzić czerwonawy kolor. Smak pomidorowy :silly: W środku jest czerwony :woohoo: No na kolana nie rzuca ,ale ładnie wygląda na krzaku i na talerzu :rotfl1: ;)
Okazuje się ,że posadziłam dwa krzaczki nasion nie będzie pewnie tona ,ale po troszku wystarczy dla chętnych :lol: Owoce są nawet dość spore jak na koktajlówkę ,dobrze wiąże grona. Z tego co wiem potrzebuje dużo słońca do dobrego wybarwienia.

Piotrek no i w końcu wyjawiłeś mi tajemnicę .... teraz już wiem skąd się bierze biohumus ! Nie mam wykładziny w jednym kawałku ,pod wymiar kompostownika hm... może coś w resztkach poszukam w sklepie :) Stać się posiadaczką płynnego złota ,to jest to :hearts:

Daluś no właśnie tak się błyszczą ,niczym perły ,na krzaku wyglądają przepięknie. To chyba najbardziej efektowne z pomidorów jakie miałam. Smak ,no cóż rzecz gustu ;) Pomidorowy!

Najważniejsze w życiu umieć się cieszyć szczęściem innych Martulu :kiss3:
No będę się rozglądać ,nie inaczej bo większą siostrę uwielbiam,eh gdyby jeszcze nie różowiała ;)
Z tymi dzielżanami to faktycznie :angry: No ,ale zaraz coś wymyślą nie warto się stresować :happy4: Kompostownik ma zastąpić starą budowlę ,czas na nowe ;)
No to co po kwiatuszku ?

Po papryczce również ;)

Jagodowy Herkules :)

Ostatnio zmieniany: 19 Sie 2013 23:57 przez marzenaF.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 19 Sie 2013 23:07 #187061

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
marzenaF wrote:
Piotrek no i w końcu wyjawiłeś mi tajemnicę .... teraz już wiem skąd się bierze biohumus ! Nie mam wykładziny w jednym kawałku ,pod wymiar kompostownika hm... może coś w resztkach poszukam w sklepie :) Stać się posiadaczką płynnego złota ,to jest to :hearts:

Z samego kompostu biohumusu nie będzie. Potrzebne są jeszcze dżdżownice kalifornijskie zwana też dendrobeną. Jeśli nie masz skąd ich pozyskać to możesz zakupić je w sklepie wędkarskim właśnie pod nazwą dendrobena. Wystarczą dwa trzy opakowania a później same pięknie się rozmnożą i będą produkować biohumus :)

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie
Za tę wiadomość podziękował(a): marzenaF, sd-a

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 21 Sie 2013 13:58 #187554

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziękuję Piotrze w takim razie odwiedzę sklep wędkarski ! :)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 21 Sie 2013 20:46 #187621

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
To i ja sklep wędkarski odwiedzę! :) Gdzie u mnie jest sklep wędkarski... :unsure:
Marzenka, nie ma się co stresować, pewnie, są białe i zielone jeżówki, ale aż żal, że na białej dzielżanów póki co nie będzie... ;)
Ale u Ciebie jeszcze kwiecia!
Zaraz, zaraz, ale już jest po sobocie.. To była ta sobota? Co dostałaś?

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 21 Sie 2013 23:26 #187684

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
No coś będzie na tej białej na bank ,już wiem ,że po przekątnej będzie trochę purpury :silly: ;)
Tak sobie wymyśliłam w ramach odstępstwa :rotfl1: To teraz modne jest ,biała z elementami koloru :P
Martulu po sobocie to była niedziela :laugh1: Aaaaa więc w soboty to nie wiem co otrzymałam ,bo mnie nie było ,a nie mówiłam... zawsze coś w poprzek musi mi stanąć :evil: Już się pławiłam w blasku i chwale ,no i znowu mi nie wyszło :rotfl1:
No to co po kwiatuszku?

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 22 Sie 2013 22:42 #187911

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Gumową masz tę działkę,co tam nie ma,brzoskwinie widzę,prosa,miskanty,rower........kalifornijek nie widzę,czyżby juz pracowały??????????????? :woohoo:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 22 Sie 2013 23:40 #187945

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
No jeszcze troszkę zmieszczę ,ale już nie za wiele :) Brzoskwinie mam nawet dwie , jedna to starowinka :( Gałęzie jej trzaskały jedna po drugiej , zamierzam ją radykalnie przyciąć po zbiorach. Muszę poczytać o brzoskwiniach ,ponoć są krótkowieczne. Kalifornijki jeszcze nie pracują ,teraz mam dużo wydatków syn szkołę zaczyna,zakup wykładziny musi poczekać do września.
Trawy kocham miłością pierwszą,eee drugą? No sama już nie wiem co bardziej z najbardziej :silly: ;)

No to co, po kwiatuszku ?

Ostatnio zmieniany: 22 Sie 2013 23:40 przez marzenaF.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.557 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum