TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 08 Gru 2014 19:03 #319698

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Z tym zaburzeniem snu mam tak samo!
Już zwyczajnie nasze głowy nie nadążają za tym, co chciałoby się w danym dniu zrobić.
Ja dużo myślę o zdjęciach, bardzo dużo. Brakuje mi nieco cieplejszych barw 'w powietrzu' - teraz wszystko szare, za mgłą, trudno znaleźć dobre światło czy interesujący element wokół nas. Oczywiście pozornie, bo gdy się przyjrzymy...
Dekorowanie domu jest bardzo wciągające - boję się jednak przesadzić, więc zostawiam sobie miejsce jeszcze na udekorowanie choinki i delikatne dodatki.
Przed nami jeszcze pieczenie, gotowanie, poprzedzone zaplanowaniem zakupów...
Jak znaleźć na wszystko czas i siłę?

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 08 Gru 2014 19:12 #319701

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Kurcze Aga, jak to dobrze, że mi przypomniałaś o wiankach :woohoo: . Muszę wykopać z szuflady pistolet do kleju :happy: i coś podłubać na święta :happy4: .

Twoje wianki jak zwykle przepiękne :hearts: . Podziwiam Cię za pomysłowość :thanks: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 08 Gru 2014 19:41 #319713

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aguniu moje odczucia są takie same.... Nie ma możliwości zrobić wszystkiego co by się chciało, a to naprawdę frustruje :angry:
Masz całkowitą rację, że zbyt dużo dekoracji, nawet tych całkowicie naturalnych, w stonowanych barwach, nie wygląda dobrze, a na dodatek w tłoku nie widać detalu, piękna każdego przedmiotu
Najpiękniej wygląda kilka pasujących do siebie dekoracji, rozłożonych w różnych miejscach, które wabią i przyciągają wzrok swoją urodą :P
Ale to tylko moje zdanie, a każdy w swoim domku musi mieć tak jak lubi i w jakim otoczeniu najlepiej się czuje :happy:
Światło do zdjęć jest naprawdę fatalne.... wszechobecna szarość.... mogłyby przyjść piękne, słoneczne, jasne dni ze słoneczkiem i mrozikiem B)
O gotowaniu to ja nawet jeszcze nie myślę :blink: Ale gdy przyjedzie Ola, to spokojnie wszystko zrobimy :P

Dorotko bardzo dziękuję, cieszę się, ze wianuszki podobają Ci się :kiss3:
Mam nadzieję, że pokażesz to co stworzysz.... uwielbiam oglądać takie cudeńka.... jak rasowa sroka :rotfl1:

Pokażę jeszcze jeden wianuszek :)

Ostatnio zmieniany: 09 Gru 2014 10:19 przez . Powód: usunięto część tekstu na prośbę autora
Za tę wiadomość podziękował(a): Isia, elzbieta1, dagmarazap, eda_s, Adasiowa

Ogródek AGNESS 10 Gru 2014 01:47 #320014

• elzbieta1
  • elzbieta1's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 122
Bardzo się cieszę,że trafiłam do Twojego wątku, można tu wiele znależć dla ciała i duszy.Przepisy na mięso i ciasto wypróbuję w najbliższych dniach.Wianki robisz przecudne. Jesteś bardzo zdolna,pracowita i pewnie dobrze zorganizowana.Życzę dużo zdrowia i wielu nowych pomysłów.
Pozdrawiam Elżbieta
Ostatnio zmieniany: 10 Gru 2014 02:02 przez elzbieta1.

Ogródek AGNESS 10 Gru 2014 03:38 #320015

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Elu witaj :bye:
Bardzo dziękuję za tak cieplutkie, miłe słowa :kiss3: Cieszę się, że zajrzałaś i zapraszam serdecznie. Miło mi będzie, jeśli skorzystasz z przepisów :P
Za tę wiadomość podziękował(a): elzbieta1

Ogródek AGNESS 10 Gru 2014 08:08 #320021

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko nie mogę wyjść z podziwu :thanks: przecudne te Twoje wianuszki

Ogródek AGNESS 10 Gru 2014 08:14 #320022

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Skąd Ty bierzesz Agniesiu pomysły ? Jestem jak zwykle pełna podziwu dla Twoich zwinnych paluszków .
Ostatni wianuszek bardzo piękny :hearts:

Ogródek AGNESS 10 Gru 2014 19:22 #320199

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Aga przecudne wianuszki :hearts:

Ogródek AGNESS 10 Gru 2014 23:06 #320273

• annawu
  • annawu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 534
Witaj Aga przyszłam podziwiać piękny ogród ale też i piękne wianki :bravo: Ja w tym roku spróbowałam skleić kilka wianuszków ale gdzie mi do Twoich, Twoje są śliczne i na pewno będą dla mnie inspiracją przy robieniu następnych. :thanks:
Pozdrawiam Ania
Zapraszam do mojego ogrodu

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 13:38 #320512

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu, bardzo dziękuję, cieszę się, że podobają Ci się :kiss3:

Ewuniu dziękuję :kiss3: Pomysłów pełna głowa, gorzej, że czasu nie starcza na ich realizację..... no i problem z niesamowitym bałaganem, rodzinka już coraz bardziej przejawia chęć wyrzucenia mnie z domu :rotfl1: Ale najpóźniej do środy kończę na ten rok pracę przy dekoracjach , może wytrzymają B) :happy:

Monisiu dziękuję, bardzo się cieszę, że podobają Ci się :kiss3:

Aniu witaj :bye:
Bardzo dziękuje za wizytę i ciesze się, że wianuszki podobają Ci się. Jestem pewna, że Twoje są śliczne i już do Ciebie biegnę, mam nadzieję, ze pokazałaś swoje prace :P

A oto czym zajmowałam się przez ostatni tydzień :P

Za tę wiadomość podziękował(a): sierika, elzbieta1, Ewogrod, eda_s

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 14:02 #320518

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Agunia ale cudne ! A ile pracy :supr3: czy to ozdoby na Twoją choinkę ?

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 14:12 #320523

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Choinka ozdobiona takimi bombkami będzie wyglądać bajecznie :lol:

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 14:35 #320531

• Kondzio
  • Kondzio's Avatar
Piękne ozdoby choinkowe tylko pozazdrościć zdolności i chęci :)

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 15:05 #320535

• 's Avatar
Moni-to te ozdoby będą wisieć na mojej choince (przynajmniej część z nich) :dance:
Aguś-wszystko co zrobiłaś jest po prostu cudne :thanks: jak dobrze,że nie muszę decydować co wybrać bo chyba nie umiałabym :jeez:

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 15:08 #320536

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Piękne :woohoo: , ale zdradź jak łączyłaś materiał :think: ? I czemu brzegi takie rówe jak od noża? Dekorowanie serduszek i bombek misterna, jubilerska robota :bravo:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 15:50 #320539

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Agnisiu ale cudności wyczarowały Twoje zdolne łapki :bravo:
Cierpliwości i misternej roboty tylko pozostaje mi pozazdrościć bo mnie tego brak :wink4:

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 20:36 #320578

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Agusiu ....
zabrakło mi słów ... gratuluję pomysłu, wyobraźni, talentu, staranności, wyczucia smaku, gustu, .... idealnie dobrałaś materiał, kolorystykę i dodatki.
Prawdziwa świerk, małe jabłuszka, trochę orzechów, domowych pierniczków, garść kolorowych cukierków i Twoje ozdoby z juty ... dołożyłabym parę gwiazdek ze słomy, frywolitkowe aniołki ... i świąteczna choinka gotowa :) Naturalna, pachnąca i piękna :)
Pozdrawiam cieplutko :kiss3:
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Ogródek AGNESS 12 Gru 2014 22:25 #320614

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś dziękuję bardzo, cudownie, że zawieszki podobają Ci sie :kiss3:
Większość ozdób jedzie do Romci , mają udekorować Jej choinkę :P

Martusiu, bardzo się cieszę, że jesteś tego zdania :kiss3: Mam nadzieję, że Romcia pokaże jak prezentują się na drzewku :P

Kondziu witaj :bye: Dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że dekoracje podobają Ci się. Chęci i pomysłów jest sporo, gorzej, że nie na wszystkie pomysły starcza czasu...

Romciu bardzo się cieszę, że podobają Ci się zawieszki, zawsze bardzo się stresuję, zanim zobaczy je osoba, dla której są robione :kiss3:
Mam nadzieję, że będą cieszyły Twoją rodzinkę przez wiele sezonów :P

Marysiu bardzo dziękuję :kiss3: Zawieszki sklejane są klejem na gorąco. Dzięki temu robi się taki fajny sztywny rant, taka jakby ramka zawieszki, którą po zastygnięciu przycinam na równo, stąd gładziutkie brzegi :P

Majeczko bardzo dziękuję :kiss3:
Robienie takich dekoracji to moja pasja, robię je z prawdziwą przyjemnością :P

Aneczko bardzo dziękuję za takie cieplutkie słowa, ciesze się, że moje prace podobają Ci się :kiss3:
Taka naturalna choineczka, jaką opisałaś to coś wspaniałego. Bardzo podoba mi się ten pomysł :P
Gwiazdeczki i dzwoneczki z bielutkiej koronki marzą mi się, jednak ja niestety nie szydełkuję.... ale już w poprzednim sezonie myślałam o nich, niestety jakoś mi to później umknęło....
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.669 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum