TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 15 Lip 2012 12:04 #54836

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
To się cieszę, że wszystko ok :kiss3:
Wypoczywaj od upałów, nareszcie coś tam można w ogrodzie zrobić, pomijając oczywiście chmary gryzących komarów :club2: są u Ciebie?
U nas nadal sucho bez widoków na większe opady, ot popadało przedwczoraj w nocy :think:
Co za rok tu susza, tam powodzie :jeez:
U Ciebie jak zwykle piękne kolory, każdy dzeń przynsi nowe kwitnienie :woohoo: A jak się mają różyczki?

Nie ... dziękuję :kiss3: za sadzonki floksów :kiss3: W sierpniu dopiero pojawię się chyba u Ciebie, teraz dziecki na wyjazdy odprawiam i sama już za tydzień :happy4:
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2012 12:09 przez pamelka.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 15 Lip 2012 21:38 #54950

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, a Ty to chyba lubisz floksy? ;) Tyle ich masz w ogrodzie!
Kolorki to Twoja specjalność! Najbardziej podoba mi się zestawienie lilii z iglakami! Trochę kolorku iglaczkom dobrze robi! ;)

Odp: Ogródek AGNESS 16 Lip 2012 08:35 #55011

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Pięknie..... tak zielono. U nas jeszcze są puste place do zagospodarowania i mini kilka lat zanim uzyskamy tak zachwycający efekt.

Odp: Ogródek AGNESS 16 Lip 2012 08:38 #55012

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Floksy faktycznie są urzekające, na dodatek takie swojskie. Twój ogród jest taki, ze chciałoby sie pospacerować po nim na bosaka...cudnie :hearts:

Odp: Ogródek AGNESS 16 Lip 2012 12:56 #55052

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Romciu cieszę się, ze podobają Ci się moje widoczki. Lilie to moje ukochane kwiaty od zawsze, liliowce zauroczyły mnie na Forum, wcześniej nie miałam nawet pojęcia, że jest ich tak dużo i są takie piękne :P

Dorotko dziękuję :P Pachnie naprawdę wspaniale, szczególnie w pobliżu lilii....wieczorami normalnie rozpływam sie z zachwytu nad tymi zapachami :woohoo: Z propozycji białego floksa bardzo się cieszę, a czym mogłabym zrewanżowac się :P

Martuś dziękuję za miłe słowa :kiss3: Powojniki są w tym roku jeszcze skromniutkie, kilka wypadło, a posadzone na ich miejsce to jeszcze mikruski, ale mam nadzieję, że już w przyszłym roku coś pokażą :P

Pawełku oj tak....kolorowo to u mnie jest....czasami zastanawiam się, czy nie nazbyt....ale jednak ja w takich barwnych cygańskich klimatach najlepiej się czuję :happy: Teraz gdy tak wszystko kwitnie, to siadam na huśtawce , w miejscu gdzie mam najlepszy widok na ogród i chłonę te wszystkie kolorowe widoczki :hearts:

Jaguś floksy faktycznie podatne są na mączniaka, u mnie na szczęście rzadko się to zdarza, ale bywa, ze tak jest pod koniec lata, ja wtedy po prostu obcinam je przy ziemi i jest ok. Jak pojawia sie wcześniej to można opryskac, chociaż u mnie na szczęście się to nie zdarza...

Joluś komarów aż tak dużo nie ma, chociaż pojawiają się....
Sucho jest wciąż niesamowicie, noc troszkę popadało....ale cóż z tego jak deszczyk delikatny i nie padał nawet godzinę :blink: ....pod drzewami nawet nie zmoczył....ziemia jak popiół...
Różyczki beznadziejne, pięknie kwitnie jedynie Chopin i New Dawn, pozostałe pojedynczymi kwiatami, Ale nie zaskoczyło mnie to, bo odbiły takie marne, ze wiedziałam, ze ten sezon to będzie głównie regeneracja. Nawet na najsłabszych częśc pąków obrywam...

Martuś a lubię faktycznie :happy: Podobają mi się takie duże kępy koloru na tle zieleni iglaków i krzewów :P

Grzesiu takie zapełnianie ogródka, to najwspanialsza zabawa. Zazdroszczę, ze jeszcze macie to przed sobą, u mnie pozostało już tylko przesadzanie :rotfl1: ...ale tak to jest, kiedy ogródek niewielki ....

Andziu chodzenie po ogródku na bosaka, to to co kocham... ja w ogóle uwielbiam chodzic na bosaka.....nawet w listopadzie potrafię wyskoczyc na dwór bez butów B) :happy:
Ostatnio zmieniany: 16 Lip 2012 12:57 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 16 Lip 2012 18:12 #55109

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Aga jak pięknie , letnio i obficie w Twoim ogrodzie ............ tak ma być :P :P :P bajecznie kolorowy letni ogród z wieczornym zapachem floksów .............. jako skondensowany wyciąg powinien być lekiem na wszystkie doły i chandry jesienno - zimowe .

Powiadasz komarów niewiele :whistle: :whistle: ......... u nas co prawda ogrodu w lipcu nie podlewałam ani razu ( dowozy deszczówki regularne ) za to komary tną nawet w południe :evil: :evil:............... o znowu pada.
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Ostatnio zmieniany: 16 Lip 2012 18:33 przez mirdem.

Odp: Ogródek AGNESS 16 Lip 2012 20:26 #55148

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, ja też uwielbiam takie widoczki! Tyle pięknych kwiatów, a zwłaszcza morze floksów :flower2:
Piękny jest lipiec w ogrodzie - te barwy, zapachy, ta obfitość roślinek :)
Ja też mam białe floksy, więc jak będę robić paczuszkę z hostami jesienią, mogę dołożyć :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 16 Lip 2012 20:27 #55149

• Nutka
  • Nutka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 99
Aguś, cudownie i kolorowo na Twoich rabatkach. Ja najpierw sadziłam u siebie "jak leci", potem zaczęłam dopasowywać kolorystycznie rośliny, spodobało mi się... :whistle: jednak jak patrze na Twój mix kolorów, to jestem nim zachwycona :thanks: :lol: Wystarczy odpowiedni dobór roślin, a kolory schodzą na drugi plan :happy:
Witamy w Nutkowym ogrodzie! :)

Pozdrawiamy!
Małgosia i Nutka
Ostatnio zmieniany: 16 Lip 2012 20:28 przez Nutka.

Odp: Ogródek AGNESS 18 Lip 2012 19:52 #55708

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Chyba jakiś pościk się szykuje :silly: coś tak czuję ;)

Odp: Ogródek AGNESS 18 Lip 2012 22:06 #55789

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Mireczko ogródek wspaniale spełnia swoje antydepresyjne zadanie :lol: Praca w nim i podziwianie kwiatów to niezłe lekarstwo na chandrę :P
Komarów faktycznie nie ma, było kilka takich dni, że się pojawiły, ale w niewielkich ilościach. A sucho jest wciąż .....wprawdzie wczoraj i dziś rano trochę popadało, ale to kropla w morzu.....pod drzewami nadal sucho :blink:

Daluś lipiec jest faktycznie cudownym kolorowym miesiącem. W sierpniu już nie będzie u mnie zbyt dużo barw, większośc kwiatów już przekwitnie.....na szczęście będą hortensje :P

Małgosiu faktycznie u mnie nie ma kolorystycznych podziałów, wszędzie jest barwnie, ja tak lubię w ogrodzie, najlepiej się czuję w takim cygańskim klimacie :P

Joluś jakiś leń mnie dopadł , ale już się poprawiam :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 18 Lip 2012 22:07 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 18 Lip 2012 22:14 #55799

• lora
  • lora's Avatar
Aguś wpadłam :ohmy: ale kolorowo jest tylko pozazdrościć ...masz rację w kolorowym świecie kwiatów gubimy swoje smutki... :kiss3:

Odp: Ogródek AGNESS 18 Lip 2012 23:01 #55818

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Misiu bo w otoczeniu pięknych kwiatów i zapachów nie można długo się smucic :P
Lilie

Sorbonne

Sorbonne i Atlantis

Tryumphator

Muscadet

Flore Pleno

Flashpoint

Cote d,Azur

Satisfaction

NN

Amarossi

Flashpoint

Ostatnio zmieniany: 27 Lip 2012 16:47 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 18 Lip 2012 23:06 #55821

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Hortensja z liliami super połaczenie...zgapię na pewno do mojej Limelight :whistle:

Pozdrawiam :bye:

Odp: Ogródek AGNESS 18 Lip 2012 23:17 #55826

• Roma
  • Roma's Avatar
Agnieszko- od 3 i 4 fotki oczu oderwać nie mogę. Jeśli znasz nazwy proszę opisz Twoje fotki, będę szukać niektórych lilii :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 28 Lip 2012 23:56 przez Roma.

Odp: Ogródek AGNESS 19 Lip 2012 00:18 #55853

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu cieszę się, że podoba Ci się. Ta rabatka z hortensjami jest do przeróbki, roślinki za bardzo porozrastały sie i zagłuszają sie na wzajem :blink: Ale lilijki przy hortensji pozostaną :P

Romciu już podpisałam fotki....miałam trochę lenia i nie chciało mi się zrobic tego od razu :oops: :happy:
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Odp: Ogródek AGNESS 19 Lip 2012 00:42 #55857

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
Moja 'Limelight' nie jest taka zielona, ale pewnie dlatego, że rośnie w słońcu..

Odp: Ogródek AGNESS 19 Lip 2012 00:59 #55861

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dawidku moja też w słońcu, z tym, że to jeszcze pąki, w miarę rozkwitania bieleje :)

Odp: Ogródek AGNESS 19 Lip 2012 01:16 #55862

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
Moja to chyba nie jest 'Limelight' :dry:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.724 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum