TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 11:23 #269993

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Dobry Aguś!
U Ciebie jak zwykle coś do obejrzenia, coś do poczytania..rozważania o życiu, muzyce i sposobie spędzania wolnego czasu ;-)
Nadrobiłam z przyjemnością! :coffe:
Miłego, produktywnego dnia i chwili wytchnienia w ogrodzie :kiss3:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 11:29 #269994

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Kolejny raz ból że.......nie można poczuć zapachu.

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 17:49 #270067

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Widzę, że festiwal różany w pełni. Z lubością patrzę na kwitnienie Twojej Mary Rose. Na mojej jest kilka pączków kwiatowych, nie mogę się doczekać jej rozkwitu.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :)

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 18:57 #270092

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Edytko, witaj! Problemy z komputerem już zażegnane?
Róże rzeczywiście rozpoczęły swój festiwal - niektóre, jak właśnie wspomniana przez Ciebie Mary Rose, kwitną obficie. Inne, otwierają pojedyncze kwiaty, które jednak równie mocno cieszą.
Pięknie dziś - bardzo ciepło, bezchmurnie, leniwie, sielsko... chciałoby się przedłużyć ten czas w nieskończoność...
Miłego wieczoru również!
Ula, właściwie wszystkie róże pachną... niektóre bardzo subtelnie, ledwie wyczuwalnie, a niektóre cudownie wprost - chciałoby się mieć taki balsam do ciała...
Kasiu, dzięki za odwiedziny!
Tematów między nami nigdy nie brakuje, a muzyka to ważna część naszego życia :)
Miłego!

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 19:45 #270122

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Aga, piekne te światło-cienie w Twoim ogrodzie. Nieustannie zachwycam sie takimi widokami :)
U mnie dziś upał prawdziwie letni, dzień na leżaku z książką i zimnym piwkiem :drink1:
M. z małym pieką jeszcze kiełbaski, ale ja już uciekłam przed komarami :mad2: U Ciebie też taka plaga?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 20:01 #270129

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
Witaj Aguniu
poopowiadaj mi proszę o Cardinal Hume,tzn.
od ilu sezonów u Ciebie?
jaka miejscówka?
jaki rozmiar osiągnął?
Zachwyciła Cię?
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 21:07 #270190

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Agunia...coś Cię zaniedbałam kochana wybacz. :sad2: ...latam ostatnio z wywalonym jęzorem :wink2: Czytam wiele , piszę mało...doba cóś za krótka :mad2:
A u ciebie różyczki eksplodowały :happy4: Trawiochy wystrzeliły do góry :supr3: A wiesz moje te dwie sadzone przed jesienią: Giraffe i Morning Light ociągają się jakoś....podsypałam ostatnio azofoską...może im coś pomoże co...jak myślisz :think:

Co oglądasz siatę czy Opole :wink4:

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 22:19 #270278

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Ja jednym okiem na Maleńczuka ( uwielbiam go ) a dokładniej na Twoje piękne widoczki. Zauważyłam, że już nauczyłam się Twojego ogrodu i mam ulubione zakątki. Dzisiaj zachwyciły mnie trawy za kamiennym murkiem. :woohoo: Róże nie wymagają komentarza . One po prostu są piękne. :flower2:

Ogród Aguniady 08 Cze 2014 22:30 #270291

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Aguś u Ciebie i coś zielonego na ochłodę i kolorowego na pobudzenie zmysłów. Piękne kwitnienia róż. Widzę, że też lubisz portretować róże ...no ale jak inaczej wydobyć i uwiecznić ich piękno, prawda ? Ilse cudownie wygląda na tle klonu palmowego. Ja też dzisiaj raczyłam się muzyką - tak jak piękno przyrody działa kojąco na zmysły.
Miłego tygodnia :bye:

Ogród Aguniady 09 Cze 2014 21:08 #270625

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór!

Piękny dzień za nami... 30 stopni - to na mnie pozytywnie działa... szkoda, że dzień spędzony w pracy, ale jak już nie raz mówiliśmy, plusy tegoż są bezdyskusyjne :)

Po powrocie z pracy zrobiłam obchód - zakwitły kolejne róże: The Alnwick Rose, Benjamin Britten, Mr. Lincoln... pozostałe również czarują - uwielbiam ten czas!
Przed momentem podlałam obficie doniczkowce i zażywam relaksu...
Poczytam zaraz, jak spędziliście dzień.
Piękne mamy już lato! Nie chcę, by zapowiedzi ochłodzenia się sprawdziły.

Miłego wieczoru wszystkim życzę!

Moni, u mnie zielone przeważa w ogólnym odbiorze, jednak sporo krzewów teraz kwitnie: róże, krzewuszki, jaśminowiec, żylistek, pięciorniki, piwonie, bodziszki, lawenda. Jest prześlicznie - uwielbiam ten stan.
Fotografuję teraz przede wszystkim róże - niezmiennie zachwyca mnie precyzja układu płateczków, misteria ich ułożenia, kolorystyka, zapach... lubię schylać się do kwiatu i podziwiać go z bliska. Osiągnęłam chyba ten stan, gdy krzewy nie kwitną pojedynczymi kwiatami, ale całymi naręczami. To bardzo cieszy... niestety, widzę też pierwsze oznaki plamistości :(
Ina, ja także uwielbiam Maleńczuka! Bardzo dobrze działa na mnie jego niski, miękki głos. Szalenie lubię go słuchać, muzyka i tekst także do mnie przemawia. Oby więcej takich artystów!
Cieszę się, że zajrzałaś... zapraszam pod brzozy i miło mi niezwykle, że odnajdujesz tu bliskie dla siebie klimaty...
Doris, wyjątkowo oglądałam Opole, ale siatkę śledziłam równolegle. Szkoda wyniku :/ Opole też mnie zawiodło... poza kilkoma artystami, którzy zaśpiewali czysto, reszta dała ciała... Lady Pank - tak ogromnie przeze mnie lubiany zespół - po prostu pokazał żenujący wokalny poziom... żal słuchać :(
Trawy ruszą na pewno, dobrze, że je podsypałaś nawozem... rosną na słońcu?
Terlico, Cardinal rośnie u mnie od ubiegłego roku... kwiat ma uroczy, ale straszne z niego maleństwo... ponieważ jednak uwielbiam purpury, to i jego też :) Liczę, że na przyszły rok trochę bujnie :)
Dorotka, fajnie spędzasz czas, prawdziwie letnio! Szkoda, że wolne dni szybko mijają.
Grę światła i cienia również lubię, dlatego do fotografowania wybieram mocno popołudniowe godziny...
Cieszę się, że Ci się podoba!

Ogród Aguniady 09 Cze 2014 22:17 #270677

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Agusia...no szaleństwo różane ,,,brak słów :supr3:
Piękny krzaczek zbudowała Mary Rose :hearts:
Ja nie mogę przestać się gapić na te nasze ślicznoty...super czas :flower2:
No tak ,trawy rosną na słońcu...myślisz ,że podgonią do góry :think: Inne rosną dobrze , te dwie tak się wloką jak żółwie :think:ę

Ogród Aguniady 09 Cze 2014 22:22 #270680

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Aguniu - piękny różany festiwal! Widziałam już na fb, a u mnie też powolutku i nieśmiało się zaczyna...
I chciałam się dopisać do tego Maleńczuka :hearts:

Ogród Aguniady 09 Cze 2014 22:43 #270691

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Masz pojęcie, że jeszcze nie mam Sebastian Kneipp? A kolor mój ulubiony :) Wszystko w ogóle rośnie w oczach, każdego dnia znajduję nowe róże-dziś akurat nie dążyłam zrobić zdjęć, ale biegam i sprawdzam, co się pokazało :) Czekam na ścianę Dr van Fleet. Kwitnie raz, ale powinno to być wstrząsające wspomnienie wziąwszy pod uwagę wielkość tej róży i ilość pąków.
Telewizji ostatnio nie oglądam, bo nie mam czasu i zdrowia :rotfl1: Mam za to ogród wymagający pilnej interwencji...

Ogród Aguniady 09 Cze 2014 23:00 #270699

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Maleńczuk był nawet w Bornem Sulinowie ze 2 lata temu. Dał taki koncert, że ludziskom szczęki opadały. Jest niesamowity i grał do końca pełną parą, na najwyższych obrotach, a potem bisom nie było końca. Przy tym się super bawił wraz z publicznością.

Aguś tak mało teraz Ciebie, nie mogę się przyzwyczaić... Ogród przechodzi kolejną metamorfozę :) Cudnie!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 10 Cze 2014 16:25 #270967

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Goracy, upalny, dobry Agus :bye: Ale Mary piekna Ci sie zrobila az milo patrzec a Sebastian jak zwykle przystojny :hearts: U mnie dzisiaj troche sie chmurzy, tak jakby burzowo mialo byc ... ukrop troche odpuscil, juz nie jest 36 tylko 31 :happy3: i taki dziwny wiatr zawiewa.
U mnie trawy w tym roku szans nie maja, musze je chyba siatka nakryc, bo co troche podrosna, to je paszczaki zezra :angry: Normalnie pasal sie przy miskancie i prosach jak kozy :club2:

Ogród Aguniady 10 Cze 2014 16:54 #270974

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Aguś,
Różyce kwitną jak marzenie i chyba musimy zaakceptować, że w tym sezonie lekko nie będzie z ich zdrowotnością..u mnie też 'ciągle coś', ale to chyba jednak miłość 'mimo wszystko" :hearts:
Sebastian przepiękny! W tym roku mój teź zapowiada się wyjątkowo, właśnie zaczyna kwitnienie :dance:
Miłego dnia, juź po pracy :hug:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 10 Cze 2014 16:55 przez Robaczek.

Ogród Aguniady 10 Cze 2014 20:25 #271068

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór!

Piękny, upalny dzień za nami... ja dziś od 6:45 byłam w pracy :think: Wstałam w związku z tym na tyle wcześnie, że właśnie zaliczyłam drzemkę, co praktycznie mi się nie zdarza w ciągu dnia.

Na ogrodzie pachnie różami... Jest cudnie!

Zostawiam parę zdjęć, a odpowiedzi zamieszczę za chwilę.
Dziękuję Wam gorąco za odwiedziny!

Ogród Aguniady 10 Cze 2014 21:01 #271109

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Takie piękne zakątki,że trudno mi wybrać , w którym chciałabym posiedzieć na dłużej. :flower2: A brzozy dodają klimatu. A co do róż, to pewnie jak wszyscy ,chodzę ,podziwiam je i tę na którą akurat patrzę ,uważam za najpiękniejszą. :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.743 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum