TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 13:49 #253900

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Aguś, trzymam niezmiennie kciuki! Jakoże mam szpital w domu i zalegam pod kołderką, to kciuki trzymać mogę całkiem długo ;-)
U mnie dzisiaj słonecznie, niestety ogrod oglądam tylko za oknem :oops:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 13:50 #253902

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Aguniada wrote:
Miejsce na kompostownik się może uda wykroić... muszę tylko uzgodnić szczegóły ze stroną techniczną naszego związku ;-)

miejsce jest od dawna... wrzucaj do oczka

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 14:03 #253908

• Olunia
  • Olunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 115
Witaj Agnieszko :kiss3: miło mi znów gościć w Twoim jakże uroczym i wymuskanym ogrodzie.
Wiem przez co przechodzisz moja córka dwa lata temu zdawała maturę i myślę ,że jak większość mam to ja chodziłam w stresie i stąpałam z nogi na nogę ,moje dziecko podchodziło raczej co mam być to będzie zawsze jest poprawka :lol: i myślę ,że jest to jakiś sposób myślenia ,żeby nie zwariować .Teraz jest na drugim roku i to znów ja się denerwuję ,a ona zdaje egzamin za egzaminem bez stresu :)
Będzie dobrze ,czytałam ,że córcia zdolna ,więc musi być ok :hug:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 14:42 #253922

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Nisia już po najtrudniejszym chyba egzaminie dla większości maturzystów.
Pierwsze podejście do arkusza - niewiele zadań zrobione, drugie podejście - oświecenie i zrobiona całość. Z jakim efektem, zobaczymy :) W każdym razie, z relacji i wrażeń można być zadowolonym i chyba nieco odetchnąć.
Do jutrzejszego egzaminu Nisia się nie przygotowuje. Ponoć matura z angielskiego jest bardzo prosta, z rozszerzeniem trzeba się będzie mocniej 'namęczyć', ale generalnie nie powinno być problemów. Po jutrzejszym egzaminie przerwa do przyszłej środy :)
Wszystkim mocno dziękujemy za kciuki! Dziecię wzruszone, że mamy forumowe koleżanki życzliwie zaciskają pięści ;-)

Oluniu, witam serdecznie!
Ogromnie się cieszę, że mamy znów możliwość wzajemnych odwiedzin w naszych ogrodach. U Ciebie dużo się w tym roku dzieje, u mnie za to przestój i koncentracja na pracach pielęgnacyjnych i porządkowych - też jest co robić :)
Matura minie i zacznie się prawdziwe, dorosłe zycie :)
Zdaje się, że obie w jednym czasie będziemy z córką studentkami :)
Co studiuje Twoja pociecha?
PanieM, pokażę Ci to potencjalne miejsce na kompostownik - będziesz zaskoczony! :)
Kasiu, przypuszczałam, że już zdrowiejesz, a ty biedulko wciąż pod kołderką! M. rozpieszcza i zagląda w gardziołko? :)Niech może łaskawie podpowie, jak ulżyć Nisi w kaszlu - pozostałości po zapaleniu gardła. Kaszle tak mocno, że dziś PanuM kupiłam stopery :D
Zdrowiej! :kiss3:
Moniko, zdaje się, że jest dobrze - Nisia sprawdza arkusze z odpowiedziami i, jeszcze nie sprawdziwszy wszystkich, wygląda na to, że zdała :D
Ja podobnie jak Ty, zdawałam biologię - pisemną i ustną. To było dla mnie istne wybawienie!
Dziękuję :)
Asiu, stresik oswojony, ale było ciężko, bo drwal do pomalowania się jednak nie pojawił :D
W ogrodzie tylko się trochę powłóczyłam - dziś czytam historię ogrodów na kolokwium... ech, na stare lata człowiek sobie tylko problemów narobił ;-)

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 15:17 #253939

• Olunia
  • Olunia's Avatar
  • Gold Boarder
Aga masz rację w ogrodzie jest zawsze cała masa pracy nawet wtedy ,gdy nie robimy większych rewolucji :)
Moja córka jest na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej marzy jej się własne przedszkole ,młodsze siostry zrobiły swoje :lol:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 15:34 #253948

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Oluniu, na pewno ciekawy i rozwijający kierunek. Własne przedszkole to nie dla mnie - bardzo lubię dzieci, ale chyba w tej masie, w tym wieku w którym jestem, byłoby to dla mojej psyche zbyt dużo ;-)
W ogrodzie ciągle coś robimy i końca nie widać... gdyby nie to nieszczęsne zielsko, życie byłoby zdecydowanie przyjemniejsze ;-)

Parę migawek - na ogrodzie dużo słońca i wyraźnie się ociepliło :)

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 15:36 #253950

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aguniu witaj w piękny , słoneczny dzień :bye:
Mam nadzieję, że już za nami wszystkie zimne noce tej wiosny, że odtąd będzie już tylko pięknie i cieplutko :P
Wspaniale, że dotychczasowe egzaminy poszły Nisi bez najmniejszego problemu.... zresztą nie miałam co do tego najmniejszej wątpliwości :P
Pozdrawiam serdecznie, buziaki :bye:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 15:57 #253956

• Olunia
  • Olunia's Avatar
  • Gold Boarder
Nie każdy jest stworzony do pracy z dziećmi,ja bardzo lubię dzieci ,ale kocham tylko swoje,ale śmieję się ,że mogę być ciocią od przytulania :)
U nas dziś niby słonecznie ,ale wiatr zimny.Prognozy pogodowe już mi się po nocach śnią ponieważ w niedzielę mam komunię średniej córki,a kreację dość letnie w szafie wiszą :)

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 16:25 #253970

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
Witaj Aguniu !
Cudne fotki :hearts: Jakieś inne ?Takie tajemnicze .Świetne!
Czyli maturalnie już z górki :dance:
Dobrze ,że angielski ma opanowany ,ale to oczywiste ;) Trzymam dalej kciuki i nic nie mogę robić ,ale w słusznej sprawie :wink4:
Pozdrawiam serdecznie !

Pan M ma identyczne poczucie humoru jak mój osobisty Pan M :whistle:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 16:41 #253977

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Przed chwilą pogodynek powiedział,że po 15-stym będą upały. :)
Za maturzystkę trzymam dalej kciuki. Dobrej energii nigdy nie za dużo. :)

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 19:09 #254057

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór!

Wróciliśmy właśnie z kijów - miałam parę dni przerwy i odczuwam każdy mięsień.
Spacer produktywny, bo i Sara wybiegana, a ja zerwałam naręcze pięknego bzu na przydrożnym wiejskim krzewie.
Czy też tak macie, że nie zrywacie kwiatów do wazonu z własnego ogrodu?
Ja najczęściej kupuję - własnych mi szkoda ;-), może dlatego, że jeszcze nie takie rozrośnięte wszystko, jak po dwudziestu latach.
Dziecko maturalne śpi od dwóch godzin - chyba ją te dwa dni psychicznie wyczerpały.
Jutro angielski, czyli sama przyjemność.

Ina, bardzo mnie ucieszyła prognoza, jaką przekazujesz!
Przedwcześni zimni ogrodnicy dali się we znaki, teraz czas na prawdziwe ciepło - czekamy zatem do 15-ego :)
Pozdrawiam i nieustająco dziękuję :)
Danusiu, witam wieczorem!
Maturalnie chyba już z górki, chociaż jeszcze trochę trzeba się nagimnastykować. Dzieci nasze dadzą jednak radę.
Dziękuję za komplement pod adresem zdjęć! Wyciągnęłam statyw i od razu jakość się poprawiła. Też to zauważam :)
Miło mi, że zauważasz zmiany in plus!
Pozdrawiam również :) i przekazuję pozdrowienia dla Twojego M.
Oluniu, w sprawie dzieci mam podobne do Twojego podejście :) Cudze lubię, ale na całe przedszkolne dni - nie wyobrażam sobie :)
Życzę wspaniałej pogody na komunię córki i pięknych przeżyć!
Agniesiu, i ja witam po pięknym, słonecznym dniu :)
Mam wyrzuty sumienia, że nie odzywałam się jakiś czas w Twoim wątku, ale mocno jestem zakręcona, maturalnie, naturalnie :)
Wybaczysz? Spróbuję dziś nadrobić, bo zapewne intensywne barwy aż kipią w Twoim ogrodzie.
Dziękuję za słowa wsparcia! Dopiero Twoja córa zdawała maturę... czas leci :)
Ostatnio zmieniany: 06 Maj 2014 19:10 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 19:43 #254091

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Agusia ciesze ,się ,że już w zasadzie jesteście po pisemnych :happy4: Nisia angielski ma w paluszku :kiss3: Moja Zuza zdała śpiewąjaco z rozszerzeniem...będzie gites :wink4:
Super te dzisiejsze migaweczki z ogrodu....masz chyba moja najulubieńsza z ulubionych żurawek ...czyli Southern Comfort tak ? Ja rozsadziłam ja na 2 kępy...jest piękna

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 19:55 #254107

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Agunia też jutro pisze z rozszerzeniami angielski, ale zaraz w czwartek ma też fizykę rozszerzoną :D Potem tylko chemię i 2 ustne. Jeszcze trochę tego zostało...

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 21:23 #254182

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Aniu, jestem przekonana, że Adze egzaminy pójdą śpiewająco - to ścisły umysł, dziewczyna wie, czego chce, więc z całą pewnością zaliczy wszystko bezproblemowo. Trzymam kciuki nieustająco!
Doris, tak zupełnie to odetchnąć nie można, ale chyba najgorsze napięcie zeszło - dość, że Nisia przespała dzisiejsze popołudnie.
Żurawka to chyba właśnie ta odmiana, którą wspominasz - nie pamiętam na 100%.
U mnie żurawki nie bardzo rosną, tym mocniej się cieszę, że ta dla odmiany jakoś się rozrasta :)

Wieczór u mnie na wsi:

...i zszabrowany przy drodze bez do wazonu - pachnie obłędnie :flower2:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 21:58 #254231

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Mi też jakoś szkoda swoich kwiatów do wazonu ścinać :oops: . W zeszłym roku z ciężkim sercem ścięłam jedną lilię (8 wielkich pachnących kwiatów :lol: ) na urodziny mojej córki. W domu pachniało tydzień :woohoo: i wszyscy się zachwycali, bo w ogrodzie to ginie w morzu innych ;)

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 22:22 #254254

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
dana1s wrote:
Witaj Aguniu !
Cudne fotki :hearts: Jakieś inne ?Takie tajemnicze .Świetne!

Aga dała się przekonać do używania statywu oraz wężyka z wyzwalaczem. Moim zdaniem różnica ogromna.

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 22:26 #254256

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
Tak,różnica niesamowita ...zdjęcia fantastyczne !
Panie M :bravo: za siłę perswazji !

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 22:38 #254265

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Mając tak skromne rabaty ja do każdego kwiatka podchodzę z pietyzmem. Na przyjazd znajomych chciałam zerwać coś do wazonu. Kępy tulipanów mam w 2 miejscach- jedną widzę z okna głównego-więc musiała zostać. Druga nieco z boku domu, rzadko na tamta strone wyglądam-więc tą poświęciłam. Z bólem serca jednak.. To te fioletowe, obecnie stojące w wazonie- tłumaczę sobie, że cieszą oko bliżej ;)
U Mamy jedynymi kwiatami, które zrywałam bez problemu to bzy, peonie i wiosną forsycja- bo mamy ich w nadmiarze. Za to nigdy nie zerwałam tulipanów bo mi "było szkoda" :hammer:

Cieszę się, że Nisia najgorsze ma za sobą- jutro macie fajny dzień, lżej na sercu będzie.. Dobrze, że odsypia stresy- moja Mama zawsze mówiła, że wysiłek umysłowy cięższy od fizycznego i trzeba dobrze po nim wypocząć.
Trzymajcie się Dziewczyny dzielnie!! Teraz już chyba będzie z górki..?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.425 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum