TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 07 Maj 2014 21:14 #254834

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Aguś - ja zawsze byłam zachwycona Twoimi fotkami, ale teraz, to już... nie mam słów! Chyba nie będę miała śmiałości tu w ogóle wchodzić :jeez:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 07 Maj 2014 21:48 #254876

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
No tak angielski ponoć banalnie prosty był i na szczęście chyba dla wielu maturzystów :happy:
Moje dziecię dzisiaj na Juwenaliach odpoczywa ze 'sister student' :rotfl1: oby nie były za długo :think:
A ja spokojnie po wywiadówce młodego do ogródka :garden: ale fajnie :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 07 Maj 2014 22:19 przez pamelka.

Ogród Aguniady 07 Maj 2014 22:02 #254896

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Hej Aga!
Łączę się w bólu migrenowym, mnie trzyma od wczoraj.
Co do statywu i wężyka ... to podstawa dobrego zdjęcia. I na tym moje wywody się kończą :rotfl1: Z lenistwa mojego wrodzonego nigdy nie chce mi się rozkładać tego koromysła, choć z góry wiem, że zrobię nieostre zdjęcie, albo nie takie jak sobie wymyśliłam. Najgorzej jest przy makro, ale lenistwo zwycięża ;)
Piękne zdjęcie z klonami :hearts:

Ogród Aguniady 07 Maj 2014 22:17 #254919

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
rajciu Aguś.....te zdjęcia :blink: no nic tylko :bravo: :bravo:

Ogród Aguniady 07 Maj 2014 22:26 #254929

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Pogoda dziś byłą iście wariacka- słońce, wiatr, deszcz.. a miejscami burza. To na pewno nie pomaga migrenowcom.. jednak ja się zastanawiam, czy u Ciebie dodatkowo nie nakłada sie stres maturalny.. Powoli emocje Cie opuszczają i odzywa się głowa. Ja czasem tak mam, że po silnych nerwach adrenalina spada- i głowa zaczyna rozpadać się na kawałki, mam ochotę wyjąc sobie oko i podłubać w mózgu :crazy:
Mam nadzieję, że nadal obowiązują zasady, że za 5kę na pisemnej maturze jest się z danego przedmiotu zwolnionym na ustnej-czego Nisi serdecznie życzę :kiss3:

Z tym zwabianiem do ogrodu i robieniem zdjęć, żebym miała czym brylować na forum do jesieni..to wiesz, że żartowałam.. Nie śmiałabym tak instrumentalnie Gościa potraktować :oops:
Zaproszę Cię z ogromna przyjemnością- ale najpierw muszę mieć co pokazać, bo na razie wstyd gości zapraszać przed zachodem słońca :happy:

Ściskam i mam nadzieję, że głowa odpuściła.. :hug:

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 14:35 #255301

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Aga jak tam zdrowie, głowa odpuściła? :hug:
no i jak córa po maturze?

jeśli chodzi o rower to po tych zrobionych 20 km w ten dzien jestem mega zmęczona ale dziwne że na drugi dzien nie odczuwam żadnych dolegliwości ;) mój M mnie na takie przejeżdżki zabiera..sama bym tyle nie zrobiła ;)

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 14:48 #255310

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moi drodzy, ciepłe i słoneczne dzień dobry!

Od rana jestem w biegu, więc wybaczcie, ale szczegółowo odpiszę na zaległe Wasze wpisy nieco później.

Posadziłam przed chwilą trochę jednorocznych w wiklinowych koszach:
- w jednym koszu heliotrop z białą bacopą
- w wiszącym koszu pełne petunie róż i fiolet
- w stojącym wysokim koszu czarną petunię, wilczomlecz 'Diamond Frost' oraz ipomeę Illusion 'Midnight Lace'

Ciekawa jestem, czy Wam się takie kompozycje 'widzą' :)

Pozdrawiam i do napisania wkrótce!

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 15:02 #255321

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Widzą się ,widzą :lol: a najbardziej pełne petunie w koszu. W moich planach też są takie petunie ,tylko one nie kwitną tak obficie jak o pojedynczych kwiatkach. I jak to zrobić,żeby donica była i pełna kwiatów i z petuniami pełnymi. :happy:

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 16:15 #255345

• -Piotr-
  • -Piotr-'s Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17
Aguniu, znowu podsunęłaś mi nowy pomysł, :woohoo:
będę musiał się postarać o takie kosze, coś pięknego.
Pozdrawiam Piotr
Nasz kochany ogródek

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 17:25 #255364

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Ja jeszcze zwlekałam z obsadzaniem jednorocznymi, bo bałam się "zimnych ogrodników", ale teraz to, co było w pogodzie parę dni temu, to już chyba byli ONI. Muszę więc już czym prędzej ruszyć na przyjemne zakupy.

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 19:16 #255403

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Aguś, bardzo mi się podobają Twoje jednoroczne aranżacje :) Moje czarne surfinie skomponowałam w starej drewnianej beczce z białą bakopą, różówo - białą pelaśką angielską i różową ....chyba celozją (zapomniałam),i miałam mały problem kolorystyczny, więc złamałam czerń bielą bakopy i różem pozostałych. A heliotrop ...muszę jutro popędzić do ogrodniczego :bye
Pozdrawiam matkę maturzystki :)

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 21:12 #255473

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Dziś oberwało mi się gradem. Jakby mało było strat przymrozkowych :angry: Wpływu na to nie mam. Tylko się bez sensu denerwuję.
Dziecko coś napisało, mówi, że dobrze. Czas pokaże...

Ogród Aguniady 08 Maj 2014 22:12 #255522

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Kochani, dopiero wróciłam do domu - padam na twarz. Strasznie intensywny dzień sobie zafundowałam i wciąż z większością spraw jestem w tyle.
Postaram się odpisywać na bieżąco, ale na zaległości też odpowiem, tylko proszę o czas i wyrozumiałość.
Jutro zaczynam zjazd na uczelni, co oznacza spore wyjęcie z życia.
Dam radę - sama tego chciałam :)

Ewa, u nas chyba w części stolicy padało - widzieliśmy jadąc bardzo ciemne niebo i tęczę.
Tu na wsi nie spadła dziś kropla deszczu, ani tym bardziej gradu. Było całkiem ciepło.
Cieszę się, że dziecię w miarę zadowolone!
Moja córka odpoczywa, ale od jutra znowu do nauki siada.
Małgosiu, dziękuję za komplementy! Staram się w tym roku podejść z rozmysłem do jednorocznych i komponować je z jakimś pomysłem. Zależy mi tez na różnorodności, stąd różne odmiany i kolory, ale wszystko w tonacji biało-różowo-fioletowej (poza czarną petunią ;-))
Twoje kompozycje brzmią bardzo interesująco... Pokażesz? :)
Pozdrawiam serdecznie!
Wandziu, wydaje mi się, że niebezpieczeństwo przymrozków minęło. Zimni ogrodnicy pojawili się w tym roku wcześniej. Mnie przymroziło jedną z azalii oraz młode listki perukowca. Poza tym, ogród nie ucierpiał.
Co będziesz sadzić w donicach?
Piotrze, ja te kosze mam u siebie - jakby to powiedzieć - wewnątrz ogrodu. To znaczy, na tarasie, czy przy wejściu, stawiam donice ceramiczne, ale już pośród zieleni pasują mi te, wykonane z naturalnego materiału.
Cieszę się, że Ci się spodobały!
Ina, powiem Ci, że ja z pełnych petunii jestem co roku bardzo zadowolona. Może nie rodzą aż takiej masy kwiatów, jak standardowe, ale mnie zdecydowanie bardziej urzekają.
Dziękuję za serdeczne słowo!

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 00:00 #255581

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Oby weekend na uczelni minął szybko- w trakcie inspirujących zajęć! :hug:
Piękne są petunie pełne- pierwszy raz takie zobaczyłam rok temu..na forum.. Muszę na nie zapolować.
Jak Nisia- odsypia wrażenia..? Mam nadzieję, że emocje juz opadły, głowa w dobrej formie i teraz tylko czekamy na doskonałe wyniki :)
Pozdrawiam serdecznie :bye:

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 09:31 #255663

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Wieje dziś mocno, a mnie jak na zawołanie od rana głowa nap*.
Ciężko będzie wytrzymać w szkole do 20ej. Oby nie było bardzo intensywnie, bo zwyczajnie nie dam rady.

Moniko, witam i dziękuję za wsparcie!
Pełne petunie kwitną zjawiskowo - uwielbiam te kwiaty.
Widziałam jeszcze takie bardzo blado różowe, no niesamowite. Może jeszcze uda się jakąś donicę wiszącą nimi wypełnić.
Polecam Ci je z całego serca.
Nisia dzisiaj spręży się do kolejnych egzaminów. Na razie wszystko idzie pomyślnie i oby tak do końca.
Bardzo mi miło, że nieustannie nas wspierasz - to się czuje :)

Praca na uczelnię ukończona... czekam aż farba wyschnie, zabieram do teczki i jadę na 12stą do szkoły :)

Pozdrawiam Was wszystkich!

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 09:53 #255672

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Jaka grzeczna uczennica - lekcje odrobione. Miłej nauki, Aguniu!

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 10:14 #255680

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7964
Na południu też dziś tak wstrętnie wieje :jeez: te czarne petunie śliczne trzeba poszukać :devil1:

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 11:32 #255709

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Praca domowa wygląda imponująco! Napracowałaś się i mam nadzieję, że dziś zbierzesz pochwały.. :hug:
Oby głowa się uspokoiła i przestała wygłupiać- choć pogoda nie sprzyja bo wietrznie, ponuro i jakoś tak na deszcz się zanosi.. Mimo wszystko życzę lekkiego dnia na uczelni!
Ja dziś od 7.30 na nogach- dla mnie kolejny dzień z rzędu to już przesada.. Od rana załatwiamy sprawy na mieście, a po południu praca- ściągnę do domu dobrze po 20. Tak więc łączę się w bólu w tym zabieganym dniu- mnie co prawda głowa nie boli-tfu tfu tfu..ale bark nieprzyjemnie ciągnie. Ale co tam- przetrwamy!
Uściski dla Nisi :flower2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.624 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum