TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 16:41 #253401

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Mamy maturzystek i maturzystów ściskam mocno!

Reasumując wyżej obrabiany motyw spod sklepu informuję, że ja na żaden szacunek nie zasługuję, bo i z gwinta czasem walę, ale przynajmniej w swoich krzakach, a nie w publicznych :happy4: :happy4:
No wiecie, zmywania potem mniej...
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 17:40 #253424

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Moja się relaksuje :D Tablice matematyczne mają pod ręką na maturze. Zatem jutro byle tylko myślały :happy-old:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 17:43 #253427

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Widzę, że pierwszy stres już Cię opuścił, bo zdjęcia łagodne, ciepłe i uspokajające.Trzymam kciuki za dalsze zmagania.
Niech się tylko ociepli, bo nie ma komfortu obcowania z ogrodem... Czy to tulipanek Virchic (w ostatniej serii zdjęć)? Aga, a jak Twoje brązowe turzyce? Wypuszczają młode liście? U mnie niby nie wyglądają na martwe (zresztą przy ich urodzie ciężko stwierdzić czy żyją :rotfl1: ), ale też nie widzę młodych kolorków...

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 18:11 #253445

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Dalej trzymam kciuki za piękną maturzystkę i jej mamę. :)
Ogród zrobiony na błysk, teraz tylko trochę więcej ciepełka i można się relaksować. Pięknie komponują się niebieskie bratki z szarymi doniczkami.

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 19:08 #253476

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ina, witam i bardzo dziękuję - każde wsparcie jest na wagę złota :)
Mam nadzieję, że matma i pozostałe przedmioty pójdą gładko. Oby!
W ogrodzie ucichło, ale wciąż chłodno... albo mnie może jakieś przeziębienie dopada, bo coś dreszcze mam.
Miłego wieczoru!
Bozuniu, chyba nerwy trochę odpuszczają, chociaż dzisiaj cały dzień mam z wysokim poziomem adrenaliny - nie tylko z powodów maturalnych ;-)
Nie pamiętam, moja droga, nazwy tulipanów, ale moje są znacznie niższe niż pokazywane w necie Virichic. To raczej nie to. Postaram się zidentyfikować odmianę, bo bardzo mi się podoba zarówno kwiat jak i paskowane liście.
Turzyce niechybnie żyją ;-) One potrzebują trochę czasu, by ruszyć z młodymi łodygami, ale generalnie trzeba się mocno przypatrzeć, by odróżnić młode od starych. Nieżyjące więdłyby, więc możemy być spokojne.
Udanego wieczoru!
Aniu, koncentracja i myślenie to podstawa podczas jutrzejszego egzaminu. Dziewczyny dadzą radę! :)
Magorzatko, dziękuję i odściskuję :)
Pewnie, że co swoje krzaki, to swoje ;-) Mnie się szwendacze w ogóle nie włączają, nie wspominając, że jestem bardzo ekonomiczna w czytaniu ;-) Z gwinta tylko jasne pełne albo ulubioną pszenicę :D

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 19:13 #253480

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Aguś ale fajne te obrzeżone tulipanki :whistle:
Przecudnie rozrosły Ci się bratki w donicach ...moje tez nabrały ciała i wyglądają cudnie :flower2:
Matma to nie moja bajka....ale Nisia da radę :bravo:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 20:22 #253509

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś chłopy dostali resztki z długiego weekendy czyli nic specjalnego. Na jutro planuję żur śląski czyli szybko i bez zbytniej straty czasu przy garach.
Matma to mały pikuś ale nie dla humanisty, ale podobno zadania maturalne w obecnych czasach są łatwe więc nie powinna mieć zbytnich problemów. Kciuki oczywiście będę trzymać. :hug:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 20:35 #253522

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Aguniu, wczoraj byłam w Książu (Święto Kwiatów) i tak potwornie zmarzłam, że skończyło się podwyższoną temperaturą, aspiryną i gorącą herbatą :( Na szczęście dzisiaj czuję się lepiej, a i pogoda znacznie się poprawiła :)
Tego życzę też Tobie!
Majowe fotki - śliczne :flower2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 21:02 #253551

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Gadanie o piekle za życia to raczej mój sposób na odstresowanie niż rzeczywista groźba :rotfl1: Pisał temat z "Potopu", a marudził nie na teksty, a na pytania do tekstów (u siebie pokręciłam :oops:). Pytania mnie się też średnio podobały :unsure:
W ogrodzie dziś nie byłam, zrobiłam kilka zdjęć i na tym koniec. Marzę o deszczu :fly:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 21:06 #253557

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Myślałam dzisiaj o Was... :hug: dacie radę dziewczyny..Twoja córa to zdolniacha po mamusi :whistle:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 21:32 #253581

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Od rana myślałam o Waszych maturzystkach, ale zupełnie jakoś bezstresowo ;) W całkowitym przekonaniu, że obie dziewczyny sobie świetnie poradzą.
Wyściskaj Nisię po raz nie wiem który już pewnie dzisiaj, chyba, że ma już dość ściskania B)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 22:26 #253640

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Aguś, pierwsze koty za płoty, teraz pójdzie z górki :hug: Jestem pewna, ze Nisia dostanie maksa.
Zdjęcia piękne - majowe widoki zawsze nastrajają pozytywnie! Ta soczystą zieleń jest absolutnie niepowtarzalna w innych porach roku...niech trwa jak najdłużej B)
Uściski!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 22:49 #253656

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Jestem.. i z radością czytam, że pierwszy dzień przebiegł pomyślnie.. :bravo:
Fajny tekst na FB z poprawinami ;) Ja drugiego dnia na maturze- z pisemnej biologii, byłam zielona ze strachu- aż nauczycielka podeszła i pytała, czy wszystko ok.. Jakos wszystko się udało, ale faktycznie nerwy były- nie wiem, czy wieksze dla mnie czy dla Rodziców..
Siostra z kolei mi opowiadała, że w maturalnej klasie pytali swoją polonistkę przez cały rok- "to jak to będzie na tej maturze..jak to jest..damy sobie rade..co z tą maturą będzie".. Męczyli polonistkę tak przez kilka miesięcy, aż w końcu- kolejny raz zapytana- zamyśliła się i powiedziała "moi drodzy, życzę wam, aby nic gorszego niż matura was nie spotkała". Podobno odechciało im sie pytać co tydzień "to jak jest na maturze" :P

Agnieszko- jutro matma- do pracy idę na popołudnie, więc od rana moje kciuki do Waszej dyspozycji :hug:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 05:42 #253722

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Zimny ale zapowiadajacy sie sloneczny Agus :bye: 0 na termometrze i przymrozek zlapal. j
Jak juz pisalam, przy mojej zbiorczej maturze, najgorszy stres byl taki, ze z mojej szkoly i rocznika, bylysmy tylko 2 - reszta to obcy ludzie. Do tego, obce miejsce, obcy nauczyciele ale nie ma co mowic, bo nasi staneli na wysokosci zadania i pojechali z nami - zeby nam otuchy dodac. Nawet dyro, ktory byl polonista i chwala im za to :thanks: Dlatego nie dziwie sie Nisi i Jej zdenerwowaniu przed.
Moje trawy tez juz ruszyly, tyle ze paszczaki namietnie obgryzaja nowe przyrosty i troche bedzie im potrzeba zeby sie zebrac :devil1: ja dzisiaj wyjazdowo-rozrywkowo, to zycze przyjemnego dnia :hug:

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 06:40 #253737

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
U mnie zimno,ale bez przymrozków ;)
Wczoraj byłam na działce,wszystko żyje :P
Jak tam dzisiaj nastrój??Już chyba mniej przeżywasz??
Będzie wszystko dobrze,trzymam dalej kciuki
Ja za rok będę przeżywała z córcią :silly:
Majowe zdjątka bardzo ładne :P

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 07:56 #253765

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry wszystkim!

Ta noc bez przymrozku, a poranek słoneczny - zapowiada się miły dzień.
Maturzystka już w drodze do szkoły - dziś na tapecie matma. Kopniak na szczęście był, oby poszło do przodu!

Aniu, noc bez przymrozku - ulżyło nam wszystkim chyba. Zimni ogrodnicy do spółki z Zośką wcześniej nas w tym roku odwiedzili, ale niech już idą precz :) Jest maj i chcemy przecież cieszyć się przyjemną, ciepłą pogodą.
Dziękuję za kciuki, bardzo się przydadzą! To Twoja córa też już ma z górki do matury!
Julek, dzieńdoberek, słoneczno-wyjazdowy :) Gdzie się będziesz rozrywać?
Fajne masz wspomnienia maturalne, ale że aż tak w tym okresie przytyłaś, to nie wiedziałam :D Moja bliska koleżanka z ławki miała tak samo, ale sprawę schudnięcia załatwiła podczas ferii i do matury przystąpiła :D
Nisia się stresuje i pewnie ma to trochę po mnie, ale będzie dobrze, wierzę w nią!
Miłego i wracaj szybko!
Moniko, Twoje wspomnienia maturalne również przyjemne, zwłaszcza, że poszło Ci jak z płatka :)
Ja na szczęście nie musiałam zdawać matmy - zamiast niej, biologię, więc dla mnie też dużego stresu nie było.
Dziś kciuki się przydadzą bardzo! Jutro będziemy mogli nieco zluzować, bo angielski dla Nisi jest prosty. Rano zrobi podstawę, po południu rozszerzenie i z głowy - mam nadzieję, że pójdzie jej jak z płatka.
Pozdrawiam serdecznie!
Kasiu, maj nas rozpieszcza widokami, mógłby jeszcze wrzucić porządną dawkę ciepła, bo zwyczajnie zimno podczas przebywania na ogrodzie.
Z tym maksem to nieco na wyrost oceniłaś, ale chciałabym bardzo, żeby wynik był jak najlepszy.
Dzięki i zdrowiej, bo czytałam, że chorujesz!
Aguśka, Nisia wyściskana i była wzruszona, że tyle życzliwych osób trzyma za nią kciuki - wielkie dzięki!
Dziś matma, oby poszła jak najlepiej!
Dario, oj, z tymi zdolnościami to różnie bywa - na pewno Nisia odziedziczyła talent do języków, z czego jestem dumna.
Z resztą musi poradzić sobie sama, ale da radę!
Dzięki :)
Ewo, piekło za życia wciąż mnie śmieszy ;-) Domyślam się, że to Twój sposób na stres.
Młody gotowy na zmierzenie się z matmą? Jak się w tym czuje?
Deszczu u nas było już sporo, niech więc idzie do Ciebie :)
Trzymaj się!
Dalu, witam serdecznie!
Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza - ja także jechałam na aspirinie, bo wieczorne dreszcze nie zapowiadały niczego dobrego.
Mam nadzieję, że czujesz się lepiej? Przymrozku już nie było i trzeba mieć nadzieję, że ostatecznie je pożegnaliśmy.
Dobrego dnia życzę i dziękuję za odwiedziny!

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 08:40 #253792

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Witaj Mamo Maturzystki! Stresik już oswojony?
Dziś od rana u nas chłodnawo, choć słońce pięknie z za okna przyświeca. A jak w W-wie?
Będziesz dziś działać w ogrodzie, czy ręce masz zajęte trzymaniem kciuków ;) ?

Ogród Aguniady 06 Maj 2014 11:12 #253846

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- dziś szczególnie kibicuję Nisi- sama matmy nie zdawałam bo nie była obowiązkowa..zdawałam biologię.
Dla mnie wspomnienia przyjemne pod kątem wyników, ale sama matura to stres ogromny- ja niestety bardzo się wszystkim denerwuję a w nerwach wydaje mi sie, że nic nie pamiętam i nie umiem-więc tym bardziej się stresuję.. Oszaleć można z takim charakterem..
Obyście dzielnie przebrnęły dzisiejszy dzień, a jutro już będzie przyjemnie.. :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.423 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum