TEMAT: Działka Aliny-277.

Działka Aliny-277. 07 Mar 2016 16:13 #442445

• Anna96
  • Anna96's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2243
Takie obrazki serducho radują :flower2: ciemiernik ma bardzo ładny kolor, szybko zakwitł...moje kwiaty mają chowane na razie w liściach...czekają na cieplejsze dni. Z tego co widać, Alinko w Twoich stronach jest cieplej...rośliny są dużo większe. Co do deszczu, to dzisiaj porządnie pada...nastąpiła przerwa w pracach ogrodowych.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Działka Aliny-277. 07 Mar 2016 17:33 #442458

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Niby mieszkamy w jednym regionie, a jednak moje ciemierniki jeszcze w ciasnych pąkach ;) . Usunęłam im teraz liście, żeby słońce zaglądało, o ile oczywiście kiedyś przestanie padać :happy3:

Działka Aliny-277. 07 Mar 2016 19:40 #442498

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Alinko, lubię do Ciebie zaglądać :P zawsze coś ślicznego pokazujesz :hearts: . Ciemiernik w tak dużej kępie to marzenie.
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Działka Aliny-277. 08 Mar 2016 12:04 #442717

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Aniu nie dziw się że u mnie kwitną przecież 1 marca u was była zima był śnieg a u nas padał deszcz..po drugie ja mam działkę w zaciszu nie mam przeciągów ...na wiosnę każdy drobny kwiatek raduje bo później już mniej ale pierwsze są najpiękniejsze...
Martusia niby w jednym rejonie ale Ty bliżej wschodu gdzie jest chłodniej ...ja liści jeszcze nie obcinam chronią maluchy przed chłodem który nam obiecują...
Krzysiu cieszę się że Ci się u mnie podoba ..może to tak jest że każdy jest ładny ale nie mój...cudze chwalicie...mój ciemiernik ma już kilka lat w zeszłym roku młodzież posadziłam i mam kilka kępek może po jednym kwiatku w tym roku pokażą na to wygląda...
kilka drobnych kwiatuszków z ubiegłego roku które też oczy cieszą a są przyziemne...

Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia

Działka Aliny-277. 09 Mar 2016 10:43 #442988

• Bożka
  • Bożka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1121
Cieszę się że zaklepałaś mi tego ciemiernika.
Moje kalle posadzone już do doniczek i z 5 kłaczy wzeszły mi już 2 sztuki. Mam nadzieję że pozostałe zrobią tak samo. Szkodza by było gdyby się nie udało tym bardziej że w ubiegłym tygodniu w naszej Biedronce były kalle w donicach a ja nie kupiłam. Tak jakoś stwierdziłam że po co skoro mam swoje (przecież kiedyś wyrosną). Teraz żałuję - przez jakiś czas miałabym ladny kwiat a potem kłacze do posadzenia. No ale cóż. Ja często tak mam że nie kupię a potem żałuję.

Działka Aliny-277. 15 Mar 2016 12:09 #445287

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale ładnie się zabieliło znowu mamy zimę i do tego gruba warstwa a jeszcze wczoraj była taka ładna pogoda i praca na działce była przyjemnością tylko wieczór trochę krzyż i ręce trochę bolały....dzisiaj odpoczywają...pstryknęłam kilka fotek...
Bożka..nie myśl że tylko ty tak masz ja też coś ładnego zobaczę pomyślę ...może później...i w końcu nie kupię a później żałuję...bardzo żałuję w tym roku ciemierników w biedronce....Wychodzą z ziemi ostróżki wieloletnie

serduszka okazała o marchewkowych liściach..

Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Krzysia

Działka Aliny-277. 16 Mar 2016 10:23 #445628

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
Wczoraj ziemię przykryła ładna warstwa śniegu... po południu zaczął ginąc dzięki deszczowi.. dzisiaj jest ładna pogoda idę na działkę zobaczyć, czy po wczorajszym śniegu i dzisiejszym przymrozku coś na działce zmarzło...

Działka Aliny-277. 16 Mar 2016 10:51 #445641

• gosiaczek1977
  • gosiaczek1977's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1225
:flower2:
Alinko, kolorowo i wiosennie u Ciebie. U mnie od rana świeci wreszcie słoneczko, a jeszcze wczoraj było dużo śniegu.
Bardzo ładny także i ten drugi penstemon.

pozdrawiam, Gosia :bye:

Działka Aliny-277. 16 Mar 2016 11:03 #445644

• milena1
  • milena1's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Po wczorajszym śniegu , przynosze słoneczko. Wiosna juz do ciebie zawitała , ciemierniki pieknie kwitna. Ja w ubiegłym roku we Florexpolu kupilam penstemon, jeszcze nie kwitł, czekam w tym sezonie, pewnie mnie zaskoczy kwiatami. Liście ma cały czas zielone, ciekawa roslinka. Alinko napisz coś więcej o nim , jak go pielęgnujesz

Działka Aliny-277. 16 Mar 2016 22:03 #445896

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiaczku.... zima zaskoczyła nas wszystkich ale mamy ją z głowy niech do nas nie wraca...ale kwiatki nie ucierpiały mimo że był przymrozek..a jak u Ciebie..
Milenko ..słoneczko i u nas cały dzień świeciło aż się chciało buzię do niego wystawić..ciekawa jestem jakie będą te kolory twojego penstemona ...one cały czas mają zielone liście dobrze przezimowały bez okrywania rośnie w każdej glebie...

Za tę wiadomość podziękował(a): Anna96, Krzysia, gosiaczek1977

Działka Aliny-277. 17 Mar 2016 08:11 #445953

• Bożka
  • Bożka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1121
Śliczne fotki - wiosna pełną gębą. U mnie pogoda na razie wspaniała a ja nadal jestem chora i na działkę prawdopodobnie dotrę najwcześniej po świętach. Cieszą mnie natomiast moje Kalle które rosną całakiem nieźle. Alu , czy ja powinnam je już na tym etapie nawozić. ?

Działka Aliny-277. 17 Mar 2016 08:58 #445960

• mieciak49
  • mieciak49's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 363
Alinko-piękne masz te ciemierniki :) ja nie mam do nich dobrej ręki,zawsze mi padają :(

U mnie w dzień piękna pogoda,słoneczko,ale w nocy około -3,mało co jeszcze wychodzi z ziemi choć widać już że lada moment wszystko eksploduje :)
Przesyłam pozdrowienia

Działka Aliny-277. 17 Mar 2016 20:07 #446135

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
Byłam dzisiaj na działce i obcięłam róże do samej ziemi te wielkokwiatowe.... nie wszystkie jednak podejmą walkę o przeżycie ...bo te terminatorki mają się dobrze.... i wszystkie pnące bardzo ładnie przezimowały...
Bożka przykro że Cię ta choróbsko trzyma tak długo. ale zakupy widzę ładne zrobiłaś...kalie na razie niech rosną bo mają świeżą ziemię później będziesz podlewać nawozem do kwiatów kwitnących jak wszystkie domowe..
Mieciu cieszę się że odezwałaś się na forum jak widać zatęskniłaś za forum i wiosną..w nocy kochana i u nas jest taka sama temperatura ale kwiatkom na działce widzę że to nie przeszkadza.

Za tę wiadomość podziękował(a): gosiaczek1977

Działka Aliny-277. 17 Mar 2016 20:13 #446142

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Alinko, dziwna sprawa z różami, podczytuję tu i tam, okazuje się, że niemal u każdego to samo.... :think: , u mnie też niektóre kiepskie..

Działka Aliny-277. 20 Mar 2016 12:08 #447061

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
Sierika swoje róże przemarznięte obcięłam przy ziemi jeśli wypuszczą pędy będą żyć inaczej będzie miejsce dla liliowców..
dziękuję wszystkim odwiedzającym...

Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Krzysia

Działka Aliny-277. 22 Mar 2016 20:56 #448017

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Alinko, bardzo mężnie znosisz różane odejścia :) i tak z godnością :) Nie to nie, liliowce też ładne :lol: I na pewno tego rodzaju niespodzianki po żadnej zimie nie sprawią :)
Choć jeszcze za wcześnie na ostateczne decyzje, róże jeszcze mogą odbić z tego, co pod ziemią, jeśli głębiej sadzone, ale o tym doskonale wiesz :)
Krokusy niezawodne za to, a u mnie pożarte przez nornice, jakieś niedobitki tylko zostały... Coraz mniej tych niezawodnych roślin na świecie ;)

Działka Aliny-277. 23 Mar 2016 09:15 #448172

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Moje róże też się jakoś słabo sprawiły .Dużo czarnych ,aż się boję odgrzebywać .Wezmę się za nie po świętach i zobaczymy.Malutkie iryski masz śliczne ,w tym roku obiecałam sobie kupić kilka :drink1:

Działka Aliny-277. 23 Mar 2016 10:44 #448198

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Alinko aż tak kiepsko z różami :blink: Patrzę na moje i tego samego się obawiam :cry3:
Pnące przezimowały a inne nie bardzo :think: co za zima :jeez:

Jednak różanki bym nie zmieniała na pole liliowców.
Ostatnio zmieniany: 23 Mar 2016 10:44 przez pamelka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.860 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum