Dorciu, a, nie dopuścić do wyleczenia!
Nie dopuścimy, nie martw się!
Już ja we właściwym czasie będę Cię odpowiednio pobudzać!
Paweł, a ta kiełbasa dla psa właśnie!
Moje powojniki młode, tym usprawiedliwiam brak właściwego kwitnienia, bo jeszcze im do tego daleko, może również dlatego, że ja nic im nie robię...
Marta, już posiałam, gdyż dopadła mnie taka przemożna potrzeba!
Nie miałam żadnego wpływu na to, że ona przyszła trochę za wcześnie!
Co kupiłam? Prawie nic nie kupiłam... Jedną trytomę, dwa irysy ensata, jako że nie mam już na nie miejsca w bagienku
, ale może coś wymarzło...
Zdjęcia już właściwie mogłabym zrobić, bo już posadzone do doniczek wystrzeliły aż miło! A prognoza ta się tak jakoś szybko zmienia, raz odwołują tę wiosnę, raz przywracają...
Małgosiu, właśnie, my się tu cieszymy, ale taka masa śniegu może stanowić zagrożenie... Ale przecież musi się rozpuścić, a chyba tempo tego rozpuszczania jest odpowiednie dla rzek... Będzie dobrze!
Ewa, no widać sąsiedzkie bardziej wyczuły
, ale dobrze, że i Twoje się już ogarnęły!
Kasiu, o takie dziwne i niekształtne pomidory to by mi się podobały!
To by było coś oryginalnego! Ja się jednak obawiam trochę tych wszelakich zaraz, co to mogą zaraz
przyjść... Muszę poczytać te wątki niżej...
Wiesiu, pewnie, nie ma się co leczyć, to całkiem przyjemne...
Izulu, zapewniam Cię, że ja na działeczce też czasem zadowalam się byle czym
Bywa, że z Dżoncią zdajemy się na to, co oferuje wioskowy sklep, a nie oferuje on zbyt wiele, ale dzielnie to znosimy!
Zwłaszcza jak się trochę wybiegamy!
Ja wiem, że wiosna nadchodzi!
Aniu, witaj po przerwie zimowej!
No popatrz, a ja nie miałam żadnych problemów, by być na bieżąco w Twoim wątku!
Zapewniam Cię, że psinusia nie zawsze jest taki słodki!
W niego na działce coś wstępuje! Staje się dziką krwiożerczą bestią, gotową zagryźć każdego, kto zbliży się do siatki! A ile przy tym hałasu!
Wiosna raz się przybliża, raz się oddala...Już nie wiadomo... To może dziś to, na co czekam najbardziej...To, co po hostkach lubię najbardziej i co staram się kolekcjonować...
Po pierwsze epimedia!
Tu epimedium 'Amber Queen'
Po drugie dispora! To trudne kolekcjonerstwo, ale jest postanowienie i pewne widoki!
Disporum flavum:
Oczywiście i pierwiosnki!
primula 'Gold Lace'
Kokorycze!
Corydalis 'Anetka's'
Jagodowce!
Uvularia sessilifolia:
Uvularia grandiflora:
I oczywiście zawilce gajowe!
Tu Anemone nemorosa 'Vestal'
To są preferencje bylinowe! Z drzewami, krzewami to już zupełnie inna historia!
I chciałby się te zbiory powiększać, rujnować się w słusznym celu, a warunków nie ma!