Wracam do Was, bo wreszcie nastąpiło troszkę zmian u mnie. Dzięki temu, że zimy nie było na przełomie stycznia i lutego została zrobiona kostka, nareszcie !! Z początkiem wiosny można było więc zacząć SADZIĆ ... SADZIĆ ... SADZIĆ
No i jeszcze ... nie miała baba kłopotu to sobie zrobiła folię na pomidorki
Nasiona kupiłam na
www.pomidorlandia.pl i bardzo ładnie mi powschodziły : Black Star koktajlowy, Super Snow White też koktajl, , Ananas Noir, Big Yellow Zebra, Indigo Rose koktajlowy i papryka ostra Purple Thai Chili. Dodatkowo dokupiłam jeszcze 4 krzaczki Remiza i po 2 krzaczki żółtej i czerwonej słodkiej papryki.... uffff…
Na rabatkach przy schodach zamieszkały róże. Z jednej strony sekcja różowa: Exelsa na pniu, Meizner i Leonardo da Vinci, a z drugiej strony sekcja bordowo biała: Chopin, Papgena i Mr Lincoln na pniu.
Przed domem posadziliśmy katalpę, kalinę koralową, 2 ciekawe sosny, kilka jałowców niskich, perukowca, budleję miniaturową.
No to teraz troszkę zdjęć:
Podjazd :
tak było w styczniu:
a tak wczoraj:
w tej dziurze między murkami powstaje wiata na narzędzia ogrodnicze, samochód itp:
Jeszcze na przełomie listopada i grudnia sadziłam cebule z benexu, kupiłam mix i wyszła cudna niespodzianka!
Na skalniaku zamieszkały 2 piwonie krzewiaste, zobaczymy czy sobie z nimi poradzę:
Nie miała baba kłopotu - postawiła folię
Z ponad 60 ton kamienia została jeszcze taka kupeczka
Katalpa, kalina koralowa, berberys, świerk białobok, świerk kłujący (chyba), sosny i jałowce:
Nowa kratka na milin, który dostałam od Olibabki:
Wierzba Hakura od Keetee też znalazła nowe miejsce, obok niej jodełki:
Pracy jeszcze ogrom, bo trzeba wyplantować, podosiewać trawę, ale tak cieszy to co już jest, że szok
Na działce posadziliśmy też 15 jodeł, ale są takie ogromne na razie, że trawa czasem jest wyższa
No to tyle na razie. Teraz będe już częściej zaglądać i pędzę popatrzeć na Wasze ogrody.
Merdamy z Tytusem do Was serdecznie
Tu Tytus za karę w biustonoszu, który wcześniej porwał: