TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 12:09 #120258

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Jadziu pokrywa śnieżna od wczoraj się powiększyła ponownie :supr: Popadało całą noc, więc już wszystko ponownie okryte przed zapowiadanymi mrozami.
Vituś jakże nie ulec czarowi Twojej kolekcji :hearts: Aeonia, jak wiesz, nie mają u mnie takich doskonałych warunków, jak u Ciebie, ale może sobie poradzą :think:
Cena za sadzonkę była okazjonalna, więc kupiłam ... kilka :lol:
Izka z tego co czytam tu i ówdzie teraz to dopiero śniegu u Ciebie dosypało :think: Jaka wiosna, środek zimy chyba :lol: Kiedyś luty był najmroźniejszym miesiącem zimy, zmienia się ten klimat skoro wygladamy już wczesnej wiosny.
U mnie śnieg był, jest i chyba jeszcze chwilę poleży :blink:
Aeonia obiecałam Vicie ... jakiś czas temu już :oops: jednak dopiero teraz udało się je wstawić :)
Vituś piękne sukulenty, bardzo piękne :dance: magnetyzm niebywały i urok. Szkoda jedynie, ze na rynku ostatnio jakoś mniej dostępne :(
Gosiu jeszcze nie padąło u Ciebie :eek3: Czytałam, ogladałam trawnik wygrabiony, akebia zieloniutka - wiosna była. Czy jeszcze jest wiosennie?
A TV podaje, że na Śląsku śnieg :think: nieprawdę mówią :bad-idea:
Izka 'letko' nie jest, tym bardziej, że ponownie trzeba zająć się odśnieżaniem :blink:
Romku w tym roku mam zaplanowany cały długaśny majowy weekend wolnego :dance: Nie wiem jednak jajk tam z Martowymi dniami wolnymi :think: Planowałyśmy chyba tydzień wcześniej być na południu.
Oferta wystawowa bardzo ciekawa, kusi ... oj kusi. Trzeba będzie jeszcze porozmawiać.
Zabezpieczenia choć niby wzorowe, jednak ... pominęłam kilka roślin :dazed: moze dadzą radę, zima wyjątkowo łagodna do dzisiaj.
Marta już po szachownicy, dopadło pewnie, jak i u Ciebie. Znowu śnieżna zima.
Roszady ... zasypając myśle o roszdach, przyjedziesz, poradzisz, bo pomysłów mam kilka ;)
Witaj Aniu teraz napiszę coś, czego się zapewne nie spodziwałaś, a jednak ... byłam już w Twoim ogródku w Dębowym Lesie :woohoo: wirtualnie oczywiście :lol: Jakże mogłabym pominąć koleżakną z okolicy :)
Widziałam działeczkę, domek, roślinki :lol: Piękna kolekcja hostek :bravo: Bliżej sezonu trzeba będzie się spotkać, podział żurawek to żaden problem przecież :happy4:
Ostatnio zmieniany: 07 Lut 2013 12:10 przez pamelka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 12:33 #120265

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
pamelka wrote:
A TV podaje, że na Śląsku śnieg
Telewizja kłamie! :funnyface:
Jeszcze... :lev:
Pozdrawiam - Gosia

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 15:37 #120323

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu ... myślisz :silly:
Nie chciałam sugerować :rotfl1:

No to żeby smutno nie było :wink4: clematisów kilka ...

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 18:24 #120372

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Jolu piękne te Twoje clematisy :bravo: :bravo: .......... mogę sobie popodziwiać , bo u mnie już za dużo cienia dla nich nie będą pięknie kwitły.......... chyba nie mozna miec wszystkiego ( podejrzewam , że nawet nie trzeba :rotfl1: :rotfl1: )................... a zima do nas wróciła wczoraj dopadało ze 20 cm śniegu , widoki piękne , ale droga do pracy :evil: :mad2: :evil: lepiej nie wspominać,
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 19:02 #120400

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
No właśnie nie można mieć wszystkiego co by się chciało ,wiec trzeba powiedzieć PASS. Szkoda ,że u mnie już miejsca zasiedlone i nic się nie pomieści, a jeszcze tyle by się chciało :( Trzeba będzie resztę podziwiać w innych ogródkach .Princa jednak sobie nie odmówiłam ;)
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 20:08 #120424

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Jestem w śnieżnym amoku - patrzę na Twoje cudne clemaisy i myślę o śnieżnych gwiazdkach :)
Dziś było ostre machanie łopatami - pewnie się jutro nie ruszę ...

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Lut 2013 21:09 #120459

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
U mnie na szczęście nie ma śniegu. Wcale nic nie pada. :P
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 10:08 #120602

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Miruś i u nas dopadało, niewiele co prawda, ale poprzednie warstwy jeszcze leżą :blink:
Nocą przymroziło i ślisko jest jak ... :jeez:
Masz świętą rację nie trzeba mieć wszystkiego :lol:
U mnie na przykład wymarzły dalie zapomniane w blaszanym garażu :oops: Zmniejszy się więc zagonek :sick:
Wzrośnie liczba piwoniowych krzaków, może róże zajmą niektóre miejscówki :think: Trzeba pomysleć ...
Jadziu czytałam, będziesz zadowolona z różyczki :lol:
Miejsca ... czasami po zimie przybywa niespodziewanie :sick: Wówczas można coś dosadzić.
Jednak przyznać muszę, że ogród ograniczony w swej pojemności jest :happy3:
Izka i jak kondycja? Zakwasy są?
U nas nie było potrzeby odśnieżania, bo co spadło na podjazd spłynęło po zwyżce temperatury i opadach deszczu :blink: W nocy zaś dla odmiany przymroziło i teraz lodowisko jest na podjeździe :jeez:
Pogodo przewrotna :hammer:
Kolorowe zdjęcia jednak wystarczająco motywują do dalszego oczekwiania, wszak już bliziutko ... tylko dotknąć :)
Danusiu nie pada? Oby także temperatura nie spadał i będzie ok :lev:

Takie tam różne, poglądowo, wielorabatowo, kolorowo :silly:

Rozszerza się strefa jeżówkowych wpływów :) Czy się wysiały :think: Jak widać nie zawsze usuwałam przekwitłe.

Jak przezimowały canny :oops: i trawy?
Ostatnio zmieniany: 08 Lut 2013 10:28 przez pamelka.

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 10:52 #120619

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Oj te jeżówki,zamówiłam kilka u pana marka na all,no jak napatrzałam się u Ciebie to :ouch:
Wspaniałe kępy,uwielbiam je coraz bardziej,żółtą jeszcze muszę domowić,róże żółte mi wymarzają,to może jeżówki będą grzeczniejsze :flower1:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 10:59 #120622

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
wow jeżówki :P to moja kolejna miłość od zeszłego roku teraz po cichu do serca skradają się trawki, niedługo mi serca zabraknie chociaz wiadomo że rózyce i tak pola nie ustąpią :hearts:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 13:29 #120676

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Tak to jest ,że podglądamy i coś nas urzeka a potem sie zaczyna :bad-idea: :rotfl1: Dobrze ,że miejsce juz mi się skończyło ,ale na wykopywanie jakichkolwiek różanych krzaczków raczej nie liczę .Wszystkie zdrowiutkie z zielonymi łodyżkami gotowe do startu ,gdy tylko zrobi sie cieplej
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 16:43 #120732

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Joluś wstawisz kilka foteczek jeżóweczek Twoich pięknych? :thanks:
Ostatnio zmieniany: 08 Lut 2013 16:44 przez Annes 77.

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 19:36 #120814

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Jolu, widziałaś jakie jeżówki teraz powymyślali... jak ja widzę oferty to się za głowę łapię...
mam na ten rok zamówionych 17 odmian a już rośnie u mnie z 15... :rotfl1:
Myślałem, że jeżówek jest mało i nie uzależnię się :ohmy:
Gdyby jeszcze te nowe odmiany źle rosły, ale u mnie nawet w tę straszną zeszłoroczną zimę przezimowały :blink:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 20:53 #120875

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
pamelka wrote:
Masz świętą rację nie trzeba mieć wszystkiego :lol:
Widzisz, Igor, co ciocia Jola napisała? :P To jeszcze mama powtórzy! :rotfl1: Nie trzeba mieć wszystkiego!
A Jola teraz wszystkie kulki ma w księdze, w dwóch tomach nawet! ;)
Firmy ogrodnicze, laboratoria liczą właśnie na takich ogrodomaniaków-kolekcjonerów, to tym bardziej my powinniśmy się w zdrowy rozsądek uzbroić ;) i zacząć wybierać! Najlepsze odmiany! I oczywiście to, co się podoba...
Ale na przykładzie żurawek czy jeżówek widać doskonale, że to co w warunkach "cieplarnianych" w sensie optymalnych wyrośnie, niekoniecznie sprawdza się w ogrodach... Płacą Ci za testowanie? ;) Jak za testowanie leków? NIE, to Ty im jeszcze płacisz!
Jola, nie wiem, jak kanny, ale trawy w takich warunkach zimowych na pewno dobrze przezimowały...O ile już można użyć tego słowa! ;)

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 20:58 #120877

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Jeżówki to jeszcze rozumiem, ale z żurawek się nie wyleczę... tak jak Ty byś miała rzucić w tym momencie cigarettes :happy4:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 20:59 #120879

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Robicie wiele, abym zaraził się jeżówkami :lol:
Jolu jestem pełen podziwu dla Twojego słonecznika ozdobnego! Taki gęsty i zwarty!

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 21:05 #120882

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Igor wrote:
Jeżówki to jeszcze rozumiem, ale z żurawek się nie wyleczę... tak jak Ty byś miała rzucić w tym momencie cigarettes :happy4:
Czy jest jakaś alternatywa dla przycisku "dziękuję"? :rotfl1: Muszę do Hiacynty napisać! :lol: Bo mam ochotę na coś przeciwnego! Hejtuję Cię! :rotfl1:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Lut 2013 21:14 #120890

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
:P

Skupmy się na rzeczach ważnych i istotnych...
Paweł... :rotfl1: całkiem przypadkiem takie mi zdjęcie znalazło się pod ręką :D

Ostatnio zmieniany: 08 Lut 2013 21:51 przez Igor.
Za tę wiadomość podziękował(a): Isia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.514 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum