TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 10:47 #117366

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Reniu najlepszymi dostawcami i najtańszymi za razem są forumowi przyjaciele :lol: Kilka krótkopędów i kolekcja rośnie :)
Róże w dobrej kondycji, wolę więc nie wspomniac ubiegłego sezonuu, kiedy straciłam wiele krzaków :blink:
Ja już nawet nie wymagam, aby cięcie było wyższe, po prostu niech obudzą się wiosna i będę szczęśliwa :)
Romciu i u Ciebie różyczki pięknie zimują :lol: niech zatem to będzie dobry rok dla naszych róż :happy-old:

Przegladając fotki znalazłam takie ... listopadowe zlodowacenie :blink:
Zdjęcia jakości nie najlepszej, ale może uda się dojrzeć sedno :oops:
Trawy jeszcze przed fazą snopowiązania :silly:

Ostatnio zmieniany: 31 Sty 2013 11:11 przez pamelka.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Pani Bestia

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 11:14 #117377

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
pamelka wrote:
Reniu najlepszymi dostawcami i najtańszymi za razem są forumowi przyjaciele :lol: Kilka krótkopędów i kolekcja rośnie :)

Popieram :woohoo:
W zeszłym roku dostałam od Marty :hug: prawie 30 krótkopędów :eek3: :eek3: , z czego chyba tylko 2 się nie ukorzeniły. W tym roku, jak się rozrosną zamierzam podziękować za ten piękny gest, dzieląc się z innymi forumkami :dance:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 14:27 #117411

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Iglaste widoki zawsze radują moje oczy :woohoo: A powiedz mi jak u Ciebie zimują te procerki? Teraz to pewnie nie będzie problemu skoro miałaś tyle śniegu, ale jak to było w poprzednich latach? Robek i La Graciosa PIĘKNE! Peskiem się nie zachwycam, bo go mam :rotfl1:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 16:55 #117443

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
A mnie wpadł w oko Picea rubens 'Hexe' /świerk czerwony/ :hearts:
Bardzo zgrabny.
Jolu, nie martw się będzie dobrze. Mnie się nawet nie chce wyjść do ogrodu przy takiej pogodzie.
Z daleka róże wyglądają dobrze.
Natomiast sprawdziłam swój doniczkowy eksperyment. Różyczka wygląda rewelacyjnie.
Oby do wiosny

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 20:48 #117529

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ładne te zlodowacenia na trawach! Czemu ja nigdy nie mogę zobaczyć takiego zjawiska! Przecież wcześnie wstaję! ;)
Grupowo-pojedyncze ;) zdjęcia hostek i żurawek też zachwycają...
No i cieszy fakt, że będziesz siać! Na parapetach ;) czy wprost do gruntu? No pokaż, co kupiłaś!
Mówisz, że fajnie w ziemi pogrzebać? Może i ja hojki poprzesadzam? :)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 23:24 #117650

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Nostalgiczne te trawy, a dziś całkiem ładny dzień był. Ładny, bo śnieg do reszty znikł. Zdążyłam też być w ogrodzie-mimo deszczu i wiatru-żeby obejrzeć róże. Zielone :) Tylko Chopin źle wygląda :angry: Przynajmniej na razie.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 23:38 #117657

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Ale się dzisiaj naoglądałam kulek. Cudne widoki ! lepiej mi się zasypia z widokiem kulek pod powiekami. :happy:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 31 Sty 2013 23:43 #117659

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Piękne są te kulki :hearts: zawsze na ich widok serce mocniej bije .Żurawek też masz mnóstwo odmian tak samo jak host .Piękne fotki poglądowe :thanks:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 01 Lut 2013 11:22 #117741

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Markito i to jest właśnie forumowa społeczność, po co przepłacać, kiedy można się podzielić ;)
Jakbyś jakieś okrywkowe na swoją wzniesioną potrzbowała :think: wiesz, gdzie szukać :lol:
Pawełku, a mój Pesek aby nie do Ciebie właśnie :silly: Muszę sprawdzić w opisie źródła dostawy :lol: :lol:
Z procerek zimowała 'La Graciosa' bezproblemowo. Pozostałe to nabytki ubiegoroczne, więc wiosną będę mogła coś więcej powiedzieć ...

Margoś i mnie ona zachwyca, cudne maleństwo i ma szansę zostać takim na dłużej ;)
Postanowiłam nie podglądać więcej róż ... aby nie robić sobie złudnych nadziei, kiedy zima jeszcze za progiem. Zerknę w marcu co tam u nich słychać :think:
Marta trafiło się, jak ś;lepej kurze ziarno :rotfl1: bo jak takie zlodowaceni, to się nie chce do ogrodu wychodzić :blink: Żebym tylko jeszcze fotograficznej wprawy nabrała :oops: i potrafiła uwiecznić to bardzo ciekawe, choć niebezpieczne zjawisko :jeez:
Nasionka odkąd w samochodzie położyłam ... leżą, choć aktualnie chyba pod siedzeniem, bo sie worczek był zsunął :wink4: Kupiłam wiele nasion do gruntu, na parapety pnące, jednoroczne tylko.
Marta zapytaj u Kasi może, czy mają nasionka Miny, u nas nie było :cry3:
Zabrałabym w niedzielę :lev:
Ewcia mój Chopin jeszcze głęboko w śniegu. Rewelacji sie po nim nie spodziewam, jeśli będzie w podobnej kondycji, jak w ubiegłym roku wyladuje na ognisku :devil1: wymienię na kolejną sadzonkę.
Tak więc śniegu jeszcze u nas sporo, a pod śniegiem kałuże :supr: Zupłnie nie wchodzę do ogrodu, zaglądam jedynie spod domu.
Danuś i ja lubię takie widoki, a jakże :woohoo: Wartościowa księga urozmaica moje długie wieczory :dance:
Jadziu nareszcie jesteś :hug: cóż to za długaśna przerwa była :oops:
Mam kilka żurawek, ale nie traktuje ich kolekcjonersko zbyt. Tyle jest teraz nowych odmian, że ... nie dłabym chyba rady :lev: Już wolę miejsce na kulki oszczędzać :happy3:

Dzisiaj niewielkie docelowo sosny drobnokwiatowe ... /przynajmniej trzy pierwsze, o ostatniej muszę jeszcze poczytać/

Pinus parviflora 'Beran'

Pinus parviflora 'Meiko'

Pinus parviflora 'Chicuzagoten'

Pinus parviflora 'Negishi Bonsai'

Na dokładkę iglaczek którego wciąz podziwiam :hearts: Abise pinsapo 'Aurea' /nooo nie mogłam sobie odmówić :devil1: /

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 01 Lut 2013 13:07 #117782

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Joluś, mówisz, że u Ciebie jeszcze sporo śniegu? U nas już nie ma ani grama i nadal ciepło i słonecznie ;)
Ja powolutku też zbieram się do siania...Zacząć muszę od rączników, bo one dość długo kiełkują; nasiona mam własne. Przypomniałaś mi też o pnączach - też chyba skuszę się na minę, no i obowiązkowo tunbergia, która mi ładnie rośnie.
Zbieram też kasiorkę na wiosenne zakupy; system mam prosty - codziennie wrzucam do skarbonki wszystkie drobne, które zostają mi z zakupów. I tak przez całą zimę :happy4:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 01 Lut 2013 19:53 #117960

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
No, śliczne te sosenki :)
Joluś, czy robisz jakieś opryski profilaktyczne? W ubiegłym roku miałam trochę problemów ze zdrowotnością :oops:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 01 Lut 2013 22:48 #118062

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
A ja dzisiaj byłam na rekonesansie w ogrodzie. Wszystko wygląda rewelacyjnie. Teraz trzeba tylko trzymac kciuki, żeby za bardzo nie przymroziło, to jest szansa, że róż prawie ciąć nie trzeba będzie. Nawet Edenka jest zielona po same końce. Owady już chyba wiosnę poczuły, bo masę ich latało wokół

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 01 Lut 2013 23:03 #118067

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Dziś nie padało i w ogóle zrobiło się wiosennie :) Nie zdążyłam zajrzeć do ogrodu, ale pierwszy raz chodziłam sobie bez czapki-dziwne uczucie ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 01 Lut 2013 23:09 #118075

• wiknak-51
  • wiknak-51's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2
Pamelko, gdzie ta piękna miejscowość się znajduje,pozdrawiam wujek.

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 02 Lut 2013 21:10 #118492

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Abise pinsapo 'Aurea' rzeczywiście pełna uroku; Twoja ma też piękny pokrój :hearts:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 02 Lut 2013 22:15 #118554

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Znów kilka stron musiałam nadganiać. U ciebie zawsze gwarno B) U nas najmniejszego śladu po śniegu nie ma. Dziś cały dzień padało i bardzo wiało. Postanowiłam nie oglądać kondycji róż - jeszcze trochę czasu do końca zimy i nie wiadomo co nam aura przyniesie :huh:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Lut 2013 17:59 #118869

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Też trzeba poodkurząć wątki, bo jakoś mało czasu mam pomimo zimy ,żeby wszystko ogarnąć .Wszędzie optymistyczne nastroje jak na razie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Lut 2013 18:38 #118894

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Jola :P

U mnie w przeciągu tygodnia śnieg stopił się i "objawiła się " trawa.
Róże ,przy wstępnych oględzinach wyglądają dobrze .
Nie wiem ,co tam zapowiadają dalej w pogodzie ,lepiej żeby teraz za bardzo
nie przymroziło.

Różaneczniki podczas mrozów zwinęły liście w rurki ,dzisiaj znowu
miały takie normalne...

Jola -kiedy będziesz cięła swojego wiąza Camperdownii?
Ile zostawiasz mu pąków? To będzie moje pierwsze cięcie.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.589 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum