TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 18 Mar 2012 21:00 #13122

• piofigiel
  • piofigiel's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5
Witaj Pawle, dotarłem i ja, tęskniłem za Hanutkowem, martwiłem się że przegapię u Ciebie wiosnę, to byłoby nie wybaczalne. Cieszę że tu jestem :)

Pozdrawiam Tomek :bye:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 18 Mar 2012 21:22 #13142

• Penelopa
  • Penelopa's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4
Wszyscy już pryskają - muszę i ja jutro się zabrać za to :hammer:

Jaśminowiec - cudo :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 18 Mar 2012 22:35 #13193

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Wczoraj też pryskałam Promanalem tak dość mocno . Mam nadzieję ,ze w tym roku mnie nie zaskoczą te gady . Czy za jakiś czas prysnąć jeszcze raz
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 19 Mar 2012 01:57 #13232

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Dzieki za przypomnienie o opryskach! Dzis pojechalismy do sklepu po chemie-kupialm granulki , ktore zawieraja insektycydy i maja dzialac caly rok -zobaczymy. :)
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 19 Mar 2012 08:35 #13255

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Czytam o opryskach więc i ja chyba ścignę M do tej pracy i popryskamy co trzeba a trzeba sporo

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 09:36 #13738

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Widzę, że zmotywowałem wiele osób do oprysków wiosennych :lol: Niewiarygodne, ale skończył mi się Promanal! Po trzech latach! A już myślałem, że to róg obfitości :lol:
Witam serdecznie nowych gości - Ulę, Penelopę, Piotra i Dianę! Cieszę się widząc Was w Hanutkowie :woohoo:

Doroto - ja stosuję tak ze dwa dni przerwy pomiędzy takimi opryskami. Teoretycznie Previcur potrzebuje kilku godzin, żeby zadziałać, ale zostawiam trochę marginesu.

Geniu - nasze oczko wyczyszczone tylko tam, gdzie dałem radę sięgnąć z brzegu. Na włażenie do wody raczej się jeszcze nie zdecyduję ;) Za to może w weekend podłączę pompy do filtra i kaskady.

Aga - z ilością cieczy to ja zawsze też mam problem. Później łażę i pryskam wszystko naokoło, bo szkoda wylać ;)

Iwa - trzymam kciuki za pęcherznicę!

Tymczasem główne porządki w ogrodzie zrobione i można pokazać co nieco

i najbardziej krokusowa rabata :)
Ostatnio zmieniany: 20 Mar 2012 09:38 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 09:45 #13739

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Widziałam, widziałam :silly: i te kępy krokusów :woohoo:
Piękny porządek już w ogrodzie :bravo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 09:53 #13744

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Hanutkowo przygotowane do sezonu ................ czyli wiosnę czas zacząć. a u mnie to w tym roku krokusów chyba nie będzie ........... wszędzie kwitną i na północy i na południu ........... możliwe, żeby wymarzły :blink: :blink:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 10:59 #13791

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ale żółto od krokusków. Piknie posprzątane, może teraz kopniesz się na Opolszczyznę bo przydała by mi się pomoc :ouch:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 12:38 #13834

• Dorbie
  • Dorbie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Super zdjęcia, poglądowe, pięknie ogród wygląda u Was na wiosnę

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 15:28 #13896

• Penelopa
  • Penelopa's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4
Pawle, jak zawsze pięknie w Hanutkowie :) Krokusów sporo, chociaż ja nie mogę doczekać się jak zakwitną Twoje azalie - pamiętam je ze zdjeć z poprzednich lat.

Pawle, a tak z innej beczki - co teraz będzie w nowej obsadzie akwarium ? :whistle: Ja mam w planach 500 litrów do końca roku, pewnie jesienią. jedno akwarium z pyszczakami mam, ale małe. Duże ma być holenderskie - drugie podejście mojego męża :jeez:
Ostatnio zmieniany: 20 Mar 2012 16:58 przez Penelopa.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 18:38 #13970

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Trzeba sie uczyć od fachowców i przyglądać sie jak postępują . Fajna fotka poglądowa na Twoje włości ,bo teraz na razie wszystko widać jak na dłoni .
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 20:52 #14039

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Z tym akwarium to już chyba pytanie nie do Pawła ;) :silly:
Szkoda, że tych granitowych bloczków zabrakło na obwódki dla wszystkich rabat...Ale to tylko takie wrażenie, jak się patrzy z góry...Z normalnej perspektywy to oko i tak zawiesza się na czym innym! :)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Mar 2012 23:24 #14155

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Super te widoczki, tak można patrzeć i patrzeć :search: :thanks:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Mar 2012 07:28 #14184

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Na drugim zdjęciu jest taka półokrągła rabata - czy to nie jest czasami różanka, a ta ładna obwódka - to lawenda? Czy lawendę można dzielić?

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Mar 2012 07:49 #14186

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jolu - łaziłem po ogrodzie i krokusów jest sporo, ale zniknęły niemal wszystkie przebiśniegi! Sadziłem ich całe kępy i nic nie ma!

Mirko - jeszcze zostało parę rzeczy do przycięcia, ale generalnie jestem już gotowy do wiosny :) Zastanawiam się, czy w weekend nie rozkopcować już róz :jeez:

Iwa - na Opolszczyznę? Czemu nie! Rodzinę bym odwiedził :lol: Co do różanki to zgadłaś :) Na jesieni podzieliłem krzaczki lawendy i zobaczymy czy wystartują wiosną.

Doroto - ja mam raczej mieszane uczucia co do tego wiosennego wyglądu. Niby żarówiaste krokusy co krok, ale tak jakoś łyso i musisz podejść do każdej rośliny, żeby zobaczyć budzące się pączki. Trawa jeszcze bladzieńka, w oczku życie dopiero raczkuje... Może tak marudzę, bo zima była krótka i nie zostawiła po sobie śladów w psychice :lol:

Penelopo - tak, jak w poprzednim roku azalie japońskie nie wyglądają za ciekawie. Trochę się zregenerowały zeszłego lata, ale daleko im jeszcze do burzy kwiatów z lat wcześniejszych. Listki są w takim kolorze, że nie potrafię ocenić, czy są żywe, czy martwe. To samo z pąkami.
Co do akwarium to nie mam przekonania do dalszego jego prowadzenia. Mam póki co 500-litrowe z pyszczakami Malawi, ale ryb pozbędę się na 100%. Jeszcze zimą miałem plan zrobić akwa roślinne z neonkami, ale jakoś tak rozmyła mi się na nie chęć. Zobaczymy.

Jadziu - jest jeszcze mała część ogrodu z przodu i z tyłu domu, ale mam pietra łazić po dachu, żeby fotki robić. Jak zlecę z tylu metrów to przecież aparat może się uszkodzić! :lol:

Marto - pytanie o akwarium jak najbardziej do mnie :) W 'szczytowym' okresie miałem piękne dwa, ale jakoś straciłem do nich serce. Jedno stoi teraz nieużywane na strychu, a drugie już nie raz bym zlikwidował, ale nie wiem co z rybkami zrobić :unsure:
Bloczki jeszcze są :) Cała góra leży ich w rogu działki i być może wykorzystam je jeszcze na obwódkę. Najpewniej będzie to rabatka na prawo od pergoli :) Już dawno bym to zrobił, ale żeby wyglądało to w miarę estetycznie trzeba by dosypać ziemi a jak to zrobić, gdy rośną już tam rośliny ... Przecież nie będę ich wszystkich wykopywał i sadził wyżej. Za leniwy jestem :oops:

Xellosie, imienniku - witaj w Hanutkowie :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 21 Mar 2012 13:04 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Mar 2012 08:27 #14194

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
rispetto wrote:
....moja stara zasada nie patyczkowania się (nomen omen) zadziałała :lol:

Ja tak sobie myślę, ze to jest metoda, która sprawdza sie prawie zawsze....ja kiedyś tak patyczkowałam się z azaliami japońskimi i co ??? mimo dokładnego otulenia kwitły słabieńko....od jakiegoś czasu je ,,olałam,, i jest burza kwiatów....zobaczymy co będzie w tym roku. Większość krzaczorów też zawsze tnę mocno, jak widzę one to lubią :)
Krokusiki Twoje wyglądają przepięknie, moje dopiero sie gramolą....nie zakwitł jeszcze żaden :dry: ....gdyby nie maleńka kępa ranników w ogrodzie byłaby tylko szarość.....
Ostatnio zmieniany: 21 Mar 2012 08:27 przez AGNESS.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Mar 2012 08:29 #14196

• Joyce
  • Joyce's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Hanutkowo zawsze wygląda pięknie, bez względu na porę roku ;) a ja już w myślach widzę te wszystkie rośliny co za chwilę ruszą pełną parą ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.516 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum