TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 08:53 #39235

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No już mi nic nie mów nt ośrodka. Gdzie znalazłam miejsca na komentarz tam skomentowałam to miejsce. Brak słów i koniec. Jakbyście się kiedyś wybierali w moje strony już się postaram o naprawdę godne warunki. A przynajmniej ciepło w pokoju, ciepłą wodę i nie uwłaczające nam przynajmniej podstawowe rzeczy.
W tym jestem ponoć dobra.
Naprawdę żal że ten Pan o którym wspomniałam ma pokoje tylko na górze. Chyba że jest jakiś o którym nie wiem , dziś i tak będę więc pewnie się spytam. Fajnie by było.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 12:15 #39293

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Paweł, litości! Ty się do żadnej szkółki nie wybieraj, bo znowu moje wyprawy będę niedosytem i przywiozę pieniadze z powrotem. Albo może trzymaj się Polski północnej. :devil1:
Tak sie obłowiłeś, że chyba wystarczy chociaż do jesieni. Zostaw innym te kulki! :rotfl1:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2012 12:17 przez Dangar.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 12:43 #39305

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Pawełku, a może umówcie sie z Danusią ;) jakoś się dogadacie, jako jedna rodzina ogrodnicza :lol:
Mówiłeś o opóźnieniu w kwitnieniu ... faktycznie lilaki już przekwitły, ale orliki na tym samym etapie :silly:
A co to wszyscy narzekają na warunki :eek3:
U nas w domku było fajnie, tarasik, ciepła woda, ciepło w nocy /jeśli w bluzie ocieplanej i skarpetkach się spało :rotfl1: /, a o poranku ptasie tryle i wiewiórki na tarasie :woohoo: I czego tu więcej pragnąć :woohoo:
Czy ktoś jeszcze pamięta wyjazdy pod namiot ... wygodniej było ;)
Pawełku oczywiście nie jest to uwaga do Ciebie ;)
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2012 13:02 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 13:25 #39312

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ula - sam ośrodek położony jest wg mnie bardzo fajnie i nawet ten brak ogrzewania nie przeszkadzał tak bardzo, ale ten smród z komina był po prostu nie do wytrzymania. No ale jakby nie patrzyć to i tak nie było w stanie popsuć maksymalnie pozytywnych wrażeń z wyjazdu :)

Danusiu - no co Ty? Do jesieni? :rotfl1: Już mam plan paru korekt rabat i co ja będę tam sadził? :rotfl1:

Jolu - nie wiem, czy jakaś szkółka wytrzyma najazd takich maniaków? A co będzie jak oboje opatrzymy sobie sadzonkę, która będzie w jednym egzemplarzu? Z rąk będziemy sobie ją wyrywać jak nie przymierzając Genia z Krzyśkiem? :rotfl1:
Co do ośrodka, to hmmm .... powiedzmy, że mogło być lepiej. Tak jak pisałem z tarasiku nie można było korzystać przez zadymienie, a ciepłej wody nie było do końca ;) Przez kilkanaście lat jeździłem z namiotem włócząc się po górach i myjąc w strumykach, ale czasami potrzeba człowiekowi odrobiny cywilizacji. Tym bardziej, że latek przybywa ;) I żeby nie było - wiele rzeczy bardzo mi się tam podobało :)
Może przez ten dym uciekły od nas wszystkie wiewióry i ptaszki :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2012 13:30 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 13:40 #39323

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
U nas w domku był bojlerek i woda wrząca ;) No i komina nie było w okolicy :lol:
Nam się jakoś udaje unikać bezpośrednich konfrontacji :club2: zakupowych :rotfl1: choć od dawna już przecież jeździmy.
Myślisz, że byłoby, jak z Gienią :lol: nie ;)
A swoją drogą podczas naszej wizyty w szkółce od razu zostaliśmy poinfomowani, że "matecznik tu jest!!!" :rotfl1: :happy4:
Pamietasz, ja nawet matecznikowego klona chciałam wykopać, jedynego w Polsce :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 14:05 #39329

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Może to jednak dobrze się składa, że do tej pory się mijaliśmy :lol: Ta emotikonka do mnie przemawia :rotfl1:
Ostrzeżeniu o mateczniku nie dziwie się biorąc pod uwagę co działo się wcześniej :rotfl1: Wolał dmuchać na zimne :rotfl1: A ciekawe, czy i tak wszystkiego upilnował. Przyznam, że kupiony przeze mnie Milford był chyba tez matecznikowy :oops:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 15:00 #39336

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Kocina wrote:
dodad wrote:
Widok Krzysztofa wyrywającego Geni doniczki z ręki-bezcenne
I mina Geni kiedy mówiła Zabierają mi wszystko co sobie wybiorę! :rotfl1:

Kochani powiedzcie czemu zawsze podoba nam się to czego nie możemy mieć ?:club2: :rotfl1:

ale żeby wyrywać z rąk to już lekka przesada :cry2: :placze: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 15:01 #39337

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Pawle, 160 świerków? Gdybym nie widziała tych maleństw, które wy nazywacie kulkami, to nie uwierzyłabym :eek3:
Na szczęście dla p. Krzysztofa,innych szkółkarzy i miłośników iglaków, ja nadal pozostaję obojętna na uroki tych drzewek :happy4:
Rzeczywiście warunki w Sulejowie były średnie, ale -jak napisała Jola- cóż to dla harcerza!
Wy byliście w trudniejszej sytuacji, bo to i zimno, i te zapachy...
Różnice klimatyczne? U mnie azalie już przekwitły, Rh w pełni kwitnienia, o lilakach już zapomniałam, zakwitła pierwsza piwonia chińska, no i najważniejsze - jem już prosto z drzewa moje ukochane czereśnie!
Miłego dnia życzę :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 15:25 #39341

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Czereśnie? U mnie mróz dał radę czereśniom, jabłoniom, gruszom. Nawet część porzeczek ucierpiała, a mieszkam podobno w cieplejszej części Polski. :mad2:

Jagoda kamczacka wytrzymała.Wiadomo skąd pochodzi.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 15:35 #39342

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Pawełku tak właśnie czytam i stwierdziłam, że właśnie jeśli mam mieć lokum i na nie narzekać, jak mi się zdarzyło (dziwne nawet ostatnio) to wolę od początku nastawić się na wyjazd pod namiot. O dziwo niemal 3 lata z rzędu niedawno właśnie tak spędzałam wakacje. Tylko różnica w tym, że zerowy niemal koszt, no i od początku wiedziałam czego mam się spodziewać. I na serio znów mi wraca chęć właśnie na kilka dni pod namiotem. Warunek sprzedaż obecnego auta i sprawny tatowy poldolot.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 21:40 #39437

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu - mam tak samo jak Ty, też z reguły podoba mi się to, co niezbyt osiągalne :lol:

Dalu - jeszcze parę zjazdów i Ciebie też urobimy na kupno jakiejś kulki :wink4:
Gdyby nie córka to nie narzekałbym na warunki, bo ja to stary traper jestem i zdarzało mi się spać w samym śpiworze pod gołym niebem, więc w ten sposób na to patrząc to były luksusy :lol:
Już czereśnie :supr3: U nas pewnie jeszcze z miesiąc trzeba będzie czekać. Zapowiada się, że będzie ich naprawdę sporo i zaraz muszę ustawić stracha
Również miłego wieczorku :hug:

Danusiu - z tymi mrozami to skaranie jakieś. Znajomy sadownik, który miał kilka ha sadów czereśniowych i jabłkowych po trzech kolejnych latach, gdy nie zebrał praktycznie nic, wyłączył chłodnie, zwolnił wszystkich ludzi i poszedł na zasiłek :(

Ula - marzy mi się wyprawa pod namiot ... ech studenckie czasy mi się przypominają i wędrówki po Bieszczadach. Teraz to już pewnie nie udźwignąłbym takiego plecaka jak wtedy :rotfl1: Fajne czasy.

Tymczasem w Hanutkowie

A w domu jak to w domu :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 21:43 #39439

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Jeszcze tak pięknych i obwicie kwitnących orlików na oczy nie widziałam :ohmy:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 21:46 #39441

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Jakie orliki! :eek3: Zgaduję, że nie z siewu... ;) Pewnie szczepione! :rotfl1:
Paweł i te bzy...No ładne, ale skandalicznie dużo miejsca zajmują... ;) Ciekawe, jak długo im jeszcze pisany żywot w Hanutkowie... ;) Do kolejnych zakupów? ;) Czyli z tydzień, dwa... ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 22:04 #39453

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
To jeszcze nie wszystkie orliki, ale pozostałych już dziś nie kwitnę, bo własnie "Imperium kontratakuje" :lol:
Lilaki zostaną i to na pewno zostaną! :lol: Te ciemnofioletowe to zapach dzieciństwa w domu babci, jaśniejszy to Aucubifolia, a biały to Madame Lemoine :)
W szczepieniu orlików dopiero się wprawiam :lol:

Jeszcze kilka zdjęć do forumowej bazy danych :)

Quercus rubra Atropurpurea - o tej porze roku liście są po prostu obłędne. Czarne jak smoła!

Quercus rubra Castle Howard - zaczyna się przebarwiać :woohoo:

Abies koreana Blauer Pfiff

Pinus parviflora Dr Landis Gold - jak można nie kochać iglaków :jeez: Dalu, to z dedykacją dla Ciebie do przemyśleń :lol:

Pseudotsuga menziesii Kvaca

Picea pungens Oregon Cream

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 22:08 #39457

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
OMG... nie dość, że szczepisz orliki, to jeszcze je... kwitasz? :woohoo: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Maj 2012 08:29 #39554

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Nie wiem dlaczego ale nie widzę tych orlików :dry: Od jakiegoś czasu marzą mi się drzewka z czarnymi listkami :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Maj 2012 10:04 #39592

• grazynarosa22
  • grazynarosa22's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Że iglaki,kulki,liściaste,kloniki,dęby i inne....ale że orliki się szczepi :woohoo: :woohoo: :woohoo: matko!!!!
tego nie wiedziałam i watpie czy inni wiedzą....to niesamowite jak one kwitna u Ciebie....niesamowita burza kwiatów :woohoo: jak to robisz ????
Pozdrowionka.....Grażyna
Ostatnio zmieniany: 24 Maj 2012 10:04 przez grazynarosa22.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Maj 2012 11:21 #39630

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Pawle, koreanka Blauer Pfiff ma niesamowicie piękne, młode przyrosty.

Marto, Paweł bawi się jeszcze teraz w Miczurina i nie tylko szczepi ale też krzyżuje wszysko ze wszystkim. :happy3:
Orliki, jeszcze raz powtórzę CUDO!!!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.349 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum