TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 16:36 #38373

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Paweł my już w domu , bardzo się cieszę że byłeś w Sulejowie z rodziną i mogłam poznać te Twoje przemiłe dziewczyny .

Jestem ciekawa ile masz tych zakupów ze szkółek ? :rotfl1: .

Genia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 16:40 #38375

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
Wszystko takie ...... świeże :drool:
Lewisia bardzo ładnie kwieciem sypnęła ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 21:08 #38425

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Aga - sądząc po Twoich weekendowych zakupach to jeszcze w tym sezonie przegonisz mnie w ilości kulek :lol: Oby wszystkie zdrowo Ci rosły! Piękne zakupy i mam nadzieję, że nie żałujesz wyjazdu :) Widzieć ten błysk w oku iglakowego zakupoholika - bezcenne :lol: Fajnie było w końcu się zobaczyć :)

Iwonko - a muszę Ci powiedzieć, że na większości żurawek postawiłem krzyżyk. Jak się okazuje - przedwcześnie :woohoo:

Marto - skojarzenie pierwsza klasa :lol: Idealna nazwa na następną czarcią miotłę :lol:

Sylwek - sam wiesz, że ocenianie takich maleństw bywa bardzo mylne :lol: Za 5 lat możemy je porównać i coś więcej powiedzieć :) Co do Drevenaka to jest to ponoć najmniejsza czarcia miotła na veitchii. Ano zobaczymy. Zdradzę, że w weekend widziałem przepięknie narośnietą kulkę picea glauca Hanutkowo. Przepraszam za wyrażenie, ale wyglądała zajebiście :woohoo: Moja jeszcze nie jest tak okazała, ale może być z tego lepsza wersja Dendrofarma Gold :woohoo:

Geniu - my też bardzo cieszymy się ze spotkania. Trudno to opisać w paru słowach, szczególnie gdy ledwo żyję po drodze :lol: Dojechaliśmy szczęśliwie i w następnych dniach będziemy przeżywać każdy moment wyjazdu jeszcze raz :)
Zakupów trochę mam. Część widziałaś, ale po drodze wstąpiliśmy w jeszcze jedno fantastyczne miejsce i klapę bagażnika kolanem dopychałem :lol:

Leszku - witaj w Hanutkowie :drink1: Nie chcę zapeszcyć, tfu! tfu!, ale lewisie rosną u nas świetnie. Co roku wyglądają tak samo :)
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2012 21:09 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 21:33 #38440

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
rispetto wrote:
lewisie rosną u nas świetnie. Co roku wyglądają tak samo :)
Hm...Może ja jestem w tzw. mylnym błędzie, ale dla mnie "rośnie świetnie" oznacza, że z roku na rok to coś jest większe! :rotfl1:
Paweł, bardzo się cieszę, że wreszcie się spotkaliśmy ;) i mogłam też poznać Twoje dziewczyny...Poznałam Magdę i rozumiem Twoje absolutnie bezstresowe zakupy! ;) To anioł! :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 21:55 #38450

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
artam wrote:
Poznałam Magdę i rozumiem Twoje absolutnie bezstresowe zakupy! ;) To anioł! :woohoo:
:bravo: :bravo: :bravo:
Że też nie wybraliśmy się razem na te zakupy :jeez:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 21:59 #38453

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto - widać, że już wypoczęłaś po trudach podróży :lol: Ujmę to tak - kęp jest coraz więcej, ale w obrębie kępy kwiatków jest tyle samo :lol:
Bardzo cieszymy się z możliwości osobistego Was poznania :woohoo: Jak jadę na zakupy to zawsze pada sakramentalne - "Ile ci potrzeba?" Dobrze mieć bankomat w domu :lol:

Jolu - serce p. Krzyśka mogłoby tego nie przeżyć :lol:

A to kilka doniczek z bagażnika :woohoo:

Picea abies Gamshutte

Picea breweriana Kohout's Dwarf

Picea engelmanii Hobo - Engelmanii są PIĘKNE!

Picea glauca Milford - dla mnie numer 1 wśród tych zakupów :woohoo:

Abies koreana Frosty

Pinus nigra Hubert

Picea orientalis Fat Boy

Picea pungens Jeddeloh

Picea pungens Strenice

Picea pungens Egiptian Piramid
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2012 22:00 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 22:24 #38465

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dałby radę ;) Pochwały oferty i kolekcji z pewnością podniosłyby atmosferę :lol:
Jest 10, jak mówiłeś ;) pięknych maluchow, a ja tylko jednego większego znacznie :rotfl1: Picea omorica 'Pendula Bruns'
'Engelmanii są PIĘKNE!' nie dalej jak w piątek doszłyśmy do takich stwierdzeń :lol: podziwiając Picea engelmannii 'Blue Magoo ' /chyba takiego właśnie mam :woohoo: / i 'Bush's Lace' :happy4:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Maj 2012 23:11 #38484

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Byłam w Krzywaczce i już więcej nie pojadę ,Paweł, po Tobie. Wszystko wyszabrowane, kupiłam tylko 6 szuk tak była kolekcja przebrana. :happy4:

Maluszki z nowego wypadu szkółkowego są obłedne. Czy możesz napisać na PW co to za szkółka i czy jeszcze w niej coś zostało? :happy4:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 00:30 #38494

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Piekne zakupy!! :eek3:
Ty chyba masz ogrod z gumy, gdzie to wszystko zmiescisz :rotfl1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 07:53 #38502

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu - miałem wrażenie, że p. Krzysiek momentami nie ogarniał tego co się dzieje :lol: A z jaką zaciętością walczył o berberysy, które Genia wyciągnęła mu z matecznika! :happy4: Inna sprawa, że Genia fachowym okiem wybrała najpiękniejsze, a matecznik nie był podpisany :happy4: Dzięki wycieczce pierwszy raz miałem okazję zajrzeć do foliaka :) Pod wpływem zakupów współpasażerów po raz trzeci podjąłem próbę udomowienia brzózki Shiloh Splash :whistle:

Danusiu - teraz to już chyba trzeba zaczekać do jesienie na wyjazdy, bo wtedy będą nowe szczepy. Przy tych najazdach klientów, które miały tam miejsce ostatnio to cud, że w ogóle cokolwiek znalazłaś :lol: A ta 'obecna' szkółka to żadna tajemnica :) Szczerze mówiąc nie wiem, czy ma jakąś nazwę, ale mieści się w Opocznie przy ul. Klonowej. Numeru nie pamiętam, ale jadąc od Inowłodza jest baner na płocie :)

Diano - ilość sadzonek w Hanutkowie już dawno przekroczyła granice zdrowego rozsądku, więc 10 w tą lub w tamtą nie gra roli :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 08:18 #38510

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Witaj Pawle. I ja cieszę się z możliwości osobistego poznania Ciebie i Twoich dziewczynek. Obie są wspaniałe!
Shiloh Splash zachwycił nawet mojego M. więc mam nadzieję, że u mnie udomowi się bez większych problemów.
Dziękuję za pomoc w wyborze buczka :)
Widok Krzysztofa wyrywającego Geni doniczki z ręki-bezcenne :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 09:01 #38518

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Koniecznie musimy wybrać się do p. Krzyśka w kolejnych sezonach, pamiętasz co tam u niego do szczepeienia się kryje :dance:
Jakby jeszcze przygarnąć te działkę obok, byłyby nowe perspektywy :rotfl1:
Powiem szczerze, że sama zamierzałam z matecznika kilka doniczek wyciągnąć :rotfl1: ale po Waszej wizycie właściciel w porę uprzedził :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 10:32 #38552

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Doroto - nam też było bardzo miło poznać tyle sympatycznych osób :) Że było świetnie niech zaświadczy fakt, że nasza córka zaczęła przysypiać około 21:00, a nie o 19:00 jak to ma w zwyczaju :rotfl1:
Jak obserwowałem okaz Shiloha, który przeżył zimę, to chyba pomocne będzie dla niego w miarę osłonięte stanowisko i choć trochę cienia. Trzymam kciuki, żeby Twoje zakupy zdrowo rosły!

Jolu - Miejsc, gdzie możesz spotkać tyle rzadkich szczepów w Polsce jest ledwie kilka. Tylko jak to zorganizować skoro przybyło nam drugie miejsce do pielgrzymowania? :rotfl1:
Jak widziałem krzyśkowy matecznik w zeszłym roku to mi oczy na wierzch wyszły. Miał takie klony i jeżówki, że po nocach mi się śniły. Oby jak najszybciej trafiły do szerszej produkcji, bo znowu będziemy sobie doniczki z rąk wyrywać :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2012 10:33 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 10:48 #38556

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł dzięki Tobie i mnie trafiły się piękne okazy :thanks: już posadziłam , ale nie miałam siły porobić fotek , wszystkie się zmieściły , buki też już w ziemi .
Szkoda tylko że Krzysztof wyrywał mi buki i bererysy z ręki na które miałam ochotę :rotfl1: :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 10:51 #38557

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Paweł, nowe nabytki imponujące i ich fotki piękne. Czy Hanutkowo jest z gumy, że ty jeszcze znajdujesz miejsce na posadzenie tych ślicznotek?

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 11:11 #38560

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
rispetto wrote:
Oby jak najszybciej trafiły do szerszej produkcji, bo znowu będziemy sobie doniczki
z rąk wyrywać :rotfl1:

:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: kto pierwszy ten lepszy :silly: ale jak znam życie zawsze będziesz kilka dni przed nami :silly:
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2012 11:11 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 11:21 #38561

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu - tylko uważaj ze słońcem na Frankena, bo niedawno wyciągnięty z foliaka i ostre słońce może mu sparzyć liście. Iglaki też się zmieściły? :supr3: A mówiłaś, że masz miejsce tylko na dwa :rotfl1:

Romku - fotki z pamiątkowym sulejowskim brukiem :rotfl1: W tygodniu zrobię inspekcję ogrodu i popatrzę gdzie można jeszcze coś upchnąć :rotfl1:

Jolu - podeślij mi rozpiskę Waszych wyjazdów na ten sezon, żebym mógł sobie rozplanować i odpowiednio wcześniej objechać szkółki :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 11:31 #38565

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł Franken, pod tarasem w cieniu ,tylko go podlałam , uprzedziłeś mnie wcześniej wiec go nie sadziłam , we wrześniu pogłówkuje gdzie go posadzić :jeez:

Kuleczki zmieściły się wszystkie bez problemu :garden1: nawet ten nadliczbowy który brałam dla kogoś też się zmieścił :rotfl1: :rotfl1:

Tylko drobiazgi bylinowe zostały do posadzenia , ale nie mam już siły ,pewnie wieczorem to zrobię .
Pozdrowienia i całusy dla Magdy i Hanusi :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.560 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum