TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 11:35 #38566

• Joyce
  • Joyce's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Fajnie się Was czyta :rotfl1:
Ja też wyciągnęłam to i owo z matecznika ;) i zakupy super udane, choć miejsca wolnego w aucie trochę zostało i mąż nieco gderał, że niektóre kulki podobne bardzo - on nie widzi tych różnic, które ja widzę :P ale nic straconego, jestem już umówiona z moja listą na sierpień do Krzyśka - pojadę w tygodniu - może będzie większy spokój :whistle: i na pewno bez męża :whistle:
Paweł - strasznie się cieszę, że dałeś mi namiar na Jego szkółkę bo warto tam zajrzeć, kupić to co jest i czekać na kolejne "maleństwa" ;) Mirek mi pisał, że tam lekarstwa na moją chorobę to znajdę w nadmiarze :lol:
Nie ukrywam, moje zakupy nieco się pokrywają z Twoimi ;) i fajnie, że znów choć przez chwilę można się było spotkać i pogadać chwilkę :) ale zaproszenie na moje rabato-skalniaki nadal aktualne :wink4:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 11:39 #38568

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
rispetto wrote:
... podeślij mi rozpiskę Waszych wyjazdów na ten sezon, żebym mógł sobie rozplanować i odpowiednio wcześniej objechać szkółki :rotfl1:
A chciałbyś :rotfl1: Wiesz, że u nas spontaniczne szkółkingi na porządku dziennym :rotfl1:
Nawet jakbym chciała nie mogę :silly:
Cytując jedną z polskich komedii ...:
"Wiem ..., ale nie powiem :rotfl1: "
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2012 11:40 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 12:12 #38588

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Geniu - rodzi się natychmiast pytanie - dlaczego tak mało kulek wzięłaś :lol: Na pewno jeszcze sporo by weszło :) Buziaki przekazane!

Aga - podejrzewam, że to po Twoim 'wejściu smoka' Krzysiek tak pilnował matecznika :lol: Nam już nie udało się wyciągnąć tych wysokich buczków :lol: A męża bierz ze sobą! Niech się zaraża! Może zacznie zauważać różnice w kulkach? :lol: I fajnie, że udało się go poznać i zobaczyć z jaką anielską cierpliwością pakował Twoje zakupy do bagażnika :rotfl1:
No i dziękuję za zaproszenie, którego realizacja przeciąga się już nieprzyzwoicie!

Jolu - no tak, możecie skrzyknąć się i wziąć mnie z zaskoczenia! Macie zbyt blisko do szkółek, żeby dojechać na czas przed Wami :rotfl1: Rozwiązanie jest jedno - natychmiast jadę wszędzie gdzie tylko możliwe :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 12:34 #38600

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Paweł jeszcze ani jedna kulka nie rośnie na skalniaku , ale czekam aż zrobią kanalizację bo będzie w tym miejscu kopanie , ale potem umawiamy się do Krzysztofa i jedziemy co najmniej po 6 kulek :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: skalniaki mogą sobie rosnąc pod spodem :rotfl1: nie mam racji :rotfl1: ?

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 12:39 #38602

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Nie będę się powtarzać, że mi żal, że nie mogłam być na spotkaniu, ale może kiedyś mi się to uda :dry:
Wygooglowałam sobie tę brzózkę Shiloh Splash - boska, i miałabym na nią miejsce :yummi:

Mozna spytac o jakim Krzysztofie prawicie - może jakieś namiary :whistle:
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2012 12:44 przez iwa27.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 12:46 #38605

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu - skoro mówisz, że na chwilę obecną zmieści się 6, to jak znam życie spokojnie wejdzie 10 :rotfl1: A skalniaczki są z reguły niskie, więc spokojnie dadzą sobie radę :)

Iwa - nawet jak mąż się nie zgodzi to forumowa ekipa podjedzie i porwie Cię na nastepny zjazd :rotfl1: I oddamy Cię tylko wtedy, gdy małżonek zjawi się osobiście :rotfl1:
Po naszych relacjach i zdjęciach zgodzi się na pewno bez takich form perswazji :) Wielka szkoda, że Cię nie było!

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 12:46 #38606

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
A co na to 'domowy bankomat' ;) Czyżby czuł niedosyt podobnie, jak Ty :silly:
Korcze skad znów masz tyle urlopu :happy4: zdążysz przed nami jak nic, bo nasz kolejny wolny dzionek to dopiero sobota :rotfl1:
Zdradzę jednak w sekrecie, że o tę sobotę możesz być spokojny, pora stoczyć kolejną nierówną bitwę z chwastami :jeez:
Za niedzielę jednak już nie ręczę :happy: :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 13:04 #38615

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Domowy bankomat był bardzo zdziwiony, że wróciłem z gotówką :lol: Rzadko się to zdarza :lol:
Sobota mówisz? Miałem także zająć się plewieniem, ale chyba skoryguję swoje plany. Walki z zielskiem i tak nie mogę wygrać, więc nic się nie stanie jak trochę ją odłożę :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 13:06 #38618

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Ja w tygodniu jadę do Opoczna :dance: blisko, może i większe rabaty będą, jak opowiem, że ja z "tych" :happy4:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 13:14 #38622

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Igorku przypnij cudowny identyfikatorek :lol: to nie będziesz musiał nic mówic :silly:
O masz ci los, teraz Igor będzie nam atmosferę podkręcał :rotfl1:

Paweł żartujesz oczywiście :rotfl1: znów dostniesz dyspensę :lol:
Pozdrowienia dla Magdy i Hanusi :kiss3:
Z plewieniem masz całkowitą rację ;) jedna pozornie wygrana bitwa, nie przesądza o wyniku wojny :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2012 13:17 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 14:14 #38645

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Igorze - żeby się nie okazało, że jak powiesz, że "Ty z tych", to p. Krzysiek ucieknie gdzie pieprz rośnie :rotfl1:

Jolu - powoli zaczynam pokojowo współżyć z chwastami, bo póki sąsiednie działki pozostaną niezabudowane to walka z nimi już na starcie jest przegrana. Nie dojedziesz jeszcze do końca z plewieniem, a początek już zarasta :hammer:
Ty mnie z tą dyspensą nie podpuszczaj :lol: Miałem na wiosnę do Malika jechać :rotfl1:

Po powrocie ze zjazdu okazało się, że przyroda nie próżnowała :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Maj 2012 18:28 #38664

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Dawka koloru jak na jeden raz w Hanutkowie ogromna ! ;)
U mnie po tulipanach pozostały zasychające liścia a tutaj całe łany :eek3:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 00:30 #39184

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
dodad wrote:
Widok Krzysztofa wyrywającego Geni doniczki z ręki-bezcenne
I mina Geni kiedy mówiła Zabierają mi wszystko co sobie wybiorę! :rotfl1:

Paweł, przekaż moje serdeczne uściski dziewczynom. Dawno nie spotkałam tak promieniejącej osoby jak Magda.

Powiedz mi jeszcze proszę, co znaczy, że trzeci raz będziesz udomawiał brzózkę Splash? TRZECI raz? Wcześniej było za dużo słońca, przemarzała, czy jaki czort? U p. Krzyśka widziałam piękny duży krzaczor i też mam nadzieję na taki.
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 06:49 #39193

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Pawle, to przez Ciebie złamałam swoje przyrzeczenie - zero iglaków poza tymi co wcześniej dostałam. Tak byłam zła na osuszanie poletka przez moje wielkie świerki, że nie chciałam nawet myśleć o rabacie iglakowej. Moje zakupy z Tobą i dziewczynami skutecznie złamały ten swój zakaz.
I NIE ŻAŁUJĘ nic a nic.
Dobrze że się to teraz stało, przed kontynuacją dalszych zmian na działce. Moje siedzą w dołkach i czekają na kwaśną ziemię.

A za pomoc w złamaniu przyrzeczenia, wspólnie spędzone bajeczne chwile oraz możliwość poznania Hanusi i Magdy. Wspaniałe dziewczyny.

A co do ciekawych przynajmniej cenowo szkółek Gienia doliczyła kilka tych z Lubelszczyzny.... :rotfl1: a byłą w zaledwie kilku. Szkoda tylko, że oni mają niewiele takich rzadkich nowości jak u Krzysztofa widziałam.
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2012 06:57 przez ulakonie.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 07:57 #39204

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Doroto - te ciemnoróżowe tulipany to jakaś wyjątkowo późna odmiana. Żaden inny już nie kwitnie, a te w niektórych miejscach stoją jeszcze w pąkach. Nawet nie spodziewałem się, że te cacka mogą kwitnąć przez tak długi czas. Pierwsze z nich zakwitły już pod koniec marca!

Marto - szkoda, że nikt nie robił zdjęć z tej berberysowej szamotaniny :rotfl1: Na szczęście Genia chyba i tak wracała zadowolona, a plan igastych zakupów i tak przekroczyła kilkukrotnie :rotfl1:
Co do brzózki to właśnie nie wiem co jest przyczyną, że dwa razy u mnie zginęła. Ostatnią jeszcze trzymam, bo ani ona martwa, ani żywa. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby brzoza wymarzła, ale ostatnimi laty nie takie cuda widziałem. W pewnym ogrodzie w okolicach Łodzi widziałem, że przeżyły bez większego uszczerbku, więc może u mnie jest coś nie tak.
Uściski przekazane!

Ula - no i oczywiście bardzo cieszę się, że poddałaś się iglakowemu szaleństwu :woohoo: Twoje zakupy na pewno nie wysuszą Ci działki, bo takie duże nie urosną. Nie tylko iglaki powodują takie efekt na działkach. Mam u siebie zakątek brzozowy i przyznam, że jest jeszcze gorzej. Sahara! A iglaste kulki zadziwią niejednego Twojego ogrodowego gościa :) Dopóki nie miałem ogrodu to świerk, czy sosna kojarzył mi się tylko i wyłącznie z wielgachnymi drzewami, a teraz? Kto nieobeznany z tematem uwierzy, że w Hanutkowie rośnie 160 świerków :lol:
Wujek Dobra Rada podpowiada, żeby nie przesadzać z kwaśną ziemią. Jeżeli w ogrodzie masz cokolwiek innego niż piasek plażowy to sadź! :)
A lubelskie szkółki kuszą :oops:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 08:12 #39209

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Opadające i rozkładające się igły z czasem i tak same zakwaszą podłoże.

Pawle, ślicznie wyglądają te orliki w dużej kępie. Oj, w tym roku przyroda na północy kraju mocno pozostaje w tyle. Tulipany, bzy czyli poprawnie lilaki już przekwitły. Nie cieszą już oczu jak u ciebie.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 08:13 #39212

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No widzisz a szkoda, że lokum gdzie nocowałam Gienię ma schody, bo bym Cię i na ten pobyt namawiała :)
No już mam zmiany w głowie naniesione, ale w stałe miejsca wysadze kulki dopiero po owocowaniu winorośli która - jeszcze jest. Jeszcze bo tę stara usunę, nowe winorośle sadzę w słonecznym miejscu bardziej na jesieni. Więc tam niby schowane i nie widoczne zdawałoby się z alejki działkowej kulki będą zdobiły nic innego jak taras przy mojej altance. Więc niby nie widoczne dla obcych z daleka ale pięknie zdobiące odpoczynek przy kawie lub pieleniu odwiedzających mnie gości. Znajdą miejsce pomiędzy oraz obok host

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Maj 2012 08:43 #39228

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Romku - i to jest najlepsza metoda na zakwaszanie ziemi ;) Wreszcie wszyscy mają dowód jaka kolosalna różnica jest w klimacie pomiędzy północą i południem. W tej chwili oceniam to na minimum trzy tygodnie. U mnie np dopiero zaczynają kwitnąć azalie, świerki kaukaskie dopiero rozchylają pączki, Białobok dopiero zaczął zrzucać skorupki z nowych przyrostów itd.

Ula - też żałuję, że mieszkaliśmy tak trochę w odosobnieniu, ale co zrobić. Przez to nie udało nam się załapać na wspólne zdjęcie! Ten domek nie był chyba do końca dobrym wyborem, bo owszem schodów nie było, ale ciepłej wody i ogrzewania także. A do tego palili tam w jakimś piecu takim świństwem, że nie dało się otworzyć okna. Jak spróbowaliśmy w niedzielę zjeść śniadanie na zewnątrz to po paru kęsach uciekaliśmy z talerzami do środka, bo tak śmierdzący dym walił :evil:
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2012 10:25 przez rispetto.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.426 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum