TEMAT: Mój ogród

Odp: Mój ogród 22 Sty 2013 13:34 #114060

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Śliczny kociak, mam nadzieję, że sprawia dużo przyjemności:)

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Mój ogród 22 Sty 2013 14:50 #114075

• zosiac
  • zosiac's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 83
Witaj Uleńko :) Łatek był dodatkowym magnesem,który nas do ogrodu przyciągał ale już go nie ma.Musieliśmy się do tego przyzwyczaić.Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiam.Zosia

Odp: Mój ogród 22 Sty 2013 19:42 #114165

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Dużo róż zamówiłaś ...to się dopiero zaczyna zobaczysz jak Cię wciągną bo co jedna to ładniejsza...z całego serca życzę sukcesów w uprawie..będziemy podglądać efekty ...

Odp: Mój ogród 22 Sty 2013 19:46 #114169

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Ula i Zosiu :hug: Trzeba przyznać, że zwierzęta w ogrodzie to piękny widok ;) pod warunkiem oczywiście , że współpracują i nie mam tu na myśli "pomocy "w przekopywaniu grządek :devil1: Moim osobistym zdaniem obecność łownego kota w ogrodzie jest nieoceniona :tongue2:

Wiesiu - i mnie ogarnął szał różanych zakupów - szczerze polecam na nudę zimowych wieczorów :wink4:

Alinko - dziękuję za życzenia :hug: Twoja przepiękna kolekcja jest dla mnie nieustającą inspiracją :thanks:
Ostatnio zmieniany: 22 Sty 2013 20:22 przez Margolka.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Odp: Mój ogród 22 Sty 2013 21:47 #114227

• koza
  • koza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 163
Hejka Gosiu!!!! :hearts:
Patrzę i podziwiam cudne zwierzaki!!!! No i roślinki!!! Rozbujałaś się w różach :) Ja w temacie różnym robię pas do wiosny. Zbyt wiele rok poprzedniej zimy nie przetrwało. Wiosna Dzieci uraczyły mnie nowymi ale co z nich będzie po tej zimie? Okopcowane, otuliną okryte, śniegowa pierzynka też swoje zrobi..... mam więc nadzieję :dance: :dance:
Ps. Będę wpadać, bo jest na co potrzeć!!!! I sporo podglądać!!
koza - ulka pozdrawia
U Kozy
Pusta miska - nakarm pieska!

Odp: Mój ogród 22 Sty 2013 22:26 #114266

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Uleczko - miło, że zajrzałaś :hug: Jak zauważyłaś ostatnio pasjonują mnie tematy różane :tongue2: Mam nadzieję, że podołam wyzwaniu i uda mi się stworzyć wymarzoną różankę.

Odp: Mój ogród 23 Sty 2013 09:52 #114368

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Małgosiu podcztuję Twój wątek, podczytuję ... nawet koty wczoraj zaczęłam oglądać :rotfl1:
Piękne to Twoje kocisko jest :hug:
Sukcesów różanych życzę i trafnych wyborów :) Wybrać spośród takiej obfitej oferty to jest sztuka nie lada :silly:

Odp: Mój ogród 23 Sty 2013 11:40 #114395

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu :hug: a ja u Ciebie koczuję w różanym, z notesem nieodłącznym :happy3:
Podziwiam Cię - w tak krótkim czasie zgromadziłaś imponującą kolekcję :woohoo: Pięknie je opisujesz :kiss3:
Ja zaczynam od tych najbardziej niezawodnych - inaczej mówiąc najbardziej tolerancyjnych na błędy w uprawie :happy3:
Zachwycające są te ciemne róże , które rosną u Ciebie np Rhapsody in Blue..Zapisana :wink4: Powinna się ładnie skomponować z moimi różowościami.

Odp: Mój ogród 24 Sty 2013 07:34 #114689

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
O Nostalgię nie musisz się mocno martwić. Rośnie u mnie od kilku lat-to znaczy, że potrafi naprawdę wiele znieść. Sypię jej solidny kopiec, a wiosną tnę. Kwitnie niezawodnie :)

Odp: Mój ogród 24 Sty 2013 10:17 #114725

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Margolciu, zaczynasz przygodę z różami :bravo: . New Dawn, oprócz kopca, zabezpieczam pędy, jak Daniela. W tym roku obwiązałam świerczyną. Jacqeline Du Pre mam od wiosny, żywotna piękna róża, ale to jej pierwsza zima u mnie.
Pamiętaj o dobrym starcie dla róż. Duży dół, obornik na dno...

:bye:
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Odp: Mój ogród 24 Sty 2013 11:27 #114756

• Roma
  • Roma's Avatar
Małgosiu- w 2011 roku i ja rozpoczęłam moją przygodę z różami mam ich około 25 odmian, mam nadzieję,że będzie ich więcej.W tym roku jeszcze nie zakupiłam żadnych, zrobię to chyba dopiero jesienią (brak kasy :( )Teraz jestem na etapie przeglądania i analiz.

Odp: Mój ogród 24 Sty 2013 13:51 #114809

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewka - uspokoiłaś mnie co do Nostalgii. Nie chciałabym jej stracić po pierwszej zimie.Z polecanych przez Ciebie zakupiłam także Rose de Resht. :kiss:

Kasiu - naoglądałam się tych wszystkich róż w Waszych ogrodach i postanowiłam sprawić sobie swoje :tongue2:
I teraz zgłębiam teorię - a czekam z utęsknieniem na ... :flower2: :flower2: :flower2:

Roma - skoro zaczęłaś dwa lata temu to znaczy , że masz już doświadczenia w zimowaniu :) Powiedz, jakie odmiany u Ciebie rosną najlepiej. 25 odmian to całkiem pokażna różanka :woohoo:

Odp: Mój ogród 24 Sty 2013 23:43 #115051

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Najporządniej zimujące róże to wymieniona już Rose de Resht, Therese Bugnet, Stanwell Perpetual, Mary Rose. Szczególnie Therese Bugnet lubię, bo nie wycięłam po zimie nic, wszystko żywe :)

Odp: Mój ogród 25 Sty 2013 09:18 #115136

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Gosiu zatem podejście metodyczne zastosowałaś do komponowania rózanki :bravo:
Ja zaś poszłam na żywioł, najpierw nabyłam te, które mnie zachwycały, potem kolejne :silly: a nareszcie nadszedł czas refleksji :think:
Wniosek jeden mi się nasunął, coż z tego, że krótko cięte, najważniejsze, że zimują i cieszą kwiatami :lol:

Odp: Mój ogród 25 Sty 2013 21:16 #115447

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Pamelko - taki mam okropny charakter , że wszystko analizuję , planuję ,zapisuję ....Zobaczymy jaki będzie efekt.
Jedno jest pewne - różane zakupy nadwątliły moje siły i ...finanse :tongue2:
Mam nadzieję, że Ewa , Marta i Daniela mnie pochwalą , bo zgodnie z ich sugestiami wybrałam
Comte de Chambord
Rose de Resht
Therese Bugnet
dodatkowo wpadły mi w oko
Alexander MacKenzie
Mozart
Moje Hammarberg
Reine des Violettes
Souvenir du D. Jamain
Rosarium Uetersen
ta ostatnia pod wpływem Alinki :hug:

Odp: Mój ogród 25 Sty 2013 21:22 #115451

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja tam Cię pochwalam :hug2: , ładnie się spisałaś :lol:
Szkoda, że masz daleko do Floribundy, bo odbiór osobisty nie nadwątla aż tak finansów :whistle: :happy3:

Odp: Mój ogród 25 Sty 2013 21:27 #115453

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś co zrobiłaś tym biednym literkom :club2: musiałam lecieć po szkło powiększające :happy3:
Dzięki Bogu, że mam daleko do F. , bo zapewne w krótkim czasie poszłabym z torbami... :tongue2:

Odp: Mój ogród 25 Sty 2013 21:54 #115472

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Margolciu :bravo: :)

A co do czytania maleńkich literek, to wystarczy nacisnąć jednocześnie [Ctrl +] (można kilka razy) i wszystko jest większe. :supr3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.545 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum