TEMAT: Mój ogród

Mój ogród 24 Lut 2013 19:43 #128653

• Roma
  • Roma's Avatar
Daniela wrote:

A ktoś by pomyślał, że życie ogrodnika jest nudne... a tu same pokusy dookoła. :rotfl1:
Tak sobie myślę, że szczególnie na pokusy narażony jest ogrodnik internetowy, często bywający na forum. :comp: :flower: ;)

Tak,tak Danielo, masz rację :wink2: jestem typowym przedstawicielem tego gatunku :rotfl1: :rotfl1: prawie wszystko kupuję przez internet a to czego się nie da ,kupuje mój skrzat :P Odkąd przeszłam na emeryturę, prawie wcale nie robię zakupów w realu.Szkoda mi mojego drogocennego czasu :devil1: :devil1:
Ostatnio zmieniany: 24 Lut 2013 19:45 przez Roma.

Zielone okna z estimeble.pl

Mój ogród 24 Lut 2013 22:17 #128730

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Nie mam sklepów ogrodniczych w okolicy, więc nic nie mogłabym kupić bez internetu. A już kupowanie róż, które są po prostu w Polsce niedostępne, byłoby po prostu niemożliwe :unsure: Najbardziej lubię historyczne :) Miałam także to szczęście, że nigdy jeszcze nie zostałam oszukana, a mam już sprawdzonych sprzedawców czy szkółki. Lubię jednak kupować na targach i mam nadzieję, że w w tym roku się wybierzemy.
Reklamacja u Wędrowskich polegała na tym, że otrzymałam po prostu zamawiany powojnik-kwitnący, więc na pewno bez pomyłki-i jeden gratis :) Nie musiałam odsyłać pomylonego, mimo że proponowałam. Nie wiem czy zawsze tak to przebiega, ale tak było w moim przypadku.

Mój ogród 25 Lut 2013 19:39 #129057

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Danielo :hug: święte słowa - forumowe pokusy straszliwe i bezwzględne /szczególnie dla portfela :devil1: /

Romciu :drink1: mam dokładnie tak samo / z wyjątkiem mojego M, dla którego każde zakupy są torturą - choć widok kursujących kurierów też go nie zachwyca :evil: Twój Skrzat - bezcenny :hug:

Ewka witamy w klubie :bye:
Muszę przyznać, że Wędrowscy wspaniale załatwiają relamacje :bravo: Reasumując - nie trzeba się wirtualnych zakupów obawiać ;)

Mój ogród 25 Lut 2013 21:32 #129105

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie tak wiele ich to kosztowało, a mają we mnie wierną klientkę ;)

Mój ogród 25 Lut 2013 23:33 #129159

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Też od nich kupowałam w zeszłym roku i do 4 sadzonek (klematisy) dostałam gratis wiciokrzew Auroreticulata, choć dopiero za 11 sadzonek miał być gratis. Wszystko zdrowe i to co zamawiałam. :)

Mój ogród 26 Lut 2013 08:42 #129208

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Też tam kupowałam co prawda nie powojniki ( ale to co otrzymałam na pewno jest zgodne odmianowo :P :P , bo to od razu w przypadku moich zakupów widać :P ) ........... zamówiłam tylko trzy pozycje , a i tak dostałam gratis wiciokrzew o kolorowych liściach ............. zakupy przez internet bardzo polubiłam , a jeszcze teraz gdy robi się na forum ściepkowe zakupy za granicą ( na które indywidualnie absolutnie bym sie nie poważyła ) ........... och wiosno przyjdź :hearts: :hearts:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Mój ogród 26 Lut 2013 18:28 #129382

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzięki dziewczyny za dobre wieści :hug: tym samym przypieczętowałam decyzję o zakupach u Clary_w. :drink1: Już ich lubię :) A teraz nakłaniam siostrę do wspólnych zakupów /11 sztuk i gratis :think: :devil1: /
A za oknem się porobiło :( Szkoda mówić /raczej pisać.../Po dwóch cudownych dniach dziś było ledwie dwa stopnie a obrzydliwy wiatr z deszczem uprzykrzał posępne popołudnie drwiąc w żywe oczy z moich marzeń o wiośnie :placze:

Mój ogród 26 Lut 2013 18:31 #129384

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Małgosiu, pochwal się koniecznie, jak już wybierzesz odmiany ;). Jestem ciekawa co zamówisz, a tym samym co będzie można podziwiać później na fotach :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Mój ogród 26 Lut 2013 19:52 #129415

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Też jestem bardzo ciekawa :) Przykra wiadomość, że części powojników już nie można kupić, może im się skończyły. Na przykład żadnego białego już nie mieli :(

Mój ogród 27 Lut 2013 08:23 #129555

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Stopniowo podczytuję :coffe: już mi się bardzo podoba.POZDRAWIAM. :search:

Mój ogród 27 Lut 2013 18:39 #129736

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
ewamaj66 wrote:
Też jestem bardzo ciekawa :) Przykra wiadomość, że części powojników już nie można kupić, może im się skończyły. Na przykład żadnego białego już nie mieli :(

No to wyrobiłem się z zakupami w ostatnim momencie-uff. :teach:

Mój ogród 05 Mar 2013 19:20 #131264

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Hej - zniknęła cała strona postów :think:

W takim razie jeszcze raz napiszę , że powojnikowe zakupy przeniesione na jesień. Mam nadzieję, że wtedy będą dostępne wszystkie odmiany , na których mi zależy .I oczywiście będę monitorować wszystkie promocje bo uwielbiam kupować okazyjnie :happy4:

Jeszcze raz witam u mnie Anetkę - bardzo lubię Twój śliczny ogródek.
Ewka i Dorcia :hug: w sumie dobrze, że mam dużo czasu na powojnikowe decyzje - wybiorę najlepsze :tongue2:
W tym sezonie królowymi będą oczywiście róże /o ile zechcą zakwtnąć :wink4: /

Paweł- ale się rozszalałeś z zakupami :woohoo: i róże i powojniki - będzie co u Ciebie oglądać :hug:

Z tego szczęścia wiosennego kilka fotek :wink4:
mikołajek agawolistny
P1040669.JPG

szałwia jerozolimska

P1040685.JPG

tawlina jarzębolistna "Sem"
P1040687.JPG
Ostatnio zmieniany: 05 Mar 2013 19:28 przez Margolka.

Mój ogród 06 Mar 2013 19:52 #131743

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj :bye:
ż przyjemnością pochodziłam po Twoim ogrodzie,ślicznie masz ;) hosty piekne :) piesio ładniutki :wink2: A i jaki oryginalny i ciekawy ten mikołajek agawolistny :wink2:

Mój ogród 06 Mar 2013 20:49 #131786

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A cóż to takiego ta szałwia jerozolimska :ohmy: ?
W życiu o takiej nie słyszałam, a wszelkie szałwie uwielbiam :P . Poproszę o więcej informacji i fotek :silly:

Mój ogród 06 Mar 2013 23:24 #131883

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Miałam żeleżnika ,ale nie chciał u mnie kwitnąć ,wiec dałam go koleżance .U niej bez problemu zakwitł .Uwielbiam szałwie muszkatołową i mam nadzieję ,ze w tym roku zakwitnie ,bo miałam ją na korytarzu .Gdybym wiedziała ,ze bedzie taka łagodna zima zostawiłabym ja w ogródku
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Mój ogród 07 Mar 2013 03:06 #131908

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Margolka wrote:
Paweł- ale się rozszalałeś z zakupami :woohoo: i róże i powojniki - będzie co u Ciebie oglądać :hug:

Witaj Małgosiu,to nie wszystko u pana Marka zamówiłem jeszcze byliny, a dziś czeka mnie dostawa kory i ziemi :happy-old: .

Mój ogród 07 Mar 2013 08:32 #131950

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Aniu w moim ogrodzie :hug: Mikołajek agawolistny spodobał mi się dlatego , że jest zimozielony - i obecnie gdy rabatki są prawie puste wykorzystuje brak konkurencji i pręży się na swoim stanowisku :wink4: Ma ładne rozety zdrowych zielonych liści .Jego kwitnienie nie jest jakieś rewelacyjne ale ...ciekawe.O wiele ładniej prezentuje się mikołajek płaskolistny. Pięknie kwitnie na niebiesko.W tamtym roku miałam kilka samosiejek - jeśli w tym się pokażą nowe - chętnie je na coś wymienię.

Martunia :bye: jak już Jadzia wspomniała to żeleżniak - roślina popularna podobno w Anglii. Mam ją od dwóch sezonów - niestety nie kwitła jeszcze.Po zimie ładnie wygląda.Młode listeczki jasno zielone , szybciutko przyrasta.Aaa..kwitnie na żółto :devil1:

Jadziu - jak to się stało, że u koleżanki zakwitła?Posadziła ją na innym stanowisku?Mam nadzieję że w tym roku zaszczyci mnie kwiatami :think:

Paweł - widzę, że ostro wziąłeś się za ogród :bravo: Kora i ziemia też by mi się przydała :supr: Na razie krety "dorobiły "mi ziemi więc trochę podsypię niektóre rabatki :devil1: Pan Marek też w tym roku coś do mnie wyśle.Będą to same bodziszki :wink4:

A oto mój trawnik przed grabieniem :jeez: za to z kretówkami
P1040664.JPG
Ostatnio zmieniany: 07 Mar 2013 08:40 przez Margolka.

Mój ogród 07 Mar 2013 08:46 #131955

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Przyznam szczerze, ze pierwszy raz słyszę o mikołajku agawolistnym i płaskolistnym. U mnie rośnie tylko nadmorski. Agawolistny oryginalnie wygląda, ciekawa jestem jak wyglądaja kwiaty? :think:
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.618 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum