TEMAT: Mój kawałek świata

Mój kawałek świata 11 Lis 2013 00:51 #203715

• Roma
  • Roma's Avatar
Iwuś-u mnie kalina także zaczyna pomaleńku kwitnąć a róże u Ciebie :eek3: toż to szok :thanks:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Mój kawałek świata 11 Lis 2013 08:47 #203730

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Dzisiejszy dzień - to bonus - czyli te kilkanaście godzin więcej w domu. Mam zamiar zgorszyć sąsiadów i w ten świąteczny dzień pogrzebać sobie w ogrodzie. Za oknem 9 stopni i częściowo zachmurzone niebo ale do pracy taka właśnie pogoda najlepsza. Chcę "odzyskiwać" ze ścieżki ziemię zdatna do kopczykowania róż, bo to już może zdarzyć się lada moment. Jakieś opady deszczu ze śniegiem zapowiadają w tym tygodniu, a na następny już przymrozki.

No to poranna kawa dopita i do dzieła :ouch:
Ostatnio zmieniany: 12 Lis 2013 08:46 przez iwa27.

Mój kawałek świata 11 Lis 2013 12:01 #203765

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Walcz, walcz! U mnie już tylko cztery stopnie (dobrze i tak, że na plusie)... to cztery (nomen omen) litery w domku pogrzeję...
Trochę mi szkoda, bo napaliłam się jak łysy na suchary :drool: na szyszki sosnowe do robienia ozdób, a tu jakoś nie za bardzo aura sprzyja wycieczce do lasku (no i gdzie ja właściwie mam najbliższy las sosnowy? :think: :silly: )
Pozdrawiam - Gosia

Mój kawałek świata 11 Lis 2013 19:45 #203878

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Zadziwiający kolorek u Hansestadt Rostock, moja nigdy takiego rumieńca różowego nie łapała, może to kwestia temperatury?
Zadziwiająca róża też zadziwiająca... ;) Candlelight... Podobna bardzo w intensywniejszej odsłonie kolorystycznej, ale czy ona aż tak blednie... :think:

Mój kawałek świata 25 Lis 2013 22:33 #206609

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Iwcia a tak na marginesie wracając do tej Twojej zmiennej róży to może zobacz . Mogę sie mylić ale w pewnym stadium bardzo mi ją przypomina .Ależ pięknie kwitną te twoje różyce :thanks:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2
Ostatnio zmieniany: 25 Lis 2013 22:34 przez jagoda5214.

Mój kawałek świata 01 Gru 2013 21:45 #207629

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto myślę, że ten kolorek u HR związany jest z tym, że już tak zimno było. Długo mnie jeszcze cieszyła kwiatami, aż w ubiegłym tygodniu przed usypaniem kopczyka trafiły do wazonu wraz z Cubaną, Alexandrem i Flamenko
IMG_8127.JPG

Jadziu sama nie wiem. Podobna, ale do Candlelight też podobna. Teraz przychodzi czas kiedy będę mogła więcej czasu poświęcić na przeglądanie stronek różanych. Chociaż ostatnio jakoś wolę spędzać wolny czas z książką lub na zabawie z psem

Mój kawałek świata 01 Gru 2013 21:59 #207635

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Warto posiedzieć trochę nad fotkami jeśli chcesz znać na prawdę nazwę różyczki .Moich paru NN nie chce mi się identyfikować ,bo może by się na mnie pogniewały i przestały kwitnąć ;) Piękny pachnący bukiecik
Jadzia

Mój kawałek świata 01 Gru 2013 21:59 #207636

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
No taki bukiet róż o tej porze roku to dopiero coś! Coś niezwykłego! ;)
A nie może to być książka o różach! ;)

Mój kawałek świata 01 Gru 2013 22:42 #207645

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto - u chachałam się jak norka :rotfl1: Czytam teraz Atlas chmur i trudno mi się jest od niej oderwać nawet dla róż :funnyface:

Jadziu no właśnie - czy to ważne jak się zwie, ważne żeby kwitła nadal tak pięknie :flower2:

Powinnam już iść spać, ale jakoś nie bierze mnie senność - jak co tydzień w niedzielny wieczór - oszukuję czas B)

Mój kawałek świata 04 Sty 2014 19:32 #212557

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Też jestem zdania, że nie jest ważna nazwa. Pięknie kwitnienie, to jest to!!!!

Mój kawałek świata 05 Sty 2014 22:08 #212871

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim, choć dziś to powinnam życzyć radosnych Trzech Króli :P

Czy u was też jest tak ciepło. Z jednej strony - super - zaoszczędzimy na ogrzewaniu, ale z drugiej jak patrzę na ogród to strach mnie bierze. Róże wypuszczają listki, a są i takie które nie przestały kwitnąć :blink: oto niejaka Flamenko
IMG_8233.JPG

IMG_8221.JPG

Pogoda taka, że aż ręce rwą się do roboty :ouch: to się wzięłam i przygotowałam teren pod kamienną ścieżkę, a potem jeszcze oplewiłam kawałek rabaty, o która latem miałam najmniejsze staranie i teraz to można było nadgonić.

W ogrodzie - no cóż nadal kwitnie kalina
IMG_8223.JPG

a w domu zamieszkał nowy anioł
IMG_8214.JPG

Mój kawałek świata 13 Sty 2014 18:55 #215045

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Pięknisty ten janioł Iwonko , a niejaka Flamenco jest niezniszczalna jak widzę :woohoo: .Ja na razie nic nie robię w ogródku chyba ,że fotki dla upamiętnienia onej pogody .Jak tam cuchnący czy też pokazał kwiaty
Jadzia

Mój kawałek świata 13 Lut 2014 09:02 #224021

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Iwonka pojawiłaś się tu i tam ;) to myślałam, ze i u siebie w wątku.
Nadawaj z tego łóżeczka :hug: mam nadzieję, że już lepiej nieco :hug:
Za tę wiadomość podziękował(a): iwa27

Mój kawałek świata 13 Lut 2014 09:34 #224024

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Też zdrowia życzę :hug: Nowy avatar :woohoo: Szkoda, że taki malutki widoczek :think: ja ślepak jestem :rotfl1:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Mój kawałek świata 13 Lut 2014 11:30 #224049

• Roma
  • Roma's Avatar
Życzę zdrówka i proszę o nadrobienie zaległości bo niebawem wiosna i znowu nie będzie czasu.

Mój kawałek świata 13 Lut 2014 13:43 #224068

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu, Marysiu i Romciu :hug: Bardzo dziękuje dziewczyny za życzenia i pamięć :hug:

Niestety lepiej nie jest. Nie wiem co się dzieje bo ja zazwyczaj szybko wracam do zdrowa - wiecie na mnie jak na psie. A tym razem jakoś tak długo mnie trzyma. Nic tylko starość :happy-old:

Postanowiłam najpierw nadrobić zaległości i poodwiedzać zaprzyjaźnione ogrody. U mnie nie pisałam bo cóz tu pisać. Śnieg leżał może z 5 dni i to jakieś 20 cm w porywach. Akurat w tym czasie Sarusia z naszym synem była u nas na feriach. O sankach niestety nie było mowy bo śniegu za mało
IMG_8285.JPG

Od początku lutego cieplutko, czasami w nocy spada temperatura do - 3, a w ciągu dnia to potrafi być i +10. Szaleństwo :sick: Bardzo się martwię o rośliny w ogrodzie, bo one gramolą się z ziemi, a jak nagle przyjdzie mróz to co wtedy :blink:

Sikorki też nie odwiedzają mojego ogrodu mimo, że wysoko na drzewach wiszą kule z smalcem i ziarenkami. Dziś patrzyłam przez okno - masa wróbli, ale sikorek niet - dlaczego? Może za ciepło. W nocy słyszałam krzyk dzikich gęsi nad nami. Ciekawe w którą stronę leciały.

Chcę sobie kupić derenia jadalnego, więc na rzaie :bye: idę poszukać coś ciekawego :comp:

Mój kawałek świata 13 Lut 2014 21:20 #224211

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Gęsi leciały we właściwą stronę ;) , no w tę, co zwykle na wiosnę latają.. :lol:
Zima nie wróci, mrozu nie będzie, dobrze będzie! :lol:
Zdrowiej, bo lada moment trzeba się do roboty brać!
Według mnie ciekawe derenia jadalne są trzy... Variegata, Tricolor i Aurea! :rotfl1:

Mój kawałek świata 14 Lut 2014 11:32 #224332

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Iwonko :bye:
Przyszłam,zapytać jak tak zrówko??
Mam nadieję,że sie nie dajesz i z łóżka już wstałaś,wszystkiego dobrego kochana :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.572 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum