TEMAT: Ogrodowe pasje Gosi.

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 26 Sty 2013 14:01 #115686

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Romciu, ja oczywiście nie chcę być złym prorokiem, ale przy takiej okrywie śnieżnej doniczki mogą wcale nie stanowić ochrony dla roślin, a wręcz być michą smacznego jadła. Wiele razy spotkałam się z opiniami jak to nornice pięknie wyżarły zawartość koszy, czy donic zagłębionych w ziemi. :wink4:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 26 Sty 2013 17:25 #115751

• Roma
  • Roma's Avatar
Gosia- nie dobijaj mnie :( bo teraz będę się modlić aby jak najszybciej odtajało coby sprawdzić zawartość donic. :flower:

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 27 Sty 2013 13:31 #115958

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Gosiu :)
Pozwól,że tutaj złożę Ci życzenia urodzinowe :P .
Wszystkiego najlepszego!
A wiesz ,że jesteśmy z tego samego rocznika?

Ciekawa jestem bardzo Twojego ogrodu wiosną...
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 27 Sty 2013 14:02 #115966

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
Magdo ślicznie dziękuję, miło widzieć równolatkę. :wink4: Zapraszam częściej. :flower2:
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 27 Sty 2013 15:27 #115994

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Oj, przegapiłam :jeez: :club2: .
Gosiu, spełnienia marzeń. Mnóstwo sukcesów życiowych i ogrodowych :garden1: . I już nigdy więcej takich sensacji jak w ostatnim czasie :hammer: .
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2013 15:28 przez Edyta.

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 27 Sty 2013 16:31 #116014

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Gosiu, Wszystkiego Najlepszego!
Życzę samych sukcesów i nieustającej pasji ogrodniczej. :flower2:
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 27 Sty 2013 16:36 #116019

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
Małgosiu, Edytko, dziękuję. :kiss3:
Ogrodowych pasji Gosi

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 27 Sty 2013 19:05 #116087

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Witaj Gosiu zostawiam chociaż ślad , że tu jestem :hug:

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 28 Sty 2013 17:12 #116353

• Poll
  • Poll's Avatar
Wpadłam zobaczyc kuklika zwisłego a tu figa z makiem. :club2:
dziewczyny... biorąc pod uwagę naszą płeć, wszystkie jesteśmy z jednego rocznika... 1994, jak mniemam? :funnyface:

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 16:14 #116720

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
Małgosiu dziękuję, że mnie odwiedzasz, ja też jestem częstymn gościem u Ciebie. :wink4:

Pollinko najmocniej przepraszam :hearts: , ale po napisaniu u Ciebie jakieś problemy z komputerem mnie nawiedziły. Już się poprawiam i wklejam zaległe zdjęcia. :wink4:

Geum rivale

Ogrodowych pasji Gosi

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 18:37 #116767

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Przyleciałam zobaczyć kuklika i okazało się, że spóźniłam się na imprezę :oops:

:flower1: Wszystkiego najlepszego Gosiu, Wielu nie tylko ogrodowych radości :flower1:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 29 Sty 2013 18:38 przez piku.

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 19:27 #116793

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Witaj Gosiu. Piękne zdjęcia kuklika. Kiedyś też go miałam, niestety przegrał z nowym płotem. Wracając do tematu nornic to są na mojej nowej działce w truskawkach i zupełnie nie wiem co z nimi robić, bo całe poletko truskawek nawiozłyśmy kompostem, a one( nornice) to uwielbiają. :think:
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 20:34 #116818

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Pięknie portretujesz rośliny Gosiu :hug: Makro kuklika mistrzowskie :bravo:

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 21:39 #116855

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Kuklik bardzo mi się podoba. Nie znałam raczej tej rośliny.
:)

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 22:01 #116871

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Ładny ten zwisły :) ja mam tylko zwykłego szkarłatnego.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 29 Sty 2013 22:13 #116880

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka! :)
Gosiu, zdaje się że kuklik rządzi! :wink4: :rotfl1:
Pozdrówka życzące zdrówka ( i przy okazji wszystkiego wymarzonego :kiss3: )
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 30 Sty 2013 11:16 #116983

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
Wiesiu, dziękuję prześlicznie. :kiss3:

Marto zupełnie nie wiem jak Ci pomóc, sama do tej pory nie podejmowałam walki z tymi gryzoniami, jedynie starałam się zniechęcić ich do spacerów po moich rabatach za pomocą podlewania różnymi wykonanymi przez siebie specifikami zapachowymi. Ponadto dobrym odstraszaczem tych szkodników jest moja Lena, która z lubością je wyłapuje nie niszcząc przy tym roślin, co całą rodzinę wprowadza w osłupienie jak jej się to udaje, że kopie dołki akurat tam, gdzie nie ma żadnej rośliny, przy czym przestrzenie wolne od roślin to czasem kilka centymetrów jedna od drugiej. Nawet nie łamie wyższych bylin. :think:

Małgosiu z tym portretowaniem to czasem jest zabawnie. Dobrze, że posesję mam obsadzoną wysokim i zwartym żywopłotem, bo sąsiedzi mieliby ubaw widząc mnie czołgającą się po ziemi byle tylko mikruska sfocić w pełnej okazałości. A warunki glebowe różne, czasem po deszczu zmuszona jestem legnąć w kałużę by zrobić odpowiednie zdjęcie. :wink4: :rotfl1:

Danielko znałaś, znałaś, oglądałaś ją już w moim ogrodzie. Widać jednak nie była na tyle atrakcyjna dla Ciebie by zapaść Ci w pamięci. Tak to już jest jak pewne rośliny nie leżą nam na sercu. Przykład, w ogrodzie mam kilkadziesiąt odmian lilii w zwartych grupach, Edytka jakoś ich nie zauważyła przy żadnej wizycie, mimo wydawałoby się dokładnej lustracji rabat. :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Piotrze, to dziwne, bo wedle moich zapisków wysyłałam Ci sadzonkę tegoż kuklika. :wink4:

Tabaazelko miłą niespodziankę mi sprawiłaś swoją wizytą mam nadzieję częściej Cię u siebie widywać. :wink4: Dziękuję za miłe pozdrowienia. :kiss3:

No i tu powinny nastąpić zdjęcia zapowiedziane w Jędrzejówce, ale zdjęcia zgrane na płytę, a komputer znów nie widzi dysku, i znów muszę czekać na syna aż pogrzebie w Biosie. :oops: Tak czułam u Pollinki, że powinnam ugryźć się w język, a raczej w paluszki. :wink4: :happy:
Ogrodowych pasji Gosi

Odp: Ogrodowe pasje Gosi. 30 Sty 2013 13:43 #117040

• d_jola
  • d_jola's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5
Ślicznie u Ciebie :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.672 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum