TEMAT: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 00:16 #25188

  • kasik 69
  • kasik 69's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 741
  • Otrzymane dziękuję: 1335
Cukierkowa(podaj swoje imię proszę) a to mięso jakie,bo chyba nie wieprzowe?
Reszta tak jak Kasia pisała-podwieczorek białka,a do kolacji warzywa na parze :)
A jak robisz sos pomidorowy?
Ostatnio zmieniany: 15 Kwi 2012 00:18 przez kasik 69.
Temat został zablokowany.


Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 12:27 #25321

  • Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 824
  • Otrzymane dziękuję: 79
Cukierkowa, już się tak nie patelniuj :silly: Ja smażę kotlety mielone z mięsa drobiowego - tj. z indyka - bez bułki tartej i bez tłuszczu. Trudne to nieco, bo z indyczego mało się wytapia i tak na "suchej" właściwie patelni smażę, ale jakoś sobie radzę, czego się nie robi dla urozmaicenia :)
Sos pomidorowy to z pomidorów z puszki? Prościej byłoby polac warzywa oliwą, ale wiem, że czasem chce się czegoś innego. Będzie dobrze, ja na początku bardziej błądziłam :jeez:
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 12:28 #25322

  • Teddy Blue
  • Teddy Blue's Avatar
Dziś na wadze równe 2 kilo mniej :)

Alu mam pytanie: czy do obiadu mogę zjeść krokodylka ?(ogórek konserwowy w zalewie z octu i oleju doprawiony czosnkiem i chilli)
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 12:34 #25325

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Kasia1972 wrote:
Ja smażę kotlety mielone z mięsa drobiowego - tj. z indyka - bez bułki tartej i bez tłuszczu. Trudne to nieco, bo z indyczego mało się wytapia i tak na "suchej" właściwie patelni smażę,
Jeżeli po włożeniu kotletów na patelnię od razu przykryjesz ją szczelną pokrywką to się zdziwisz ile tłuszczu się wytopi, który można spokojnie zjeść. A jak zmnieszysz trochę gaz to zobaczysz, że i woda się znajdzie i kotlety "dojdą", bo się uparuję.
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 12:36 #25327

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Kasia1972 wrote:
Sos pomidorowy to z pomidorów z puszki? Prościej byłoby polac warzywa oliwą, ale wiem, że czasem chce się czegoś innego.
Warzywa muszą być polane oliwą niezależnie od sosu.
Poza tym koleżanka nie jest na etapie, żeby jej się chciało czasem czegoś innego, gdyż ona jeszcze nawet nie zaczęła. :lol: :lol:
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 12:39 #25329

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Teddy Blue wrote:
Dziś na wadze równe 2 kilo mniej :)

Alu mam pytanie: czy do obiadu mogę zjeść krokodylka ?(ogórek konserwowy w zalewie z octu i oleju doprawiony czosnkiem i chilli)

Gratuluję :)

Czytałaś zasady? Widziałaś gdzieś, żeby bylo coś o ogórkach konserwowych?
Każda zalewa octowa jest z cukrem.
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 13:15 #25354

  • Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 824
  • Otrzymane dziękuję: 79
Kokolidku - dzięki! Prawdę mówiąc, nie pomyślałam,żeby patelnię przykryc... w sumie to świetny pomysł!
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 13:26 #25359

  • Teddy Blue
  • Teddy Blue's Avatar
AluTak, czytałam zasady i nie widziałam nic na temat ogórkow konserwowych ale chyba niemożliwością jest opisanie wszystkich produktów na forum, dlatego też wolałam się upewnić. Kto pyta nie błądzi.
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 13:47 #25371

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Teddy Blue wrote:
ale chyba niemożliwością jest opisanie wszystkich produktów na forum,
:) A ja sądziłam, że mnie się udało - wskazałam wszystkie produkty, które wolno jeść.
Jeżeli czegoś nie ma - to znaczy, że jest to niedozwolone.
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 14:08 #25384

  • kasik 69
  • kasik 69's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 741
  • Otrzymane dziękuję: 1335
Jeśli te krokodylki to coś jak moje ogórki chili,a tak podejrzewam,to w tej zalewie cukru jest baaardzo dużo.
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 20:00 #25624

  • rozalka
  • rozalka's Avatar
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Posty: 114
  • Otrzymane dziękuję: 105
kokolidek wrote:
Kasia1972 wrote:
Ja smażę kotlety mielone z mięsa drobiowego - tj. z indyka - bez bułki tartej i bez tłuszczu. Trudne to nieco, bo z indyczego mało się wytapia i tak na "suchej" właściwie patelni smażę,
Jeżeli po włożeniu kotletów na patelnię od razu przykryjesz ją szczelną pokrywką to się zdziwisz ile tłuszczu się wytopi, który można spokojnie zjeść. A jak zmnieszysz trochę gaz to zobaczysz, że i woda się znajdzie i kotlety "dojdą", bo się uparuję.
Ja na razie przerzuciłam się na mielone pieczone na blaszce,oczywiście są beż bułki. :P
Pozdrawiam Ania
Ogród Rozalki
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 20:16 #25644

  • r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 7727
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A mi jak się nie chce robić kotletów, to po prostu podsmażam na suchej patelni mielonkę indyczą, potem podlewam troszkę wodą i przykrywam. Dusi się kilka minut i już gotowe :P
Problem w tym, że moja córka mi wyżera z talerza :rotfl1: :hammer: , a wcześniej zarzeka się, że nie będzie jadła, bo nie jest głodna :rotfl1:
Muszę tu dodać, że ona generalnie jest wybrednym niejadkiem, więc to musi być rarytas :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 20:22 #25648

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
markita wrote:
Muszę tu dodać, że ona generalnie jest wybrednym niejadkiem, więc to musi być rarytas :rotfl1:
Bo to jest rarytas, a obiad mam w 15 minut :lol:
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 21:28 #25721

  • ¢υкιєякσωα
  • ¢υкιєякσωα's Avatar
kasik 69 napisał:
Cukierkowa (podaj swoje imię proszę)

Na imię mam Wiktoria ;)
A co do mięsa to drobiowe :whistle: Dzięki za rady ;)
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 21:32 #25723

  • ¢υкιєякσωα
  • ¢υкιєякσωα's Avatar
Kasia 1972 : Dzięki! Sos pomidorowy tak jak myślałaś robię z pomidorków z puszki i do tego przyprawy zgodnie z zasadami tylko pieprz i sól ;)
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 21:36 #25727

  • ¢υкιєякσωα
  • ¢υкιєякσωα's Avatar
Moje wyniki:
14.04 48,1 (waga wyjściowa)
15.04 47,1

Wiem, że pewnie się ździwicie, że tak mało ważę, ale jestem niźutka (150cm)
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 21:40 #25731

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Wiktorio - wydaje mi się, że musiałaś się źle zważyć, bo cały kilogram różnicy przy takiej wadze to raczej niemożliwe. :)
Temat został zablokowany.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 15 Kwi 2012 23:03 #25830

  • ¢υкιєякσωα
  • ¢υкιєякσωα's Avatar
A jednak ;)
Temat został zablokowany.


Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: pszczelarz5
Wygenerowano w 0.744 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum