TEMAT: <ID> Elki foliak, warzywa i zioła
Elki foliak, warzywa i zioła 02 Maj 2014 20:09 #251196
| 
 | 
| 
		Elki foliak, warzywa i zioła Pozdrawiam cieplutko | 

Zielone okna z estimeble.pl
Elki foliak, warzywa i zioła 03 Maj 2014 02:47 #251449
| 
 | 
Elki foliak, warzywa i zioła 03 Maj 2014 10:27 #251597
| 
 | 
| 
		Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia Ogrodowych pasji Gosi Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody. | 
Elki foliak, warzywa i zioła 03 Maj 2014 22:56 #252279
| 
 | 
|  | 
Elki foliak, warzywa i zioła 05 Maj 2014 19:35 #253491
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 07 Maj 2014 06:46 #254337
| 
 | 
|  | 
Elki foliak, warzywa i zioła 07 Maj 2014 09:14 #254398
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 07 Maj 2014 11:13 #254462
| 
 | 
|  | 
Elki foliak, warzywa i zioła 09 Maj 2014 10:52 #255704
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 09 Maj 2014 17:55 #255848
| 
 | 
| 
		pozdrawiam Bożena	 | 
Elki foliak, warzywa i zioła 09 Maj 2014 19:21 #255881
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 11 Maj 2014 07:11 #256680
| 
 | 
| 
		pozdrawiam Dorota                                                                      www.forumogrodniczeoaza.pl/index.php/for...ce-dopiero-sie-pisze	 | 
Elki foliak, warzywa i zioła 15 Maj 2014 12:47 #259410
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 16 Maj 2014 06:00 #259737
| 
 | 
| 
		pozdrawiam Dorota                                                                      www.forumogrodniczeoaza.pl/index.php/for...ce-dopiero-sie-pisze	 | 
Elki foliak, warzywa i zioła 16 Maj 2014 10:09 #259831
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 16 Maj 2014 21:34 #260155
| 
 | 
|  | 
Elki foliak, warzywa i zioła 17 Maj 2014 17:27 #260553
| 
 | 
| 
Elki foliak, warzywa i zioła 17 Maj 2014 22:07 #260717
| 
 | 
|  | 

Zielone okna z estimeble.pl
 Forum Ogrodnicze Oaza
Forum Ogrodnicze Oaza 

to tylko zdjęcia i aż tak cudnie nie jest nie mniej mi się bardzo podoba , pewnie dlatego , że to moje
 to tylko zdjęcia i aż tak cudnie nie jest nie mniej mi się bardzo podoba , pewnie dlatego , że to moje   W ogrodzie koło domu rosną ponad 100 letnie jabłonie i brzozy , 30 -stu kilku letnie świerki , sosny ,dąb , buk i trochę młokosów
 W ogrodzie koło domu rosną ponad 100 letnie jabłonie i brzozy , 30 -stu kilku letnie świerki , sosny ,dąb , buk i trochę młokosów   tu właśnie mam rabatki hostowe .
 tu właśnie mam rabatki hostowe . Mój M kiedyś też się buntował ale to było kiedyś
 Mój M kiedyś też się buntował ale to było kiedyś   Nie wiem jaką pogodę zafunduje nam ten rok , póki co totalna porażka , co najmniej do 20 maja noce poniżej 10 stopni
 Nie wiem jaką pogodę zafunduje nam ten rok , póki co totalna porażka , co najmniej do 20 maja noce poniżej 10 stopni   nie ma szansy na wysadzenie rozsady w foliaku więc i Ty swojej nie wysadzisz do gruntu . Jak chcesz coś zebrać nie sadź za gęsto i zrób zadaszenie . Rzodkiewka pod folią z pierwszego wysiewu po woli znika a już w kolejce czeka drugi rzut też w foliaku
 nie ma szansy na wysadzenie rozsady w foliaku więc i Ty swojej nie wysadzisz do gruntu . Jak chcesz coś zebrać nie sadź za gęsto i zrób zadaszenie . Rzodkiewka pod folią z pierwszego wysiewu po woli znika a już w kolejce czeka drugi rzut też w foliaku   w warzywniku powschodziła 3 tura więc na razie siać nie muszę może za jakiś tydzień lub dwa
 w warzywniku powschodziła 3 tura więc na razie siać nie muszę może za jakiś tydzień lub dwa   Ogórki wczoraj wysiane w kubeczki , czekam na wschody za to od dzisiaj zacznę się martwić i to tak na poważnie o sadzonki pomidorów , większość zapączkowane
 Ogórki wczoraj wysiane w kubeczki , czekam na wschody za to od dzisiaj zacznę się martwić i to tak na poważnie o sadzonki pomidorów , większość zapączkowane  

Też nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzywnika i u mnie stanowi on większą część ogrodu. I u mnie, podobnie jak u Ciebie też cały ogród jest organiczny.
 Też nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzywnika i u mnie stanowi on większą część ogrodu. I u mnie, podobnie jak u Ciebie też cały ogród jest organiczny.
 Warzywnik to podstawa , bez niego ani rusz , ciekawa jestem Twojego tylko z tym czasem krucho
 Warzywnik to podstawa , bez niego ani rusz , ciekawa jestem Twojego tylko z tym czasem krucho   jak się chce coś mieć to trzeba sobie popracować , nic za darmo
 jak się chce coś mieć to trzeba sobie popracować , nic za darmo   nie było żadnego podkiełkowania , od razu poszły do ziemi i już są , wschody równiutkie , żadnych maruderów
 nie było żadnego podkiełkowania , od razu poszły do ziemi i już są , wschody równiutkie , żadnych maruderów  

Wiem to doskonale, bo ogród koło domu moich rodziców pozbawiony 20 letniej jabłoni i śliwy zrobił się bezbronnie goły
 Wiem to doskonale, bo ogród koło domu moich rodziców pozbawiony 20 letniej jabłoni i śliwy zrobił się bezbronnie goły  Podziwiam też pomidorki, wszystkie równiutkie, z grubymi łodyżkami, pięknie podpisane, istne dzieło sztuki
  Podziwiam też pomidorki, wszystkie równiutkie, z grubymi łodyżkami, pięknie podpisane, istne dzieło sztuki  

a i pracy w nim masz sporo
 a i pracy w nim masz sporo   rozsada pomidorów i papryk bardzo ładna.
 rozsada pomidorów i papryk bardzo ładna.	
 wypatrzyłam Twoje cudne królestwo ....i spaceruje sobie
  wypatrzyłam Twoje cudne królestwo ....i spaceruje sobie   
	 Poniedziałek dwa opryski Ow /oktanem wapna/ wtorek jeden + drugi oprysk fosforem i nie uwierzycie , na pomidorach brak śladów po przejściach
 Poniedziałek dwa opryski Ow /oktanem wapna/ wtorek jeden + drugi oprysk fosforem i nie uwierzycie , na pomidorach brak śladów po przejściach   za rok albo pół znajdę , wtedy sobie powspominam póki co musicie uwierzyć na słowo
 za rok albo pół znajdę , wtedy sobie powspominam póki co musicie uwierzyć na słowo   pomidory jeden w jeden wyglądały jak po całkowitym zwiędnięciu , krzaczki bez życia leżały na ziemi . Zdjęcia zawartości foliaka oraz warzywnika oraz rabatek z ziołami dopiero aż mnie podłączą do sieci, na razie komórka leży bezczynna , zachciało mi się cudów dziwów to se muszę poczekać
 pomidory jeden w jeden wyglądały jak po całkowitym zwiędnięciu , krzaczki bez życia leżały na ziemi . Zdjęcia zawartości foliaka oraz warzywnika oraz rabatek z ziołami dopiero aż mnie podłączą do sieci, na razie komórka leży bezczynna , zachciało mi się cudów dziwów to se muszę poczekać   jakbym nie miała innych problemów albo na nudę narzekała
 jakbym nie miała innych problemów albo na nudę narzekała   no bo co innego podlewanie roślin dla lepszego wzrostu a co innego zwalczanie chorób . Teraz z perspektywy kilku oprysków jest zachwycony efektem .Mamy jedną kilkuletnią gruszkę która co roku chorowała , w tym też zaczęła ale od chwili oprysków zmiany chorobowe widać tylko na pierwszych liściach , nowe przyrosty zdrowiutkie i to go przekonało do skuteczności pokrzywy w walce z chorobami drzew
 no bo co innego podlewanie roślin dla lepszego wzrostu a co innego zwalczanie chorób . Teraz z perspektywy kilku oprysków jest zachwycony efektem .Mamy jedną kilkuletnią gruszkę która co roku chorowała , w tym też zaczęła ale od chwili oprysków zmiany chorobowe widać tylko na pierwszych liściach , nowe przyrosty zdrowiutkie i to go przekonało do skuteczności pokrzywy w walce z chorobami drzew   Wieczorem poinformowałam go , że dzisiaj ponownie zamierzam opryskać brzoskwinię która jako jedyna ma kędzierzawość , wygląda beznadziejnie a on mi przypomniał o konieczności oprysku kilku drzewek poza ogrodzeniem , no proszę
 Wieczorem poinformowałam go , że dzisiaj ponownie zamierzam opryskać brzoskwinię która jako jedyna ma kędzierzawość , wygląda beznadziejnie a on mi przypomniał o konieczności oprysku kilku drzewek poza ogrodzeniem , no proszę  

Ostatnio w sklepie widziałam też miętę pomarańczową, ale po degustacji zrezygnowałam z kupna
  Ostatnio w sklepie widziałam też miętę pomarańczową, ale po degustacji zrezygnowałam z kupna