Kochani
Nie spodziewałam się tak wspaniałego odzewu w zakresie dyniowych chciejstw
, który, nie ukrywam - bardzo mnie cieszy i który zaistniał w głównej mierze dzięki Wam
Szczególne podziękowania należą się
Emalii i Nusi – za bezcenny wkład w postaci informacji na temat tajników uprawianych odmian, za chęć podzielenia się z nami własnym doświadczeniem, oraz za wszystkie uwagi dotyczące funkcjonowania wątku i kwestii wysyłki nasion.
Wszystkim pozostałym uczestnikom Straganiku serdecznie dziękuję za zainteresowanie dyniową akcją i zaoferowanie własnych zbiorów
Romuś – spróbujmy pozostawić nasz Straganik w Warzywniku – po zakończonej akcji wymiany nasion podejmiesz ostateczną decyzję, a póki co dziękuję za powrót do „źródeł „
Podsumowanie tygodnia i zamówień
2.
Adrian 89 – zamówił 5 szt. hokkaido
3.
Orszulka – zamówiła po 3 pestki lunge di napoli i muskata prowansalskiego
4.
Nusia – zamówiła po 3 pestki australian butter i lunge di napoli
5.
Ania Anabuko – zamówiła po 3 szt. z każdej odmiany co Poll, oprócz hokkaido
6.
Emalia – zamówiła pestki dyni NN od Hiacynty
7.
Krzysia – zamówiła po 3 pestki muskata prowansalskiego, Białego Dzika i hokkaido.
8. No i
ja – zamawiam po 5 pestek mirandy i dyńki NN od Hiacynty, choć jedno nasionko Burgees Butternut i w – przyszłości – pestkę z tykwy Kobra.
Zebrałam także w jedną wspólną ofertę pestki wystawione przez „targowiczów”
, czyli kto co oferuje ….
1.
Emalia – butternut, miranda, burgees buttercup
2.
Adrian89 – bambino
3.
Ania Annabuko – bambino
4.
Orszulka – pomarańczowa NN w typie halloween, karetę Kopciuszka
5.
Markita – hokkaido
6.
Hiacynta – podłużne dynie NN w typie kabaczka - bardzo dużego kabaczka, powyżej 15 kg
7.
Nusia – kareta kopciuszka, makaronowa warszawska, danka polka, bezłupinowa olga.
Poszukiwane są nasiona melonowej żółtej !!!
Wszystkich bardzo proszę o dokładne sprawdzenie mojej rozpiski i ewentualne zwrócenie uwagi na popełnione błędy
pozdrawiam dyniowo