Hej ludzie ludziska
Okazało się, że mądrzejsi i bardziej doświadczeni mieli rację
- początkowa uwaga
Emalii, aby wysyłać wszystkie pestki do jednej osoby, która następnie rozdysponuje je do wszystkich chętnych była ze wszechmiar słuszna ... na moje usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że nie spodziewałam się aż tak tłumnego odzewu ... po cichu sądziłam, że chętne osoby będę mogła policzyć na palcach jednej ręki, a tymczasem .... jak napisała
Sierika, którą mocno ściskam i pozdrawiam - na Straganie wrze
I za to wszystkim bardzo serdecznie dziękuję
Będę Dyniową Mamą
- rozsyłanie pestek nie będzie dla mnie ŻADNYM problemem czy obciążeniem - chciałabym tylko zawczasu przeprosić, jeśli przesyłka dotrze po kilku, a nie po dwóch dniach - niestety, czasami wracam z pracy po godz. 18 i po wykonaniu domowych obowiązków, padam na twarz ...
Jeśli uczestnicy akcji zgodzą się na wysyłkę np. raz w tygodniu, albo dwa razy w miesiącu - będzie super
Chyba że ..... - opcja nr 2 - mogę zbierać nasiona od ofiarodawców do połowy grudnia, a następnie wysyłać do chętnych.
Czekam na Wasze propozycje
Adres do wysyłki podaję do publicznej wiadomości - podaję dane do pracy, ponieważ tam siedzę niemal cały dzień i mam zaprzyjaźnionego pana listonosza.
Ania Janiszewska
Salon Kosmetyczny dla psów "Pankracy"
ul. Jarochowskiego 42
60-239 Poznań
Tymczasem zrobiłam aktualizację pestek w ofercie Straganiku i osób nimi zainteresowanych - spis zamieszczę jutro wieczorem, jako że jestem zarówno po psim maratonie ( salonik ), jak i dyniowym ( kuchnia ): udało mi się zrobić zupę po meksykańsku wg przepisu Emalii, z małymi modyfikacjami ( zapach w kuchni : upojny
), upiec dynię makaronową ( rewelacja, ale o tym napiszę w wątku kulinarnym, też jutro ) i zapasteryzować nadwyżkę jej miąższu na zimę, dokończyć robienie musu z jabłek na zimę, zrobić i zamrozić puree z muskata prowansalskiego, przygotować produkty do jutrzejszych wyczynów kulinarnych z dynią w roli głównej ( dżemy i keczup ). O zmywaniu tysięcy misek, miseczek, talerzyków, garnków, blaszek, etc. nie wspomnę
Art
Witam dyniowo! Przygarniamy każdego Dyniomaniaka
Od chrupania pestek się zaczyna
, chociaż w moim przypadku kolejność była odwrotna .... Oczywiście pakiet startowy będzie do Twojej dyspozycji, poproszę tylko o adres do wysyłki na PW.
Sieriko
Cieszę się bardzo, że zajrzałaś tutaj - mam nadzieję, że wesprzesz nasze szalone grono swoją dobrą radą i równie dobrym słowem ... Gdybyś w wolnej chwili mogła scharakteryzować Ibizę, byłabym bardzo wdzięczna , może jakaś fotka znalazłaby się ... tą piżmową też możesz śmiało zareklamować! W razie czego - wiesz, gdzie wysłać nasionka
Emalio, Nusiu - dziękuję za zaufanie
pozdrawiam bardzo, bardzo cieplutko !