TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. VI

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 24 Maj 2019 18:18 #659027

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Dziś przerwa od pracy. Przymusowa oczywiście, bo kolano wysiadło. Trzeba będzie kuli poszukać :jeez:
Za to dzień spędzony na medytacji spławikowej, bo nic nie brało ;)

IMG_20190524_130243928_HDR.jpg
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, rychu44, rozalia, pouder, Biotit, CHI, Betula, Agusiak, MARRY, aga, JaNina, sznurki Ani

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 24 Maj 2019 18:35 #659028

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
U mnie dziś bez deszczu, ciepło w dzień powyżej 20 stopni.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): pouder, CHI, Betula, Mamma, Agusiak, UllaM

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 24 Maj 2019 18:41 #659030

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54395
Nareszcie świeci słońce, jest ciepło i przyjemnie. I nic to, że jest całkiem mokro. Babciu, kwiatuszki chcą pić :happy:

20190524_172032.jpg

20190524_172100.jpg
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Jan4, Adasiowa, rozalia, Biotit, CHI, Betula, Mamma, Agusiak, pszczolka, Zielona, UllaM, aga, sznurki Ani, Pi Ef

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 24 Maj 2019 20:03 #659037

• rychu44
  • rychu44's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1091
Nareszcie słoneczko. Noc raczej ciepła 13 st. w dzień około 20 st.Popracowałem wreszcie solidnie na ogrodzie. Kosić trawy jeszcze nie można bo za duża wilgotność i nie chce schnąć. Wsadziłem resztę pomidorów, jutro chyba będę sadził ogórki i cynie.
rozsada2019023.jpg

Ma nie padać do popołudnia.
Azalie i różaneczniki w pełni rozkwitu.
Pozdrawiam ciepełko i pogody życzę.

rozsada2019028.jpg
pozdrawiam RYSIEK
ogród pół dziki
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Adasiowa, pouder, CHI, Betula, Agusiak, UllaM, aga, JaNina, sznurki Ani

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 24 Maj 2019 20:48 #659043

• Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Tak jak wczoraj pisałem, ciśnienie w górę i jest inaczej. Choć byłem tylko chwilę na działce była piękna pogoda, słońce i ciepło. Nawet Jaśminowiec przyspiesza, bo ma już 3 kwiatki. Wsadziłem pomidory koktajlowe w rożnych miejscach działki oraz rozsady sałat.

W sumie fajnie wyglądają dalie z sałatą - ale to tylko na 2-3 tyg.

Natomiast mszyce włażą gdzie się da, nie będę wyliczał, raczej w drugą stronę, bo nie ma ich na fasolowatych, poza tym na wszystkim co młode i słodkie. Niestety w ruch poszedł opryskiwacz.

Jutro ma być jeszcze cieplej i bez deszczu.
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, pouder, Betula, Agusiak, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 01:10 #659069

• sznurki Ani
  • sznurki Ani's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3997
Rano pokropiło potem bezdeszczowo, ale pochmurzone. Na jutro właściwie to już na dziś zapowiadają słonecznie. Zobaczymy czy się sprawdzi. Teraz jest 13stopni więc w sumie nie jest zimno. W połowie lutego wysiałam sobie kilka nasion bratków z własnego zbioru. Dziś patrzę i widze że zaczynają kwitnąć.

IMG_20190524_233610.jpg

Właśnie skończyłam szydełkować. Udało mi się ukończyć wszystko co zaplanowałam więc rano będzie czas na ogród jak tylko nie będzie padać.
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2019 01:12 przez sznurki Ani.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, rychu44, Adasiowa, Betula, Agusiak, UllaM, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 06:56 #659078

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54395
Chce się żyć :dance: Pięknie świeci słońce na bezchmurnym niebie, jest 10*. Jak wstałam, to zaraz, jeszcze w piżamie pobiegłam zobaczyć posadzone wczoraj ogórki :search: Na dzień dzisiejszy strat nie ma :)
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, rychu44, Adasiowa, Betula, Agusiak, UllaM, sznurki Ani

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 09:13 #659096

• Emalia112
  • Emalia112's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14472
Leje i lało cała noc, no moze nie calą, ale dużą jej część.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, Betula, Agusiak

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 09:16 #659097

• sznurki Ani
  • sznurki Ani's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3997
IMG_20190525_080811.jpg

IMG_20190525_080837.jpg

Taka pogode dziś mam. Upragnione słoneczko. :dance: poczekam aż troche obeschnie i podlube sobie troszke w ziemi.
Miłego dnia
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2019 09:25 przez sznurki Ani.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, rychu44, Adasiowa, Łatka, rozalia, Betula, Agusiak, UllaM, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 09:49 #659106

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Nocka była ciepła 12,8*C.Poranek również był ciepły 11.6*C.Teraz jest 26,4*C w słoneczku i 18 * w cieniu i robi się b.duszno.Dużo pszczółek pracuje na borówkach amerykańskich i jeden trzmiel wśród tylu pań.Na śliwach buszuje mszyca,a wśród nich biedronki różnej maści.
Załączniki:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2019 10:29 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, rychu44, Łatka, rozalia, Betula, Agusiak, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 10:13 #659109

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Ciepły, słoneczny dzień. Teraz jest 18°C, a ma być 24°C. Idealny dzień na aktywność na świeżym powietrzu. Więc kto może niech śpieszy do ogrodu lub na działkę korzystać z uroków natury. Miłego weekendu wszystkim :)
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, rychu44, Adasiowa, rozalia, Biotit, Agusiak, Zielona, UllaM, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 10:23 #659111

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
Pięknie ciepło i słonecznie :dance: w nocy było 14*C a teraz 19*C w cieniu,chce się żyć, zrobiłam już zakupy objechałam dwa cmentarze na Dzień Matki i teraz kawka i na działkę sadzić pomidorki a ogórki w poniedziałek.
Miłego dnia :drink1: :flower1:
pozdrawiam Bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rychu44, Adasiowa, Łatka, rozalia, Betula, Agusiak, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 11:32 #659118

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Bardzo słonecznie, rano dość chłodno 11 stopni, teraz koło 20. Zapowiadają deszcz, ale może prognoza się nie sprawdzi.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, rychu44, Adasiowa, Betula, Agusiak, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 12:00 #659119

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7780
Wczoraj było bardzo przyjemnie, cieplutko i słonecznie, dzisiaj, widzę, podobnie, więc zaraz gnam do ogrodniczego po "coś" na mszyce, bo urządziły sobie party na bobie.
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Adasiowa, Łatka, Betula, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 12:00 #659120

• UllaM
  • UllaM's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1591
IMG_20190525_115849.jpg

IMG_20190525_115838.jpg

20*, ciepło a nawet gorąco, noc 9*, na deszcz raczej nie ma co liczyć :flower:
Ile waży matka? Po odliczeniu stalowych nerwów, żelaznych zasad i serca ze złota, tyle co modelka z cosmopolitan:-)
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2019 12:17 przez UllaM.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, rychu44, Adasiowa, Łatka, rozalia, Betula, MARRY, JaNina, sznurki Ani

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 12:30 #659122

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
Dwie godziny zrywałam czereśnie. Ale udało się, zdążyłam przed szpakami. W tym roku ptaszyska spóźniły się o dwa dni. Co roku tylko jakieś czereśnie się zaróżowiły lekko, już całe stado się na nie rzucało. Dla nas praktycznie nic nie zostawało.
A w tym roku mi się udało i dla szpaków nic nie zostało. Wiem wredna jestem, ale one i tak mają mnóstwo innych rzeczy do jedzenia, a czereśnie tylko napoczynały wszystkie, a nie zjadały.
Czereśnie jeszcze nie były idealnie dojrzałe, ale miałam do wyboru zebrać takie, albo nie zebrać nic.
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, rychu44, Adasiowa, Łatka, rozalia, Biotit, Zielona, y_y, UllaM, Mandorla, JaNina, sznurki Ani

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 16:32 #659131

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7780
Moje czereśnie powinny być około połowy czerwca i też będę pilnować, zwłaszcza że bardzo ich niewiele w tym roku... Jaką masz odmianę, Bea? Czyżby Rivan?
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY
Za tę wiadomość podziękował(a): Agusiak

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 25 Maj 2019 18:07 #659144

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
Tak, o Rivan. Zależało mi na odmianie bardzo wcześnie owocującej. Mam też drugie drzewo z późniejszą odmianą, ale to młode drzewko i ma jeszcze nie wiele owoców.
Natomiast muszę się pochwalić, że moje 3 śliwy (w tym Ulena) pierwszy raz w tym roku będą owocować. Wreszcie się doczekałam, śliwy późno zaczynają owocować.
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Adasiowa, Armasza, Agusiak, UllaM, Mandorla, JaNina

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.727 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum