TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. X

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 22:54 #724760

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9263
Aniu Łatko chodziło mi o psiankowate na moim ogrodzie :bye: Wiem,że Ty bardziej południowa :jeez: :flower1:
Naturalne ,niebanalne,własne.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, ewakatarzyna, Szczypiorek

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 23:05 #724761

• _Nika_
  • _Nika_'s Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 958
Rzeczywiście, wieje chłodem, u nas nie tylko metaforycznie, dzisiejsza noc zapowiada się na przyjemnie chłodną, już tylko 21 stopni, więc jest szansa, że mieszkanie się troszkę schłodzi i kolejne dni będą łatwiejsze do zniesienia :)
Pozdrawiam,
Nika
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 08:45 przez Betula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 01:45 #724768

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Adrianie, uprzejmie proszę zaprzestań umieszczania na naszym forum nieskoordynowanego ślinotoku słownego pozbawionego sensu, składni i interpunkcji.
Naprawdę zamiast zaśmiecać forum, lepiej wziąć się za naukę poprawnego pisania.

Jeśli podobne zaśmiecanie wątków powtórzy się, licz się z długotrwałą blokadą konta.
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, Mamma, koma, Jaedda, Nimfa, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 05:04 #724769

• Termaj
  • Termaj's Avatar
  • Gold Boarder
  • Termajteytt
  • Otrzymane dziękuję: 1152
Adrian
Nie mogę czytać,to co wypisujesz o depresji.Nie masz zielonego pojęcia.
Kilka lat temu miałam depresję i gdyby nie psycholodzy to nie wiem jak by ze mną było.
Fakt,ze cały czas biorę leki .
Nikomu nie życzę depresji nawet najgorszemu wrogowi,chociaż go nie mam.

Pozdrawiam Teresa
Termaj

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 06:30 #724771

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
Dzień dobry !

Na temat depresji nie będę się wypowiadała, ale

Adrian - mój brat odebrał sobie życie i nie chodziło o nowy telefon, był po prostu bardzo chory. Czasami naprawdę warto przemyśleć co się chce napisać.
Depresja to straszna choroba.

U mnie od rana słońce świeci, będzie bardzo ciepło. Choć dzisiaj ma być chłodniej 29 stopni i pełne słońce.

Dzisiaj mam w planach włożyć ogórki po kozacku, keczup z dyni.
Chciałam jeszcze zrobić koncentrat pomidorowy, ale pomidory zaczekają do jutra.

Miłego dnia wszystkim
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 06:50 #724772

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Zapowiada się ciepły i słoneczny dzień. Wczoraj dookoła przechodziły burze, ale nas wszystko omijało. Teraz jest 16*
Dobrze, że dzisiaj mam zamówionego fryzjera, to sobie humor trochę poprawię. Jednak potem moim pędzidłem jadę na przegląd, to ten humor znowu mogę stracić :happy:
Miłego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 08:50 przez Betula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Mamma, koma, Nimfa, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 08:09 #724778

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83440
Janeczko, jak ja cenię Ślązaków! Za ich trzeźwy sposób patrzenia na świat, co znajduje oczywiste odzwierciedlenie na poziomie werbalnym. :kiss3:
Powodzenia w obu miejscach, choć chyba wolałabym wyjść niezadowolona od mechanika , a zadowolona od fryzjera, niż odwrotnie. :lol:

Teresko, Agnieszko - :hug:
Pewnie każdy, kto żyje dostatecznie długo, ma jakiś nieusuwalny cierń w sercu, choćby i pod grubą blizną. Ludzie wrażliwi to szanują, gruboskórni i z klapkami na oczach - nie.

Mnie od depresji ratuje między innymi słońce, więc sycę się nim, ile wlezie. Dziś świetna okazja, dzień prawie śródziemnomorski, już teraz 20 stopni, ani chmureczki.

Inny dobry antydepresant - piękne rośliny i zapachy. na przykład tej róży, Ashram, co zakwitła rankiem:

Przyjmijcie ją, drodzy, na poprawę nastroju.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Mirek19, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 08:23 #724779

• leszek0921
  • leszek0921's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4941
Cieeeepło . :cool3: :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 08:31 #724780

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Witajcie :flower2:
Będzie gorąco...uff.
Planów mnóstwo a co z tego wyjdzie, to zobaczymy.
Pozdrawiam serdecznie :bye:

Adrianie nie leczy się homoseksualizmu, ale fobie i owszem a Ty jesteś na najlepszej drodze do obsesji nienawiści, która może się stać Twoją zmorą.
Pamiętaj, że życie bywa złośliwie i to co dziś spotyka ludzi, których tak krytykujesz, jutro może spotkać Ciebie.
Oczywiście nie życzę Ci tego, tylko przestrzegam.
Pamiętaj, że wszystko przed Tobą. Nie wiadomo jakie urodzą się Twoje dzieci.
Jakie będą, hmmm...może być różnie :think:
Ja Ci tylko radzę: NIE CZYŃ DRUGIEMU, CO TOBIE NIE MIŁE i NIE OSĄDZAJ, BO SAM MOŻESZ ZOSTAĆ OSĄDZONYM :teach:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 08:34 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Iwona M, Łatka, Kasionek, CHI, koma, Nimfa, Pizza, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Mirek19, czarna2066

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 08:39 #724782

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43743
Pogoda bez większych zmian taka jak wczoraj przedwczoraj i jeszcze przed.Już zaczyna się robić gorąco.Dodatkowo dzień już sporo krótszy.W ogródku mam nową lokatorkę.Tylko nie rozumiem dlaczego przebrała się w moro. :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: Wszystkim spokojnego dnia:tym co mają sucho deszczyk niech im popada, a tym bardziej mokrym więcej słońca. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:
001-351.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, koma, Nimfa, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 08:45 #724783

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Kilka słów od moderatora.
Adrian napisał swoją opinię na temat psychologii, słuszna czy nie, ma do niej prawo, może nie w tym wątku i dziale, ale nie jest pierwszą osobą, która pisze tu nie na temat.
Natomiast niektóre osoby z komentujących potraktowały Adriana z wyższością, komentując jego osobę, a nie to co napisał. Wszelkie uwagi na temat Adriana usunę, zwłaszcza te zwyczajnie niegrzeczne. I wstyd mi, że potraktowano tak młodego chłopaka zamiast mu napisać w czym i dlaczego się z nim nie zgadzacie.
Proszę o nie kontynuowanie dyskusji na ten temat, zwłaszcza Adriana proszę o nie podnoszenie więcej dyskusji na kontrowersyj ne tematy. Miejsce do takich dyskusji jest w innym dziale.
Pozdrawiam
Bea
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 09:16 przez Betula.
Za tę wiadomość podziękował(a): koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 09:08 #724786

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Janeczko oto moja silna wola :rotfl1:

Aster krzaczasty "Island Bahamas"

DSC_0135.jpg

Zapowiadanego deszczu nie było. Ziemia jak skała :jeez:

Na razie na niebie ani jednej chmurki. Lekki wiaterek. W cieniu 20 stopni.
Powinnam wreszcie posadzić otrzymane roślinki.

DSC_0170-A-2.jpg

Miłego dnia :coffe: :comp: :garden: :bye:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, koma, Nimfa, Zygowa, anaka, Szczypiorek, Mirek19, _Nika_, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 09:11 #724787

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12062
Temperatura się nieco obniżyła, zwłaszcza w nocy. Pozwala to na wychłodzenie domu aby w dzień stał się znośnym azylem. Taka naturalna klimatyzacja.
W tym roku poszłam na łatwiznę :) i podlewam swoje oleandry przygotowanym roztworem pod pomidory. Podlewanie codzienne, bo to pijaki straszne. Odwdzięczają się permanentnym kwitnieniem.

DSCN6234.jpg

DSCN6233.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, bietkae, Mamma, koma, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, _Nika_, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 09:29 #724788

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:
Bry,

Od kilku dni to samo :devil1:
Już jest +20,8°C i żółto-niebiesko.
Ósmy dzień bez deszczu
Dzisiejszy max to +29°C.

Historyczne dane -

najwyższa temperatura, +32°C (2003r)
najniższa temperatura, +11°C (2001r)
W poprzednich 30 latach tego dnia padało 19 na 30 razy
Najwyższe zanotowane opady 4,2 cm w 2017r

20200812.jpg

Miłego środowania :flower1: :garden1:
:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda, Łatka, CHI, Mamma, koma, Nimfa, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 09:35 #724789

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Betulo wybacz, bo nie mam zamiaru ciągnąć tematu, ale to nie była opinia Adriana, tylko bezmyślna krytyka i stek hejtu z jego strony.
Dobrze, że inne osoby zareagowały na coś takiego. Bo dopuszczanie do takich wypowiedzi na forum urąga wszelkim zasadom dobrego obyczaju.

Już nie raz rozmawialiśmy na ten temat z Adrianem i z uwagi na jego wiek, tłumaczyłam mu (i nie tylko ja) grzecznie. Widzę jednak, że problem narasta a jakiekolwiek tłumaczenie mija się z celem.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 10:19 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, zielonajagoda, CHI, Pizza, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 10:43 #724792

• 's Avatar
anaka wrote:
Adrian,wolę jak piszesz w temacie.To okropne,jak mówisz o depresji,to ciężka choroba ,która kogoś w mojej rodzinie doprowadziła do śmierci.Nie wolno tego lekceważyć :teach: Psychologia jest ważna dla każdego,by zrozumieć postępowanie innych.Ty nic nie rozumiesz ,tylko negujesz to,że możemy być różni ,ale nadal będąc ludżmi.Też interesowałam się tym kierunkiem.Właśnie przez niezrozumienie krzywdzimy innych,z góry oceniając. Zastanów się nad nałogami ,dlaczego czasem rodzice są wrogiem dla swoich dzieci.Dlaczego mamy żle o kimś mówić ,jeśli inaczej wygląda,inaczej myśli,ma inne poglądy?Każdy ma prawo być sobą,byleby nie łamał prawa.
Nie mówię o każdej depresji i nie neguje całkowicie psychologii, tylko w przeciwieństwie do psychologii podpożądkowanej lewaką z WHO odróżniam prawdziwą depresję od ogłupienia grami i telefonem 12 letnich dzieci. W Rosji takiej psychologii nie ma ,a ludzie są normalni i homoseksualizm i transseksualizm jest tam chorobą i jest zakaz propagowania LGBT i z byle głupstwem nie chodzi się tam do psychologa. Więc w Rosji dobrze jest a tym bardziej na zachód tym bardziej ludzie głupieją np. w Angli jakieś dziecko 12 letnie zabiło się bo miało mało lajków na fb i takich przypadków jest coraz więcej i głównie na zachodzie czyli to nie pomaga bo właśnie tam psychologia jest najbardziej rozwinięta. A dużej części samobójstw nie zapobiegnie psycholog czy psychiatra a egzorcysta bo ludzie zwłaszcza na zachodzie odchodzą od wiary i diabeł ich opęta. Diabeł zrobi wszystko żeby opętanypopełnił samobujstwo. Osobiście taki przypadek znam
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 10:46 przez .

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 11:02 #724796

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32071
Bardzo wczesnym rankiem tylko 10 stopni.Jest już 25 w cieniu,więc będzie kolejny upalny dzień.Warzywa podlane,jak dam radę zerwę pomidory,bo w szklarni i w gruncie dominuje kolor czerwony.
Trochę kolorów na dobre samopoczucie.

20200812_093301.jpg

20200812_093408.jpg
Maria

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 12 Sie 2020 11:02 #724797

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Betula wzięła urlop od moderowania, a ja nie mam czasu, aby 24 godziny na dobę pilnować, czytać i analizować posty o dobrodziejstwach leczenia egzorcyzmami czy też jeszcze bardziej rewelacyjnych odkryciach. Na razie daję czas do końca miesiąca na przemyślenie i pracę nad poprawnością językową, bo kaleczenie języka ojczystego jest rzeczą karygodną.

edit
Postu idiotycznego nie usuwam, aby było wiadomo, skąd moja decyzja. Może też autor tego wpisu przeczyta swoje słowa, przemyśli, najdzie go chwila refleksji, że jakieś słowo przeprosin się należy.

I bardzo proszę, nie wałkujcie tego tematu, bo to na pewno rzecz nie warta nagłaśniania.
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2020 11:07 przez Hiacynta.

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.720 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum