TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. X

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 08:28 #724661

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83440
Mamma wrote:
psychologia. Moje marzenie :oops:

Marlenko - jeśli chcesz to zrobić dla siebie, dla własnego rozwoju - to jak najbardziej; na razie zapewne i tak studia online, więc problem dojeżdżania chwilowo odpada (tak to każde złe ma i malutkie dobre elemenciki). Jednak mieć z tego zawodu chleb - :jeez: . Wiem, co piszę.
Mirek19 wrote:
Siódmy dzień bez żadnej kropli z góry

A w prognozach - dla naszych stron, Mirku (zapraszam do prezentacji róż w tematycznym wątku!) - chyba żadnego deszczu do 25 sierpnia. Przyjdzie znowu słony rachunek za wodę... U mnie chmurki ani jednej, po najcieplejszej nocy w tym roku ranek też bardzo ciepły, o siódmej ponad 20 stopni.

Jako że żadnych przetworów nie robię (wiem, podpadnę), ani ciast na bieżąco nie wypiekam (jak jest, to się zjada i "puchnie") - po załatwieniu kilku spraw "w mieście" zamierzam spróbować po prostu posiedzieć na tarasie z książką, a właściwie z czytnikiem. Może tym razem się uda? :think:
Zapach na dziś: powtarzająca kwitnienie angielka Olivia Rose

Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 08:28 przez Łatka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 08:46 #724665

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43743
Gorąco,gorąco,gorąco jest już wszędzie i w słońcu i w cieniu.To i ja jeszcze dołożę,choć te kwiaty nie emitują ciepła.Na słonecznym balkonie jest 32,5*C a od strony północnej już jest 24*. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo: ;) ;)

003-233.jpg

002-290.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 08:48 przez Krecik stary. Powód: poprawki
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Betula, Mamma, koma, Nimfa, Mandorla, JaNina, Zygowa, Termaj, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_, JaKasiula, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 08:55 #724666

• _Nika_
  • _Nika_'s Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 958
Może i w prognozach nie przewidują opadów, ale nadzieję mam ;) wczoraj też nie miało padać, a jednak burza była. No dobra, burza to za dużo powiedziane, trochę nieśmiało pogrzmiało i popadało, ale jednak, powietrze na parę godzin się schłodziło i odświeżyło. Było super.
Dzisiaj powtórka z upału, oczywiście.
Miłego dnia!
Pozdrawiam,
Nika

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 09:02 #724669

• gałązka
  • gałązka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3800
Cosik czujnik sfiksował, bo brakuje pomiaru z nocy, ale ok 18 C było, teraz 19,6 C.
Moderatorze, to nie ja używałam owych słów ;p ale fakt, mogłam wykropkować.
Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma, koma, Nimfa, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_, JaKasiula, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 09:03 #724670

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Wiatry Kielce lubią, a deszcze nie. Wczoraj miała być burza. No i klops ;)

Na dzisiaj synoptycy zapowiadają deszcze. Zobaczymy. Jakoś im nie wierzę.
Niebo bez chmur. Lekki wiaterek. W cieniu 22 stopnie.

Muszę wybrać się do ogrodniczego tylko po ziemię.
Mam nadzieję, że tym razem wykażę się silną wolą ;)

DSC_0026-A-2.jpg

Dobrego dnia :coffe: :garden1: :bye:
Pozdrawiam Ewa

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 09:54 #724673

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Silna wola, w ogrodniczym? :rotfl1:
Jest ciepło. Na termometrze od zachodniej strony 24*. Niebo jest trochę zamglone. Ja o deszcz na razie nie proszę, bo na razie nie jest potrzebne podlewanie. Niech idzie do potrzebujących :garden1:
W ciągu dnia w ogrodzie raczej nic nie robię. Próbowałam wczoraj wieczorem, ale komary mnie pogoniły :mad2: Za to dzisiaj już o siódmej byłam w przedogródku i sobie poplewiłam. Komary też próbowały mnie ciąć, ale się nie dałam :happy:
Dziadek ostrzy nóż, to pojazd można wykorzystać do zabawy :woohoo:

495CBA03-B43C-4CB4-964F-F97CD220C2DB.jpeg

Miłego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 09:55 przez JaNina.

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 11:12 #724683

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7780
JaNina wrote:
Silna wola, w ogrodniczym? :rotfl1:
To objaw niewinnej, dziecięcej naiwności... :happy3:
I po upałach. Na termometrze spokojne 25, wieje, wczoraj wieczorem w samym t-shircie było mi ciut chłodno. Na żaden deszcz nad moim ogródkiem już nie liczę, najwyżej na to, że nie wszystko padnie.
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 11:37 #724687

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Dzień dobry wszystkim :bye:
Na termometrze 25°i ciągle rośnie, niebo prawie bezchmurne, zero nadziei na deszcz :sad2:
Wczoraj wieczorem podlaliśmy cały warzywnik. A od jutra zaczynam weekend :dance:
Spokojnego dnia i deszczu tym, którzy go potrzebują. :bye:
IMG_20180713_074413.jpg

Tęsknię za takim widoczkiem
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 11:43 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Betula, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 12:30 #724698

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32071
Dalej skwar.Temp.w cieniu 27 stopni.Co prawda jest lekki podmuch wiaterku,ale przy takim upale wcale się go nie czuje.
Ranny ptaszek ze mnie.O 4.30 chłodno-13 stopni.Wyrwałam cebulę-w tym roku jest dorodna,jak nigdy.

20200811_074118.jpg

Powiązałam czosnek/lepiej póżno niż wcale/

20200811_120542.jpg

Czeka jeszcze skrzynka zebranych ogórków,ale teraz druga kawa.Od rana krąży przy domu młody bocian.

20200811_093158.jpg

20200811_093027.jpg
Maria

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 13:10 #724702

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Dzień dobry wszystkim.
Kolejny dzień z temp. + 35-40 w cieniu. Deszcze nas omijają , padają sobie beztrosko w okolicy. A ja POTRZEBUJE DESZCZU , raczej moich 200 ha kukurydzy. :placze: Wszystko mi schnie na polu , kukurydza, soja , łubin... serce boli i aż mi się nie chce myśleć o spłacie kredytów.

Komuś śliczne zbiory.
JaKasiula może jak potrzymamy kciuki za deszcz w końcu przyjdzie ?
JaNinka ;) mi się przyda deszcz.
EwaKatarzyna u mnie wczoraj prognoza przewidywała nawet 20 l na m , i co - ano padało 10 km dalej. Trzymam kciuki , oby do Ciebie przyszła oczekiwana woda z nieba.

Ale dosyć tego biadolenia , wszak twarda baba jestem i wielka optymistka. :rotfl1:
Kochani dobrego dnia i uważajcie na siebie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Betula, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Termaj, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, JaKasiula, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 13:19 #724704

• gałązka
  • gałązka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3800
O matko, a u mnie padało wczoraj a jeszcze dobrze nie wyschło po ostatnim deszczu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kasionek, Mamma, Nimfa, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 15:59 #724716

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
U nas suchuteńko,dziury w ziemi...
Tak to jest najpierw narzekaliśmy na deszcz i zimno....a teraz przydałoby się żeby popadało..kto by takim dogodził... :whistle:

20200811_153304.jpg

20200811_153209.jpg

Mile spędzonego popołudnia życzę.... ;)
Pozdrawiam,Anka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 17:10 #724720

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Koma, piękne zbiory, cudny widok. Uwielbiam bociany, nawet te kupkające na dach.
IMG_20200802_105850-2.jpg

Kasionek, trzymajmy mocno te kciuki, może się doczekamy deszczu :thanks:
Miłego popołudnia
IMG_20200810_184915.jpg
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 17:16 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Kasionek, pouder, Betula, Nimfa, Mandorla, Termaj, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mejra

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 20:56 #724742

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Dziękuję za cenne rady :hug:

Psiska całą noc ujadały i jestem padnięta. Nie wiem o co chodzi, bo do rykowiska jeszcze daleko. Może wilki połowały :think:
Dziś chociaż trochę wody zobaczyłam, bo trzeba było do miasta :woohoo:

IMG_20200811_133118213.jpg

IMG_20200811_133120878.jpg

Od soboty urlop i mam zamiar spędzić go z wędką nad jeziorem.
Pozdrawiam serdecznie :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, pouder, Betula, Nimfa, Mandorla, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 21:16 #724745

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83440
Nadal bardzo ciepło, w tej chwili 27 stopni, takie chmury ciągną od zachodu:

Ale nic z nich nie będzie. Wysokie temperatury - i raczej bez opadów - przez najbliższą dekadę.
anaka wrote:
Ta gorączka podoba się tylko psiankowatym :jeez: .

No, tu się nie zgodzę. Dowody?

Żadna z tych roślin nie jest psiankowata, a po prostu są zachwycone. Ja też jestem zachwycona. Ale może właśnie jestem "psinkowata"??? :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 21:36 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, pouder, Betula, Nimfa, Mandorla, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 22:30 #724757

• Adriаn
  • Adriаn's Avatar
Mamma wrote:

Edytko psychologia. Moje marzenie :oops:

Po pierwsze to mafia bo rozmowa z obcymi osobami i faszerowane lekami nic nie da po drugie teraz psychologia nie zajmuje się już prawdziwymi chorobami psychicznymi a pierdołami np leczeniem "depresji" 12 letnich dzieci które są smutne albo chcą się zabić bo rodzice wzieli im telefon albo nie kupią im nowego ajfona wiem że prawdziwa depresja istnieje ale w większośći jest to co wyżej opisałem i teraz na wszystko jest jakieś zaburzenie psychiczne nawet na to że nie chce się wcześnie wstać z łóżka a homoseksualizmu i transseksualizmu za chorobę nie uważają choć chorobą to jest i jak ktoś ma jakiś niewielki problem z psychiką to nawet nie wymaga pomocy psychologii dobrze że lewica nie rządzi bo w swoim programie oprócz innych złych rzeczy mają rozbudowanie psychologii
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 22:32 przez Adriаn.

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 22:41 #724758

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Mamma, ja Cię proszę, Ty się zastanów. Psychiatrów, jednak chyba niestety bardziej potrzeba :angry:
Wieczór ciepły, ale niestety powiało chłodem :mad2:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2020 22:43 przez JaNina.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Kasionek, Mamma, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 11 Sie 2020 22:52 #724759

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9263
Adrian,wolę jak piszesz w temacie.To okropne,jak mówisz o depresji,to ciężka choroba ,która kogoś w mojej rodzinie doprowadziła do śmierci.Nie wolno tego lekceważyć :teach: Psychologia jest ważna dla każdego,by zrozumieć postępowanie innych.Ty nic nie rozumiesz ,tylko negujesz to,że możemy być różni ,ale nadal będąc ludżmi.Też interesowałam się tym kierunkiem.Właśnie przez niezrozumienie krzywdzimy innych,z góry oceniając. Zastanów się nad nałogami ,dlaczego czasem rodzice są wrogiem dla swoich dzieci.Dlaczego mamy żle o kimś mówić ,jeśli inaczej wygląda,inaczej myśli,ma inne poglądy?Każdy ma prawo być sobą,byleby nie łamał prawa.
Naturalne ,niebanalne,własne.

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.905 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum