TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. X

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 10:39 #725175

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25478
Witam wszystkich serdecznie w sobotę . :flower1:
Miłego spokojnego dnia i reszty weekendu źyczę .
IMG-20200808-WA0004.jpg

IMG-20200808-WA0001.jpg

Dzieci do szkoły i to szybko uczyć się poprawnej polszczyzny i ortografii . :happy:
Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na kolejny rok 2024
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Nimfa, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 10:43 #725176

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Od rana słonecznie i ciepło, na przyszły tydzień zapowiadane są opady :) Teraz zerwał się wiatr.
Zakwitają kolejne dalie i cynie.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Nimfa, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 10:54 #725178

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
Mamma wrote:
Mi ten post Adriana pomógł wiele zrozumieć.
Zrozumieć, co mnie zaczyna otaczać i co może mnie spotkać przypadkiem na drodze.
Teraz widzę, że zostałam LEWAKIEM (cokolwiek to znaczy) i muszę się mieć na baczności, wygłaszając np : nie czyń drugiemu....
Uważajcie na siebie i swoich bliskich :hug:

Zapowiada się upał a robota się sama nie zrobi.
:bye:

Mamma przepraszam ,za śmiech w moim poście ,byłoby to bardziej śmieszne gdyby nie było tragiczne :mad2:
Przecież trzeba najpierw skończyć szkołę ,by nie zamordować ludzi czytaniem bełkotu niby 17 latka :think: bez zachowania zasad poprawnej pisowni to po pierwsze .Po drugie to całe takie rodziny są i to jest tragiczne ,a to to nie wiadomo co to zmanipulowane ,jest rzeczywiście zagrożeniem :mad2:
Tacy młodzi zmanipulowani w mundurach ,zaczynają je wyrzucać do koszy i opuszczać tarcze na Białorusi .
Matko kochana jakie wylęgarnie patologii są w domach . :supr3: :mad2:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 10:55 przez Bobka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kasionek, Pizza, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 10:55 #725179

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54392
Do treści postu Adriana9 się nie odniosę, bo szkoda mi czasu. Natomiast chcę zwrócić uwagę na pisownię. Chłopie, Ty się ogarnij. Matura tuż, tuż, a z taką ortografią, czarno to widzę :jeez:
Jest strasznie duszno. Dobrze, ze powiewa wiatr i trochę ratuje sytuację. Dzisiaj tylko leżenie w cieniu, od czasu do czasu wejście do bani. Dzisiaj zapowiedział się jeden gość, więc wieczorem i coś pieczonego na węglach też się znajdzie ;)
Miłego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Kasionek, Pizza, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 10:59 #725181

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Na niebie lekka przewaga chmur. Teraz jest 22 stopnie.
Wiatr: 10 km/h. Szansa opadów: 42%. Sucho :(

Wczoraj po południu piekłam biszkopt orzechowy.
Nagle mąż krzyczy " koliber fruwa nad twoimi surfiniami".
Myślę sobie- przecież w Polsce nie ma kolibrów, ale rzucam wszystko i lecę na balkon.
Rzeczywiście jakieś maleńkie stworzenie bardzo szybko trzepocze skrzydełkami.
Chciałam go nagrać na kamerkę, ale zwiał.

Rozpoczęłam internetowe śledztwo :search:
Polski koliber to motyl Fruczak Gołąbek.

Miłej soboty :coffe: :comp: :flower1:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Kasionek, JaNina, anaka, Szczypiorek, Mirek19, Bobka, _Nika_, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 11:26 #725186

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Co Wy piszecie. Tam gdzie Adrian koniecznie chce trafić ortografia nie jest potrzebna.
Adrianie nadmieniam tylko, że w wieku 17lat podlega się już pod prawo i prokuraturę. Nie Ty będziesz ograniczał ludziom wolność.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 11:29 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Kasionek, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 11:30 #725187

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83412
Niestety, nie mam możliwości usunięcia konta, jednak będę usuwać wpisy przekraczające wszelką miarę wulgarności.

Marlenko, wróciwszy z kościoła (tak!) dowiedziałam się, że również jestem lewakiem (napisać "lewaczką" to chyba zbyt lewackie? :lol: ). Ale w doborowym towarzystwie, choćby księży Józefa Tischnera, Adama Bonieckiego, Jana Twardowskiego, biskupa Grzegorza Rysia i - last but not least - papieża Franciszka. Jestem dumna, że wolno mi być skromniutką drobiną wśród tych Wielkich.
I jest mi wstyd - i obraża to mnie - gdy ktoś wyciera sobie usta wiarą, plując przy tym nienawiścią. Przepraszam wszystkich, których to dotyka. Przyjmijcie ten bukiet - mój bukiet ziół i kwiatów.

Proszę Was, kochani - spuśćmy zasłonę na te popisy, przecież tu chodzi tylko o sianie zamętu, nie karmmy trolla.
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 11:33 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Iwona M, rozalia, Kasionek, Mamma, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, Bobka, czarna2066, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 11:35 #725189

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43730
U mnie spadło przed chwilką kilkanaście kropel deszczu.Mam nadzieję,że to nie koniec. :coffe: :coffe: :bye: :bye: ;) ;)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 11:36 #725190

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Jestem osobą wierząca, praktykującą, wychowuje swoje dzieci w oparciu o tradycyjne wartości ale w tym momencie jest mi najzwyczajniej wstyd jako Katolikowi i przede wszystkim Polakowi...

Aby tak młody człowiek rzucał takimi słowami... uważający się za katolika :teach:

Przemawia przez Ciebie nienawiść a to już z wiarą nie ma nic wspólnego!
Pozdrawiam Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, najemnik, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, _Nika_

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 11:43 #725192

• _Nika_
  • _Nika_'s Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 958
Krecik stary wrote:
U mnie spadło przed chwilką kilkanaście kropel deszczu.Mam nadzieję,że to nie koniec. :coffe: :coffe: :bye: :bye: ;) ;)

Niestety tym razem już nie mam co posłać na zachód województwa ;) Jakby się wypogadzało.
Pozdrawiam,
Nika
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 11:43 przez _Nika_.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:08 #725198

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7780
Ludzie, piękna pogoda, święto - odpuśćcie z tą nieszczęsną polityką. Nie jesteśmy monolitem, pochodzimy z różnych środowisk, różne wartości są dla nas ważne, różne rzeczy jesteśmy w stanie zaakceptować - bądź nie. Każdy ma prawo do swoich poglądów - o ile się nie mylę, na tym polega istota demokracji. Rzecz tylko w tym, by nie narzucać ich siłą innym - bo oni też mają prawo... patrz wyżej. Nasza wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność innego człowieka. Oklepane, ale prawdziwe.

Nawiasem mówiąc, szkoły to są mocno przereklamowane :happy3: . Gdybyż tak każdy, kto skończył szkołę, pisał poprawnie gramatycznie, znał zasady ortografii i interpunkcji oraz potrafił logicznie skonstruować swoją wypowiedź, to ho, ho!
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY
Za tę wiadomość podziękował(a): Iwona M, Łatka, najemnik, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, czarna2066

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:10 #725199

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
Adrianie nie możesz i nie masz takiego prawa aby na siłę nawracać ludzi.

Zapamietaj, że każdy ma prawo do wyznawania własnej wiary i poglądów politycznych.
Myślisz, że dlaczego Jan Paweł II był kochany przez cały świat? Bo miłował ludzi wszystkich nie zależnie od wiary, poglądów czy koloru skóry.

W historii już takie fobie wystepowaly... Hitler też twierdził, że ,,jego rasa,, jest lepsza i przypomnij sobie ile istnień ludzkich kosztowały te słowa i czyny.

Przykro mi, że nie dociera do Ciebie znaczenie Twoich słów. Może za parę lat zrozumiesz tylko po drodze skrzywdzisz nie jednego człowieka.
Pozdrawiam Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:21 #725200

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
Art. 256

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Pizza, JaNina, anaka, Bobka, czarna2066

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:24 #725203

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
Art. 257. Rasizm
Dz.U.2019.0.1950 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Marlena
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Pizza, JaNina, anaka, czarna2066

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:39 #725208

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83412
U mnie spadło dosłownie dziesięć kropel. Chyba muszę się zdać znowu na wodociągi miejskie :jeez: Jutro ma wrócić ciepło i słonko.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, _Nika_, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:42 #725211

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
To był tylko przykład abyś zrozumiał jakie słowa kierujesz do użytkowników forum.

Na siłę próbujesz nam wmówić, że Twoje poglądy są lepsze od innych a jak ktoś się z Tobą nie zgadza to atakujesz.

Chodzi mi o Twoje podejście do wiary i poglądów... Twoje są super a inne są ,,be,, tylko, że dla innych osób to Twoje będą ,,be,, i na to już nic nie poradzisz.
Pozdrawiam Beata
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 13:32 przez czarna2066.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Pizza, JaNina, Bobka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:45 #725212

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43730
Mnie już tu nie ma.Nijak te wpisy nie pasują mi do tematu o pogodzie.Ide w ..... przepraszam do swojego ogrodu.A już cieszyłem się z normalności.Życzę pogody bez poglądów. :( :( ;) ;)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): rozalia, pouder, bastis, Pizza, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Bobka, czarna2066, _Nika_, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:47 #725213

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
Kreciku porob fotki proszę :flower1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, ewakatarzyna, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.843 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum