TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. X

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:47 #725214

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83412
Józiu, nie denerwuj się. Wszystko będzie dobrze. :hug:
Nie podbijajmy piłeczki, wszak nas, stare wygi, co widziały na własne oczy i doświadczyły tego i owego byle co nie powinno ruszać.. Dobrego ogrodowania.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, _Nika_, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 12:51 #725215

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Nie potrzebnie wdałam się w dyskusję i próbę umoralniania młodego :oops:
Wybaczcie :flower1:

Jadę na wieś zająć się przyjemniejszymi rzeczami :flower: :hearts:
A później do moich Chrześniaków :hearts:

IMG_20200815_130344.jpg

Miłego dnia :flower2:
Pozdrawiam Beata
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 13:05 przez czarna2066.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Kasionek, Wodniczka, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 13:04 #725217

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
W lubuskim praży słoneczko.
Stał się cud i spadło w nocy , zupełnie niezapowiedzianie 2l / m2 deszczu. Wyschniętej kukurydzy to nie poratuje , ale soja odżyła. Ogród kwiatowy i warzywniak zapewne cieszą się z deszczyku.
Wyschło nam kolejne jeziorko. Odłowiliśmy z mężem 350 kg karasi z cuchnącego błota i zawieźliśmy na największe jezioro. Tak więc wyschły nam dwa zbiorniku wodne.Pomimo ,ze dzisiaj świąteczny dzień , siejemy poplony , aby choć trochę wody z gleby złapały nasionka.
Czytając posty z dwóch poprzednich dni jestem dumna z siebie , że dobrze wychowałam - wychowuję swoich synów.Ot tyle tylko napiszę ...

Miłego dnia Wszystkim i nie dajmy się zwariować.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, czarna2066, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 13:12 #725220

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Adrian9 wrote:
Mamma wrote:
Art. 256

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

No widze że i Ty ludzi popierających konfederację i mających takie poglądy jak konfederacja nazywasz faszystami

Adrian nikogo nikim nie nazywam. Już napisałam, że wyznaje tylko zasadę: nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe.
Ale tak wygląda prawo i nie ja je będę interpretowała. To tylko po to, abyś się zastanowił i nie narobił sobie kłopotów.

Ja też idę do pracy :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 13:14 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Pizza, JaNina, anaka, Bobka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 13:22 #725221

• gałązka
  • gałązka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3800
U mnie ochłodziło się i jest pochmurno. Niby 24,4 C.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 13:38 #725222

• Pizza
  • Pizza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2828
Pochmurno, ok. 22 stopnie - byłaby super pogoda do prac działkowych, gdyby nie deszcz.
Do tego, co było wcześniej, nie będę się odnosić. Wszystko zostało już powiedziane.

IMG_20200815_133334.jpg

Za to mogę pochwalić się czym innym - mam mieszkanie! Teraz czekam tylko na kropkę nad "i", czyli wyniki rekrutacji na studiach. Mocno liczę, że nie sprawią mi zawodu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Sylwiaaa, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, czarna2066, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 14:32 #725228

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Pizza, gratulacje :bravo:
Jak ja Wam deszczu zazdroszczę :sad2: Wschodnie Mazowsze 28°w cieniu, bezchmurne niebo. Na wtorek zapowiadane są burze, zobaczymy.
Każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów, nie wszyscy musimy mieć takie same, ale wydaje mi się, że forum ogrodnicze jak sama nazwa wskazuje,powinno być poswiecone tematom ogrodowym.
Miłego ogrodowania, spokojnej soboty :hug:
IMG_20200718_135603.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, najemnik, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 15:02 #725231

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
DSCN0624.jpg

DSCN0620.jpg

DSCN0615.jpg

dalia uzyskana z sadzonki zielnej

DSCN0627.jpg

cynie i rącznik

DSCN0619.jpg

DSCN0611.jpg
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mandorla, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 15:23 #725233

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7780
Cudny kolor koleusa! :hearts:
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY
Za tę wiadomość podziękował(a): najemnik, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 15:31 #725234

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
U mnie znowu gorąco.

Przetwórstwo zakończone na dzisiaj. Już po obiedzie, teraz :coffe: i lody.

Koniec urlopu, od poniedziałku do pracy. Szybko minęło, ale taka kolej rzeczy.

Mąż i psy drzemią, bo wstali bardzo wcześnie. A ja mam chwilkę dla siebie i komputera.

Mogłoby popadać, bo nawet nie chce mi się myśleć o podlewaniu.
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 15:39 #725235

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32061
Wczesny ranek 10 stopni.Dalej upał,w cieniu 27.Najbardziej szkoda mi papryk słodkich poparzonych promieniami słonecznymi.
Adrian9 mam nadzieję,że Twoje wpisy będą usunięte.Wstyd.Napisz nam ładnie "Do widzenia" i poszukaj forum na którym znajdziesz rówieśników o podobnych poglądach/będzie to trudne,ale powodzenia/.
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Pizza, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 16:16 #725239

• Wodniczka
  • Wodniczka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 413
Nie samymi pomidorkami człowiek żyje, pogoda piękna tylko podziwiać
20200809_112443.jpg

20200809_112339.jpg

20200809_112400.jpg

20200809_121303.jpg

20200815_155203.jpg

co wokół się dzieje :)
Ostatnio zmieniany: 16 Sie 2020 09:36 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Pizza, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 16:39 #725244

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Wodniczko, byłoby piękniej, gdyby tu i tam popadało :wink4:
Truskawki to teraz zbierane?? Pozazdrościć :bye:
Na kupię, na którą wyrzucam chwaściory nie nadające się na kompost(perz, skrzyp,wszystkie z nasionami, porażone chorobami), posiałam dynię ozdobną. Jesień tuż tuż.
IMG_20200815_162526.jpg

Pozdrawiam WSZYSTKICH :hug:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 16:46 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Pizza, JaNina, Zygowa, anaka, Szczypiorek, Bobka

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 16:47 #725246

• Pizza
  • Pizza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2828
koma wrote:
Wczesny ranek 10 stopni.Dalej upał,w cieniu 27.Najbardziej szkoda mi papryk słodkich poparzonych promieniami słonecznymi.
Adrian9 mam nadzieję,że Twoje wpisy będą usunięte.Wstyd.Napisz nam ładnie "Do widzenia" i poszukaj forum na którym znajdziesz rówieśników o podobnych poglądach/będzie to trudne,ale powodzenia/.

Ja tak tylko dodam, że nie - niestety nie, to wcale nie jest trudne i to nawet nie tylko wśród rówieśników Adriana, a często dorosłych, wykształconych i zdawałoby się "światłych" ludzi. Co bardzo smutno świadczy o części Polaków i dlatego tym bardziej ucieszyłam się, widząc tutaj taką, a nie inną reakcję. Bardzo mi miło, że mamy tu swoistą ostoję normalności, gdzie jad w stronę drugiego, innego od siebie człowieka nie jest tolerowany.

A żeby zostać w temacie - u mnie już po deszczu. Taki to był deszcz, że równie dobrze mogłoby go nie być - ledwie zmoczył wierzchnią warstwę gleby, chwila słonka i kałuż już nie ma. Na szczęście upałami nie muszę się martwić, bo w kilku miejscach działki mam podlewanie automatyczne, więc nic z braku wody mi nie usycha. Bardzo przyjemny wynalazek, tylko trochę z nim chyba przeholowałam, bo w zacienionych miejscach zaczął pojawiać się mech. Przesada w żadną stronę nie jest dobra.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, czarna2066, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 16:53 #725247

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9263
Bardzo przepraszam,proszę o usunięcie mojego podziękowania przy jednym z postów Adriana,podziękowałam Mammie,tak przynajmniej pomyślałam.Z jego poglądami w ogóle się nie zgadzam,bo dla mnie religia to Miłość ,co wiąże się ze współczuciem,pomocą,wrażliwością,zrozumieniem i mogłabym jeszcze wiele słów wymienić,które wiążą się z tym Najważniejszym.Każdy to rozumie,jeśli kocha i jest kochany za to ,że jest ,a nie za to jak wygląda ,gdzie się modli i skąd pochodzi.

A w sprawie pogody dużo się zmieniło.Wczoraj w drodze do rodziców śledziłam chmury,które przysłoniły niebo.Było okropnie,bo 34 stopnie w cieniu.Szczerze nie znoszę takich temperatur.Wydawało się,że popada,ale nic z tego i planowałam rano pobiegać z wężem i konewką,bo wieczorem komary nie pozwoliły długo siedzieć przed domem.Temperatura obniżyła się do 20 stopni około 1 w nocy,zaczęło powiewać.
Rano o 5 obudził nas grzmot w pobliżu,potem drugi.Nieżle postraszyło,potem ładnie podlało.Do tej pory słońce chowa się za chmurami i mamy 23 stopnie.Jest bardzo przyjemnie,wszystko odpoczywa,my też.
Dzisiaj ugotowałam świąteczny rosół z warzyw z ogródka.Jestem strasznie dumna ,że wszystkie są moje :hearts: Wyszedł pyszny,aromatyczny.
To zdjęcie z dedykacją dla Was,Aniu Adasiowa dziękuję za podpowiedzi przy selerze :hug:
100_5528.jpg

100_5527.jpg
Naturalne ,niebanalne,własne.
Za tę wiadomość podziękował(a): JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 17:08 #725249

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
Ja też proszę o usunięcie mojego polubienia dla Adriana że strony 94.

Czytam w telefonie i chciałam podziękować Józiowi ale obraz za szybko przeskoczył.

Z poglądami Adriana nie zgadzam się, sama mam dwóch synów w wieku 19 i 21 lat i takie poglądy u ludzi bez względu na wiek po prostu mnie przerażają.

Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 17:19 #725251

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
W Szczecinie "powtórka z rozrywki": 30 na liczniku, sucho.

Poprosiłam Syna (też 17 lat i też Adrian) o przeczytanie postów Adriana. Nie śmiał się, zapytał co to jest, zrobił oczy... No i ta pisownia, trudno się czytało. Zapytałam o co chodzi z takimi wpisami, bo to niemożliwe żeby tak młody człowiek tak pisał; ta nienawiść, nie wiem... ciemnota? Odpowiedział krótko: "trol", cokolwiek to znaczy :think: Wcześniej nie czepiałam się czytając posty Adriana jeśli chodzi o ortografię, znaki interpunkcyjne, poprawiałam i powstawiałam w wyobraźni. Ale po napominaniach Forumowiczów poprawy nie widać, więc teraz wiem, że to nie dysortografia, nie lenistwo, a przekora i ignorancja.

Adrian, zajmij się ogródkiem :garden1:
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 17:20 przez Zygowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Kapka, Bobka, JaKasiula

Pogoda w naszych warzywnikach cz. X 15 Sie 2020 19:13 #725265

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9263
Od takich haseł jak "Polska dla Polaków,albo Ukraina dla Ukraińców " zaczęła się krwawa jatka,przed którą moja rodzina uciekała na zachód.Nie mów ,że to nie jest nienawiść,bo tak to się zaczyna!Najpierw niewinne słowa,a potem czyny,które zostają na długo w pamięci pokrzywdzonych.Zawiedziona jestem,ale życie takie jest.
Proszę o zamknięcie wątku,poczekam na nowy. :flower1:
Naturalne ,niebanalne,własne.
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2020 20:45 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.644 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum