TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 30 Gru 2020 19:39 #740324

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Dzisiaj był bardzo słoneczny dzień. Temperatura około 2 stopni na plusie.
Beatko śliczna ta pełnia.
Późnym popołudniem wybrałam się do miasta. Jakiś szampan , dobre winko na Sylwestra. Ledwo wróciłam , pełno ludzi w sklepach, samochodów na ulicach ,to nie był dobry pomysł.Ale zakupy zrobione.
Spokojnego wieczoru dla Wszystkich.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 30 Gru 2020 19:48 #740325

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Witajcie ;)
Dziś było znośnie nie licząc oczywiście smogu, który zawisł dosłownie nad głowami :mad2:
Ja nie wiem czym Ci ludzie palą, ale było czuć coś jak topiona folia :mad2:

Aktualnie czuć w powietrzu nadchodzący przymrozek :)

Piękne wschody słońca pokazujecie :hearts: A ja uwieczniłam zachód :hearts:
IMG_20201230_152112.jpg

Muszę się przyznać, że po zamieszczeniu tutaj postów z warzywnymi skarbami i ja popędziłam czym prędzej na turne po ogrodniczych, ale nasion nie było :cry3:
Na pocieszenie kupiłam dwa worki podłoża do wysiewu i perlit :wink4:
I teraz nie wiem czy to aby nie był błąd, bo teraz jakby bardziej swędzą ręce :rotfl1:

Pozdrawiam cieplutko i dużo zdrówka życzę w te ostatnie dni 2020 roku :hug:
Pozdrawiam Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, rozalia, Kasionek, Marlenka, CHI, Zielona, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 30 Gru 2020 20:12 #740333

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
Beata

Teraz Ty kusisz, sama zaczynasz :happy3:

A odnośnie pogody, to ranoprzymrozek i czarny lód na drodze, bardzo ślisko,

Niestety mgła opada i smog straszny, aż wyjść się nie chce,

Jutro od rana ostatnie zakupy w tym roku, bieganie i szykowanie dla Was nasionek, żebym wysłała w poniedziałek, bo nie wiem, czy w sobotę poczta będzie czynna.

Miłego wieczoru
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2020 20:15 przez Szczypiorek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, Kasionek, Marlenka, JaNina, ewakatarzyna, czarna2066, JaKasiula, ama, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 30 Gru 2020 21:47 #740348

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6427
W dzień +3 stopnie, ale nie padało i najważniejsze że nie wiało. W nocy lekki mróz przy ziemi, bo na drugim piętrze temperatura dodatnia. Dzisiejsza pogoda taka sobie, ale za to różyczki Fairy są dalej w formie. Nie jestem wielbicielką róż, ale tych nie zlikwidowałam i nie żałuję, chociaż bardzo kłują.

IMG_20201230_124631.jpg
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2020 22:00 przez JaNina.
Za tę wiadomość podziękował(a): merlin, Krecik stary, Łatka, rozalia, Marlenka, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 08:16 #740378

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54421
Szaro, buro i ponuro, a do tego mgliście. Na termometrze 0*

F7B5AE9E-37DF-451B-8364-EC74E1E1F397.jpeg

Wczoraj do wieczora padał deszcz. Samopoczucie do bani. Tęsknię za mroźną i śnieżną zimą. Wystarczyłoby tak ze dwa tygodnie. Ale chyba tej zimy znowu nie ma na to szans.
Spokojnego dnia i nocy.
I proszę, niech dzisiejszej nocy strzelają tylko korki od szampanów.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2020 08:19 przez JaNina.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 08:30 #740380

• Eleni
  • Eleni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2298
Dzień dobry w ostatnim dniu tego dziwnego roku :)

U nas wczorajszy wieczór z emocjami...mieszkamy na 1 piętrze w wieżowcu...więc po godzinie 19 odcięto prąd...po drugiej stronie ulicy sygnały karetek, policji i straży myślałam że jakiś wypadek...próbuje zapalić świecy a tu łomot do drzwi, pani strażak ma Pai natychmiast opuścić mieszkanie ewakuacja bydynku...no to założyłam na szybko kurtkę, wzięłam dokumenty wychodzę a po przeciwnej stronie budynku na 9 piętrze płomienie takie że sięgają 2 piętra w górę...Podziękowałam w duchu że obeszło się bez ofiar, ale spędziliśmy prawie 3h na dworze i nawet dobrze że nie było zimy z prawdziwego zdarzenia bo zmarzłam i bez tego...

Dziś szaro, ciemno i nic mi się nie chcę :(

Spokojnego dnia :hug: :coffe:
pozdrawiam ciepło Elena

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 08:42 #740384

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54421
No tak. Najlepiej tęskni się za zimą, leżąc w ciepłym łóżeczku :rotfl1:

A56040B0-C92D-4539-84D3-E03CABB9124E.jpeg

Dobrze, że nikomu się nic nie stało.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 08:47 #740386

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Niech już ten rok się kończy. Miejmy nadzieję, że od jutra będzie tylko lepiej.
Nawet pogoda do kitu. Wczoraj cały dzień padał deszcz. Dzisiaj mglisto, ponuro, wrony kraczą.
Wszystkiego dobrego :bye:
Zamiast słońca
IMG_20190803_110439-2.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rychu44, Kaja, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Eleni

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 08:52 #740388

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
Pasują mi tu słowa Noblistki
received_878826689612996.jpeg
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2020 11:05 przez whitedame.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 09:11 #740389

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43762
U mnie kolejny dzień słoneczny.Poranek jeszcze z przymrozkiem ok.-1*C przy gruncie.Na balkonie jest temperatura dodatnia 2,9*.Wszystko jest lekko oszronione.Aktualnie termometr wskazuje +3,6*. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :) :)

001-442.jpg

002-343.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, rychu44, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Kapka, JaKasiula, Eleni

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 10:09 #740394

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Nasze osiedle spowiła mgła.
Temperatura oscyluje w okolicach zera.
Na szczęście wiatr ucichł.

Miłego dnia :coffe: :drink1: :hug:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rychu44, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, JaNina, JaKasiula, Eleni

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 11:16 #740404

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Witam wszystkich w ostatnim dniu 2020 roku :dance:
Dzisiejszy dzień przywitał się pięknym słonecznym porankiem :)
Aktualnie po wschodniej stronie oszronione trawniki i samochody z temperaturą -2°C, a od południa przedzierające się słońce :)

IMG_20201231_105957.jpg

Musiało nieźle mrozić nocą :oops:

Plany na dziś bardzo przyjemnie. Mąż dał zielone światło na internetowe zakupy nasion :wink4: po wczorajszych bezowocnych poszukiwaniach w stacjonarnych sklepach.
Chyba nie wie czym to grozi, ale jak powiedział: szalej i sobie nie żałuj to zaszaleje, a co :rotfl1:

Mam nadzieję, że wieczorkiem opracuję wstępną listę pomidorową :happy3: będzie bardzo ciężko :laugh1:

Miłego dnia wszystkim :hug:
Pozdrawiam Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Eleni

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 12:09 #740405

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83528
U mnie, po przeciwnej stronie naszego dziwnego kraju, też śliczna pogoda:

Nie tyle duży mróz, co szron, o ósmej rano -1, teraz pewnie w cieniu trochę na plusie.

Eleno, niezłe fajerwerki ktoś sobie zafundował - a dziesiątkom ludzi wątpliwe atrakcje. :jeez:

U mnie poranne "atrakcje" innego rodzaju - chwilka mojej nieuwagi i Lutnia rozerwała szwy części rany. Ekspresowa wyprawa na weterynarię - szczęśliwie dyżurowała młoda lekarka, która asystowała przy operacji...

Życzę wszystkim by w nadchodzącym roku wokół było mniej szaleństwa, agresji i głupoty, a więcej rozumnej empatii, spokoju i przewidywalności.

Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2020 12:10 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): merlin, Krecik stary, rychu44, rozalia, Marlenka, CHI, Zielona, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 12:27 #740410

• Marlenka
  • Marlenka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 18714
whitedame wrote:
Dzisiaj pełnia
Pełnia Księżyca w grudniu 2020 nosi nazwę "Pełnia Zimnego Księżyca". Nazwa ta pochodzi oczywiście od zbliżającej się zimy. Inne nazwy na pełnię w tym czasie to "Pełnia Księżyca Długiej Nocy" i "Dębowa Pełnia".
Z reguły pełnia przynosi czasowe ochłodzenie.

U mnie się chyba sprawdziło. Po paru dniach mżawki i deszczu dzisiaj jest około 0 stopni, lekki wiaterek i takie widoki. Szron i biała, jak mleko, mgła.

IMG_20201231_120425.jpg

IMG_20201231_120408.jpg
Pozdrawiam Marzena
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rychu44, rozalia, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 13:08 #740415

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
Witam !!
W centralnej Polsce przymrozku nie było, ale bardzo wilgotne powietrze. temperatura 2 stopnie powyżej zera.

Od rana poszłam na ostatnie zakupy, wstawiłam co nieco na kolację we dwoje i poszłam biegać. Biegało się rewelacyjnie, znowu udało mi się więcej przebiec w godzinę.

Niestety oszołomy strzelają fajerwerkami, a moja Edzia się bardzo boi, dobrze, że Julianek głuchy, to tylko jednego trzeba więcej pilnować.

Nasionka popakowane, czekam tylko na koperty i kolejnych chętnych - oczywiście!

Miłego ostatniego dnia roku - mój jest bardzo miły :hearts:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rychu44, rozalia, Marlenka, CHI, Zielona, JaNina, ewakatarzyna, czarna2066, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 14:12 #740422

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7780
Wczorajsza pełnia

Mrozu na razie nie ma, nadal pięknie, słonecznie i praktycznie bez wiatru. Zakupy zrobione wczoraj (nawiasem mówiąc, nasienne również...), dziś tylko dokupiłam ciasto, zaraz idziemy na spacer, a potem już można świętować! :)
Rok nie był łatwy, ale miał stanowczo i swoje jasne strony. Oby kolejny był lepszy,a przede wszystkim spokojniejszy! Najserdeczniejsze dla wszystkich! :hearts:
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 14:26 #740423

• Zielona
  • Zielona's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4950
W tym miesiącu ani jednego dnia nie było słonecznie, cały czas buro, mgły i opady. Po śniegu który sypnął w święta nie ma znaku. Na zewnątrz jest mgła, czyli totalne mleko. Mogę więc tylko spodziewać się, że lato takie jak w tym roku będzie deszczowe i chłodne. Temperatura teraz +2 stopnie.
Moje przemyślenia są takie, by na następne lato zaopatrzyć się w ŚOR, bo będzie ciężko coś uprawiać, zwłaszcza w gruncie.

Życzę Wam ogrom zdrowia, siły i szczęścia. Dobrych ludzi wokół i rodzinnych spotkań. Oby nikt nie był samotny. :flower1:

16094211561581171590472.jpg
Pozdrawiam Alicja.
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 31 Gru 2020 16:09 #740439

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9882
Chyba wszyscy z ogromną niecierpliwością czekaliśmy na koniec roku. Był on trudny także dla nas - Oazowych Ludeczków. Przykry, bo każdy stracił kogoś z rodziny lub przyjaciół. Pozostaje mieć nadzieję, że Nowy Rok 2021 będzie lepszy. :drink1:
Ostatni dzień starego roku we Włocławku to wyjątkowo brzydki, szaro-ponury, wilgotny i mroźny dzionek. Temperatura -3 stopnie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, Kasionek, CHI, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Аdrian

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.706 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum