TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 29 Paź 2022 11:04 #816560

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83502
Nadal ciepły, ale już nie tak promienny dzień.
O wschodzie słońca 10 stopni, teraz 16. Słońce jakby przysłonięte woalką, chmury bardzo wysokie i rozwleczone.
Ponieważ takie temperatury - koło maksymalnie 20 - są przewidywane do końca miesiąca, czy to będzie rekordowo ciepły październik?
Lady of Shalot w roli słonka na dziś.

Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, rozalia, koma, MARRY, Jaedda, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 29 Paź 2022 15:56 #816574

• Jaedda
  • Jaedda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3166
Ciepło tak na polarka i słonecznie. Ogarnęłam resztę skrzyń, posiałam szpinak, roszponkę i wkopałam tulipany i narcyzy na nowej mikro rabatce. Mając w pamięci letnie upały to dziś robota to przyjemność.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 29 Paź 2022 16:45 #816577

• MARRY
  • MARRY's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 9315
Piękny, słoneczny dzień, chociaż sucho, słońce chodzi niżej i kładzie piękne cienie, wszystko leniwie więdnie, schnie i spada.
Cieszmy się jeszcze :hearts: dobrej niedzieli :flower1:

MARRY
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 29 Paź 2022 16:53 #816578

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
O godz6 00 termometr zaokienny wskazywał 16,2*C(na wys.2m).O godz.7 wyjechałem z małżonka do lasu i termometr samochodowy wskazywał 14,1* przy gruncie.Słoneczko od rana przygrzewało.Przez cały czas było słońce,brak wiatru a jednak szum drzew było słychać.Grzybodajnia pożegnana do nastepnego sezonu.Jednak bez buziaczków,bo nie wiadomo które drzewa wytną.No i trochę grzybków.Miłego całego weekendu. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

001-744.jpg

002-588.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, MARRY, bastis, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 29 Paź 2022 19:20 #816587

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Wspaniała pogoda. Cudownie w taką pogodę pracować w ogrodzie. Ogrodnik ani nie zmarznie, ani się nie spoci :happy: Kawa i obiad obowiązkowo na tarasie

IMG_5789.jpg

Jutro znowu planujemy grilla :)
Jestem bardzo zmęczona, ale bardzo zadowolona, tym bardziej, że pośpimy godzinę dłużej ;)
Spokojnego wieczoru :comp: :drink1:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 05:57 #816602

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53243
Wczoraj, w trakcie grabienia opadłych liści z alejki obok mojej działki Natura dała mi taki oto prezent :

IMG_3532.jpg

Traktuję to jako nagrodę na zakończenie sezonu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 08:26 #816610

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Na moim zaokiennym termometrze o świcie 9 stopni.
Prognozy się sprawdzają, mamy lato, a przynajmniej tak myśli część (przeważnie młodszej) populacji. Wczoraj stojąc na światłach spostrzegłam panienkę w letniej sukience bez pleców - mój samochodowy wyświetlacz podawał, że jest +22, ale w słońcu mogło się pomylić z majem. :lol:
Faceci w szortach na porządku dziennym, nawet przy porządkowaniu grobów. :lol:
Na moim tarasie wyjątkowo długo rezydują ciepłoluby, w tym hibiskusy, które kwitną lepiej, niż w sierpniu.

Dziś zapowiada się prawie równie ciepło, choć słońca Niemiec zapowiada mniej. Póki co świeci, więc ruszam na spacer - o ile wyciągnę suki z łóżka.

Udanej niedzieli!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, rozalia, koma, MARRY, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 08:41 #816612

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Poranek słoneczny a termometr wskazywał 14,2*C.Słoneczko świeci choć trochę przymglone.Jest bezwietrznie ale powietrze na razie nie jest zmienione przez smog.Na jutro prognoza pokazuje 22*.Wszystkim życzę spokojnego wydłużonego weekendu. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe: ;) ;)

001-745.jpg

002-589.jpg

003-423.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 09:26 #816615

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32088
U mnie tak ładnie niestety nie jest.O wschodzie słońca, godz.7 tylko 5 stopni.Moze się rozpogodzi i wyjdzie słońce, bo na razie jest pochmurno i bardzo wilgotne powietrze.Od kilku dni czekam na odpowiednią pogodę żeby zrobić oprysk drzewom owocowym.

20221030_060705.jpg

20221030_083634.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, rozalia, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 09:50 #816617

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29677
Marysiu czym i przeciw czemu pryskasz drzewka teraz?
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 10:00 #816619

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32088
Mocznik na drzewka pestkowe,przeciw parchowi i plamistosci liscie
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 11:14 #816625

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
Cudownie,słonecznie,temp.w cieniu dobija do 20 st.

IMG_20221030_110228.jpg

16671249736663918394207232312985.jpg

Spokojnej,przyjemnej niedzieli :) :) :flower2:
Załączniki:
Pozdrawiam,Anka
Ostatnio zmieniany: 30 Paź 2022 11:18 przez Mejra.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 12:36 #816630

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29677
Przecudnie :bye: kobea to docenia

DSCF0088-3.jpg

DSCF0090.jpg
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 13:02 #816631

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Poznań pod koniec października - nadal słoneczny, ciepły i choć rano, gdy idę do pracy towarzyszy mi zasłona z mgły, to już w południe mogę podziwiać najpiękniejszy spektakl jesiennych kolorów...

Temperatura na zewnątrz nie spada poniżej 10 stopni, osiągając w ciągu dni nawet 19, więc w dalszym ciągu spokojnie mogę "uprawiać" ostre papryczki:

Z uroków ciepłej jesieni korzystają oczywiście domowe "ogonki". Udało mi się uwiecznić całą piątkę na jednym parapecie:

Najstarsza modelka:

W kuchni nadszedł czas na przerobienie kiszonych Habanero Red:

Pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnych, dobrych dni i bezpiecznych wyjazdów na cmentarze.
Uważajcie na siebie :hug:
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Ostatnio zmieniany: 30 Paź 2022 13:03 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, koma, bastis, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 20:07 #816657

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
U mnie jeden ogonek, ale korzystał ze słońca za dwóch :happy:

IMG_5790.jpg

Kawa i obiad znowu na tarasie. Było tak ciepło, że Małżonek chodził w krótkim rękawku. Ja miałam bluzkę z długim, ale było mi ciut za ciepło ;) Jutro powtórka z ciepłości.
Spokojnej nocy :sleep:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, koma, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Paź 2022 20:59 #816664

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Ciepły i słoneczny dzień.

Pierwszą partię dalii wykopałem, kolejne chyba będzie też w tygodniu wykopywać, bo później wszystko na raz ogarnąć będzie trudno.

IMG_20221030_113200.jpg

IMG_20221030_113148.jpg
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 31 Paź 2022 08:18 #816685

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Jest słoneczko choć trochę przymglone,nie ma wiatru.W przestrzeni czuć dym z pieców.Jest duża wilgotność powietrza.Zapowiada się następny ciepły dzień.Aktualnie termometr wskazuje 14*C.Wszystkim życzę spokojnego weekendu i dobrego nastroju świątecznego we wspomnieniach przy grobach rodzinnych,znajomych i tych zapomianych. :bravo: :bravo: :bye: ;) ;)

002-590.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 31 Paź 2022 10:17 #816690

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Piękne dalie, zwłaszcza Tartan.

We Wrocławiu kolejny dzień może nie majowy, ale jak na początku września. Nad ranem 8 stopni, teraz znacznie więcej, bo słońce z bezchmurnego nieba dostarcza energii.
Dalii jeszcze nie mam zamiaru wykopywać, póki mróz ich nie zwarzy - a to się szybko raczej nie stanie. Niektóre już jakby słabo kwitną, nie szkodzi, niech karpy się nawadniają przed długim pobytem w piwnicy.
Inne, zwłaszcza te, co zaczęły kwitnąć późno, nadal w wspaniałej formie - a nawet mają Happy Hours dla pszczół. :lol:

Dobrego dnia - i uważajmy koło cmentarzy, licho nie śpi, kieszonkowcy też.
Ostatnio zmieniany: 31 Paź 2022 10:17 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.898 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum