TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 00:17 #818445

• KaLo
  • KaLo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7721
Byłem dzisiaj na działce, pogoda znośna ale wiało. Krecik podniósł mi ciśnienie. :mad2:
IMG_20221203_100420.jpg

Jak ta cholera tak prosto wykopała, laser miał czy co??? Na dodatek jakiś mutant bo kopce 2x większe niż zwykle.
Ostatnio zmieniany: 05 Gru 2022 00:19 przez KaLo.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Jan4, Kaja, rozalia, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 08:40 #818449

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83502
Celino, zazdroszczę widoków z palmiarni, wrocławski ogród botaniczny niestety zamyka się na zimę, a przydałby się taki skok w bardziej energetyczne otoczenie. I to nie zostawiając śladu węglowego tworzonego przez odrzutowce mknące na jakieś Wyspy Kanaryjskie czy inne Mauritiusy.

Słońce już się chyba narobiło, wrócił standardowy buras, ech... Dwa stopnie na plusie, ciemności i brak wiatru.

Suki wstały, zjadły, wybiegły na 5 minut do ogrodu (w tej kolejności), wróciły pod tarasowe drzwi i wpuszczone przeszły w tryb stand by.

Ze smutku kupiłam na wyprzedaży i naprawdę za grosze 10 cebulek hiacyntów, zamierzam podjąć próbę podpędzenia - co robiłam ostatni raz dawno temu, w słusznie minionych czasach.

Trzymajmy się - mimo wszystko.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, rozalia, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 08:58 #818450

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54396
Aniu, Twoje sunie przynajmniej wyszły, a mój Dekster tylko popatrzył przez okno i polazł do kuwety. Dalej już zrobił dokładnie to co Twoje ogoniaste :happy:

FC2520C8-95A8-4F4A-BA3A-8590E2A97EA4.jpeg

I tak do obiadu :silly:
Jest na plusie, ale nic więcej dobrego o pogodzie nie napiszę :oops:
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, rozalia, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 09:27 #818451

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5260
KaLo zazdroszczę wiatru. U nas kolejny dzień z alertem Rcb o smogu. Paskudne powietrze. Strach dzieci z domu wypuszczać.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, rozalia, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 09:54 #818452

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
U nas też buro i ponuro,wstawać się nie chce, poszłoby się w ślady Florka

IMG_20221203_173103.jpg

Wybieram się z koleżanką w sobotę do Wrocławia na kiermasz świąteczny. I mam pytanie do Ani i innych osób z Wrocławia: gdzie można zaparkować? Najlepiej bezpłatnie. Nie musi być pod samym rynkiem, możemy się przespacerować. Coś polecacie, na co zwrócić uwagę?
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 10:32 #818453

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83502
Bezpłatnie to możesz zaparkować na pewno przy którymś dużym centrum handlowym. Nie wiem, z której strony zamierzacie wjechać do miasta - zapewne A4? To najdogodniej na Bielanach, potem ewentualnie można podjechać autobusem dowożącym klientów, ale nie wiem, czy coś się płaci, nie korzystam.
To ładnych kilka kilometrów od Rynku, gdzie jest jarmark. Spacer raczej odpada.

Przyznam, że załatwiając cokolwiek w centrum, parkuję w którejś z tak zwanych galerii, np. w Wroclavii - stamtąd też raczej trzeba podjechać do Rynku tramwajem. Pierwsza godzina gratis, potem chyba 4 (?) zł za godzinę.
Bliżej jest centrum na Placu Dominikańskim, ceny chyba podobne. Stamtąd śmiało przejdziecie pieszo.
Przy samym Rynku też jest piętrowy parking, miejski - sporo droższy.
Jeszcze jest Aniu taka opcja, żebyś zaparkowała pod moim płotem - też nie jest to "walking distance", za to całkowicie gratis :lol: Gdyby co, napisz PW, to odwrotnie podam adres.

Nie wiem, ile czasu chcecie spędzić we Wrocławiu - napiszę nieskromnie, że miasto jest bardzo atrakcyjne, zwłaszcza dla turystów. Jak nie znacie, zróbcie sobie spacer po centrum i wzdłuż Odry - tak na pierwszy raz. Chyba, że macie jakieś szczególne zainteresowania, gdybym je znała, doradzę precyzyjniej.

Zdjęcie Florka wywołało mój szeroki uśmiech, dzięki!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 11:01 #818455

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
Bardzo dziękuję Aneczko, planujemy przyjechać na jeden dzień, głównie myślimy o jarmarku. Spacer wzdłuż Odry też brzmi super.
Koleżanka będzie kierowcą, więc muszę z nią uzgodnić trasę i postój. W razie czego będę pytała o adres Twojego płotu B) wielkie dzięki :hug: :hearts: :thanks:
Za tę wiadomość podziękował(a): rozalia, MARRY, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 11:21 #818457

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
No,w końcu słoneczko....
:fly: :fly: ;) ;)

IMG_20221205_111646.jpg

Miłego dzionka życzę...
Pozdrawiam,Anka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, rozalia, PaulaPola, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Babcia Ala

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 15:31 #818462

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Żeby nie podnosić ciśnienia Januszowi dziś nie "zapraszałem" słoneczka,a samo nie chciało zaświecic.U mnie radość przyniosła przesyłka ze "świata kwiatów" i warzyw.Przymrozku dziś nie było a temperatura oscylowała na granicy od 0 do+1,5.Ok.godz.11 zaczęło rozpogadzać się od południa ale u mnie słońce nie wyszło.Teraz jest już ciemno,mokro i smrodliwie.Wiaterek jest ale nie przewiewa zatrutego powietrza. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe: ;) ;)

002-607.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 05 Gru 2022 15:39 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, PaulaPola, koma, bastis, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 15:38 #818463

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
Dzień dobry!

Polska centralna - szara, bura i ponura.

Tęsknię za słoneczkiem.

Dzisiaj pierwszy dzień w pracy po tygodniu w łóżku, ale już w domu.

Jak widzę taką pogodę, to sama nie wiem co bym zjadła. Dla męża zrobię grochówkę - lubicie? Mój mąż uwielbia.

Moje działkowe koty
Szary to Edek nazwany na cześć mojej suczki, a biały to Kredek.

94185BD5-F348-43DB-85A0-58AE8A86DB97.jpeg
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Ostatnio zmieniany: 05 Gru 2022 15:45 przez JaNina.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, PaulaPola, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 15:40 #818464

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Oj, nie umiem zdjęcia przekręcić :club2:

Józiu - zazdroszczę zakupów :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 15:51 #818466

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Kotki już w pionie :)
Pogoda dalej do kitu. Wzięłam sobie kocyk, podusię i robię to co Dekster. Mam zero mocy :dry:
Spokojnego wieczoru :coffe:
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Gru 2022 17:10 #818468

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Dziękuję Janinko :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, JaNina, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Gru 2022 01:21 #818481

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29678
Od północy nareszcie pada po prawie dwóch miesiącach, rzęsisty spokojny deszcz. Łapię też jeszcze deszczówkę do zbiorników, po co ma spłynąć do morza, przyda się na miejscu, za kilka dni wyleję pod moje iglaste drzewa, które osłaniają nas od północy. W przeważającej części to świerki. Nie wiem czy bez dodatkowej porcji wody nie byłyby już suche. Od lat woda z rynien z budynku gospodarczego jest odprowadzana między nie. Po takiej suszy, są w stanie wypić dużo. Do południa nawet świeciło słonko, całe pół godziny :woohoo: i mgła wreszcie sobie poszła.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 06 Gru 2022 01:24 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, PaulaPola, MARRY, JaNina, Szczypiorek, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Gru 2022 01:33 #818482

• PaulaPola
  • PaulaPola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3709
Widzę Alu że Ty też lubisz dłużej posiedzieć :silly: ja właśnie skończyłam chować prezenty do butów, wyglaskam koty i lulu. Jutro pojade na działkę bezdomniaki nakarmić i zobaczyć czy myszy 2 domku nie urzędują. Mam nadzieję, że kociska się za dokarmianie odwdzięczyły i dopilnowaly. I ja pozazdrościłam Józkowi zakupów więc trochę sklepów internetowych dziś przejrzałam :oops:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, MARRY, JaNina, Szczypiorek, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Gru 2022 01:55 #818484

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29678
Od urodzenia sowa, a świat stworzony dla skowronków :whistle: . Mam dwóch synów, jeden skowronek, drugi sowa jak ja. Ja nie umiem wstać, gdy ciemno, a już tym bardziej rano, gdy za oknem ciemno usiąść do komputera, w nocy tak, ale rano :blink: . Nocą dobrze mi się pracuje, nikt i nic mnie rozprasza, nawet koty mi nie przeszkadzają, nie wspominając o telefonie i poczcie mailowej. Latem łatwiej się wstaje rano, tym bardziej, że okno mam od wschodu, to często słonko ukochane mnie budzi. :wink2:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 06 Gru 2022 01:55 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, PaulaPola, MARRY, JaNina, Szczypiorek, renmanka, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Gru 2022 08:08 #818486

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Dzień dobry!

Ja wstaję o 4 praktycznie codziennie, bo nawet jak nie wstaję, to się budzę wyspana.

U mnie też pada.

Miłego wtorku :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, JaNina, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Gru 2022 09:18 #818488

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
U nas zaczęło padać wieczorem, a niech pada, już mi wszystko obojętne. Nie dosyć, że mocy mam zero, to jeszcze noc nieprzespana :jeez: Idzie zmiana pogody, więc dlatego to wszystko.
Też już zaczynam grzebać w nasionach. Mam zrobioną listę, ale jeszcze czekam. W Auchan nasiona wykładają zaraz po nowym roku, więc najpierw tam sobie pooglądam. Jak kupuję nasiona cebuli i pora, to wolę widzieć datę pakowania. Resztę pewnie kupię w internetach ;)
Spokojnego dnia :bye:
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, koma, MARRY, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.623 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum