TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 11:35 #828311

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
Poranek okazał się z przymrozkiem w granicach -3*C.Przed porankiem termometr balkonowy wskazał +2.1* a przy wschodzie słońca spadł do 0*.Jest słoneczko choć też chowa się za chmurami.Na razie nic nie pada.W słońcu jest połowa maja w cieniu luty z końcówki lat50 ub.wieku.Nie ma wiatru więc to mroźne powietrze jakoś da się przeżyć.Spokojnych przygotowań do Świąt. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: ;) ;)

003-450.jpg
świeża maga do świątecznych potraw
Pozdrawiam Józek!!
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 11:40 #828312

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29664
Celinko, też się przywiązuję do zwierząt wszelakich i nad każdym płaczę, nawet nad rozjechaną samiczką kosa, a kos stał obok i dzóbkiem ją szarpał nie rozumiejąc dlaczego ona nie wstaje :sad2: . Natury nie zmienimy, zawsze ktoś kogoś będzie zjadał lub będzie rozjeżdżany :( Nie jesteś słaba psychicznie, tylko masz dobre serce i o zwierzęta dbasz i chwała Ci za to. Kto je ma mieć jeśli nie tacy ludzie jak Ty :kiss3: . Myśl intensywnie o wolierze, w dzisiejszych czasach bez tego zdaje się ani rusz. Pamiętasz jak Małgosia/CHI wstawiała zdjęcia, miała woliery. Zwierzaków pożałuj, wypłacz się, to Ci ulży, a potem popraw koronę i do dzieła, nie damy się, kto nie da rady jeśli nie my. Ściskam Cię i całuję mocno i serdecznie :hug:

A w temacie - ma być tylko gorzej, idą opady śniegu :jeez: , do godziny mają być u mnie. W nocy oczywiście było -5o, teraz całe +3o :bye:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 06 Kwi 2023 11:42 przez Babcia Ala.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 12:10 #828314

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Celinko współczuję :hug: Ja mam wolierę, ale na noc i tak zamykam do kurnika, bo w nocy coś mi już siatkę ogrodzeniową rozerwało i wyniosło perliki.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, bietkae, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, Bobka, JaKasiula, jack90

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 12:17 #828317

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25485
:flower1: Pogoda ?Rano był śnieg .Teraz stopniał .
Pada deszcz .Nic już dodać do niej nie chcę . :(
Celinko Przykro mnie jak czytam o Waszych stratach .
Babcia Ala ma dobrą myśl ,może zainwestujcie w wolierę .
Wiem one kosztują trochę ,ale to by się w perspektywie czasu zwróciło.
Ceny są różne .
Zobacz np tutaj .
www.amazon.pl/s?k=woliera+dla+kur&langua...f=pd_sl_85197h3lbw_b
Wspomnienie wiosny ,bo była niedawno ,nieśmiało w ogrodach.
One są wiosennymi u nas zwiastunami jednak :wink2:

A te to jak najbardziej też :wink2:

Jest ich parę ,czekają na nowe rodziny :hug:

Dobrego dnia życzę :)
Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na kolejny rok 2024
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 12:39 #828319

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11828
Celinko bardzo współczuję bo wiem jak to jest. Ja do dzisiaj płaczę po mojej suni (ta z awatara ), która zmarła 10 czerwca. Otruł ją sąsiad psychol a miesiąc po mojej Kikuni otruł też psa mix wilczura drugiemu sąsiadowi. Od 15 października mam pieska ze schroniska, pokochałam go ( kawał czorta, pogryzł nas wszystkich a wczoraj rozdarł spodnie weterynarzowi jak wszedł na podwórko ze śmieciami bio na mój kompostownik chociaż wcześniej łasił się do niego ) ale sunię mam ciągle przed oczami.
Dla mnie zwierzę to członek rodziny :placze:
Edit: podobno ok. 6 rano było u nas -6 stopni ale to wiadomość od znajomego bo my o tej porze śpimy ale o 8 było wszystko oszronione. Teraz w cieniu jest + 4 i pięknie świeci słoneczko, panele pracują pełną parą, już zrobiły 17 kWh, oby tak dalej. Miłego dnia wszystkim :drink1:
Pozdrawiam Ela
Ostatnio zmieniany: 06 Kwi 2023 12:46 przez bietkae. Powód: dodano tekst

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 12:56 #828320

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13653
Rano było -2'C, teraz ładnie słoneczko świeci

tak na poprawę humoru przy czwartku, znalezione w necie

humor.jpg
pozdrawiam,
Tomek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 13:47 #828322

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5237
Szafirku to Wam wyniósł te kury? Bardzo współczuję, nie potrafię sobie wyobrazić Waszej straty...
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Jesteście niesamowici. Dziękuję.

Tak trzeba iść do przodu. Macie rację.

Na wolierę nie mam szans, mam w sumie 5 zagród, 3 kacze i 2 kurze. Ale w różnych miejscach. Jak kiedyś zmniejszymy stado to wtedy.

Marlenko jak perliczki? Niosą się. U mnie kaczki bardzo słabo, nie wiem czy to przez te spadki temperatury?
Jeszcze śnieg nie pada, ale słońca nie ma.
Dzieci mają wolne, porobiły gofrów i znów się nudzą... Telefony je ratują, a mnie doprowadzają do szału... Nawet w covidzie chłopaki byli więcej na dworze niż teraz. Koniec świata.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Kaja, Łatka, bietkae, Mamma, koma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, jack90

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 13:54 #828323

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Celinko :hug:

Pada mokry śnieg, ale część ostaje się na ziemi. 1 stopień powyżej zera. To przestaje być zabawne ;)

Ciepełka :flower1:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, bietkae, Mamma, koma, Szafirek, JaNina, del, Babcia Ala, Mirek19, Bobka, JaKasiula, jack90

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 13:54 #828324

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3071
Pogoda nie nastraja , zimno, ciemno , paskudnie , parę chwil temu kurzyło jak diabli :jeez: a dzisiaj miałam zielsko wynieść do namiotu i tam już zostawić , na noc okrywać , se pomarzyć można :sad2: Koty padnięte, pies i ja , pogoda wybitnie nie dla nas . Co do kurek... od razu większa inwestycja, gęsta siatka na ogrodzenie na górę siatka przed fruwającymi sępami :mad2: Na noc zamykam w kurniku , tam żadna ch....a się nie wedrze , pewniejsze niż w banku . Jedynie raz miałam nie fajną sytuację, jak powiększaliśmy wybieg kilka dni był bez siatki , wtedy jastrząb bądź inne ptaszysko wpadło pod siatką sąsiedniego , nad bramką było rozszczelnione , dopadło Ajamkę , nie uratowałam odeszła na rękach :cry3: kury mam oswojone tym bardziej każda strata boli.
renmanka :hug:

Żółtego nigdy za dużo :bye:
oaza2-13.jpg
Elki foliak, warzywa i zioła
Pozdrawiam cieplutko
Ostatnio zmieniany: 06 Kwi 2023 13:56 przez tija.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 17:33 #828341

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
renmanka wrote:
Marlenko jak perliczki? Niosą się. U mnie kaczki bardzo słabo, nie wiem czy to przez te spadki temperatury?
Celinko zniosą 1 jajko dziennie to jest sukces :mad2:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 06 Kwi 2023 18:00 przez Mamma.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 17:55 #828348

• jack90
  • jack90's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10245
Za oknem pogoda jak na Boże Narodzenie, ale w domu już nastrój Wielkanocny.
Z Życzeniami świątecznymi pozdrawiam wszystkich.

20230406_174023.jpg

:bye:
Pozdrawiam,
Jacek
Ostatnio zmieniany: 06 Kwi 2023 18:04 przez jack90.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Kwi 2023 19:33 #828357

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 4781
Pogodowo mam dosyć. Mróz ,potem pada deszcz i wieje. Patrzę na żonkile i tulipany na tym wygwizdowie i optymizmu brak. Biedne moje lilie ,róże i clematisy. Przyszły sadzonki truskawki wiszącej. Miałam wsadzić do doniczek i do foliaka, tylko czy nie za zimno i jeszcze się wstrzymać. Koło foli zasadziłam Omieg Kaukaski i tak tkwi z tymi pąkami :jeez:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, koma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 07 Kwi 2023 06:53 #828370

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13653
+4'C i mży.
Ale piąteczek, piątunio, miłego dnia :coffe:
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, koma, bastis, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 07 Kwi 2023 06:56 #828371

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:

Noc na niewielkim plusie, nad ranem +3,8°C
Zachmurzenie całkowite, licznik pokazuje w tej chwili +4,2°C, w ciągu dnia możliwe opady deszczu.

Historyczne dane pogodowe -
Maksymalna temperatura powietrza zanotowana w Legnicy, w ciągu ostatnich 74 lat obserwacji, to +25,4°C. Temperaturę tę odnotowano 7.4.1961 roku.
Absolutne minimum, tj. -4,3°C zanotowano w 1978 roku. Średnia temperatura powietrza tego dnia wynosiła +17,6°C.
Najsilniejsze opady deszczu (15,7 mm) w Legnicy zanotowano 7.4.1979 roku. W 1995 roku maksymalne porywy wiatru dochodziły do 20,13 m/s.

Legnica, 07.04..2023 r

20230407_leg.jpg

Spokojnego dnia
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 07 Kwi 2023 07:47 #828372

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
U mnie również nocka bez przymrozku.O godz.6 30 termometr wskazywał +6,2*C.Jest pełne zachmurzenie,bezwietrznie i śmierdząco.Rano na balkonie odwiedziła mnie sroka.Z prognoz wynika że może dziś padać deszcz.Spokojnych przygotowań końcowych do świętowania.Aktualnie na termometrze balkonowym jest +6,9*. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

001-763.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, bela, leszek0921, Łatka, koma, bastis, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 07 Kwi 2023 08:15 #828377

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83456
Też obyło się bez mrozu.
Już wczoraj wieczorem zamiast radykalnie opadać, termometr stanął na +6 i w nocy chyba niewiele bardziej się oziębiło. Teraz pokazuje +4, ale jak pisał Józek, wiatr zmarł i odczucie jest takie, że cieplej. Niestety wszystko to spowodowała gruba kołdra chmur, z której trochę siąpi. Ciemno. :(

A wczoraj na głównej dwupasmówce, do której "uchodzi" moja uliczka, zauważyłam takie dzieło (chyba wspólnoty mieszkaniowej)

Nie wiem, co tam ma rosnąć, ale to fantastyczny pomysł, jaka fajna zmiana w porównaniu z tym, co było, czyli "trawnikiem", a w zasadzie miejsce leżakowania wiadomych buteleczek, plastiku i innych odpadów. Spory prostokąt przed budynkiem też ogrodzono z fantazją, żywopłocikiem 50 cm z młodych forsycji - już kwitną!

Życząc spokojnych przygotowań do Wielkiej Nocy dokładam narcyzki Fortune w pasujących do okoliczności kolorach.

Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, bela, koma, Szafirek, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 07 Kwi 2023 08:27 #828380

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Noc i u mnie bez mrozu (nareszcie, z wtorku na środę było - 8°).
Ranek dosyć ciepły, teraz 7°.
Niestety, słońca brak, mży.

Spokojnego piątku :bye:
IMG_20230401_114610.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 07 Kwi 2023 08:45 #828382

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
Celinko, wyniósł część, część pozagryzał i sobie zostawił na później :club2:
A czy pod taką wolierą lis się nie podkopie?

Po południu zaczął padać śnieg, ale szybko topniał. Rano było go niewiele, deszcz kropił, temperatura około 0.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, del, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.807 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum