TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 07:30 #830059

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32085
-2,nie najgorzej, spodziewałam się niższej temperatury.Obecnie 5 stopni,pięknie świeci słońce. Jeszcze kilka stopni więcej i wynoszenie rozsad na taras.
Jak mogłam, tak okryłam kwiaty wrażliwe na przymrozki.

20230426_153718.jpg

20230426_153632.jpg
Maria
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 07:40 #830060

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Ja nic nie okrywałam, bo mi mocy nie wystarczyło :oops: Na szczęście przymrozek mnie ominął :) Słyszałam w TV, że w Katowicach było -3, a u mnie trochę dalej było +2. Szronu na trawie nie było, więc nawet tuż nad ziemią temperatura była powyżej zera. Nad ranem było bezchmurnie, ale to się niestety zmieniło :( Wiatr jest chyba trochę słabszy niż wczoraj. Jutro chcę znowu :garden: , więc mam nadzieję, że nie będzie padał deszcz.
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 07:43 #830062

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:

Minimalna temperatura w nocy +3,1°C,
Zachmurzenie całkowite, bez opadów, w ciągu dnia możliwe przejaśnienia.
Wciąż pogoda nas nie rozpieszcza, a majówka tuż, tuż...

Legnica, 27.04.2023 r

20230427_leg.jpg

20230427_kw.jpg

Udanego dnia
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Łatka, rozalia, bietkae, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 07:47 #830063

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Rano rozgrzewka przy skrobaniu szyb :rotfl1:
Za to pięknie, słonecznie.
Niestety, żadnych roślin nie okryłam :cry3: Mam tylko nadzieję, że przymrozek im nie zaszkodzi.
Dobrego dnia :bye:
IMG_20230427_071138.jpg

IMG_20230427_071129.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Łatka, rozalia, bietkae, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, Bobka, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 08:18 #830069

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83485
koma wrote:

20230426_153718.jpg

Mój ogród wygląda wielce podobnie, Marysiu, więc pożyczam sobie zdjęcie. :lol: Wszelkie pokrywki zostaną do jutra rana, jeszcze jedną noc musimy przetrzymać.

Normalnie o 5 rano śpię, ale od prawie tygodnia męczę się z zębem (po przeleczeniu :jeez: ), więc zeszłam po środek przeciwbólowy - i na tarasowym termometrze było 0, o ile nieuzbrojonym okiem dobrze dojrzałam. Półtorej godziny później leciutko siwa trawa przy +1, nie cały trawnik, dom osłonił chyba moją Yellow River. Nie widać uszkodzeń płatków:

W tej chwili oszałamiające +3.5, mniej więcej 50% powierzchni nieba w "barankach", wiatru nieomal nie ma.

Kasiu, też nie zakryłam wszystkiego, lilii mam pewno kilka setek, rozproszonych i zmieszanych z innymi roślinami. W tym stadium, co pokazujesz, może biedaczka tylko odmrozi końcówki listków, pąk jest jeszcze dość głęboko schowany. Ale generalnie dobrze nie jest. :(

Inne cebulowe, te wiosenne, piwonie, nawet róże - furda, mają sobie taki przymrozek za nic.

Pozdrawiam ciepło - tyle mogę...
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2023 08:19 przez Łatka.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 08:49 #830071

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
Łatka wrote:
Normalnie o 5 rano śpię, ale od prawie tygodnia męczę się z zębem (po przeleczeniu :jeez: ), więc zeszłam po środek przeciwbólowy.
:woohoo: Aniu, współczuję
Mogę w czymś pomóc ?
:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 12:44 #830104

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3071
A było tak pięknie
oaza3-14.jpg

oaza1-24.jpg

Komuś to przeszkadzało bo mi nie :sad2:
Nocka niby nie duży 1 na minusie ale zawsze i nie wiadomo czego się dzisiaj spodziewać :jeez: a okrywać nie zamierzam , co ma być ...
Aktualnie słonecznie, za chwilę czarne chmurzyska i tak z minuty na minutę się zmienia i ziąb i lodowaty wiatr.
:bye: :flower2:
Elki foliak, warzywa i zioła
Pozdrawiam cieplutko
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2023 12:46 przez tija. Powód: literówka
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, rozalia, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 13:31 #830112

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25491
Gdańsk ok 7 stopni ,pada co rusz ( 4 razy już ) krupa śnieżna i lodowaty wiatr.
Dzieci zdziwione ,a to tylko kwiecień ;) :devil1:
U nas w mieście lodowato ,rano było cieplutko .
Pogody bez mroziku ;) :) :bye:
Kwitnie kolejnymi pąkami.

Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na kolejny rok 2024
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Łatka, rozalia, koma, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 19:44 #830144

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Ja jestem zaskoczona, że pogoda dzisiaj pozwoliła na pracę w ogrodzie. Wystarczyło, że przestał wiać ten okropny wiatr i od razu zrobiło się cieplej. Przez cały dzień po niebie wędrowały ciemne chmury, czasem zachmurzenie było całkowite, a czasem świeciło słońce. Na szczęście przez cały dzień nic nie padało :)

20230427_162512.jpg

Spokojnego wieczoru :comp:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Łatka, rozalia, koma, Jaedda, Szafirek, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 19:55 #830147

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32085
Najwyzsza temp.dzisiaj 12 stopni.Nie wiało, chwilami pojawiały się promienie słońca. Trochę prac ogrodowych można było podgonić. Późnym popołudniem relaks nad stawem.Zlowiony okaz wrócił do wody.

20230427_191243.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, rozalia, Jaedda, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 21:22 #830162

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
Ładny okaz :hearts: rozumiem , że była buźka a dopiero potem do wody :whistle:
Ja, jedynie czym się mogę pochwalić to , wyprowadzeniem ogona na spacer :happy4: najlepszy do nurkowania jest śnieg, z braku laku kupa gałęzi też ujdzie .
oaza1-25.jpg
Pozdrawiam cieplutko
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Jaedda, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 27 Kwi 2023 21:36 #830171

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83485
Elu, ale super ogon!
A o całość można prosić?

Moje tylko do ogrodu, ewentualnie jak wyjdzie słonko, uwalić się na tarasie. Lutnia dopiero dziś miała zdjęte szwy z "twarzy", łatwo nie było. :jeez:

A taki widoczek kończył dziś dzień:

Zapowiadają niby zimną noc, ale nie czuć tego tak, jak wczoraj, teraz nadal +7.
Jutro ściągam kołdry z lilii & Co.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 28 Kwi 2023 00:45 #830178

• Lulu
  • Lulu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1683
U nas pogoda nie rozpieszcza. Rano -1 a przed południem przelotne opady śniegu z deszczem odowaty wiatr :jeez: pogoda nie zajęcia do pracy w ogródku
Pozdrawiam Patrycja.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 28 Kwi 2023 07:08 #830182

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13657
Tylko +1'C z rana. W nocy był lekki przymrozek - rano, skrobanie szyb :)
Od wczorajszego popołudnia słonecznie

Miłego piątku :coffe:

poranek-4.jpg

tulipany.jpg
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Kaja, Łatka, rozalia, MARRY, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Lulu, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 28 Kwi 2023 07:56 #830189

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
:bye: :coffe:

Noc na niewielkim plusie.
Zachmurzenie duże. Aktualnie na liczniku +7,6°C, tendencja wzrostowa.
Do Polski dotarł wyż Queenie.
Wiosna nas nie rozpieszcza. Do tej pory w czasie tej wiosny tylko dwa raz termometry wskazały powyżej 20 C°. Synoptycy przewidują, że cieplejsza pogoda przyjdzie dopiero w połowie maja 2023 roku. Oby mieli rację...

Legnica, 28.04.2023 r

20230428_leg.jpg

20230428_kw.jpg

Udanego piątkowania
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Ostatnio zmieniany: 28 Kwi 2023 07:57 przez Mirek19.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Kaja, Łatka, MARRY, Jaedda, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Lulu

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 28 Kwi 2023 09:06 #830192

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
Się dzieje ...wczoraj po 19 zapadła totalna ciemnica , zaczął padać deszcz z krupą i za chwilę zrobiło się dziwnie, jak podczas zaćmienia chodź nadal niebo zasnute grubą warstwą chmur, wyglądało to doprawdy arcyciekawie, stałam z otwartą gębą i się po prostu gapiłam :supr3:
Zdjęcie tego nie oddaje
oaza-21.jpg

Parę minut później po niebie zaczęły przemarsz takie widowiskowe chmurzyska
oaza2-24.jpg

A dzisiaj mnie zmroziło na kość , niby -2 ale swoje zrobił :supr:
oaza3-15.jpg

Dobrego piątkowego :bye: :flower2:
Aniu-Łatka postaram się zrobić aktualne , pokazać. Piesio normalnie wygląda jak niedźwiedź , teraz ogolony wygląda jak parówka :rotfl1:
oaza4-13.jpg
Pozdrawiam cieplutko
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, MARRY, Jaedda, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 28 Kwi 2023 09:18 #830195

• Emilia
  • Emilia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4170
Od rana góra szklarni przymrożona więc odpuściłam bieganie z sadzonkami. Na termometrze 2st.C, w szklarni 2,3st.C.
Tak się ładnie złożyło że szkoły średnie dzisiaj mają wolne, czyli syn i córa w domu zostali.
Syn będzie miał misję aby to wszystko wynieść do szklarni, córa się nie garnie :( wykazuje tylko lekkie zainteresowanie ogórkami :think: co tu zrobić aby zainteresowanie było więcej niż lekkie?

szkl.jpg

Trochę biegania jest - nie wszystko widać :happy:
Pozdrawiam
Emilia
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, MARRY, Jaedda, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 28 Kwi 2023 10:55 #830198

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13657
Emilia wrote:
...
Syn będzie miał misję aby to wszystko wynieść do szklarni, córa się nie garnie :( wykazuje tylko lekkie zainteresowanie ogórkami :think: co tu zrobić aby zainteresowanie było więcej niż lekkie?
...
Jako alternatywę, wymyśl dla nich, coś gorszego w ich mniemaniu, niż bieganie ze skrzynkami :drink1:
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): MARRY, Jaedda, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Emilia

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.954 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum