TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Lis 2024 16:35 #867414

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9859
Wychodzę z domu jak jest jeszcze ciemno i wracam jak już jest ciemno :evil: Nie znoszę listopada... Ziminica, wiatrzysko, leje drugi dzień z rzędu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Malkar, Krecik stary, CHI, MARRY, renmanka, zwykły chłop, Bobka, lusinda, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Lis 2024 17:34 #867416

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7046
Prognozy na dzisiejszy dzień się sprawdziły, 8* utrzymywało się do południa. Gołoledzi na drogach z rana nie było i szczęśliwie dojechałam do Zamościa.
Od 10 zaczął lać deszcz z gradem, a silny wiatr który mu towarzyszył, szastał falami wody i wyrywał parasole z dłoni. Po przejściu kilkunastu metrów człowiek ociekał wodą...
Deszcz potrzebny, niech pada... a listopad po prostu trzeba przeczekać. :whistle:

Dziś urodziny mojego Męża, a że trafił się dzień wyjazdowy to poszłam na łatwiznę i od przyjaciół z knajpy przywiozłam pyszne jedzonko i bezę kawową, którą uwielbia M. A, że moja druga połowa ma gorący okres w pracy, więc bardzo nie poświętujemy. Trudno, odbijemy sobie kiedy indziej. :P :devil1:

20241120_172531.jpg

20240611_082938.jpg

Dobrego wieczoru i dużo ciepła w te nadchodzące chłody... :hearts: :bye: :bye:
Pozdrawiam Ewa

"Tutaj z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pól, srebro jezior i rzek. Tutaj śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo..."
św. Jan Paweł II
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, CHI, MARRY, renmanka, zwykły chłop, Babcia Ala, Bobka, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Lis 2024 17:46 #867417

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5222
Ewciu sto lat dla Męża! Sto lat z Tobą ma się rozumieć. :flower1:

Rano jak wychodziłam wypuszczać drób było 8 stopni. Gdy wróciłam po 30 min było już tylko 2. Potem jak u większości deszcz, śnieg, wiatr. Ciemno i dołująco.
Kacze Mamuśki zabrały kaczątka na obóz przetrwania. A te pchełki dzielnie walczyły z pogodowymi przeciwnościami, nigdzie się nie chowały, cały czas w biegu i w poszukiwaniu smakołyków. Teraz już słodko śpią.

Starszy syn jedzie jutro ze szkoły na dwa dni do stolicy, mam nadzieję, że pogoda będzie sympatyczniejsza niż u nas.

Ciepłego wieczoru. Bez wiatru.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, CHI, MARRY, zwykły chłop, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 07:51 #867431

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9859
Zima powoli staje się faktem :evil:
Pierwszy śnieg we Włocławku i ziąb przeokrutny. Wiatr potęguje uczucie zimna. Ciepła wszystkim życzę :coffe:

IMG_20241121_065018-2.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2024 07:55 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, MARRY, Bobka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 08:05 #867433

• Sonka
  • Sonka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Biało wszędzie, cicho wszędzie. Dosypało w nocy. Bez wiatru, z góry leciały przeolbrzymie płatki śniegu. Teraz wszystko przykryte grubą białą puchową kołdrą. Ze stawu odleciały kaczki. A wczoraj było ich około 30.Temperatura 1 stopień. Pozdrawiam cieplutko.
IMG_20241121_075052.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, MARRY, Babcia Ala, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 08:20 #867434

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83391
We Wrocławiu też jeden stopień na plusie, ale nie aż tak pookrywane:

Jak widać, słońce usiłuje przebić się przez nie tak grube jak w ostatnich dniach chmurzyska. Od razu lepiej.
Dobrego dzionka!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, MARRY, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 10:24 #867442

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43717
I u mnie też trochę śniegu było ale utrzymał się tylko na części samochodów,na ramach ogrodzeniowych i trochę w cieniu na trawnikach.Temperatura jest dodatnia,choć są też małe sople.Na termometrach jest +5 i +1.Pzy gruncie przed godz.8 było +2.Nie ma prawie wiatru.Słoneczko momentami pokazuje się ale w większości jest spore zachmurzenie.B.mocno wiało wczoraj. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: :) :)

001-1045.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2024 11:12 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, CHI, MARRY, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 12:32 #867447

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29650
Nad ranem dopadało trochę śniegu, ale nie leży go jakoś dużo, na połaciach biało, pod drzewami iglastymi śniegu brak. Dzień słoneczny, wiatr choć nie tak mocny jak ostatnie dni, to jednak skutecznie obniżający temperaturę odczuwalną.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2024 12:32 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Bobka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 16:04 #867459

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7046
Niby listopad, a pogoda typowo marcowa. Od rana kurzawa śnieżna, po kilkunastu minutach słońce w pełni, za chwilę znów pada. Temperatura powyżej zera 2*, śniegu odrobina leży w polu i w lesie.

Ale jak patrzę na ilość śniegu u Zosi to normalnie zima w pełnej krasie. :P

Pomimo wiatru, śniegu i niskiej temperatury zrobiłam sobie długi spacer do lasu.
Polecam: wspaniałe powietrze, cisza przerywana wiatrem i skrzypieniem drzew. Śnieg i słońce na przemian i taki przenikający spokój...

20241121_125640.jpg

20241121_130451.jpg

Ciepełka jak najwięcej na dzisiejszy wieczór. :coffe: :coffe: :drink1: :bye: :bye:
Pozdrawiam Ewa

"Tutaj z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pól, srebro jezior i rzek. Tutaj śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo..."
św. Jan Paweł II
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, CHI, renmanka, Babcia Ala, Bobka, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 21 Lis 2024 18:29 #867462

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21380
Pogoda dynamiczna, taka bardziej marcowa...
Co by nie padało, od kilku dniu króluję BŁOTO :mad2:

PB208357_may.jpg

W nocy popadał śnieg i przy -2, do tej pory, miejscami jeszcze leży.
Dziś musiałam obejrzeć wschód słońca, bodaj czwarty raz w tym roku... Normalnie oglądam tylko zachody :wink4:

Zrobili nam asfalt do Zapory, może być śmiesznie. Jak kretyni będą szaleć.

PB218362_may.jpg

Zdjęcie "pastelowe", bo przez szybę autka.

Wschód słońca nad Zaporą:
PB218369_may.jpg

Ech, chciałabym mieć tak wywalone na rzeczywistość, jak mój kot ma na moje psy:
PB198285_kadr_may.jpg

16.11.2024 17:31
"Lilia i księżyc w pełni".

PB168180_kadr_may.jpg

Dbajcie o zdrowie.
Spokojnej nocy.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, renmanka, Babcia Ala, Bobka, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.825 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum