TEMAT: Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.)

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 15 Mar 2022 19:09 #797039

• Marlenka
  • Marlenka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 18685
Bobka wrote:
Marzenko to będziesz teraz sadzić ?
Oni chyba do końca marca wysyłają tak mi się wydaje ,ze czytałam ,ale
nie wiem czy dobrze mowię.
Jak przyjdą wcześniej to chyba na balkonie będą w styropianowym pudle .
Lodówka nie da radę. A wyjazd nasz nien dojdzie do skutku teraz niestety ,by opróżnić
ją.
Ale pamiętam zakup może 3 lata temu też trzymałam na balkonie i było ok .

Bogusiu, myślę przetrzymać je ze dwa tygodnie w tunelu i wysadzić na koniec marca.
Pozdrawiam Marzena
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka

Zielone okna z estimeble.pl

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 18:56 #797109

• Marlenka
  • Marlenka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 18685
Lilie z LG dotarły. :) Nie wszystkie cebule są moje, ale wszystkie są bardzo ładne, zdrowe, a niektóre bardzo duże. :)

Jak skończę porządki w ogródku, to jednak wysadzę je do ziemi. Nie widać w prognozach dużych mrozów i myślę, że nic im nie będzie.

IMG_20220316_113048.jpg
Pozdrawiam Marzena
Za tę wiadomość podziękował(a): MARRY, Perełka, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 20:06 #797117

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83506
Jasne, że nic im nie będzie.
I u mnie dziś Gwiazdka :lol:

Już wsadziłam trzy ogromne cebule - Miss Peculiar. Dla reszty muszę obmyśleć miejsce.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, MARRY, Perełka, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 20:15 #797119

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 4781

Powiedzmy na dzień kobiet :flower2: :flower2: :flower2: :flower2:
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 20:22 #797120

• MARRY
  • MARRY's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 9316
No, wspaniale :bravo: może i do mnie jakiś Mikołaj około-wielkanocny zawita. Ale będzie kwitnienie :flower2: .
MARRY
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, Perełka, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 20:48 #797127

• olegowa
  • olegowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1841
IMG_20220316_193454.jpg

I u mnie takie fajne paczuszki.
Jutro spodziewam się podobnej - Inpost podaje że jest w drodze
Pozdrawiam Zosia
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 21:02 #797137

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29682
Ale macie Dzień Dziecka :flower2:, będzie się u Was działo.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2022 21:03 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, MARRY, olegowa, ewakatarzyna

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 16 Mar 2022 21:43 #797148

• olegowa
  • olegowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1841
Będzie, na szczęście mam przygotowaną dużą rabatę i nie muszę jak w poprzednich latach upychać w każdym wolnym miejscu, albo przesadzić na cito czterech bylin żeby wsadzić jedną lilię. :happy:
Pozdrawiam Zosia
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 17 Mar 2022 10:12 #797197

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
To jeszcze dwie przesyłki i będzie koniec. Florio chyba z kłopotami ,bo informują o doreczeniu paczki dopiero pod koniec marca ze względu na mrozy i opóżnienia w dostawie towaru .No niech będzie ,jeszcze to nie jest czas krytyczny na alarm . Niestety w ogrodniczym kupiłam tylko trzy dorodne liliowce innej firmy ,oby były zgodne . W woreczkach juniora nie za wiele widać ,co świadczy o wielkości, czyli niedobrze . Z oferty lili wszystkie interesujące odmiany już mam. Pozostaje jeszcze odwiedzić castoramę i lokalny rynek. Nasypałam na lilie warstwę kompostu, ale chyba trzeba będzie jeszcze trochę podsypać.
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2022 10:13 przez Perełka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, MARRY, olegowa, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 17 Mar 2022 13:57 #797203

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Perełko, nie wiem, co "dają" na Twoim lokalnym straganie, natomiast cebule oferowane we wszelkich castoramowych torebkach nijak się mają do tych, które pokazujesz powyżej. Nie jestem z tych, których trudno skusić na kupno liliowej cebulki, a tej wiosny odkładam z obrzydzeniem. Ładne to są tylko na doczepionej etykietce.

Chyba że mam wyjątkowego pecha.

Lilie z lodówki zostały posortowane, chłodzą się tylko te przeznaczone do wsadzenia w górach (koło 20), reszcie znalazłam lepsze lub gorsze przytuliska na wrocławskich rabatach.

Niezrealizowana tylko przesyłka z Lilypolu. ale to pewno przyjdzie dopiero początkiem kwietnia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, olegowa, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 18 Mar 2022 20:20 #797324

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
A kuku!

To Red Velvet, sadzone dwa lata temu. Wcale się nie cieszę, że takie wyrywne.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, MARRY, Ninia, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, renons

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 07:21 #797340

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21396
Wczoraj przyszła paczka z LG. Jak dobrze, że wczoraj, a nie wcześniej...
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Marlenka, MARRY, bastis, JaNina, Ninia, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 08:10 #797350

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Małgosiu - nowe lilie, nowa nadzieja, prawda?

Pewnie nie w głowie Ci teraz sadzenie, wstaw w ciemne, chłodne miejsce, z kartonem.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, CHI, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 09:08 #797365

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21396
Aniu - było gorzej i daliśmy radę.Teraz też damy radę.

Lilie powoli wysuwają noski.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, MARRY, bastis, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 11:54 #797390

• Rubia
  • Rubia's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 593
Wczoraj dostałam wiadomość od kuriera DPD, ze wiezie dla mnie przesyłkę z Florio. :unsure: Problem w tym, ze ja cebule z Florio otrzymałam już 2 tygodnie temu i nie przypominam sobie, żebym składała kolejne zamówienie. Sklerozy raczej nie mam, ale na wszelki wypadek przejrzałam pocztę – Wysłane, Odebrane, Kosz – zero śladów zamówienia, potwierdzenia, nic zupełnie. Przesyłka za pobraniem, to jedno się zgadza, bo ja tak zwykle płacę. No i mój adres. Niecałe 70 PLN, mogę wykupić, ale przypuszczam, ze we Florio przy wysyłce pomylono adresy i właśnie jedzie do mnie zamówienie, na które pewnie ktoś czeka... I moze wcale nie z liliami: mieczyki, frezje, dalie, czyli to, czego ja nie sadzę, bo wiem, ze u mnie nic z nich nie będzie :unsure:
Ostatnio zmieniany: 19 Mar 2022 12:00 przez Rubia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 12:06 #797392

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25498
A też może być tak ,że będzie to fałszywa info o paczce za pobraniem .
Ja miałam takie sms od Inpost .
Okazalo się źe ktoś się pod nich podszywał i w ktotkim czasie byly od nich
komunikaty by nie odbierac o nie placic .Zadzwoń do DPD
niech sprawdzą .
Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na kolejny rok 2024
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, ewakatarzyna, Babcia Ala, Rubia

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 14:20 #797407

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Ja bym zadzwoniła do Florio.
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka

Nowy sezon lilie 2022. (Niektórzy żyją więcej niż raz.) 19 Mar 2022 14:57 #797410

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
Mam tez info z florio ze paczka w drodze i link do śledzenia z inpostu ,ale jest tez napis -Uważaj na tę wiadomość i nie klikać w linki , że nie rozpoznaje nadawcy i nie można otwierać linków .Ciekawe co jest grane ....Na szczęście zawsze potwierdzenia z kodem do odbioru z impostu dostaję na telefon. Dziwne po wcześniej informacja była zgoła inna :jeez: U mnie zamówienie opłacone.
.....................NO I ZADZWONIŁAM DO IMPOSTU ,NO I PACZKA JEST NADANA BEDZIE W PONIEDZIAŁEK .....
Ostatnio zmieniany: 19 Mar 2022 15:24 przez Perełka.
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna, Bobka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Łatka
Wygenerowano w 0.538 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum