TEMAT: Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 29 Mar 2016 16:43 #450075

• Tola
  • Tola's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 8198
Kryśka...jak to "nikt nie pisze"...a ja?
No...żeby mi było ostatni raz takich wpisów... :devil1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 29 Mar 2016 16:52 #450082

• Forumowa Żabula
  • Forumowa Żabula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3492
Ale to było tydzień temu, a mnie się rozchodziło o teraźniejszość! :whistle: :devil1: :whistle: No dobra, już tak nie będę pisała. Dzisiaj fajowe słoneczko rozświetlało moją miejscowość i od razu mi ten ''dołek'' co mnie dopadł, gdzieś sobie uleciał. Uffff!! No i dobrze, i niech więcej tu do mnie nie wraca! :club2:
A tak na poważnie, to jeszcze wczoraj rozważałam zamknięcie swojego wątku. :dry: No ale te dzisiejsze słoneczko pozytywnie mnie nastawiło do dalszej kontynuacji mojej przygody z zielonaskami. :flower2:
Dobrego dnia. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniany: 29 Mar 2016 17:02 przez Forumowa Żabula.

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 29 Mar 2016 18:36 #450110

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Ja może nie zawsze piszę, ale często zaglądam :)
Niedługo też będę miała takie cuda skrętnikowe tylko się trochę boję, żeby mi przeżyły :dry:

Krysiu dostatecznie mocno pogoń ten dołek bo wiosna w coraz lepszej krasie :)

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 29 Mar 2016 20:51 #450186

• Barakuda
  • Barakuda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 26
Ja też często zaglądam ale nie zawsze coś piszę bo jak widzę takie foty to mi dech zapiera :supr3: , dostaję niedotlenienia mózgu a wtedy to już nie ma mowy o pisaniu.
Ale masz tych sadzonek hoyowych! Ja już większość ukorzeniłam i przesadziłam do keramzytu.
"… Tylko ubóstwo moralne może wytłumaczyć istnienie w domu miejskim okna, za którym nic nie rośnie ani nie żyje…" Karol Ciapek
Zapraszam forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/1...barakudowa-zielenina

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 29 Mar 2016 22:25 #450250

• Selinka
  • Selinka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 371
Krysiu, ja też tak milcząco zaglądam. A Ty jesteś gaduła, więc nie wyobrażam sobie, żeby Twojego wątku zabrakło, bo gdzie byś pisała? Twój wątek jest chyba najbardziej żywotny. Na mój to pies z kulawa nogą nie wchodzi, bo i ja nie jestem systematyczna w dostarczaniu szanownym odwiedzającym dostatecznej pożywki czy powodu do odwiedzin. U Ciebie zawsze człek się czymś "pożywi".
Asia

"You yourself create your own reality in your thoughts and beliefs. Change your thoughts and your life will change."

Na zielono !

FILODENDRONY, FIKUSY, HOJE I FIOŁKI-SPRZEDAM, WYMIENIĘ

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 30 Mar 2016 12:34 #450401

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Dorotko, już pogoniłam tego doła, a tak przy okazji zakumplowałam się ze słoneczkiem i szepnęłam mu w sekrecie, że jeśli będzie pięknie świeciło, to mi buźka będzie się chętniej uśmiechała. Może i ja teraz rozkwitnę w uśmiechach i zadowoleniu!? B) I aż radosne ''Wiosna, wiosna. Wiosna ach, to ty!! - ciśnie się na usta! :dance:

Aga, byłam i widziałam ile ty masz hojaczków. Normalnie mi mowę odjęło. A jeszcze po twoim ostatnim zdjęciu ogólno-zbiorowym, to już zupełnie mogę się schować z tą moją namiastką podopiecznych na półkach i parapetach. :devil1: :devil1: :whistle: Ja na razie to co miałam do przesadzenia w hydro, przesadziłam. Teraz troszku se odsapnę. Najwięcej emocji wzbudza we mnie zawsze ukorzenianie. Co dnia zaglądam i patrzę jak im się produkują korzonki, i ku mojej uciesze nadal się produkują. :)

No widzisz Asiu, sama zauważyłaś żem gaduła do potęgi entej albo jeszcze większej. No i jak tu gadać skoro nikt nie pisze? Do siebie? Ale tak sobie myślę, że jak pogadam nawet do siebie, to może czasem ktoś jednak coś skrobnie na moim wątku i będzie milej. :flower2:

Dzisiaj przyszła nowa porcja skrętników z allegro (to te co kupowałam na początku marca). Już mi się listeczki ukorzeniają, a sadzonki też już oznaczyłam. Lecz ku mojemu zdziwieniu, zabrakło mi znaczników. No i znowu będę musiała się uśmiechnąć do Kasi. :whistle: :)
Wreszcie zrobiło się na tyle ciepło, że mogłam otworzyć okno normalnie, a nie na uchylnie. To rozkosz móc oddychać wiosennym ciepławym powietrzem. :dance: I słoneczko nawet ładniej dzisiaj świeci (to chyba po tym, jak mu szepnęłam o lepszym uśmiechu :think: )

To może pokażę te skręciorki co dzisiaj przyszły?

26.jpg

27.jpg

A te są od Tolci, w widoku ogólnym:
28.jpg
Ostatnio zmieniany: 30 Mar 2016 12:44 przez Forumowa Żabula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorota15

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 30 Mar 2016 18:44 #450467

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
No ,jestem i ja :hug: Ostatnio nie bardzo czasowa byłam .A to przedświęta ,a to święta ,a potem po świętach .I tak jakoś zleciało .Wczoraj ogród i dziś to samo .Zakwasy mam takie ,że aż piszczą :jeez: ale nic to ,w końcu miną .Ilość Twoich skrętników niesamowita :eek3: .Okna zawalone ,a nowości nacierają .Zupełnie jak u mnie :rotfl1:

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 30 Mar 2016 19:03 #450481

• Barakuda
  • Barakuda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 26
No to teraz dałaś czadu kochana. Coś czuję, że niebawem będziesz się hoyek niektórych pozbywała, żeby skręciorkom miejsce zrobić..?
"… Tylko ubóstwo moralne może wytłumaczyć istnienie w domu miejskim okna, za którym nic nie rośnie ani nie żyje…" Karol Ciapek
Zapraszam forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/1...barakudowa-zielenina

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 30 Mar 2016 20:14 #450529

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Nic nie odpowiem, bo cie za jasnowidzkę uznają. :devil1:

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 30 Mar 2016 21:43 #450605

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Nowinka wrote:
No ,jestem i ja :hug: Ostatnio nie bardzo czasowa byłam .A to przedświęta ,a to święta ,a potem po świętach .I tak jakoś zleciało .Wczoraj ogród i dziś to samo .Zakwasy mam takie ,że aż piszczą :jeez: ale nic to ,w końcu miną .Ilość Twoich skrętników niesamowita :eek3: .Okna zawalone ,a nowości nacierają .Zupełnie jak u mnie :rotfl1:

Ewciu, z zakwasami to nie ma żartów. Ty lepiej ciutke przystopuj, bo jak cię zmoże.... Tfu tfu, na psa urok! :whistle: Nowości nacierają, a ja wytężam na okrągło swą łepetynkę, co by i gdzie by to wszystko upchnąć? :think: Jedna szachownica cesarska (ta, co sadziłam pod blokiem) już mi się ponad ziemię wydostała, ale druga wyliźć nie chce. Czyżby jedną coś mi zeżarło? :think:

Kasiu, no byłby widok jak ta lala!! A przy nich, to i ja bym zakwitła ze szczęścia! :flower2: :flower2: Ale wiesz, fiszek mi zabrakło, tych zielono-żółtych (małe).

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 01 Kwi 2016 06:35 #451015

• dana581958
  • dana581958's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3154
Krysiu,podziwiam Twoje rośliny i Twoje pomysły na ich pomieszczenie.Pozdrawiam. :bye:
Pozdrawiam. Ewa.

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 01 Kwi 2016 08:54 #451049

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
No widzisz Kasiu, bo zielono-żółte są do skrętników a niebiesko-żółte do fiołeczków. Skrętników mi przybywa a fiszek zaczyna brakować. Chyba dorobię tych małych zielono-żółtych ze 100, tak na wszelki wypadek. :think: Tylko tak sobie myślę.... żeby żółty kolorek zastąpić kolorkiem ''ecri'' (nie wiem czy dobrze napisałam?), bo dla mnie jest taki bardziej delikatny i pastelowy w swoim odcieniu, więc teraz byłyby w zamówieniu znaczniki o kolorze: zielonym z ecri w małym rozmiarze. Albo może już lepiej im nie zmieniać kolorku? :think: :think: Hmmmm, przemyślę to jeszcze i dam znaka. :idea1:

Dana, dzięki za odwiedzinki i za miłe słowa. :) Ale z tymi pomysłami na roślin upychanie, to naprawdę u mnie czasami pomysłów brak. Mój mąż się śmieje, że jak dobrze pójdzie, to już niedługo będę umiała zapakować słonia do pudełka od zapałek. :crazy: :devil1: :devil1:
Ostatnio zmieniany: 01 Kwi 2016 09:04 przez Forumowa Żabula.

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 01 Kwi 2016 14:08 #451165

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
A mnie dziś kot zwalił z parapetu dwa pojemniki z roślinami .A tak mi ładnie powyłaziły .Niestety niczego nie dało się uratować :cry2: Kiedyś stłukę dziada ,jak psa :hammer: Siedzę dziś w domku ,bo na dworze zimno i dosyć deszczowo .Trochę poczytałam ,trochę poudawałam ,że coś robię ,a teraz czekam może się przejaśni .A jak z Twoim zdrowiem Krysiaczku ? :cry2: :hug:

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 01 Kwi 2016 17:10 #451196

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Ewuniu, normalnie aż mi się smutniście zrobiło gdy przeczytałam jak ten ''futerałkowy gałgan'' zwalił ci zielonaski, co mogły żywot piękny wieść! :dry:
Ja jakoś cały czas się wgapiam w moje ukorzeniające się hojaski (hoje) i tuptam zniecierpliwiona ich powolnością. I czasami aż mi się chce im nagadać: ''No szybciej kochane, no szybciej! Wszak wiosna już puka do drzwi!!'', a one jak na złość ćwiczą moją cierpliwość. :devil1: :funnyface:
Pytasz o zdrówko? Napisałam w PW. Tu tylko napiszę że ''tak sobie''.

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 01 Kwi 2016 21:47 #451382

• Tola
  • Tola's Avatar
  • Moderator
No to muszę się pochwalić, że w celu zwiększenia powierzchni dla moich podopiecznych jestem w trakcie przerabiania loggi na wiosenno/letnio/jesienną werandę.
Czy muszę mówić, że spełniają się moje najskrytsze marzenia?
Jestem z tego powodu cała w skowronkach :P :P :P

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 02 Kwi 2016 17:47 #451557

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Takiej to dobrze!!! :whistle: :woohoo: :flower2: :hearts:

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 02 Kwi 2016 19:01 #451587

• Tola
  • Tola's Avatar
  • Moderator
10978538_1081057285242708_7179747247800980002_n.png

Hoya u Krysi, co stoi lub wisi cz. 2 05 Kwi 2016 13:30 #452571

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Powiedziałabym nawet ,że za dobrze .A ja się gniotę na tych moich okienkach i marzę ,że mam same okna z małą ilością muru :wink4: Pogoda dziś piękna ,a ja po wczorajszym kopaniu jakoś dziś słabo .Trochę porobię ,trochę posiedzę a i przerwa na kawę wskazana . :coffe:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Tola, Carmen
Wygenerowano w 0.860 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum