TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 13:31 #53793

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
pamelka wrote:
Aguś mówiłam, mówiłam :dance: jak zakwitną to się skusisz ;) Teraz jest dobra pora na kupowanie jeżówek, kwitną, ceny spadają.
Szkoda, że nie mówiłaś wcześniej, kupiłabym dla Ciebie sztuk kilka :whistle: Coś tam sie u mnie wysiało, zobaczymy.

Joluś kochana, więc jeśli to nie kłopot i przy okazji pobytu w jakiejś szkółce coś jeżówkowego wpadnie Ci w oko w przystępnej cenie ....to ja pięknie się do Ciebie uśmiecham :kiss3:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 17:24 #53832

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga właśnie ostatnio odwiedziłam taką atrakcyjną cenowo, jeżówkowo, bylinowo-trawiastą szkółkę :whistle: Kiedy kolejny raz :think: nie wcześniej, jak w połowie sierpnia, jak myślę B)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 21:47 #53885

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Wilka nie, ale sowę siedzącą na ŚRODKU drogi owszem :silly: Na dodatek nadciągała potężna burza.
Koniec końców nie nadciągnęła, ale już zaczynałam mieć pietra :happy2:

Pana ze zdjęcia wspominam nieziemsko :hearts:
Jeszcze w donicach, bo wojna karczownikowa w trakcie, ale w sobotę pójdą do ziemi.
Bye bye floksy ;)

Evie jutro utrącam gałązki :angry: I nich ma pretensje do Ciebie :happy3:
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 11 Lip 2012 07:47 #53933

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Łał Jolu ale u Ciebie kolorowo, zastanawiam się czemu moja Hot Papaya nie jest taka czerwona jak Twoja ?
Też nie lubię kupować roślin bez kwiatka bo często okazuje się pomyłką ,teraz też na Targach w Minikowie kupowałam Klematisy o pełnych kwiatach biały i różowy i żaden nie jest taki jak kupowałam .

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 11 Lip 2012 08:16 #53938

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Jeżówek nigdy dość. Piękne są, takie kolorowe ;-)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 11 Lip 2012 13:12 #53972

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta ja tam nie wiem jak z tą 'Evą' :whistle: :rotfl1: U mnie jakoś tak postąpiła znacznie :lol:
Zauważyłam już w ubiegłym roku, że ładnie rośnie ;)
O różyczki proszę zdbać, bo odmiany :woohoo: wymarzone :woohoo:
Gieniu może to zależy od nasłonecznienia ;)
Clematisy pełne kwitną przeważnie na ubiegłorocznych pędach, na tych ubiegłorocznych są zwykle pojedyncze ... no chyba, że odmiana pełna.
Grześ to prawda : 'Nigdy dość!':woohoo:
Ostatnio zmieniany: 11 Lip 2012 18:22 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 11 Lip 2012 20:03 #54033

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Jeżówki rzeczywiście u Ciebie imponujące! I w dodatku się rozrastają! ;) Moje wręcz przeciwnie...Padły albo ledwie żywe... Obraziłam się! :rotfl1: Ale koło Irresistible widzę też nachyłka nowoodmianowego ;) Czy on Ci przezimował? :eek3: Czy to tegoroczny nabytek? U mnie po nich... Też się obraziłam! :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 11 Lip 2012 22:05 #54062

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ale Marta obrażalska :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 11 Lip 2012 23:35 #54090

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta żurawki ... cóż tu mówić, zobaczysz na własne oczy już wkrótce :dance: Pioruniasta burza właśnie przechodzi, mam nadzieję, że podleje obficie :P
Nachyłki kupowałyśmy razem na ostatnim szkółkingu ;) Wszystkie nowe, ubiegłoroczne odmiany pożegnałam zimą :jeez:
Pawełku ona tylko tak na chwilę :rotfl1:

A może guzikowiec ... lubią go wszystkie owady, nawet ćmę w środku dnia wypatrzyłam na posiłku :happy4: Ale dla Was mam motylka :P

paskowane kuliki :woohoo:
Pinus ponderosa 'Agnieszka' /sosna żółta/ zaczęła podrastać, przed nią Pinus densiflora Golden Ghost /sosna gęstokwiatowa/
a obok Pinus strobus 'Torulosa' /sosna wejmutka/

Pinus mugo 'Kokarde' /kosodrzewina/

Pinus mugo 'Maria' - cudna kosodrzewina

Pinus densiflora 'Burkes Red Variegated' /sosna gęstokwiatowa/

a na koniec dwie jodły koreańskie /abies koreana/ 'Frosty' a przed nią 'Hortsmann H.B.' .....
i modrzew :mad2: powiedzcie, że ten nie płaczący pęd mam wyciąć :think: pojmuję, że 'Varied Directions' ale ten kierunek chyba nie jest najwłaściwszy :rotfl1:

Mam też taki zakątek ....

Nie mogę uchwycić ostrości :jeez: przetaczniki Veronica spicata 'Christa' i 'Ulster Blue'

a ... na ... koniec ...nie nie zachodzik :funnyface: nie odmówię sobie jeżówek :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 12 Lip 2012 07:17 #54114

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No i ciekawe czemu jeszcze nie poddałam się zarazie zwanej jeżówkami. U Ciebie są one wręcz przepiękne.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 13 Lip 2012 22:32 #54500

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Potwierdzam, na własne oczy dziś widziałam pamelkowy busz! Zwłaszcza jeżówki mnie oczarowały, faktycznie mogą rosnąć pięknie i te nowomodne ;) No przynajmniej u niektórych! ;)
Jola, drobnymi niepowodzeniami nie ma co się zrażać, jakbyś dokonała bilansu, to sukcesów jest zdecydowanie więcej niż potknięć! :bravo:
Pasiaste kulki na żywo jeszcze piękniejsze!

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 13 Lip 2012 23:07 #54511

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Matko jak u ciebie jest pięknie - jeżówki niesamowite barwy, a ta ostróżka'Coral Sunset'toż to piękność nad piękności. No a zdjęcie spod parasola - miejsce z bajek tysiąca i jednej nocy :supr3:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 14 Lip 2012 02:17 #54561

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula na wszystko musi przyjść pora ;) Zobaczysz :happy4:
Marta, ja rowniez potwierdzam, że wizyta Towja była zbyt krótka :rotfl1: aby o wszystkim porozmawiać :oops: Nie mówię nawet o obejrzeniu większości.
Jeżówki ... teraz widzę ile purpurei w cenie odmianowych nabyłam :jeez: ale są i właściwe :woohoo: kupione z kwiatkiem :flower2:
Zapomniałam, proszę mi zarezerwować tę, o której wspominałaś.
Sukcesem może być to...., ... że nie zauważyłaś zbyt wielu chwaściorów :happy4:
Iwonka dziękuję :hug: Miło, ze sie podoba, choć teraz pogoda nie basenowa zupełnie :silly: Za to podlewa dzisiaj solidnie :woohoo: nareszcie po tygodniach suszy :think:

Dzisiaj kilka lilii, pomału będą chyba kończyły kwitnienie :cry3:
Tormore

Garden Affair

Triumphatory

Ice Cube jeste olbrzymia, największa ze wszystkich, które mam :funnyface:

taka piękna nn

Night Flayer

Magic Star .... Star Gazer gdzieś wyparował :jeez:

Innocent Lady

Obie jakieś takie niemrawe, zapewne dlatego, że w donicach rosną. Zastanawiam się, czy nie strach wkaldać do ziemi ... Poradzicie?
Niech tylko się w pełni rozwiną :hearts:

lilie tygrysie

Ostatnio zmieniany: 14 Lip 2012 02:20 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 14 Lip 2012 02:26 #54564

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Jednak VC jest :) Trochę słabo wykręcona ale ja podlałem gnojówką pewnie dlatego dostała szału :lol:

U mnie Ice Cube nie wyrosła na największą jak na razie. Ale to wszystko zależy od cebuli, może za rok pokaże więcej :) Za to kwiatów ma najwięcej z wszystkich.

a poza tym, same nocne marki na tym forum :jeez: :rotfl1:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 14 Lip 2012 02:27 #54565

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Jolu, czemu lilie strach wkładać do ziemi?
Żeby nie zeżarło i nie zgniło, zaczęłam je w zeszłym roku pakować do dużych baniaków po wodzie mineralnej z dziurkami i dobrym drenażem. Tak, żeby brzeg butli minimalnie wystawał nad powierzchnię ziemi (gryzonie nie wejdą). Te w baniakach wszystkie żyją :)
Mag pokazywała u siebie druciane koszyki - nie zdążyłam ich zrobić, ale też na pewno się sprawdzą.
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 14 Lip 2012 09:21 #54573

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ludzie, dlaczego nie śpicie w środku nocy :eek3: :happy3:

Jolu, jeśli chodzi o Twoje "niemrawe" lilie, to chyba nie pojemniki są powodem. Ja też mam dwie pełne lilie ( choć inne niż Twoje :silly: ), rosną w gruncie i są identycznie niemrawe :rotfl1:
Na Polar Star kwiat rozwija się już drugi tydzień i ciągle nierozwinięty, a teraz gramoli się Miss Lucy i widzę, że będzie tak samo długo trwało :jeez:

Ale w ogóle widzę, że wszystkie Twoje lilie dorodne i zdrowe, moje niektóre mają zbrązowiałe listki i płatki kwiatów :( . I nie wszystko mogę zwalić na grad :dry: .
Czy przed sadzeniem moczysz w czymś cebule? Jeśli tak to w czym?

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 14 Lip 2012 09:47 #54591

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł u mnie na zdjęciu z Garden Affaire widać w środku buka tricolor, ten to nie jest dopiero imponujących rozmiarów :rotfl1:
Przetacznika nie nawoziłam, mówisz odżywić?
W nocy dosyć silnie u mnie padalo i rwało połączenie z netem, więc cierpliwie przesyłalam fotki na portal zdjęciowy :jeez: Powiem szczerze, że miałam już odłożyć to na ranek :rotfl1:
Marta bardziej obawiam sie mroźnych zim, niż gryzoni. U mnie margiel, więc myszy nie wchodzą , zdaje się :whistle: Choć ostatnio .... w warzywniku ... ale tam jest wybrany i nawieziony metr ziemi :silly:
Szkoda mi stracić cebule, nie były najtańsze :funnyface: a i kwiaty są tak piękne, że targam donice do garażu, zimują w ziemi, wtedy mam pewność, że nie przemarzną :rotfl1:
Markitko dziecię pierwszy raz samodzielnie za granice wysyłałam, dojazd w nocy /z papą oczywiście :lol: /samolot o 6, lot i lądowanie. Spać nie mogłam wcale :blink:
Nie moczyłam liliowych cebul w preparatach 'grzybowych' ;) nawet o tym nie pomyślałam. Były zdrowe i dorodne, więc ...
Dzisiaj rozkwitła jeszcze Distant Drum, później przelecę się po ogrodku a aparatem, pod warunkiem jednakoż, że padać nie będzie :teach:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 14 Lip 2012 14:38 #54632

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Joluś, lilie masz cuuuudne....... :woohoo: :flower2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.566 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum