TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 13:44 #53483

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Jeżówki przecudnej urody , można sfiksować wchodząc w te lubelskie wątki :silly: No bo niby jak się potem oprzeć pokusom. Jednego dnia liliowce..... Ludzie warihat jestem :happy4:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 20:13 #53571

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marzenka co Ty, zapraszamy serdecznie :thanks: częściej :hug:
Nie wszystko można mieć, ale pooglądać to już inna sprawa :happy4:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 21:04 #53598

• sure
  • sure's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Jolu, masz sześć jeżówek? A jakie odmiany, ciekawa jestem? Widzę, ze posadzone razem wielokolorowo. Właśnie zastanawiałam się, jak skomponować moje, czy mieszać z jeżówkami, czy z czymś innym, ale w podobnym kolorze. Co prawda już rosna u mnie 2, albo 3, ale na razie nie kwitły...
pozdrawiam, Agata
mój ogród

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 21:24 #53609

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Su wszytko zależy od tego jakie masz zapatrywania na ogród ....
Jedni mają białe, różowe, pomarańczowe rabaty, a inni mają misz-masz :silly:
Jezówek 6 dokupilam, bo padły zimą :oops: mam więcej.
Akurat ten pokazywany zakątek to kolory różowo-białe, pomijając oczywiście te żółto-pomarańczowiaste lilie :lol:
Jak przekwitną zostaną jeżówki purpurea zwykła, Double Decker, Pink Double Delight, miała być Pink Poodle /ale już widzę, że zwykła purpurea :jeez: / alba, Milkshake, miala być Meringue /ale tej tez nie widzę/ i siewki, poniżej mam liatris białe, różowe i fioletowe przetaczniki, niżej różowe róże, obok zas krzew motyli ... fioletową budleję, która, jak się okazało przezimowała w tym roku :happy4:
Dalej już pomarańczowiaste, żółte i w końcu nieco różowych jeżówek :lol: a poniżej różyczki - kolorowo będzie do jesieni
Ostatnio zmieniany: 09 Lip 2012 21:49 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 22:05 #53639

• sure
  • sure's Avatar
  • Platinum Boarder
Same przyjemne dla ucha nazwy. Większość chciałabym miec u siebie! :)
Pocieszające, że nie tylko ja "gubię" jeżówki...
pozdrawiam, Agata
mój ogród

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 22:09 #53645

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Su u mnie zgubiła je zima :cry3: znaczniki do tej pory wystają z ziemi ... na co czekają :rotfl1:
Pomalutku można skompletować kilka jeżowek, pod warunkiem, że nie trafiają się nam same w drakońskich cenach :mad2: 19-25 zł za sztukę :jeez:
Powiem więcej, dałabym nawet te górną stawkę od czasu do czasu, gdyby tylko była pewność odmianowa :think:
Ale ta jest niestety niewielka, jeśli rośliny nie kwitną :happy-old:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 22:16 #53649

• sure
  • sure's Avatar
  • Platinum Boarder
No to zobaczymy, co mi się trafiło jak wreszcie zakwitną. Pewnie będzie trzeba wstawiać do identyfikacji...
pozdrawiam, Agata
mój ogród

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 22:30 #53661

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
grrrrr jeżówki - kupiłam na Gardenii u niepowiemkogo.......jeżówki Double Decker, posadziłam je w domu w doniczkach, pięknie rosły i potem wylądowały na działce i co....żadna z nich nie jest Deckerem......2 są żółte zaś jedna to taka różowa :mad2:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 23:02 #53680

• sure
  • sure's Avatar
  • Platinum Boarder
Ojeej... to może właśnie powiedz, u kogo - dla przestrogi?
pozdrawiam, Agata
mój ogród

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 23:24 #53691

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
pamelka wrote:
Niby droga znana, niezbyt skomplikowana, ale jakiego miałam pietra, że zabłądzę wśród leśnych ostępów :jeez:
Jakaż była moja radość gdy zobaczyłam znajomy skraj puszczy :silly:
A jak droga komuś nieznana? I chociaż dobiegała 21-sza, to zmrok już był że hej. Brak zasięgu. Sowy siedzące na drodze :blink: . I jakaż radość, gdy za zakrętem znalazłam niespodziewanie artamkę i gorzatkę! :lol:
Szkoda, że gardło, głowa i te rzeczy :unsure:

Natchnęłaś mnie właśnie, do przesadzenia Star Showers. Ależ się cieszę! W ogóle mi nie pasował tam, gdzie jest teraz. I już wiem co z nim zrobić :woohoo:

Eva taki wielki!? Co to mu trzeba zrobić? Przetrącić gałązki? Bo na cięcie na razie słabo reaguje.

Edit: a byłabym zapomniała - ech, pięknie było. Gorąco, ale pięknie. U Pana Próchniaka :)

Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u
Ostatnio zmieniany: 09 Lip 2012 23:48 przez Kocina.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 09 Lip 2012 23:42 #53695

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Joluś dosłownie szczęka mi opadła na widok tych tętniących kolorami zdjęć :woohoo: Orgia kolorów.....jeżówki są boskie i nie ma mowy.....przemarzają czy nie zaczynam ich poszukiwać ....Jolu masz na sumieniu moją kolejną chorobę :tongue2: a tyle czasu udawało mi się skutecznie bronić :wink2:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 00:31 #53711

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Ja na targach wiosennych kupiłam dwie jeżówki ,moja pani sprzedająca była uczciwa i powiedziała ,że mieli wypadek i wszystko się im wymerdało :flower: Kierowała mnie w wyborze Ewa Stylowa i miała nosa :dance: Mówi bierz te,one inne liście troszkę mają. No i teraz czekam jeszcze się nie wybarwiły,ale zdecydowanie są inne :happy4: Jedna to nawet jest wymieszana i tak po prawdzie to mam 3 gatunki z dwóch sadzonek :silly: Ładne ,dorodne i po 5 pln-ków :bravo: No i w naszym rajskim były też teraz kobyle sadzonki po 9,80.- oczywiście bez nazw i jeszcze nie rozkwitnięte,chytłam taką wyglądającą na zieloną :hearts: Mam nadzieję ,że nią będzie :lol: Zresztą wszystkie są piękne <3 Jak czytam o cenach to może rano wstanę i przed pracą wpadnę do rajskiego ... :silly: Nie mówiłam zwariowałam i już!
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 08:30 #53723

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Fantastyczną wycieczkę miałyście dziewczyny, ja wybieram się już tysiąc razy. Ale w końcu dotrę. No i nie dziwię się, że podrapane nóżki, sama pewnie bym tańczyła widząc takie piękne różane pole.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 11:24 #53764

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Su życzę, aby trzeba było :hug:
Gorzej, jak się trafią same purpuree :jeez:
Martusia wiesz, jak się sieją jeżówki :whistle: Nic prostszego wykopać, włożyć do doniczki i wstawić odmianowy znacznik B) Potem cena zaporowa 19 zł za doniczkę i niech się kupujący martwi że przepłacił :jeez:
Dlatego nie lubię kupować jeżówek bez kwiatów, w pąkach one wszystkie podobne :lol:
Kiedyś zakupiłam ponoć w kapersie żółtą 'Harvest Moon' i ... okazała się znów purpurea zwykła :mad2:
W tym roku nabyłam zaś żółtą paradoxę, piękna jest w kępie, muszę jeszcze różową dokupić koniecznie.
Kocinko, prawda, że w lesie wydaje się, że każda droga może prowadzić do celu ... :rotfl1: najgorzej zaś wpaść w panikę i skręcić z głównej :jeez: A wilka widziałaś :silly:
Ale, ale miło było, kolejnym razem mam nadzieję zdrowie dopisze ;)
Miło wspominasz Pana ze zdjecia, prawda ;) MW i Chipek już wkopane?
Mam dla Ciebie jeszcze jedną fotkę 'Evy' Blac Lace :silly:

DSCF1427.jpg

Aguś mówiłam, mówiłam :dance: jak zakwitną to się skusisz ;) Teraz jest dobra pora na kupowanie jeżówek, kwitną, ceny spadają.
Szkoda, że nie mówiłaś wcześniej, kupiłabym dla Ciebie sztuk kilka :whistle: Coś tam sie u mnie wysiało, zobaczymy ;)

Marzenka one wszystkie wygladają na zielone, jak są nierozwinięte :silly: ile to razy liczyłam na inny kolor, kiedy były w pąku ;) 9,80 to dobra cena, wybieraj oczywiście takie w większej kępce ;) Bardzo często obserwuję sprzedaż jednopędowych z 10 zł :dry:
Nic to za rok będą większe :lol:
Trzy w dwóch donicach - to bardzo udany zakup.
Ula no właśnie na wstępie wycieczki wspominałam nóżki forumowej koleżanki z ubiegłego roku ... a po szkółkingu miałm podobne :rotfl1: jak to się stało za chorobę nie wiem :rotfl1:

Sorry, ale znów jeżówki, tyle się o nich napisało :woohoo:
'Hot Papaya'

'Irresistible'

'Secret Passion'? brak znacznika :hammer:

a to może być 'Sundown'

'Secret Lust'

i widoczki ..... tak patrze i patrzę :whistle: za dużo traw, za mało kulek :rotfl1:

i cannowy zagonek coraz pokaźniejszy :funnyface:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 11:41 #53768

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
pamelka wrote:
i widoczki ..... tak patrze i patrzę :whistle: za dużo traw, za mało kulek :rotfl1:
Zdecydowanie! :rotfl1: Jeszcze ktoś pomyśli, że iglaków nie masz w ogrodzie! :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 11:41 #53769

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Czarny bez 'Eva' już drugi rok na liście, a jeszcze ani razu nie trafiłam w żadnym sklepie, ani szkółce :think:
Te pełne różowe jeżówki są boskie :hearts: . Ja dziś chodziłam między swoimi i zastanawiałam się, czy pomiędzy będę upychać lilie, czy dalsze jeżówki :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 11:48 #53772

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
Czesc Jolu

Kompozycje jezowek super "ikebana ogrodowa" :) masz niebywaly talent w doborze kolorow
musze sie pochwalic ze tez mam az dwie :)
Budowle w ogrodzie wciaz przyciagaja moj wzrok,canny u mnie o polowe mniejsze a lilie dopiero beda kwitnac
widzisz co ta pogoda wyprawia zachod lezy na wschodzie :)

Pozdrawiam Markus

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 10 Lip 2012 11:54 #53774

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Pawełku tak w nawiązaniu do pw ;) Prawda, z mam rację :woohoo: Czekam zatem :think:
Ale, ale kilka ... nascie kulek wszak widać :rotfl1: potwierdzisz :lol:
Markitko sadź lilie i tulipanki, wcześniej zakwitną i będzie jakaś ciągłość na rabacie ;)
Nic nie mówiłaś o 'Evie', a sądzę, ze byśmy znalazły :whistle:
Markus dziękuję za miłe słowa :hug: cieszę sie, że zajrzałeś ;)
Wydaje mi sie, że jak nadejdzie czas jeżówkowy w pełni :flower2: to przybędzie ich u Ciebie.
Tak się w tym roku porobiło, że wschód jest chyba najcieplejszym obszarem w kraju, wszystko przez zaleganie zwrotnikowego powietrza na naszym obszarze :think:
Canny ... kiedy zakwitną :dance: u mnie trzy już w kwieciu.
Ostatnio zmieniany: 10 Lip 2012 11:55 przez pamelka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.501 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum