TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 14:08 #30217

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Muszę ten klonik wziąć pod uwagę :whistle: . Jeżeli w miarę zimuje ( a pod przykryciem, czy bez?) i do tego jak widzę radzi sobie na słońcu, to coś dla mnie :silly:

A w kwestii dzików - w Świnoujściu przy promenadzie nadmorskiej co kilka metrów umieszczone są tabliczki "Nie karmić dzików!" :rotfl1: :rotfl1:
Niestety żadnego nie spotkałam ;)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 18:25 #30236

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Jolu, 'Sunshine' wyjątkowo ładnie się u Ciebie wybarwiła :) no i dodam tylko, że skalista rabatka wygląda super !!
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 19:29 #30248

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jolu, przygody z dzikiem to ja Ci nie zazdroszczę :unsure: . Uwielbiam chodzić po lesie, zwłaszcza jesienią B) , ale nie miałam dotąd "przyjemności" :blink: spotkania dzika i oby tak pozostało :silly: .
Klonik piękny - ja kiedyś tez posadziłam, ale rósł jeden dzień :lol: ... może kiedyś :whistle: , bo bardzo mi się podobają.
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 19:35 #30249

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Też od razu zakołatał mi w głowie wierszyk Brzechwy :rotfl1:
Jola... bliskie spotkania z naturą - bezcenne! A dowiemy się czego dokładnie szukałaś? ;) :whistle:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 21:15 #30282

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dzik nie jest groźny dla ludzi, chyba że jest lochą z młodymi ;) Ale na to trochę za wcześnie...Wierzę jednak, że przygoda była bardzo emocjonująca! :rotfl1:
Swoją drogą, prawdziwy z niego strażnik przyrody! :rotfl1: Czy wrócisz tam jeszcze w poszukiwaniu unikatowych roślinek? :rotfl1:
Moje klony o dziwo świetnie przezimowały, co rozbudziło moją ochotę na jeszcze kilka klonów... :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 21:20 #30286

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ulcia nie było to miłe spotkanie, serce w gardle i jego uderzenia w uszach, ciśnienie chyba natychmiast mi skoczyło do 200 :silly:
Śmiej się, śmiej, oceniałam drzewa pod kątem możliwości wejścia :rotfl1: byłam z moja pracownicą, nie mniej przerażoną ode mnie :lol:
Wyobraź sobie podziwianie pędzących saren, a poetm nagle cięzka arty;eria :eek3: dobrze, ze nie locha z małymi :jeez:
A klonik ma takie listki za młodu, żadna to choroba :)
Marta okrywałam go kolejny już rok, ale dzisiaj sprawdziłam kondycję i te najdluższe pędy już usunięte, jednak żyje całkiem dobrze. Lepiej zdecydowanie ma się Bloodgood /bordowy/ ten rozwija liście do samego szczytu, zas Orenge Dream u samej podstawy :rotfl1:
Sylewek pamiętasz sugestie ...? Ona już nie jest taka symetryczna, przód został zdecydowanie wyciągnięty ;) Dziękuję za miłe słowa :hug: Poczekajmy na lato, niech iglaste nieco się rozbudują, a kilka miejsc dla maluchów jeszcze się znajdzie.
Dzisiaj oceniałam Spring Fire'a .... nocóz pąki nie strzelają, ale martwy nie jest. Dam mu jeszcze kilka dni, a jak u Ciebie?
Dorcia, no jak klonik jeden dzień zył :eek3: psiary???
Z moich najkrócej żyły rok :rotfl1:
U nas ostrzeżenia o dzikach nie ma, znak o sarnach a jakże, choć nigdy nie traktowałam go poważnie, bo jakże tak .... w mieście :eek3: Od teraz wolniej będę leśną drogę przemierzała, jakbyś widziała pęd tych sarenek :lol:
Gosia ja już w lesie cytowalm ten wierszyk, ale dopiero w pobliżu drogi, jak ciśnienie spadło, a mozg zaczął sprawnie pracować :rotfl1:
No rezerwatu szukałam, ale nie znalazłam :jeez: i chyba już szukać nie będę :lol:
A po pracy zamiast do ogródkowych prac - do wyrka, uwierzysz, sił nie miałam nic, a nic, a pogoda letnia :flower2:
Marta jak już napisałam .... nie wrócę, chyba, że z Tobą i jakimiś grzechotkami :rotfl1:
A mój Shirasawy już rozwinął pierwsze listki i kilka innych także :lol: czemu jednak niektóre przy podstawie :whistle:
Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2012 21:25 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 21:28 #30293

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jolu... no nie zapamiętałaś wierszyka :P

"Był klon i pies był
Pies został... klon się zmył" :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 21:30 #30294

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Pamelko, co to za listki?

U nas dziki podchodzą pod same osiedla.. Mam niedaleko lasek - tak "ogromny", że można cały obejść w 20 minut.
Mój pies kiedyś spotkał się w tym lasku oko w oko z wielkim dzikiem. Tak zbaraniał, że nawet nie szczeknął.
Dzik pobiegł dalej, a psu jakby łapy zabetonowało :) Bał się ruszyć :) Ja nie byłam lepsza, więc nie zazdroszczę ;)
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u
Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2012 21:30 przez Kocina.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 22:06 #30327

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
To chyba tawuła Goldflame? Swoją drogą - świetne ujęcie!!! Uwielbiam szafirki za ich zapach, kolor, szelest :flower2: Klony Ci ładnie przezimowały? U mnie tylko Shirasawy. U pozostałych połowa zmarznięta, sczerniała, połowa wypuszcza listki. Juz te czarne gałęzie usunęłam. Padła mi też budleja :(

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 22:30 #30343

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia u mie psy połamały jedną pumilkę zimą :oops: dokonałam sklekjenia i chyba żyje. Śnieżn czapa odłamała mojego Penaza, takze skleiłam i ma już pąk przyrostowy.
Muszę powiedzieć jednak, ze nie zawsze udaje się taki wyczyn, ale warto próbować.
Zaopatrz sie więc w maść ogrodniczą i opaski, zawsze można spróbować.
Marta to tawuła ;) cóż mogę powiedzieć o Twoim spotkaniu z dzikiem :unsure: współczuję bardzo, sama wiesz jakie to uczucie :hug: a i psiak mądry, jakby zaczał rozrabiać to by było :jeez:
Anetko to ta tawuła :woohoo: wiosną jest niezmiennie zachwycająca B) bardzo lubię tę kompozycję szafirków z tawułą, ostatnio doszły także tulipanki. Muszę jutro cyknąć moje miniaturki, zachwycające i już się mnożą :woohoo:
Podobnie interesująco wygląda fotka tawuły w klonem Bloodgood ... ubiegłoroczna:

Za to pozostałe się zapylają tylko .... mam wrażenie, ze wkrótce wszystkie będą żółte :rotfl1:
U budleji to norma, chyba /przynajmniej w moim regionie/ należy je traktować, jako jednoroczne, właśnie kupiłam kolejną ;)
kloniki u mnie także bardzo różnie, najładniej, to prawda, Shirasawy, choć i Garnet ładnie startuje, następny jest Bloodgood, Beni Maiko, Butterfly, Oridono Nishiki, Orange Dream w dolnych partiach.
Najgorzej w sensie - chyba padły Shina i Shishigashire :placze: Choć ten drugi zdaje się :whistle: bije od dołu :whistle:
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2012 09:11 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 22:48 #30357

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Jolu, jeżeli odbija z dołu to zobacz czy to czasem nie podkładka czyli zwykły klon palmowy.Może zwykły ale równie piękny jak te odmianowe.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 23:26 #30378

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Romku z pnia odbia, więc to z pewnością ta sama odmiana :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2012 00:33 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 23:48 #30385

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Jola, jednak Push to push :silly:
Nareszcie się doczekałam.
U Ciebie już kwitną tawuły?

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 27 Kwi 2012 06:47 #30411

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Jolu skalniak wygląda pięknie, a te kloniki to mogę tylko pomarzyć .Uśmiałam sie serdecznie z opowieści leśnych ,ale myślę ,że Tobie w tym momencie nie było do śmiechu
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 27 Kwi 2012 08:41 #30431

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Jolu iglaki masz tak różnorodne że aż mnie zaskakuje ile tego jest:) do tego kloniki ech cudo i na dokładkę tak pięknie skomponowany skalniak :) przygoda z dzikiem , wiem ile może kosztować, bo kiedyś będąc na wakacjach całe stado z lochą i małymi mijało mnie dosłownie o dwa kroki, a ja z wózkiem półrocznym synkiem i moja połowa z psem , bałam się że locha uzna że mój pies to zagrożenie ale okazało się że te dziki to sobie tak spokojnie po całym Międzywodziu gdzie zalesienie chodzą i nikomu nic nie robią :eek3: mam do Ciebie prośbę bo Ty się znasz , wiem że doradzisz :) szukam klonika czerwonego szczepionego na pniu żeby nie był za ogromny kiedyś tam.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 27 Kwi 2012 10:31 #30452

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Wszystkie te nowe ostróżki ładne sadzonki są. Tylko u mnie w paczce rozsypał się nawóz 20-20-20 i mi popalił liście połowy roślin. Strasznie się wkurzyłem :dry:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 27 Kwi 2012 13:14 #30484

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Ładną masz tę rabatę z kamieniami, ale... pomyśl ile kulek zmieścisz na miejscu tych kamieni. :rotfl1: Za pare lat (? miesięcy?) będziesz je sprzątać, jak już cały ogród zapełnisz chciejstwami. :evil: :rotfl1: Nawet nie wiesz jak ja kombinuję, żeby jeszcze coś zmieścić. :dry:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 27 Kwi 2012 13:34 #30497

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
dkny wrote:
Padła mi też budleja :(

budleja wypuszcza co rok od korzeni i pięknie kwitnie, nie wykopujcie :garden1: one późno zaczynają wegetację. Kloniki podobają mi się bardzo tylko nie wiem gdzie je posadzić

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.431 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum