TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 12:05 #29812

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Joluś ależ szkoda latarenki.... kogoś łapska swędziały :hammer:
Widok przez okienko prześliczny, już tak świeżo wiosennie się zrobiło, pozimowa szarość całkowicie odeszła w niebyt :P
Ostatnio zmieniany: 25 Kwi 2012 12:05 przez AGNESS.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 12:07 #29813

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jola, mnie Rydalem możesz męczyć w nieskończoność :woohoo: ... choć już niedługo swoim własnym będę cieszyć gały :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 12:24 #29820

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
pamelka wrote:
[ znalazłam majową fotkę Gold Marii, co wy na to :eek3:

Patrze i patrzę i dla mnie to kolor morski, ale oki, wierzę, że żółty o kolorach się nie dyskutuje :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 12:33 #29825

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Gieniu bardzo ładna ta Twoja 'Carsten' /znam ją pod zamienną nazwą 'Carsten's Wintergold'/ więc ta duga to Jalubi ;)
Aga zła jestem, jak nie wiem :jeez: ale już więcej tam lampki nie postawię. Jakby psica nasza nie uciekła, to tak łatwo by nie poszło, bo podniosłaby raban :( a tak, ani psa, ani latarenki :oops:
Za okienkiem wkrótce rozkwitną tulipany, a potem rózyczki, może jakiś clemek wyjrzy :lol: wiodk będzie się zmieniał mam nadzieję, a w tle wkrótce zakwitnie tamaryszek :woohoo:
Dorcia zobaczysz jaka radość z tych czerwonych przyrostów :silly:
Iwonko cytuję fotkę kwietniową, abyś porównała zmienność kolorów w ciągu miesiąca - półtorej ;)
pamelka wrote:
Muszę Wam jeszcze pokazać Picea pungens 'Gold Maria' wczoraj powalił mnie na kolana kolejny raz, wiecie już dlaczego gold :eek3: ujęcia z obu stron, nie wiem, które lepsze :silly:

iwa27 wrote:
pamelka wrote:
[ znalazłam majową fotkę Gold Marii, co wy na to :eek3:

Patrze i patrzę i dla mnie to kolor morski, ale oki, wierzę, że żółty o kolorach się nie dyskutuje :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 25 Kwi 2012 12:39 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 13:24 #29848

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Jola, szkoda latarenki, ale bardziej mnie zmartwiła psica. Co znaczy? nie ma?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 14:33 #29865

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Wreszcie mam chwilę, żeby na spokojnie nadrobić zaległości w Twoim wątku :oops: Podziwiam zakupy! W Rykach chyba ktoś się namachał szpadlem :lol:
Szokuje mnie różnica w wegetacji. Pokazujesz lilaka Aucubifolia z listkami, a u mnie nawet pąki dobrze nie popękane :eek3:
Łeb bym urwał za tą latarenkę. Taki bezmyślny wandalizm i złodziejstwo wypalałbym rozżarzonym żelazem. No i co z psiną???

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 14:34 #29866

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj szkoda latarenki.....ja bym takiego drania to chyba .... :evil:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 15:40 #29886

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Uwielbiam Twoje widoczki z okienka :woohoo:

Ja dziś dopiero będę sadzić 'Jacka Korbita' :oops: , trochę mi się zeszło :oops: , chcę mu dać do towarzystwa świerk Nidiformis, który też czeka nie posadzony i myślałam o czymś do nich na dokładkę :whistle: , najlepiej kontrastowym, czyli na przykład o ... żółtej kulce :woohoo:
Takiej , jak choćby Twoja Dezember Gold :whistle: . Co o tym myślisz?

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 16:24 #29898

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
Zazdoszcze zbieraczy. Z resztą u mnie winniczków tyle co kot napłakał, reszcza to te ogrodowe i gajowe- tych choler jest dużo. Oczywiście iglaczki piękne :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 21:16 #30003

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Dlaczego u mnie nie ma skupu? :placze:
Zbiłabym majątek.
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 22:59 #30072

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotka no nie ma :placze: jeżdżę szukam, pytam, ze schroniskiem jestem w stałym kontakcie i nic :oops: No ktoś po prostu przygarnął chyba i nie wypuszcza. Sąsiedzi mówią, ze gdzie jej będzie lepiej, Rufusek tęskni i cóz począć :whistle:
M ma rozwiązanie, jak to M - kupić nowego :jeez: owczarka środkowoazjatyckego :eek3: boszzzz co będzie z moim ogrodem :placze:
Paweł M mówi 'proszę buty na tarasie, jak dorwę złodzieja .... 'to zrobi to, co Ty :rotfl1:
Zauważ, że w Rykach byłyśmy we trzy, więc kopania więcej było :rotfl1: Pogoda zaś piękna, panowie bez koszulek pracowali :whistle: ni i ten wawrzynek :eek3: cudny, ale .... wiesz co ;)
Acubaefolia zamierza kwitnąć, jesli prognozy się sprawdzą, to około niedzieli :lol:
Marta/Shirall, ja też bym tak zrobiła ... teraz jednak mam obawy, aby nie wskoczył po następne :jeez:
Marta/markita myślę, że Korbit powinien rosnąć w samotności, jako soliter. To tak cudne drzewo, ze towarzystwo mu nie jest potrzebne. Przynajmniej u mnie planuję .... no właśnie planuję .... Nidiformis będzie dużo mniejszy, choć jednak docelowo spory, nie on zbyt mało wyszukany do takiego cuda :silly:
Jakbyś chciała dla niego inne towarzystwo, to może właśnie .... Dezember Gold lub Winter Gold ale nie szczepione na sztamach :whistle:
Paula a u mnie na szcęście tylko te z domkami są co roku ;) ale male mają szanse z tymi zbieraczami :rotfl1: Choć kilka znalazłam na rabatach, to wyrzuciłam za ogrodzenie, niechaj ludzie zarobia ;)
Marta/Kocina a u Ciebie także winniczki? Jeśli tak to skup zapewne w okolicy - Francja czeka na przysmaki :silly:

Dzisiaj nie zrobiłam żadnych zdjęć, spracowałam się za to, że aż miło :lol:
Walka z chwastami wiosną .... nic nowego, jeszcze, jak pogoda dopisuje :woohoo: Wszelkie dolegliwości po ostatnich wyczynach ustąpiły, to trzeba było się ruszyć :rotfl1:

To może jakieś wczorajsze ....

Pinus parviflora 'Shirobana'

Pinus mugo 'Pal Maleter' i Pinus mugo 'Sunshine'

Picea abies Push

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 23:01 #30075

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Efekt zapiera dech w piersi. Ale to wypiękniało jeszcze bardziej.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 25 Kwi 2012 23:17 #30085

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Jolu, widzę, ze hosty w końcu zaczynają u Ciebie wschodzić. I to jaka okazała kępa, tyle kłów. :bravo:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 07:19 #30124

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
No to żeś mnie zaskoczyła, musiałam przegapić to poprzednie zdjecie. Ale natura to jednak najlepszy artysta - tak zmiennie kolorowego iglaka jeszcze nie widziałam zaraz trafia na moja listę ;)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 10:08 #30153

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Świerka już posadziłam :oops: , tak prawdę mówiąc o bardziej wyszukane towarzystwo u mnie na razie trudno :rotfl1:
Z czasem mam nadzieję, że to się zmieni ;)
A co do kulek żółtych nie szczepionych, to dokładnie o tym myślałam, taka kulka od ziemi będzie jeszcze ładniej :woohoo:

A co rośnie na szczycie rabaty wzniesionej, takie czerwonawe pędy?

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 13:22 #30198

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula dziękuję za miłe słowa :)
Iwonka dlatego wstawiłam dwa obok siebie, to drzewko nieustannie mnie zaskakuje :woohoo:
Podobnie jest przecież z zielonymi latem, a żółtymi zimą. Cudaśne sa te kulki :silly:
Marta masz czas, oglądaj, zachwycaj się i wybieraj ;) dobrze, że wiele piękności dostępnych jest w naszych szkółkach :woohoo:
Na szczycie rabaty wzniesionej rośnie Acer palmatum 'Oridono-nishiki' /klon plamowy/ ,który już dwie zimy spędził w tym miejscu ;)
Ciekawa jestem o ile trzeba będzie pędy przyciąć, bo czekam jeszcze chwilę ;)

Tak na biegu chciałam Wam opowiedzieć o mojej dzisiajszej przygodzie :eek3:
Śłużbowo oczywiście wybrałam się do rezerwatu przyrody, a że szczególnie zainteresowała mnie tam jedna roślinka, więc przemierzałam las z nosem w zawilcach, przylaszczkach, miodunkach, fiołkach i startujacych konawliach :flower2:
Roślinki ani słychu, ani widu :whistle: za to zupełnie niedaleko wśród drzewek spostrzegłam dwie sarny, dostojnie stąpające po darni :woohoo: Kilka minut później uwagę moją zwrócił szelest liści z innej strony ;) a tu dwie kolejne sarekni tym razem w galopie pomiędzy drzewami, szaleńcza ucieczka, być może przed rowerzystami ... jak pomyślałam :whistle: a mój nos znów do poziomu gruntu powrócił w poszukiwaniu :rotfl1:
Nagle w spośród rozpościerajacego sie przede mną młodnika leszczynowego usłyszałam łamanie gałązek, chrzęst suchych liści pod ciężarem czegoś jeszcze nieokreślonego, jak się za chwilę okazało to ..... dzicze racice dudniły po ziemi trzy metry ode mnie :eek3:
OMG jak dobrze, że zwierz podjął decyzję udania się w innym kierunku :jeez: a mi w głowie kłębiły się myśli: nie uciekać, stać ...., choć przecież dziki mają bardzo dobrze rozwinięty zmysł węchu :whistle:
Kątem oka obserując zwierzę rozglagałam się także w poszukiwaniu jakiegoś drzewa, na które można by się wspiąć :rotfl1: Serce miałam na ramieniu uwierzcie :jeez:
Tak więc przygodą zakończyła się służbowa wycieczka na zielony szlak w poszukiwaniu unikalnych roślin :rotfl1:
Nie pomyśłałabym także, że prawie miejski las tak obfituje w zwierzynę :woohoo: z pewnością chowały się tam jeszcze lisy i zające, bo te dosyć często podchodzą pod nasze domowe ogrodzenie :silly:
Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2012 13:28 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 13:33 #30204

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
:ohmy: nigdy nie widziałam dzika ale zawsze się bałam, szczególnie wiosną jak mają małe

Dzik jest dziki, dzik jest zły,
Dzik ma bardzo ostre kły.
Kto spotyka w lesie dzika,
Ten na drzewo szybko zmyka :rotfl1: :rotfl1: już widze jak Jolcia się wspina :lol: sama byłas?

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 26 Kwi 2012 13:35 #30207

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
miałam zapytać o klonik, coś go zżera? takie ma listki dziurawe, ale kolorki ładne :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.479 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum