sierika wrote:
Piotrze,masz mnóstwo kwiatów ale ja bardziej zazdroszczę Ci warzyw i owoców,szkoda,że tak mało osób ma warzywniki,mini sady,a jeśli nawet to nie pokazują ich.Potrafia byc zachwycajace,niestety sama zabrałam się za to gdy ogród miał juz inne zarysy,poszerzenie zasobów warzywnych musiałoby wypaść na środku trawnika chyba.O foliaku czy szklarence mogę tylko marzyc.Czy dobrze kojarzę,pokazywałaś kiedys budowę skalniaka krok po kroku?
Ewo, dobrze kojarzysz, pokazywałem budowę skalniaka od podstaw w swoim
wątku skalniakowym, prawdę mówiąc trochę już zapuszczonym przeze mnie
pamelka wrote:
Piotrze zajrzałam aby zobaczyć co tam w warzyswniku, atu tyle kwitnień
szaleństwo kolorów
Zupełnie nie mam pomysłu o czym pisać, bo trzeba by o wszystkim
Zapytam wiec, jak się mają foliakowe pomidorki?
Siedzę nad miseczką moich i pałaszuję z radością
Pomidorki pod folią rosną bardzo ładnie choć mogły by mieć więcej owocków. Zdarzają się na krzaczkach gałązki kwiatowe bez owoców. Bardzo ładnie obrodziła papryka i ogórek szklarniowy ma kilka owoców, posadzony pierwszy raz pod folią. Pomidorki dopiero zaczynają u mnie dojrzewać ale pierwsze jadłem z tydzień temu. Jadłem też pierwsze koktajlowe z gruntu, pyszniutkie i słodkie
Zdjęcia jeszcze lipcowe i troszkę nieaktualne.(nadal nadrabiam zaległości
)
Pomidorki gruntowe
Warzywnik
Koper w tym roku tak obrodził, że trzeba go było mocno ograniczać, rósł wszędzie nawet wśród kwiatów.
Cukinia
Zakwitło oregano. Nie ścinałem kwiatów, bo kwiaty chyba są miododajne tyle pszczół i trzmieli latało wokół
Winogronka
Cytryniec nabiera powoli gabarytów.
I ochrona biologiczna przed grzybami na przyszłość - suszony skrzyp. Nazbierałem dwa wiaderka suszu tylko ze swoich rabat.
Troszkę kwiatów i nie tylko.
Aksamitka w kroplach deszczu
Dalie
Jedyna, której znam nazwę - chat noir
Dalie w doniczkach
Trzmiele bardzo lubią spać w kwiatach dalii
Pysznogłówki
Floksy
Floksy bardzo lubią motyle i ćmy.
Na dziś tyle, mam nadzieję, że post nie jest za długi.
powoli nadrabiam zaległości.