TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 10:19 #245003

• Roma
  • Roma's Avatar
Diano-niestety ale nie jestem tak zorganizowana i perfekcyjna :hammer: do tego pomoc wnuka i oznakowania diabli wzieli.
Będę próbowała w tym roku,przy Waszej pomocy oznakować co się da.Liczę na pomoc Polli bo to od niej mam najwięcej host.
Dorcia- z tego wynika,że i mnie dopadła demencja starcza :(
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 11:23 #245015

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Jak szpadel nie poradzi to zawsze można spróbować widłami.Widłami lżej się wykopuje.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 12:24 #245023

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Super rozwijają się u Ciebie rośliny :bravo: Ja na razie liczę straty, ale jak tulipany zaczęły kiełkować w styczniu, to cud by był, żeby przeżyły :woohoo: Tak samo z niektórymi bylinami :woohoo:
Za to zająca miałam większego :happy4: Cały wielki kontener na gruz budowlany przyjechał :happy4: Nawet rachunek nas nie zmartwił, tak cieszyliśmy się z tego pudła :happy4: :happy4:

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 12:49 #245025

• Roma
  • Roma's Avatar
Bożeno-kilka szpadli i wideł "amerykanów" już leży do obsadzenia a ziemia u nas piaskowa.Nie wyobrażam sobie kopania w glinie :jeez:
Widzisz Alinko jak to mało niektórym potrzeba do szczęścia :) Mam jednak nadzieję,że przez święta go nie zapełnicie? :P Trochę oddechu trzeba złapać,choć ja dzisiaj podlewam roślinki, od tygodnia nie chce u nas padać.
Ostatnio zmieniany: 23 Kwi 2014 09:55 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 13:22 #245032

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Jutro machanie szpachelką i młotem udarowym :) I jeszcze cały weekend i weekend majowy :happy: :happy:

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 22:18 #245201

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
planta wrote:
a tak z ciekawosci, masz moze spis swoich host? Jestem zbyt leniwa by sie przekopywac przez caly watek :oops: a ciekawa jestem...
Poza tym nowo kupione bede dzielic, bo maja po kilka odrostow w jednej doniczce, to moglabym sie podzielic :hug:
jak ktoś leniwy to nic nie dostaje :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 23:04 #245229

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
TOMEX wrote:
planta wrote:
a tak z ciekawosci, masz moze spis swoich host? Jestem zbyt leniwa by sie przekopywac przez caly watek :oops: a ciekawa jestem...
Poza tym nowo kupione bede dzielic, bo maja po kilka odrostow w jednej doniczce, to moglabym sie podzielic :hug:

:P
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2014 23:16 #245237

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
planta wrote:
TOMEX wrote:
planta wrote:

Tu cię mam gagatku :hug: :hug:

:P
Ostatnio zmieniany: 21 Kwi 2014 23:26 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 20:32 #246201

• Roma
  • Roma's Avatar
Alino-dużo siły potrzeba do takiego machania ale jakie będzie potem zadowolenie z wykonanej roboty.Znając zakres tych robót,nie pozostaje mi nic innego jak współczuć.
W 2007 roku przechodziliśmy przez to samo.

Tomciu-chyba Ci się oberwie od Diany :P :club2: :hammer:
Dianuś-nie masz tam czegoś pod ręką coby ciepnąć tego gagatka?
Wiecie co? znudzona jestem :teach: przez cały dzień ściółkowałam rabatę piaskową,nuda,nuda i jeszcze raz nuda.Nie cierpię takiej roboty :jeez: Na koniec aby odreagować i wyprostować plecy, poczyniłam kilka fotek.
Tak wygląda piaskowa po wyściółkowaniu

6-DSCF0037_2014-04-23.JPG

8-DSCF0018_2014-04-23.JPG

7-DSCF0042.JPG

Zakwitła kolejna korona
2-DSCF0027.JPG

Wreszcie zaczynają rozkwitać tulipany.

1-DSCF0035.JPG

3-DSCF0017.JPG

Na bylinowej rabacie również coś zaczyna się dziać
Ostróżka z dnia na dzień jest większa
4-DSCF0026-002.JPG

Mak
5-DSCF0027-002.JPG

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 20:49 #246216

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Piękne fotki pokazujesz Roma :hearts: Sporo pracy wykonałaś :garden:
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 20:54 #246221

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Romciu, no właśnie mi ten rębak nie bardzo pasował, ale trawę widziałam wyraźnie! :rotfl1:
Wolałabyś cały dzień plewić? ;) U mnie do sciółkowania, jeśli do niego w ogóle dojdzie ;) , jeszcze daleko!
A efekty pracy nieco poprawiają nastrój?
Pomyśl, że dzięki temu Ty się będziesz nudzić, kiedy inni znów będą wyrywać chwasty! :lol:

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 20:55 #246222

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Wiesz co, ja dopiero na dzisiejszych zdjęciach widzę jak bardzo zmieniły się te rabaty :ohmy: . Patrząc na piaskową, długo nie wiedziałam na jakie miejsce patrzę :dazed: :happy3: . Rabata pod domkiem też rewolucyjnie zmieniona :ohmy: . Niby wiedziałam, że zmieniasz te miejsca, ale dopiero teraz dociera do mnie jak bardzo :thanks: :thanks:
Jest pięknie, a będzie jeszcze piękniej :woohoo:

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 20:58 #246230

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Romka, :hug:
ja też nie poznaję Twojego ogrodu. Ściółkowanie dobrze wygląda, wcale nie na marne Twoja praca idzie. :bravo: Też chyba zacznę w tym roku tak robić, do tej pory ściółkowaliśmy tylko żywopłot świerkowy. Ale sprawa godna przemyślenia. :think:

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 21:06 #246238

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Romuś, bardzo fajnie wygląda już twoja rabatka piaskowa, jak ją nazywasz :)
A ściółkowanie nudne, ale bardzo potrzebne i z pewnością roślinki będą zadowolone :flower2:
Ja też dzisiaj biegałam ze skoszoną przez mojego M. trawą i rozrzucałam ją po rabatach. Trawa przez kilka ostatnich dni urosła nam baaardzo, ale teraz jest już ślicznie skoszona :garden: A jaki zapach unosi się w ogrodzie!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2014 22:01 #246297

• Roma
  • Roma's Avatar
Bożenko-gdybym to ja dała roślinom spokój ale ciągle je przesadzam,uświadomiła mi to dzisiaj Dorcia,stwierdzeniem " żebyś Ty jeszcze dała wyrosnąć tym roślinom"
Marto(artamko)-pewnie masz rację, że będzie mniej pielenia.Gdyby tak Twoje słowa były prorocze :teach: (te o nudzie)w co jakoś nie wierzę :P
Martuś-czuję się podbudowana tym co napisałaś.Tobie łatwiej zauważyć zmiany niż pozostałym,naocznie widziałaś w ubiegłym roku jak to wyglądało.Przy domku wyautowałam porzeczki i zrobiło się trochę wolnego miejsca na róże i cebulowe.
Danielo- ja wiem,że ściółkowanie to dobra sprawa,szczególnie kiedy ma się takie piachy ale jak dzisiaj zobaczyłam koleżankę z przyczepką pełną igliwia do przemiału to oblał mnie zimny pot :jeez: a ten złośliwy małpiszon mi powiada,że w przyszłym tygodniu podeśle przyczepę ciągnikową,pełną materiału na ściółkę,no chyba ją uduszę.
Gdyby nie to,że j było szaro n dworze,byłaby fotka przyczpki a tak wstawię ją jutro aby pokazać czym będę zajmować się kolejne kilka dni :cry2:
Dalu-W ubiegłym roku rozrzuciłam skoszoną trawę na rabaty i to była porażka :( Skosiłam zbyt późno,jak trawy kwitły a do tego jeszcze zachwaszczone,Możesz sobie tylko wyobrazić co było na rabatach po kilku tygodniach.To ył po prostu horror.Klęczałm,płakałam i plewiłam.Nigdy więcej :teach:

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Kwi 2014 07:48 #246456

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Pewnego lata i ja rozrzuciłam skoszoną trawę na rabaty... po kilku tygodniach miałam pięknie spulchnione,
pełne poziomych korytarzy rabatki... nornice szalały :sick:

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Kwi 2014 08:37 #246483

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Romciu witaj wiosennie :bye:
Ślicznie , kolorowo w Twoim ogródku. Cebulowe kwitną, aż miło. Z prawdziwą przyjemnością podziwiam narcyzy, bardzo je lubię, a u mnie niestety nie rosną, więc całkowicie z nich zrezygnowałam....
Co do ściółkowania , to jestem ogromnym zwolennikiem.... robię to od lat i jestem bardzo zadowolona :P
U mnie na szczęście nie ma nornic, ani innych zebatych paskud, więc nie mam podobnych problemów co mrówa B)
Ostatnio zmieniany: 24 Kwi 2014 08:39 przez AGNESS.

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Kwi 2014 08:45 #246488

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Romeczko, witam rano!

Słońce dziś dopisuje, pewnie wszyscy podziałamy w ogrodach.

Przyznaję, że w Twoim nie byłam od dłuższego czasu i bardzo mi się podoba to, jak go zmieniasz.
Fajny sposób na ściółkowanie wymyśliłaś... ja robię to zwykłą korą, i mniej więcej co dwa lata dosypuję na wszystkie rabaty ciągiem.
Korona cesarska pięknie zakwitła, tulipany takowoż...
Pełnia wiosny!

Pozdrawiam Cię serdecznie!
A

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.734 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum