TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 10 Kwi 2013 15:22 #143841

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Mnie również bardzo podoba się ten zielony namiocik .Widać ,ze jest solidny .Ciekawe gdzie można go kupić i ile kosztuje .Przydałby mi sie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 11 Kwi 2013 10:45 #144147

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
A mnie się podoba przede wszystkim ten stelaż, folię to sobie mogę sam nałożyć :) Wygląda na idealne nakrycie na Gunnere na zimę. Widziałem takie nakrycia co ludzie wiele lat uprawiają tą roślinę, i robią właśnie takie foliaki. Tylko u nich to jest zbite z desek. A tu proszę, składany metalowy :bravo:

Ile takie cudeńko kosztuje ?
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 11 Kwi 2013 11:54 #144175

• TeBe
  • TeBe's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 897
Roma wrote:
Jak zwykle Tomku masz rację,chodzi o tlenek węgla a nie dwutlenek :oops: Jeśli palę drewnem to chyba nie potrzeba?

Roma, drewno czy węgiel bez różnicy. Ja mam kominek z bardzo dobrym dopływem powietrza kanałem z zewnątrz a i tak raz czujnik mi się włączył. Robotnicy podczas małych prac na tarasie uszkodzili kratkę zabezpieczającą wlot świeżego powietrza i w kanale dolotowym jakieś gryzonie uwiły sobie gniazdo, skutecznie odcinając dopływ powietrza do kominka. No i tlenek węgla się pojawił. Dlatego wszystkim polecam czujnik tlenku węgla, to niewiele kosztuje, a życie może uratować.
Pozdrawiamy,
Małgosia i Tomek
Ogród Małgosi i Tomka
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, waldek727

Jaśkowa Polana - zaprasza 11 Kwi 2013 19:11 #144339

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Uprzejmie informuję, że przesyłka została nadana poleconym priorytetem. Jutro chyba powinna być u Ciebie :hug: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 11 Kwi 2013 19:30 #144353

• Roma
  • Roma's Avatar
Dziękuję Ci dobra kobieto,wiedziałam,że mogę na Ciebie liczyć :hearts:

Jaśkowa Polana - zaprasza 14 Kwi 2013 23:24 #145648

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Romo czy u ciebie już :placze: można coś działać na ogródku czy śnieg jeszcze się nie eksmitował

Jaśkowa Polana - zaprasza 14 Kwi 2013 23:36 #145656

• Roma
  • Roma's Avatar
Niestety Tomku, jeszcze nie całkiem u nas wiosna.Chyba jutro zrobię ostatnie zimowe fotki,na pamiątkę.
Na tych bardziej słonecznych rabatkach udało mi się poobcinać kwiatostany wrzosom,rozgarnąć kopczyki różom, no i co najważniejsze to mam już zrobiony pierwszy oprysk olejowy.
Wydaje mi się ,że róże całkiem dobrze przezimowały.Chyba tylko jedna mi mocno podmarzła :( nie wiem dlaczego.Gorzej chyba będzie z żurawkami które jeszcze są pod śniegiem a raczej już lodem :(

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 21:28 #146011

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ja cię :eek3: jeszcze tyle śniegu. Ty też już przycięłaś róże :dry: No normalnie mnie dołujecie :jeez:

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 21:43 #146030

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Czytam, że przyciełaś róże, a ja się zastanawiałam czy dzisiaj ciąć, ale się wstrzymałam. Poczekam do przyszłego tygodnia.
Ładnie oprzątnięta rabata. A jutro i u Ciebie zniknie śnieg. :wink4:

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 21:48 #146033

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Też już cięłam róże i wrzosy :P
Wióry rogowe trzymam dla nowych róż, po które jadę w sobotę :lol: . Ja sypię w dołki przy sadzeniu, bo inaczej mój pies rozgrzebałby wszystko do imentu :jeez:

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 21:58 #146043

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Romciu masz jeszcze tyle śniegu :woohoo: u siebie a róże już przycięte . :jeez: Moich wrzosów jeszcze nie ruszałam bo fajne mają kwiatki .Zastanawiałam się czy ciąć róże ,ale forsycja jeszcze nie kwitnie ,ale pogoda nastrajała do tego typu prac ,wiec przycięłam ,ale nie wszystkie .Dzisiaj znowu było poniżej zera u mnie .Martuś pieski uwielbiają ten zapaszek ;) ale moja kotka dzisiaj to wąchała i ten zapach jej nie podnieca no i dobrze :rotfl1:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 22:03 #146052

• Roma
  • Roma's Avatar
Iwonko-przycinałam róże bo jedynie tam nie było śniegu a coś robić trzeba :)
Joasiu-już nie mogłam się powstrzymać :P całkiem znikł,jeszcze tylko gdzieniegdzie białe placyki.
Martuś-Dorcia mnie nastraszyła,że trochę za wcześnie zabrałam się za obcinanie wrzosów.Mam trzy skrzynie kwiatowe i tam podsypałam wiry,to moje psy z pod kamyków je wylizują :( a skrzynie są dosyć wysokie i całe zasypane kamykami,masakra.
Ostatnio zmieniany: 15 Kwi 2013 22:03 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 22:37 #146094

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
O :woohoo: jacie!!Ale masz jeszcze tego śniegu :( No cóż wiem,jak tu człowieka korci i rączki świerzbią do pracy w ogrodzie,,, a tu jeszcze czekanie ;) No ,możesz jeszcze pograbić śnieg :happy4:

Jaśkowa Polana - zaprasza 15 Kwi 2013 22:40 #146097

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Wygląda na to, że niektórzy cieszą się, że inni mają śnieg i potop :think:

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Kwi 2013 06:15 #146147

• pipio
  • pipio's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
Romciu ciężką ma drogę wiosenka do Ciebie.Widocznie gdzieś odpoczywa :search: Zaraz ją pogonię :fly:
Czy można pryskać miedzianem przy słonecznej pogodzie? Czeka mnie oprysk róż i nie wiem kiedy to zrobić :mad2:
Pozdrawiam Ewa
Ogród Ewy - początki

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Kwi 2013 07:48 #146159

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romciu, ja Ciebie straszyłam? :dry: - ja tylko wiedzą się podzieliłam, wedle której jeszcze za wcześniej na wrzosy było :pinch: . A że Ty od razu stracha złapałaś, to już nie moja wina :P . Nie martw się - na pewno będzie wszystko okej :hug: . Różanka widzę wygłaskana, wymuskana :woohoo: - pięknie!
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Kwi 2013 08:13 #146168

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Witaj Roma,dawno mnie tu nie było,mam nadzieję że u Ciebie jest już wiosna ;) .Z roślinkami zakupionymi na All...też mam problem-część M.posadziła do doniczek ,część jest zadołowana, a jeszcze inne już posadzone.Wszystkie zakupy dostarczono naraz ,zacząłem prace w ogrodzie-tylko czasu na wszystko brakuje i siły nie te :pinch: :whistle: . :bye:

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Kwi 2013 14:35 #146285

• Roma
  • Roma's Avatar
Iwonko-tak to już w życiu jest,kiedy jednym jest smutno i ciężko inni się cieszą :( ech, samo życie :sad2:
Ewo-chyba udało Ci się pogonić wiosenkę w moim kierunku :kiss3: pięknie słonecznie a po śniegu już ślad nie został.Jutro wszystkie rośliny będę pryskać miedzianem.Z tego co wyczytałam to opryski przeciw grzybom wykonuje się w pogodny słoneczny dzień i najlepiej w południe.
Dorcia-wiesz, że jestem w gorącej wodzie kompana i najlepiej jak bym wszystko od razu mogła zrobić.
Tak Pawle,nareszcie i do nas przyszła wiosna,tylko,że teraz nie wiem gdzie ręce wsadzić w pierwszej kolejności.Wszystko na raz domaga się dopieszczenia a tu jak sam wspomniałeś, już nie te siły :teach: ale damy radę :P

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.675 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum