Przymrozków u mnie nie było,nie jest tragicznie,ale zimno, było 5 stopni ,teraz jest 12.Z tym co było 2 dni wcześniej to żadna rewelacja,ale cóż ,może już gorzej nie będzie tylko cieplej
Oj coś zaczyna się świecić,,, może będzie ładny dzień
kolory na rabacie się zmieniają
MoniczkoPogoda u mnie tez nie zaciekawa,chłodno,pochmurno
Ale jakieś promirnie słońca się przedzierają
Tulipanki jeszce kwitna ale sporo już przekwitło
Tulipan Elegant Lady
felekkartofelek Witj Kamilu i Felku.oczywiście zapraszam częsciej
Hosty, to moja pierwsz miłość roślinna.Zaraziłam się nimi jak przeglądałam zimą oghrody,,,a potem juz tylko strony z hostami,,i tak rosła lista do zakupów hostowych pań
:wink2:Tak,Powojnik Kaiser jest bardzo ładny,też mi sie podoba i to bardzo
AGNESS Aguś to bardzo się cieszę,że smagliczka się szybko rozrasta,bo tak mi sie podobaja takie większe kolorowe kobierce i jej i flkoksików
iwa27-Iwonko No widzisz,jak poetycko to ujęłasHosty, nie wszystki są takie duże,Inne jeszcze są w kiełkach.Jak ogladałam u innych to tam mają większe już listki rozwinięte.Moje nikt nie tratuje i też różnie rosna,ale od strony słonecznej zdecydowanie sa większe
Szafirek biały (Muscari album)
eda_s-Edytko Cieszę się ,że przyczyniłam sie do rozpoznania tulipanków.Kiedyś nie zapisywałam ich a teraz co kupuje to juz wszystko zapisuję
magnolia Ann jeszcze kwitnie ale już zaczyna pomału przekwitać
Malgocha1960 Sporo tulipanków kupiłam na jesieni,posadziłam na nowej rabacie liliowcowej i tam o dziwo wszystkie są, jakoś nic mi nie zżarło.
Więc teraz jest pięknie i kolorowo
Tak mam te 2 odmiany host.Ja chyba 4 lat już nie kupowałam host,Ale w tym roku 5 zamówiłam,bo kilka przesadziłam i w to miejsce trzeba posadzić 2,a resztę 3 jeszcze nie wiem gdzie posadzę
Dąbrówka rozłogowa Atropurpurea -Ajuga reptans Atropurpurea
mrówa-Beatko Bo ja lubię jak jest właśnie kolorowo,i ładnie i przyjemnie
Kaiser naprawdę czaruje.Jestem bardzo ciekawa drugiego nowego powojnika Vyvyan Pennell,też pełny,który ma juz grube pąki
smagliczka jak tak się szybko rozrasta to mi się podoba, i podoba mi się własnie to ,że jest taka jaskrawa i widoczna w ogrodzie
ewamaj66-Ewo Witaj
Tak tulipanki ,które posadziłam na jesieni w większe ilości, wszystkie sa.Jak Ty to nazywasz w przyzwoitej ilości już je mam.
Bo na pewno ponad setkę.Bo i poprzednich lat,ostały się
dawno tego kwiatuszka nie było