Dzień dobry w pierwszy kwietniowy i prima - aprilisowy dzionek!!
Parę dni do Świąt, a tu zima walczy z wiosną :silly
Mamy prawdziwy kocioł pogodowy w tym roku.Jak w kwietniu .Ale ja wolę ciepełko i słoneczko.Ale cóż jest jak jest zimno strasznie,siąpi, wiatr wieje,Ale jak czytam to u mnie nie tak strasznie jak u innych
Dobrze,że zimowych botków nie wyniosłam do piwnicy jeszcze , jak moja córcia.A tak pięknie już było
Jeszcze róże mam nie opryskane i nawozem trzeba byłoby podsypać i drzewka, krzewy i inne roślinki.Ale może przed świętami znajdzie się chwila czasu to zrobi się i to.
No mamy prawdziwy kocioł pogodowy w tym roku.
porządki ogrodowe dokończone.Wygrabione z rabat.
2 nowe rabaty wokół nowych róż zrobione.Kolejny kawałek trawnika znikł
Kilka roślinek zmieniło miejscówki.Jeżyny przesadzone,Porzeczkoagrest też.Dolomitem posypane.Kopczyki z róż zdjęte.
Nawet skusiłam się,żeby posiać rzodkiewkę, sałatę, marchewkę i pietruszkę.I tyle !Nie wiem czy dobrze,czy źle zrobiłam??
Aha najważniejsze.W piątek siedzę sobie na na huśtawce na działce pod-wieczór, dzień był cudny. ciepły jeszcze.Nie to co te ostanie kilka dni .
Otóż w piątek widziałam z mężem jak lecą bociany!!
A jeden poszybował na swoje gniazdo , czyli to co widzę i obserwuję z tarasu! Bociek już jest w końcu !!;
Uff, jeszcze w domciu porządkuje i zakupy przed świętami pomału już zaczynamy robić.Czasu znowu mało na wszystko .
Aguniada-Aguś Witaj!
Jakoś bez ogrodowego, forumowego życia smutno. a i pytań jest,i poradzić się z wieloma rzeczami też można więc jestem
Wiosenka u ciebie pięknie się rozwija. Juz ją podziwiałam.Brateczki piękne kolorki.
O sibie trochę dbam, a trochę się zapominam..Jak to ja chciałabym wszystko mieć już wszystko zrobione i wszędzie
dalu ; futrzasta-Jaguś ; chester633-Pawle Witajcie
Dziękuję za radę.Tak właśnie zrobiłam przycięłam winogron jeszcze przed tym zimnem.I dobrze zrobiłam, jeszcze soków nie puszcza.A i zimnica teraz straszna.
Wiosenka się pomału rozwija może to dobrze, bo czas przedświąteczny. to mało czasu na działkę.
A mój mąż mnie pilnuje z tym kręgosłupem, bo wie jak się później męczę .Szkoda,że ja za mało się pilnuję
KondzioDziękuję.U ciebie tez już piękna wiosna
Anna96 I ja jeszcze różami nic nie zrobiłam oprysku.Ale zrobi się będzie ciepełko. Teraz inne zajęcia przedświąteczne.
Dziękuję , obiecuję,że będę uważała na mój kręgosłup.
olga1234-OluWitaj !!Wiosna wszędzie się pojawiła, mimo zimna jest!!!
A choroby .no cóż nie wybieramy tego...
Dla was jeszcze wiosenne kolorki.( zdjęcia z piątku)
Przebiśniegi przekwitły,krokusiki też
dereń - będzie znowu dereniówka.Dla mnie najpyszniejsza naleweczka !!
miodunka
hiacynty
i pierwszy mój kwitnący bratek na gruncie.Sporo ich się wysiało.także później będzie kolorowo
Ale hosty już wiosny też chcą
zaraz pozaglądam jak tam wiosna u was wygląda